Προς το περιεχόμενο

Μποϋκοτάζ όσων εταιριών δε μας υποστηρίζουν με drivers


k_antoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

"Ωραία", θα πείτε,"κάτι μας είπες'' ή "άλλος ένας γραφικός", κ εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι!

 

Εγκατέστησα το Ubuntu 6.06 64bit. Όλα λειτούργησαν άψογα εκτός από το Scanner, ενα HP 3970. Η σελίδα φυσικά δεν είχε οδηγούς. Με πολύ ψάξιμο βρήκα οδηγούς, που όμως ήταν για 32bit, σε μένα δεν ταίριαζαν με τίποτα.

Δεν είναι αλητεία;! Συνεχιζόμενη; Από τη στιγμή που η κοινότητά μας έχει μεγάλη βάση; Γιατί δεν κάνουν κάτι σαν την nvidia που διέθεσε οδηγούς για τις κάρτες τις;

 

Νομίζω ότι είναι καιρός να μας πάρουν στα σοβαρά, όχι μόνο γιατί αγοράζουμε τα προϊόντα τους κ θέλουμε υποστήριξη, αλλά και γιατί μπορούμε κ να επιρεάσουμε και χρήστες με Win. Καθώς μας θεωρούνε ψαγμένους χρήστες, ζητάνε συχνά τη συμβουλή μας για αγορές. Φανταστείτε λοιπόν να τους συμβουλεύαμε να αποφύγουν την HP και τους λοιπούς λόγω της μη σοβαρής υποστήριξης. Μετά από τη σημερινή μου περιπέτεια με τους drivers του scanner μου, θα το σκεφτώ πάρα πολύ να συστήσω προϊόντα της εταιρίας όσο καλά κ να είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το θέμα με το μποϋκοτάζ είναι να ξέρει και ο θιγόμενος γιατί το κάνεις. Επομένως, πέρα από το να μη συνιστάς τα προϊόντα, στείλε και ένα mail στην HP και πες ότι θεωρείς την τακτική τους απαράδεκτη, να σε δεσμεύουν σε ένα προϊόν λογισμικού, και πες τους ότι δεν προτίθεσαι να ξανααγοράσεις πρoϊον τους.

 

Επιπλέον, το ζήτημα δεν είναι να διαθέσει binary drivers με προβλήματα, το ζήτημα είναι να ανοίξει τα hardware specs, ή έστω το πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί, για να χρησιμοποιηθούν στα υπάρχοντα opensource projects ;-). Που τέτοια τύχη όμως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Apoikos, σαφέστατα κ θα στείλω mail και στα κεντρικά τους κ στο παράρτημά τους στην Ελλάδα καθώς κ σε όσα ΜΜΕ για Η/Υ το δημοσιεύσουν.

Δεν ξέρω τι γίνεται στη Γερμανία. Υπενθυμίζω όλες οι υπηρεσίες τους έχουν περάσει τα προγράμματά τους σε Linux, αποκλείεται να μην χρησιμοποιούν HP. Θα δω τι γίνεται εκεί στα φόρουμ κ θα σας πω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για κοίτα μήπως σου κάνει αυτό

 

Thnx, δοκίμασα τo 32bit που φυσικά δε λειτούργησε... θα απεγκαταστήσω το sane το πρωί και θα κάνω compile από το πηγαίο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως και εγώ απο'δω και πέρα δεν θα αγοράζω ό,τι να'ναι, αλλά μόνο ό,τι είναι 100% συμβατό με το Linux. Αυτό το πράγμα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Είναι ότι πιο άθλιο μπορεί να κάνει μια εταιρεία...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαχα1982, όταν πήρα τον σαρωτή (μου αρέσει περισσότερο από το σκάνερ :-) ) δεν υπολόγιζα ότι θα ήταν τόσο γρήγορη η μετάβασή μου στο linux. Έχεις πάντως δίκιο, "δεν ξανααγοράζω μηχανήματα εάν πρώτα δεν δω την υποστήριξη στην κοινότητα". Το θεωρώ αλητεία από την Audi κάποια στιγμή να κάνει συμφωνία με τη Shell και να πρέπει να βάζω βενζίνη μόνο στα πρατήριά της.

Todo: 1. E-mail στην HP και θα δημοσιεύσω την απάντηση εδώ 2. Compile sane με τη συμβουλή του νικοσδήμος.

Νίκοσδήμος, διευκρίνησε μου λίγο κάτι γιατί έχω να κάνω compile από τότε που χα P1: ο πηγαίος κώδικας είναι κ αυτός γραμμένος για 32 ή 64 bit ή για όλες τις πλατφόρμες; Σόρυ για την αρχάρια ερώτηση...ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Αξιότιμε/η κύριε/α

είμαι πελάτης της εταιρίας σας, έχω αγοράσει ενα HP Scannjet 3970. Το λειτουργικό μου σύστημα είναι debian/linux. Με τα WinXP που δούλευα τον σαρωτή δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ωστόσο πλέον ο σαρωτής μου δε συνεργάζεται με το λειτουργικό μου. Στη σελίδα με τους οδηγούς δε βρίσκω τους αντίστοιχουν για Linux. Μπορείτε να μου υποδείξετε σε ποια σελίδα θα μπορέσω να βρώ υποστήριξη για τον εξοπλισμό μου; Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα του εξοπλισμού σας και δε θα θελα να περάσω σε λύσεις του ανταγωνισμού σας.

Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

μφχ

ΑΚ"

Οκ, το στειλα... για να δούμε αντιδράσεις. Πάμε sane... :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω και με το δικό μου το scanner? HP scanjet 4470c. Δεν υποστηρίζεται βέβαια από suse 10.1. Όχι ότι υποστηριζόταν στο 9 δηλαδή... Ψάχνω αρκετό καιρό λύση αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτα... Οποιαδήποτε πρόταση παραπάνω από ευπρόσδεκτη θα είναι...

Α, και όσα email και να στείλεις, δεν θα γίνει τίποτα...

Τη φάση των email την έχω περάσει εδώ και καιρό...

:(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο ιδιωτικό σχολείο που διδάσκω ετοιμαζόμαστε να ανανεώσουμε τον εξοπλισμό μας στο ένα κ μετά στο άλλο εργαστήριο. Σκέψου να προδιαθέσω αρνητικά το διευθυντή μου, τι φράγκα έχουν να χάσουν... σκέψου να το κάνω κ με ενα φίλο που θέλει εκτυπωτή κ μια φίλη που θέλει φωτογραφική... σκέψου τώρα να το κάνει ενας σε κάθε πόλη της Ελλάδας αυτό... της ευρώπης κ πάει λέγοντας.

 

Δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι θα με βοηθήσουν σήμερα-αύριο-μεθαύριο... αλλά σε βάθος χρόνου που δε θα επιλέγω/με/ουν τα προϊόντα τους θα αναγκαστούν να μας πάρουν στα σοβαρά...

 

Δαναός, λίγη υπομονή να δω τι γίνεται με την πρόταση του νικοσδήμος και θα σου πω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

mpoikotaz ginetai edw kai poly kairo... atypo men alla ginetai...

Osoi thn exoun psiliastei to kanoun kai prin pane na agorasoun hardware koitane an exei compatibility me thn dianomh tous opote agorazoun mono ayta pou einai sthn lista.

alhteia den einai... stratigikh legetai.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...