Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις σχετικά με πιστοποίηση

bugsface

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κάπου σε αυτό που έβαλες μιλάει για ECTS... Κ εδώ θα γελάσει ο κάθε πικραμένος: κάποιος ή ΚΑΤΙ τελος πάντων θα πρέπει να αξιολογήσει αυτά τα ΙΕΚ για να δώσει τις συγκεκριμένες μονάδες. Και σε περίπτωση που μπλεχτεί κ ο IACET το πραγμα μετατρέπεται σε ανέκδοτο...

:lol:

Ηθικό δίδαγμα: σε περίπτωση που θέλεις να περάσεις σε ΤΕΙ, κάθεσαι κ διαβάζεις για τις Πανελλήνιες όπως όλος ο καλός ο κόσμος. Σε περίπτωση που πας μέσω ΙΕΚ, κ υπάρξει τέτοιος νόμος, θέλεις 2 χρόνια το ΙΕΚ και 4 χρόνια το ΤΕΙ, σύνολο 6 χρόνια... σε 6 χρόνια έβγαλα ΑΕΙ, μεταπτυχιακό και ξεκινάω το διδακτορικό μου ;)

Δεν είναι έτσι. Εγώ έχω ακούσει οτί ο νόμος θα επιτρέπει από ΙΕΚ να περάσεις κατευθείαν σε ΑΕΙ με κατατακτήριες.

Δημοσ.

απλα πιστευω οτι μεχρι ενας σημειο εχουν δίκαιο τα παιδιά απο τα πανεπιστημια δεν μπορει οποιο τουβλο θελει να μπαινει απο τα iek τει-αει αλλα μεσω τον εξαιτασεων πιστοποιησης να παιρνουν το ποσοστο που γραψει την μεγαλυτερη βαθμολογια αλλα εκει το προβλημα θα ηταν οτι για να μην υπαρχουν πολλοι που γραφουν αριστα να δυσκολεψουν ακομα περισσοτερο οι εξετασεις και να μην περνανε την βαση του 10 στην πιστοποιηση. Παντως στατιστικα 2/20 περνουν την πιστοποιηση.

Δημοσ.
Δεν είναι έτσι. Εγώ έχω ακούσει οτί ο νόμος θα επιτρέπει από ΙΕΚ να περάσεις κατευθείαν σε ΑΕΙ με κατατακτήριες.

και οπως ειπα και πανω δεν θα κανεις 4 χρονια στο πανεπιστημιο αλλα 2 χρονια τα μαθηματα που δεν ειχες στο iek. αν ειχες κανει πχ c στο ιεκ δεν θα κανεις c στο πανεπιστημιο. Οπως και αν εχεις παει τεε πας κατευθειαν 3 εξαμηνο στο ιεκ.

Δημοσ.
Βασικα αμα βγεις σε καποιο αθλημα πανελλαδικα μεσα στους 3εις πρωτους σου κανουν αιματολογικες εξετασεις

Δεν σου κάνουν εξετάσεις,στο λέω από προσωπική εμπειρία.

Δημοσ.

Ε τότε το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι δεν κάνουν σε όλα τα αθλήματα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
και οπως ειπα και πανω δεν θα κανεις 4 χρονια στο πανεπιστημιο αλλα 2 χρονια τα μαθηματα που δεν ειχες στο iek. αν ειχες κανει πχ c στο ιεκ δεν θα κανεις c στο πανεπιστημιο. Οπως και αν εχεις παει τεε πας κατευθειαν 3 εξαμηνο στο ιεκ.

δεν ακούγεται και πολύ λογικό αυτό... δεν μπορείς να συγκρίνεις δύο έτη σπουδών στο ΙΕΚ με δύο έτη σπουδών σε πανεπιστήμιο! αν έχεις πτυχίο ΑΕΙ και θες να γραφτείς σε άλλη σχολή ΑΕΙ, δίνεις κατατακτήριες και μπαίνεις στο 2ο έτος χρωστώντας όλα τα μαθήματα του 1ου... με ποια λογική οι απόφοιτοι ΙΕΚ θα μπαίνουν στο 3ο έτος??

Δημοσ.
δεν ακούγεται και πολύ λογικό αυτό... δεν μπορείς να συγκρίνεις δύο έτη σπουδών στο ΙΕΚ με δύο έτη σπουδών σε πανεπιστήμιο! αν έχεις πτυχίο ΑΕΙ και θες να γραφτείς σε άλλη σχολή ΑΕΙ, δίνεις κατατακτήριες και μπαίνεις στο 2ο έτος χρωστώντας όλα τα μαθήματα του 1ου... με ποια λογική οι απόφοιτοι ΙΕΚ θα μπαίνουν στο 3ο έτος??

Δίκιο έχεις αλλά φοβάμαι ότι στην χώρα που ζούμε όλα είναι πιθανά. :X

Δημοσ.
Κάνεις λάθος. Στην Ευρώπη ήδη ισχύουν αυτοί οι νόμοι.

Μπορείς να μου δώσεις ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ισχύει αυτό που αναφέρεις;

Δημοσ.

Η δια βίου εκπαίδευση δεν οδηγεί σε πανεπιστημιακό τίτλο, όπως διαμορφώθηκε στη σύνοδο της Πράγας η διακύρηξη της Μπολόνια. Μην τα μπερδεύετε, η δια βίου εκπαίδευση θα προσφέρεται από φορείς που ειδικεύονται σε κάποιους τομείς, όπως τα σεμινάρια του ΤΕΕ, όπως τα θερινά σχολεία του Δημόκριτου κλπ κλπ. Παραπληροφόρηση είναι το άρθρο, για την ουσία οι δηλώσεις του υπουργού, που με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να ξεπεράσει τον "σκόπελο" της συνταγματικά κατοχυρωμένης, δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Η δια βίου εκπαίδευση θα κατοχυρώνεται από πιστοποιητικό, κατώτερο οποιουδήποτε πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ελπίζω να είμαι κατανοητός και να μην τρέφεις φρούδες ελπίδες, αυτά που αναφέρω περιέχονται στις ευρωπαϊκές συμφωνίες για την παιδεία, ελπίζω να εφαρμοστούν ως έχουν και όχι ως προς τον πλάγιο τρόπο που προσπαθεί να υποδαυλίσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...