spakman Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Την καλημέρα μου σε όλους τους φίλους. Είμαι νέος χρήστης στο linux και εγκατέστησα στο Asus A6J Dual Core πριν 2 μέρες από το RAM την έκδοση suse 9.3 (μαζί με τα win xp home) με το τελευταίο update τους (που μου πήρε ώρες να το εγκαταστήσω από την κονσόλα). Το λειτουργικό σε γενικές γραμμές έπαιξε έβαλα και ελληνικές γραματοσειρές και γράφω με τόνους και στο open office (σε αυτό βοήθησε το update) αλλά έχω κάποια προβλήματα που παρά το update δεν λειτουργούν. Δεν έχω ήχο, δεν αλλάζει η ανάλυση έχω μόνο 800Χ600 και η κάρτα του δικτύου που είναι ενσωματωμένη παρότι δεν μου βγάζει λάθος όταν την σετάρω δεν με συνδέει στο ιντερνετ (πάω να συνδεθώ μέσω hub σε dsl modem σύμφωνα με τις οδηγίες). Αυτό που είδα είναι πως πριν τελειώσει το boot όταν φορτώνει το λειτουργικό, βγάζει error την κάρτα δικτύου. Επίσης δεν κλείνει και κολλάει όταν προσπαθώ να κλείσω το pc μέσα από το linux ενώ κάνει σωστά την επαννεκίνηση όταν την ζητήσω. Τα προβλήματα αυτά σκέφτομαι πως είναι λόγω driver όμως η Asus δεν έχει cd with livux drivers. Περιμένω την βοήθεια σας με την παράκληση να είστε όσο γίνετε αναλυτικοί. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
trizoni Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Καταρχην να τα παρουμε με την σειρα... Σου προτεινω να πας στο http://fou4s.gaugusch.at/download.shtml και τα κατεβασεις την τελευταια εκδοση του fou4s και να την εγκαταστησεις. Ειναι ενα εργαλειο αναβαθμισης , αναλογο του YOU (Yast Online Update) αλλα τρεχει σε κονσολα και ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το YOU. Κατεβασε το rpm αρχειο, πηγαινε στο φακελο που το εσωσες και απο κονσολα δωσε rpm -ivh ********.rpm (οπου ******** η εκδοση που κατεβασες) Μετα απο κονσολα τρεξε fou4s -e (για να δεις τα διαθεσιμα updates) fou4s -i (για να εγκαταστησεις καποιο απο αυτα) ή man fou4s (για να διαβασεις την τεκμηριωση του, που φυσικα ειναι και το καλυτερο απο τα προαναφερομενα να κανεις πριν οτιδηποτε) Με τον τροπο αυτο θα εχεις πληρη αναβαθμιση μεχρι σημερα και οχι μεχρι 3/06 που εχει το dvd του περιοδικου. Φυσικα ολα τα παραπανω μπορεις να τα κανεις και με το Yast αλλα εκει θα εχεις μεγαλυτερη καθυστερηση. Τωρα, αναφορικα με τα υπολοιπα θα πρεπει να μας πεις εαν εχεις προσπαθησει να αλλαξεις τος ρυθμισεις των συσκευων σου μεσα απο το Yast. Μπορει βεβαια να το εχεις ηδη κανει αλλα επειδη δηλωσες νεος χρηστης ισως και να μην το εχεις κανει. Δεν έχω ήχο Την εχει δει την καρτα σου? Τι σου λεει το Yast? δεν αλλάζει η ανάλυση έχω μόνο 800Χ600 Στο αρχειο etc/X11/xorg.conf εχει ενα Section "Screen". Εκει σου δινει τις δυνατες επιλογες σου για αναλυση οθονης. Το δικο μου για παραδειγμα λεει Section "Screen" DefaultDepth 16 SubSection "Display" Depth 15 Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection SubSection "Display" Depth 16 Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection SubSection "Display" Depth 24 Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection SubSection "Display" Depth 32 Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection SubSection "Display" Depth 8 Modes "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection Device "Device[0]" Identifier "Screen[0]" Monitor "Monitor[0]" EndSection Εαν εσενα δεν σου δινει ολες αυτες τις επιλογες τοτε προσθεσε τες χειροκινητα στο συγκεκριμενο αρχειο και δοκιμασε τες μετα, αλλαζοντας την αναλυση απο το Yast. η κάρτα του δικτύου που είναι ενσωματωμένη παρότι δεν μου βγάζει λάθος όταν την σετάρω δεν με συνδέει στο ιντερνετ Μηπως φταιει το configuration? Καρτα δικτυου και να μη δουλευει στο linux? Καποιες ρυθμισεις μαλλον δεν εχεις κανει καλα. δεν κλείνει και κολλάει όταν προσπαθώ να κλείσω το pc μέσα από το linux ενώ κάνει σωστά την επαννεκίνηση όταν την ζητήσω Δεν κλεινει? Κολλαει? Και πως το κλεινεις? Πατας το reset απο το κουτι του υπολογιστη? Δοκιμασε να το κλεισεις ως εξης. Οταν εισαι στο γραφικο περιβαλλον (KDE φανταζομαι!) πατα τον συνδυασμο Alt+Ctrl+F1. Αυτο θα σου ανοιξει μια νεα συνεδρια σε κονσολα οπου αφου δωσεις τα στοχιεια του root (login + password) και συνδεθεις, θα τρεξεις την εντολη shutdown -h now η Asus δεν έχει cd with livux drivers Με μια αναζητηση στο google θα βρεις ευκολα drivers ΠΧ http://list.driverguide.com/list/LINUX/company122/index.html
spakman Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες και για το περιεχόμενο της απάντησης σου. Λόγω περιορισμένου χρόνου τώρα την διάβασα οπότε θα σου απαντήσω μόλις μπορέσω να δοκιμάσω αυτά που μου προτείνεις. Όσο αφορά την κάρτα ήχου δεν βγαίνει κάποιο μήνυμα λάθους. Η κάρτα δικτύου όταν μπουτάρει το σύστημα βγάζει μύνυμα σφάλματος (το μοναδικό error όλα τα άλλα είναι done) δεν την βρίσκει για 20'' και έπειτα λέει <<no interface found>>.
k_antoni Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 δεν βρίσκει την κάρτα δικτύου; μήπως δε βλέπει δίκτυο κ νομίζεις ότι δεν την αναγνωρίζει; για κάνε ενα ifconfig και πες μας τα αποτελέσματα...
The_Mentor Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Ο k_antoni μάλλον έχει δίκιο... Αν κατά την διάρκεια του boot δεν υπάρχει σεταρισμένο δίκτυο τότε στη βγάζει [FALSE] διότι δεν μπορεί να την "σηκώσει"... Μετά το boot και ενώ είσαι root σέταρε το δίκτυο και στο επόμενο restart θα δείς πως την "σηκώνει" κανονικά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.