SupaCoopa Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Βασικα θελω να ελεγχω δυο PC (ενα κανονικο και ενα κατεβαστηρι) χωρις να γεμισω το γραφειο με πληκτρολογια και ποντικια. Παλια θυμαμαι οτι καπου ειχε παρει το ματι μου ενα ματζαφλαρι που εβαζες πανω του ενα keyboard και ενα mouse και εδινε διπλες εξοδους, ετσι ωστε γυριζοντας εναν διακοπτη να ελεγχεις καθενα απο τα δυο PC. Δεν θυμαμαι ομως ουτε που το ειχα δει, ουτε πως λεγεται ωστε να το ψαξω στο google. Μηπως μπορει να βοηθησει κανενας συνανθρωπας? Οσον αφορα την οθονη, επειδη εχει μια εισοδο DVI και μια VGA φανταζομαι οτι δεν θα εχω προβλημα να συνδεσω τα δυο PC πανω της και να επιλεγω την πηγη απο το μενου της οθονης. Με τα ηχεια ομως τι γινεται? Αυτο το πραγμα που κανει την μια εξοδο ακουστικων δυο (για walkman κλπ) δουλευει και αντιστροφα ως διπλη εισοδος ή χρειαζεται μικτάκι?
e-tic Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Αυτό που θέλεις λέγετε KVM (Keyboard-Video-Mouse). Υπάρχει σε όλα τα καταστήματα και e-shops. Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα του τι υπάρχει. Τα KVM ή/και video switch που έχω πάρει εγώ, τα έχω πάρει απο εδώ: www.tan.gr
ChPaNaG Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 σκεφτομουν και εγω την συγκεκριμενη λυση άλλα βρήκα μία εναλλάκτική. Αν επικοινωνουν οι δύο υπολογιστες σε δίκτυο μπορείς να χρησιμοποιείσεις και virtual desktop. Virtual Network Computing (VNC) is a desktop sharing system which uses the RFB (Remote FrameBuffer) protocol to remotely control another computer. It transmits the keyboard presses and mouse clicks from one computer to another relaying the screen updates back in the other direction, over a network.
cronos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 σκεφτομουν και εγω την συγκεκριμενη λυση άλλα βρήκα μία εναλλάκτική. Αν επικοινωνουν οι δύο υπολογιστες σε δίκτυο μπορείς να χρησιμοποιείσεις και virtual desktop.Virtual Network Computing (VNC) is a desktop sharing system which uses the RFB (Remote FrameBuffer) protocol to remotely control another computer. It transmits the keyboard presses and mouse clicks from one computer to another relaying the screen updates back in the other direction' date=' over a network.[/i'] Αυτό που κάνει το VNC είναι να δημιουργεί ένα virtual desktop, του αποκρυνσμένου PC, στο δικό στου PC. Πρόκεται για μικρό προγραμματάκι (~1ΜΒ) το οποίο το εγκαθιστάς και στα δύο συστήματα. Δίνει ένα ΙΡ και έναν κωδικό και μπαίνεις μια χαρά. Ένα διάστημα χρησιμοποιούσα το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να επικοινωνώ από το σπίτι με το PC στο γραφείο. Είναι πολύ ωραίο πρόγραμμα αλλά έχει και κάποια μειονεκτήματα. Πχ. Δεσμεύεσαι από την ταχύτητα επικοινωνίας. Με μία 56-άρα σύνδεση όλα γινόντουσας σε slow motion. Σε τοπικό δίκτυο όμως δε θα έχεις πρόβλημα. Επίσης για να γίνεται πιο γρήγορα η σύνδεση μείωνε τα χρώματα στα απολύτως απαραίτητα (256 νομίζω) με αποτέλεσμα να μήν είναι καλό για μόνιμη χρήση. Πάντως την ευκολία που δίνει ένα switch δεν την παρέχει το VNC. Δοκίμασε πάντως να κατεβάσεις ένα προγραμματάκι, να δείς πώς δουλεύει και βλέπεις μετά αν θα πρέπει να πάρεις το switch .
