MasterX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Πριν από 2 μήνες έβαλα OTENET πακέτο (ONDSL Kit over ISDN) και αγόρασα: - Wireless router ZyXEL Prestige 660 HW - ZyXEL G-360 PCI ασύρματη κάρτα δικτύου για το PC μου - ZyXEL G-162 λογικά είναι Cardbus (PCMCIA) για το laptop της ξαδέλφης μου Σκοπός μου ήταν να μοιράσω ασύρματα το Ιντερνετ στο desktop PC μου και στο φορητό της ξαδέλφης μου. Το laptop βρίσκεται περίπου 4 μέτρα σε ευθεία γραμμή μακριά από το ρούτερ στον κάτω όροφο με παρεμβολή 2 τοίχων και το δικό μου γύρω στα 5 μέτρα στην ευθεία με 2 τοίχους ενδιάμεσα. Το router είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα ψηλό έπιπλο 20cm από το ταβάνι, ενώ η PCI κάρτα με την κεραία της στο πίσω μέρος του ξύλινου επιπλου του PC, 10cm από το πάτωμα. Τα προβλήματα που έχω στο PC μου είναι 2: - Συχνα τα Windows μου βγάζουν ειδοποίηση στο system tray "Η σύνδεση δεν έχει, ή έχει περιορισμένη συνδεσιμότητα". Αμέσως η ασύρματη κάρτα προσπαθει να κάνει πάλι σύνδεση με το 660HW και η ζευξη επιτυγχανεται παλι σε 2-3sec. Το οποίο είναι πολύ σπαστικό, ειδικά αν κατεβάζεις κατι που δεν υποστηριζει download managers, οπότε κόβεται το κατέβασμα.. - Συνήθως το σήμα της wireless σύνδεσης παιζει γύρω στο 40% στο PC μου, με κάποιες αυξομειώσεις συνήθως από 30% μέχρι 50%. Σε κάποιες φάσεις πέφτει ανεξήγητα στο 20% και χάνεται η σύνδεση δίνοντας το παραπανω μήνυμα, αλλά μετα δεν καταφέρνει να ξανασυνδεθεί.. Μερικες φορες αυτό συνεχιζόταν για ώρες, δηλ. να είναι αδύνατη η σύνδεση. Δοκιμαζοντας και το φορητό με την G-162, παρατηρήθηκε μόνο το πρώτο πρόβλημα αλλά πιο σπάνια. Δοκιμασα αυτές τις μέρες και ένα φορητό με ενσωματωμένο wireless και δουλεύει χωρις κανένα πρόβλημα, τέλεια!!! Κοίταξα για πιο νέους οδηγούς για τις κάρτες στο site της ZyXEL, έχει κάποιους από 1-3-2005, που αν θυμάμαι καλά τους είχα κατεβάσει και ήταν οι ίδιοι με αυτούς που έχω στο CD. Αν και στο site γράφει 2.0.0.6 o εγκατεστημένος στο PC μου είναι ο 6.0.0.18 (αν και από κάτω γράφει Utility Version 2.0.0)?!?!? Έστειλα και ένα email στο [email protected] πριν ένα μήνα και μου απάντησε κάποιος της ZyXEL από China(!!), ότι προώθησε το μαιλ μου στο "local support in Greece" δηλ στην Digital Sima. Αυτοί μάλλον με γράψανε στα @@ τους, καθως δεν έλαβα απάντηση... Τι πιστεύετε ότι φταίει?
