Προς το περιεχόμενο

Help σχετικα με Job interview

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραίες συμβουλές του έδωσες Μάριε. Μιλάμε για ένα νέο παιδί όχι για κανένα φτασμένο στη δουλειά του που έχει αποδείξει στην αγορά εργασίας το ποιός είναι και τί μπορεί να καταφέρει ώστε να πάει και αρχίσει τα "γαμοσταυρίδια", τα ποινικά μητρώα, τις μαγκιές και τη μούρη. Ότι σκοπό σου βαράνε χοροπηδάς και προσπαθείς να κρατήσεις όσο μπορείς την αξιοπρέπεια σου όταν είσαι σε αυτό το σημείο της καριέρας, εκτός βέβαια κι αν μιλάμε για ΤΟΝ νέο επαγγελματία για τον οποίο παραμιλάει όλη η αγορά και κάνουν ουρά ποιος θα τον πρωτοπάρει.

Μαγκιές κανεις όταν έχεις διαπραγματευτικό μέσο και ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να παρακάμψεις τους κώδικες και την πολιτική της εταιρείας όσον αφορά dress code κλπ.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ωραίες συμβουλές του έδωσες Μάριε. Μιλάμε για ένα νέο παιδί όχι για κανένα φτασμένο στη δουλειά του που έχει αποδείξει στην αγορά εργασίας το ποιός είναι και τί μπορεί να καταφέρει ώστε να πάει και αρχίσει τα "γαμοσταυρίδια"' date=' τα ποινικά μητρώα, τις μαγκιές και τη μούρη. Ότι σκοπό σου βαράνε χοροπηδάς και προσπαθείς να κρατήσεις όσο μπορείς την αξιοπρέπεια σου όταν είσαι σε αυτό το σημείο της καριέρας, εκτός βέβαια κι αν μιλάμε για ΤΟΝ νέο επαγγελματία για τον οποίο παραμιλάει όλη η αγορά και κάνουν ουρά ποιος θα τον πρωτοπάρει.

Μαγκιές κανεις όταν έχεις διαπραγματευτικό μέσο και ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να παρακάμψεις τους κώδικες και την πολιτική της εταιρείας όσον αφορά dress code κλπ.[/quote']

Πάντως, λιγο off topic, ωραία θα ήταν κάποια στιγμή να χαλάρωναν αυτές οι τυπικούρες. Έχει τύχει να βρεθώ σε χώρους με Διευθυντάδες και Προέδρους μικρών και μεγάλων εταιριών, και αντί για το αναμενόμενο γραβατιλίκι και ξύλινο ύφος, έχω συναντήσει χαλαρό dress code (τζιν, αθλητικά) και φιλική και ευχάριστη διάθεση. Όχι άλλοι γραβατάκιες :)

Δημοσ.
Πάντως, λιγο off topic, ωραία θα ήταν κάποια στιγμή να χαλάρωναν αυτές οι τυπικούρες. Έχει τύχει να βρεθώ σε χώρους με Διευθυντάδες και Προέδρους μικρών και μεγάλων εταιριών, και αντί για το αναμενόμενο γραβατιλίκι και ξύλινο ύφος, έχω συναντήσει χαλαρό dress code (τζιν, αθλητικά) και φιλική και ευχάριστη διάθεση. Όχι άλλοι γραβατάκιες :)

Πριν 2-3 χρόνια είχαμε μία από τις ελάχιστες συναντήσεις οι Altec Dealer και θα ερχόταν και ο Αθανασούλης.

Ντυθήκαμε, χτενιστήκαμε και κάποια στιγμή μπαίνει ο Αθανασούλης με σπορ παπουτσάκι, τζιν, και ένα πόλο μπλουζάκι.

Ήταν σαν να μας έλεγε, σας γράφω στα @@ μου.

Από τότε πάω όπως γουστάρω πάω.

Συνήθως τζιν και ένα πουκάμισο.

Δημοσ.

Ακριβως τωρα διαβαζα ενα βιβλιο για τη συνεντευξη στο χωρο της εργασιας (λογω του μαθηματος που πρεπει να δωσω: Ψυχολογια της εργασιας). Θεωρητικα, την επομενη συνεντευξη θα μπορουσα να στην κανω εγω :P

Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον KaizerSoze.

Επισης δειξε οτι εχεις φιλοδοξιες και αγωνιζεσαι για τις αποψεις σου, χωρις βεβαια να φανεις αλαζονας.