ChPaNaG Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Απότι καταλαβαίνω τα 2 pc θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο οπότε δεν θα υπάρχουν πρβλήματα επικοινωνίας μέσω ethernet. Επειδή το παιδί ανέφερε ότι το χρησιμοποιεί σαν κατεβαστήρι υποθέτω ότι ούτε παιχνίδια θα παίζει ούτε ταινίες θα βλέπει από το κατεβαστήρι. Εγώ τουλάχιστον δεν είχα κανένα προβλημα ταχύτητας και κατεπεκταση η απεικόνιση του desktop μου που χρησιμοποιώ σαν κατεβαστηρι ήταν άψογη μέσω vnc. Πάντως όπως λες και συ μπορεί να άνετα να δοκιμασει να δει αν του κάνει μιας και μιλάμε για τσάμπα λύση. SupaCoopa αν θες να το δοκιμασεις το προγραμματακι που θέλεις είναι το ultravnc( υπάρχουν και άλλα φυσικά, απλά εγώ με αυτό δουλεύω)
SupaCoopa Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 e-tic ωραιος, να΄σαι καλα ρε φιλαρακι. Βρηκα ηδη ενα που κανει εναλλαγη με hot-key απο το πληκτρολογιο, νομιζω οτι ακομα πιο βολικο απο το να εχεις να γυρισεις διακοπτη με το χερι. Φανταζομαι βεβαια οτι αν εχεις ανοικτο μονο ενα απο τα δυο PC, καταλαβαινει αυτοματα την κατασταση και δεν χρειαζεται να πατας το hot-key στα τυφλα... Μια τελευταια απορια, αν χρησιμοποιησω το KVM και για το monitor τελικα, θα πεσει πολυ η ποιοτητα της εικονας? Αν λειτουργει τοσο χάλια οσο τα VGA splitters που κανουν την εικονα σκ@τ@, καλυτερα να το γυριζω χειροκινητα απο το μενου του monitor. Με VNC δεν θελω να μπλεξω ρε παιδια, οσο πιο πολυ τα μπερδευεις τα πραγματα τοσο περισσοτερο στραβωνουν... Thanks παντως.
skullman Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μια τελευταια απορια, αν χρησιμοποιησω το KVM και για το monitor τελικα, θα πεσει πολυ η ποιοτητα της εικονας? Αν λειτουργει τοσο χάλια οσο τα VGA splitters που κανουν την εικονα σκ@τ@, καλυτερα να το γυριζω χειροκινητα απο το μενου του monitor. Εγώ πάντως έχω βάλει 1 τεσσάρι ( 3 οι δικοί μου και μια θέση κενή αν επισκευάζω κανέναν) και η ποιότητα εικόνας είναι η ίδια ακριβώς με το να τους είχα συνδέσει απευθείας στην οθόνη. Μόνο μειονέκτημα, η μη υποστήριξη dvi εξόδου (μόνο vga) και όταν το ξεκινήσω βρίσκεται στον Η/Υ Νο 1 και αν έχω ανοίξει τον Η/Υ Νο 2 πρέπει να το γυρίσω με τον συνδυασμό του πληκτρολογίου. Δηλαδή δεν ανιχνεύει ποιός Η/Υ του δίνει ρεύμα. Πάντως το τελευταίο δεν με προβληματίζει.