spyridy Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μήπως υπάρχει κάπου κοντά ασύρματο τηλέφωνο? Εμένα η βάση του ασύρματου τηλεφώνου μέρι και παρεμβολή στο καλώδιο της δορυφορικής μου έκανε και μάλιστα σε συγκεκριμένα κανάλια (συχνότητες). Αν έχεις Panasonic ασύρματο (εγώ τέτοιο έχω) ίσως φταίει αυτό (όχι οτι φταίει η μάρκα προς θεού αλλά σε ε΄μενα σου λέω τι παίζει). Για δοκίμασε αν έχεις ασύρματο να το βγάλεις απο το ρέυμα για λίγες ώρες και 2η επιλογή δοκίμασε να αλλάξεις το κανάλι του wireless δικτύου σου (συνήθως είναι by default το 6, βάλτο π.χ. 11)
MasterX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Ναι υπαρχει ένα ασύρματο της Panasonic που είναι το κυριως τηλέφωνο του σπιτιού... θα το δοκιμάσω να το βγαλω κάποια στιγμή απο την πριζα, όταν δεν υπαρχει κοσμος στο σπιτι.. Το κανάλι το είχα αλλάξει κάποια στιγμή απο 6 σε 15 (νομίζω) αλλά μετα δεν ξαναέπιασα σήμα μέχρι που έκανα reset τον router...
LEFteriz Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 δε δοκιμάζεις να ρίξεις την ταχύτητα της κάρτας σε 11mbps (802.11b) μου έχει τύχει να πετυχαίνει καλύτερη σταθερότητα έτσι
MasterX Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Συνήθως το έχω στο αυτόματο και ανεβοκατεβαινει αναλογα με το σημα.. Δοκιμασα και στα 11mbps και στα 5 αλλα δεν ειδα προκοπη...
MasterX Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 θα το δοκιμάσω σε λίγο να αλλάξω το κανάλι σε 10 ή 11, ίσως να φταίει αυτό... Αλλά όμως σε αυτή την περίπτωση ο φορητός με ενσωματωμένο wireless γιατί δεν έχει το πρόβλημα? Τον δουλεύω μέρες τώρα και δεν εχω δει disconnection...
MasterX Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Τελικώς δοκίμασα να αλλάξω κανάλι χτες και δοκιμασα στο 11... Από κει και περα δεν έβρισκε καθόλου δίκτυο όπως την άλλη φορά που είχα ξαναδοκιμάσει.. Οπότε έκανα reset στο router. Μετά έφερα δοκιμαστικά το router 1 μέτρο πιο κοντα στο PC και ταυτόχρονα 1,5 μέτρο πιο χαμηλά (το είχα ψηλά πριν). Πάλι δεν είδα κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Επίσης μετά το reset στο router το άφησα χωρίς προστασία και έχω την εντύπωση ότι αυτό βελτίωσε την κατάσταση... Δεν ξέρω γιατί μπορεί αυτό να παίζει ρόλο.. Είμαι και λίγο μπερδεμένος όσον αφορά την προστασία, καθώς αλλού μου έχει κλειδί ασφαλείας και αλλού κλειδί κρυπτογράφησης.. Τώρα που ενεργοποίησα πάλι WPA-PSK μου το εμφανίζει σε 2 σημεία στο Utility της ασύρματης κάρτας, αλλού σαν Security και αλλού σαν Encryption..
fuzz Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 pc k router ειναι στο ιδιο δωματιο ??? το λαπτοπ τι συμπεριφορα εχει 4 μ και δυο τοιχους πιο μακρια??πιανει τιποτα??απιθανο μου φενεται... για δωσε περισοτερες πληροφοριες (εμποδια κλπ) edit:το ειδα 5 μ και 2 τοιχους....βαλε καλωδιο η βαλε εξωτερικη κεραια στο πι σι σου to router εχει ρυθμιση ισχυος???δεν το ξερω καθολου αλλα νομιζω οτι εισαι μακρια γι αυτο δεν εχεις καλο σημα και διακοπες πολλες κατεβασε το netstumbler (http://www.netstumbler.com) και μετρα ποση ισχυ σου δινει....... θα μιλησουμε και απο το τηλεφωνο αυριο το απογευμα που δεν δουλευεις
MasterX Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 PC και router δεν είναι στο ίδιο δωμάτιο.. Αν θα ήταν θα έπιανε αλλά θα μπορούσα να βάλω και καλώδιο... Το λαπτοπ στον κάτω όροφο σχετικά καλά πιάνει, αλλά κάνει και κανένα disconnection. Το άλλο λαπτοπ που δοκίμασα με ενσωματωμένο wireless δεν έκανε καθόλου disconnection. Ακόμα και κοντά στο PC μου. Βέβαια η κεραία της κάρτας του PC μου είναι χαμηλα χωμένη πίσω από το PC.. Δεν ξέρω και κανα προγραμμα που μπορείς να σχεδιάζεις το εσωτερικό του σπιτιού για να σας δείξω με λεπτομέρεια.. Ξέρετε κανένα;
MasterX Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 έκανα αναβαθμιση το firmware του router.... Από: System Name: ZyNOS F/W Version: V3.40(QQ.5) | 05/18/2005 DSL FW Version:TI AR7 01.01.07.00 Standard:ADSL_G.dmt σε: System Name: ZyNOS F/W Version: V3.40(QQ.7) | 12/13/2005 DSL FW Version:TI AR7 05.00.03.00 Standard:ADSL_G.dmt Για να δουμε τώρα αν θα αλλάξει κάτι...