Απο ο,τι γνωριζω στις εταιριες με τα games δουλευουν σε ομαδες, οποτε μια καλη εικονα του οτι μπορεις να σταθεις σε γκρουπ ειναι καλο σημαδι. Σημαντικο ρολο παιζει η leadership και η επιρροη που θα μπορουσες να εχεις στα υπολοιπα μελη, οπως επιση η διαθεση και ικανοτητα για εργασια.

Δυστυχως πολλα παιζονται απο τον επαγγελματισμο και την καταρτηση αυτου που κανει τη συνεντευξη, αλλα αυτο δεν περναει απο το χερι σου...

Δημοσ.
Πριν 2-3 χρόνια είχαμε μία από τις ελάχιστες συναντήσεις οι Altec Dealer και θα ερχόταν και ο Αθανασούλης.

Ντυθήκαμε' date=' χτενιστήκαμε και κάποια στιγμή μπαίνει ο Αθανασούλης με σπορ παπουτσάκι, τζιν, και ένα πόλο μπλουζάκι.

Ήταν σαν να μας έλεγε, σας γράφω στα @@ μου.

[/quote']

Αυτό ή οτι γράφει στα @@ του τις σαχλο-επισημότητες;

Από τότε πάω όπως γουστάρω πάω.

Συνήθως τζιν και ένα πουκάμισο.

Έτσι....

Δημοσ.

Οι συμβουλές εξαρτόνται και απο το ποιόν θα δείς πρώτα.

Εγω εψαχνα για θεσεις προγραμματιστή. Σε 2 περιπτωσεις (τράπεζες) η 1η συναντηση ηταν με άτομο απο το τμ. ανθρωπινων πόρων, που προφανώς δεν ειχε καμια δυνατότητα να ελένξει τις γνώσεις μου, και αν υπήρχε 2η συνάντηση με έβλεπαν απο τη μηχανογράφηση. Αυτοι με ρώτησαν γενικώς μπουρδες, θελουν να δουν σαν άνθρωπος γενικά πως είσαι, και ειναι μαλλον οι πιο ύπουλες περιπτώσεις, γιατι ενα χ χαρακτηριστικό σου που μπορεί σε άλλους να αρέσει, σε αυτον που θα τύχεις να μην αρέσει και να σε χαντακώσει.

σε άλλες εταιρείες (θεωρώ πιό σοβαρές), σε έκρινε πρώτα ο μελλοντικός σου προϊστάμενος και μετά αν σε ήθελε, σε έστελνε στο HR.

....

μερικές ερωτήσεις που έχω δεχτεί:

- Πίνετε;

- παίζετε τυχερά παιχνίδια;

κλασικό, αν δε το ρωτήσουν αυτό ειτε ειναι πολύ έμπειροι, είτε τελείως άσχετοι και το 1ο τους interview : Ποιο ειναι το μεγαλύτερό σας προτέρημα;

και (αφου απαντήσεις), ποιό το μεγαλύτερο μειονέκτημα;

- τι ξέρετε για την εταιρεία μας;

- γιατι θέλετε να δουλέψετε εδώ;

- γιατι θέλετε αλλαξετε εργοδότη; (αναλογα τι γράφεις στο CV... μπορει να ειναι γιατί παραιτήθηκες/απολύθηκες, κλπ).

εδω θελει να δει κατα ποσο θα κατηγορήσεις τους "άλλους" για τα προβλήματα, ή θα κολλήσεις (που σημαίνει οτι μαλλον εσυ εφταιγες αλλα δεν το λές). πρεπει να πεις κατι ουδέτερο, αισιόδοξο.

οχι: φευγω γιατι εκει ειναι άσχημα,

ναι: έρχομαι γιατι εδώ πιστευω ειναι καλύτερα.

- Γιατί να προσλάβουμε εσάς;

Δημοσ.
Ωραίες συμβουλές του έδωσες Μάριε. Μιλάμε για ένα νέο παιδί όχι για κανένα φτασμένο στη δουλειά του που έχει αποδείξει στην αγορά εργασίας το ποιός είναι και τί μπορεί να καταφέρει ώστε να πάει και αρχίσει τα "γαμοσταυρίδια"' date=' τα ποινικά μητρώα, τις μαγκιές και τη μούρη. Ότι σκοπό σου βαράνε χοροπηδάς και προσπαθείς να κρατήσεις όσο μπορείς την αξιοπρέπεια σου όταν είσαι σε αυτό το σημείο της καριέρας, εκτός βέβαια κι αν μιλάμε για ΤΟΝ νέο επαγγελματία για τον οποίο παραμιλάει όλη η αγορά και κάνουν ουρά ποιος θα τον πρωτοπάρει.