georgeadams Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μια τελευταια απορια' date=' αν χρησιμοποιησω το KVM και για το monitor τελικα, θα πεσει πολυ η ποιοτητα της εικονας? Αν λειτουργει τοσο χάλια οσο τα VGA splitters που κανουν την εικονα σκ@τ@, καλυτερα να το γυριζω χειροκινητα απο το μενου του monitor.[/quote'] Η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από το μήκος και την ποιότητα του καλωδίου αλλά και από το ίδιο το switch. Πριν από χρόνια, σε ένα παλιό KVM switch με περιστροφικό διακόπτη, όσο καλό καλώδιο κι αν δοκίμασα, η εικόνα έκανε είδωλα σε αναλύσεις πάνω από 800x600. Τα σύγχρονα switch που η εναλλαγή δεν γίνεται μηχανικά αλλά με κουμπάκι ή ακόμα καλύτερα με hot-key έχουν πρόβλημα με τη σωστή απεικόνιση στην οθόνη πολύ σπάνια έως ποτέ. Με VNC δεν θελω να μπλεξω ρε παιδια, οσο πιο πολυ τα μπερδευεις τα πραγματα τοσο περισσοτερο στραβωνουν... Thanks παντως. Κι όμως, αν το ένα PC το θέλεις μόνο για downloads και δεν τρέχεις σε αυτό προγράμματα με υψηλές απαιτήσεις σε γραφικά (πχ video), το VNC είναι πολύ καλή λύση: Είναι δωρεάν (οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις και ΑΝ δεν σου κάνει τότε να πας να πάρεις το KVM switch). Μπορείς να κάνεις copy-paste κείμενα μεταξύ των 2 PC (πχ αν στο internet στο "κανονικό" PC σου δεις κάποιο link με κάτι που θέλεις να κατεβάσεις, μπορείς να κάνεις copy-paste το link στο άλλο PC και να κάνεις από εκεί το download). Είναι εύκολο στην εγκατάσταση. Στο download PC εγκαθιστάς το VNC Server και του ορίζεις κάποιο password. Στο άλλο PC τρέχεις το VNC Viewer, του δίνεις την IP του download pc και το password και συνδέεσαι. Στην περίπτωση που έχεις firewall σε κάποιο/α από τα 2 PC πρέπει να ανοίξεις και την πόρτα 5900. Υπάρχουν VNC Viewers & VNC servers για σχεδόν κάθε λειτουργικό και πλατφόρμα (πχ Windows, MacOS X, Linux, PalmOS, WindowsMobile, Symbian, Java κλπ) που φυσικά συνεργάζονται μεταξύ τους.
SupaCoopa Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 georgeadams ομολογω οτι μια δοκιμη στο VNC θα την κανω, ειδικα αφου ειναι free και εισαστε ολοι τοσο θετικοι προς αυτο. Αλλα αν θελω να χρησιμοποιησω μονο το κατεβαστηρι? Θα πρεπει να αναβω και το κανονικο PC... Anyway, thanks μαγκες.
MsquitoPrincess Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Όχι,δεν είναι απαραίτητο να ανάβεις και το κανονικό pc. Αν χρειάζεσαι μόνο το κατεβαστήρι, ανάβεις μόνο εκείνο. Απλά μέσω του VNC θα κάθεσαι στο κανονικό και θα χεις πρόσβαση και στο άλλο.
Dangelo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 με το Planet KVM-400 αψογα... δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει το keyb ή το mouse με τπτ... (γινόταν στα χειροκίνητα data switch) επίσης έχει και συντόμευση keyboard και κυμπάκι... όπως βολεύεται κανεις...
georgeadams Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 georgeadams ομολογω οτι μια δοκιμη στο VNC θα την κανω, ειδικα αφου ειναι free και εισαστε ολοι τοσο θετικοι προς αυτο. ΟΚ. Δοκίμασε αυτό: http://prdownloads.sourceforge.net/ultravnc/UltraVnc-101-Setup.zip?download Αλλα αν θελω να χρησιμοποιησω μονο το κατεβαστηρι? Θα πρεπει να αναβω και το κανονικο PC... Σε αυτό έχεις δίκιο. Όχι' date='δεν είναι απαραίτητο να ανάβεις και το κανονικό pc.Αν χρειάζεσαι μόνο το κατεβαστήρι, ανάβεις μόνο εκείνο. Απλά μέσω του VNC θα κάθεσαι στο κανονικό και θα χεις πρόσβαση και στο άλλο.[/quote'] Το θέμα μας είναι πως θέλει να μην έχει καθόλου συνδεδεμένα οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι στο κατεβαστήρι.
MsquitoPrincess Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Έχεις δίκιο georgeadams...Η απροσεξία σε όλο της το μεγαλείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.