MasterX Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Σήμερα, με το νέο firmware, δεν είδα να χάνεται καθόλου η ασύρματη σύνδεση (τουλάχιστον όσο ήμουν μπροστά στο PC), αλλά τώρα μάλλον έχω άλλο πρόβλημα... Κάποιες στιγμές αργει να φορτώσει σελίδες και πριν λίγο σαν να κόλλησε η σύνδεση και προσπαθούσε αρκετά λεπτα να φορτώσει μια σελίδα χωρίς αποτέλεσματα... Επίσης 2 απο τα 3 κατεβάσματα από Rapidshare που έκανα από το μεσημέρι (3 zip των 100ΜΒ το καθένα), κόλλησαν λίγο μετά την μέση (δεν διακόπηκαν όπως παλιά) και τελικά τα σταμάτησα μόνος μου αφου πλέον δεν προχωρούσαν άλλο.. Τώρα που το σκέφτομαι σαν να παραμένει το ίδιο πρόβλημα απλά εμφανίζεται αλλιώς.. Δεν διακόπτεται η σύνδεση αλλά κολλάει... :confused: καμιά ιδέα?
fuzz Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 εχεις προβλημα εκπομπης ληψης ...ακομα.... πρεπει να κινηθεις διαφορετικα... κοιταξε αν εχεις δωσει ολη την ισχυ εκπομπης (αν γινεται στις καρτες που εχεις)μεσα απο το interface των μηχανηματων (router - PCI καρτα στο πι σι σου) επναλαμβανω βαλε to netstumbler στο pc (αν το υποστηριζει η εσωτερικη σου καρτα)και πες μας τι σημα σου δειχνει (ποσα db)
MasterX Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δεν είμαι σίγουρος πoιο λες... SNR: 36 ( παίζει από 32 μέχρι 38 ) Signal+: -62 Noise-: -100 SNR+: 38 .... Signal: -66 ( παίζει από 64 μέχρι 68 ) Noise: -100 Flags: 0471 Beacon Interval: 100 Πάντως τώρα είναι σπαστικο.... Πατας ένα λινκ και τις μισές φορες δεν κάνει τίποτα... Επίσης, παρατηρώ το δείκτη σήματος που υπάρχει στο tray των windows και παίζει συνεχώς, από 0 σε full σήμα... Πιο πολύ όμως καθεται στο μηδεν.. Γενικά αυτή τη στιγμή έχω μεγαλύτερο πρόβλημα. Πριν, εκτός από τις στιγμές που χανόταν η σύνδεση, γενικά πήγαινε σφαίρα... Τώρα έχω πρόβλημα και στο σερφαρισμα!!!
MasterX Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Στην PCI κάρτα δεν έχει κάποια επιλογή για την ισχυ εκπομπης... Έχει Power Saving Mode... Τι προτείνεις: Enabled ή Disabled? Τα έχω δοκιμάσει και τα 2.. Τώρα το είχα στο Enabled και μόλις το ξαναγύρισα Disabled για να τσεκάρω παλι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.