Μαγκιές κανεις όταν έχεις διαπραγματευτικό μέσο και ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να παρακάμψεις τους κώδικες και την πολιτική της εταιρείας όσον αφορά dress code κλπ.[/quote']

Να είσαι ο εαυτός σου.Για κανέναν πούστη να μην αλλάξεις συμπεριφορά,ούτε να "σμπρώξεις" τη πάρτη σου -εμφανισιακά- παραπάνω απ' ότι θα έκανες αν σε προσλαμβάνανε και δούλευες σ' αυτούς.Δηλ,πες ότι έπιασες δουλειά και πας κάθε μέρα με τα ρούχα που εσύ γουστάρεις να ντύνεσαι στη δουλειά.Να μιλήσεις απλά και να απαντάς όταν σε ρωτάνε και ξέρεις.Αλλοιώς,μόκο.Να θυμάσαι ότι από σένα θα βγάλουν φράγκα,οπότε πρόκειται περί "push-pull" σχέσης και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σε βλέπουν ες αεί σαν "εργαλείο" τους,μια καλή πένσα η ένα γαλλικό κλειδί και τπτ παραπάνω.Και συ -φυσικά- με τη σειρά σου θα τους βλέπεις σαν τα μαστάρια της γελάδας που πάνω τους θα κάνεις μονόζυγο.Ίσως χρειαστούν πολλές "συνεδρίες",οφείλεις να παρευρίσκεσαι σε όλες,ιδίως όταν πρόκειται να έρθετε "εις γάμου κοινωνίαν".Δείξε κοινωνικότητα,αλλά αν σου παραζαλίσουν τ'αρχίδια,ρίξε και κανα γαμοσταυρίδι (όχι κυριολεκτικά,θα πας φυλακή...),πιάνει πάντα,άκου με που σου λέω.Π.χ.,στην τελευταία μου δουλειά,μιλούσα και με "παζάρευα" ένα χρόνο.Κάποια στιγμή μου ζήτησαν "συστατικές" επιστολές και τους "έσπρωξα" στο τραπέζι το ποινικό μου μητρώο(θες γκοτζαμάνη να το κουβαλήσεις απ' την εισαγγελία).Δουλεύω σ' αυτούς γύρω στα εφτά και αν δεν την κοπανήσω,εκεί θ' αφήσω τα κοκκαλάκια μου.Μπήκα σε ΕΠΕ,δουλέψαμε όλοι και γίναμε ΑΕ,μας εξαγόρασαν όμιλοι,μας πούλησαν ξανά,αλλά το μεροκάματο,μεροκάματο είναι...

Μάλλον ότι σε συμφέρει ξεδιαλλέγεις.Με το να τον συμβουλέψω να είναι ο εαυτός του θα πίστευες ότι δεν είναι καλή συμβουλή;Δεν του είπα να παρευρίσκεται για συνέντευξη όταν και όποτες του ζητηθεί;Δεν τον συμβούλεψα να απαντάει και να είναι κοινωνικός;Όταν ανέφερα τα γαμοσταυρίδια,δεν του είπα να τους πλακώσει στις χριστοπαναγίες στο άσχετο,αλλά όταν αυτός κρίνει ότι τούχουν παραζαλίσει τ'αρχίδια.Δηλ για σένα η "οσφυοκαμψία" είναι εκ των ουκ άνευ σοβαρώτατος λόγος πρόσληψης;Είναι κακό που του ανέλυσα πως τον βλέπει ο οποιοσδήποτε εργοδότης και πως θάπρεπε να αντιμετωπίζει τον καινούργιο χαλκά που πα-να-βάλει στο λαιμό του (=μισθωτή σκλαβιά);

Πάντως,όπως έλεγε και ο γουρούνης (του ΑΡΚΑ),"άμα δεν πουλήσεις και λίγη μούρη,σ' έχουνε χεσμένο".

Αποφεύγω συνήθως να συμβουλεύω on line,γιατί εύκολα γίνομαι παραξηγήσιμος,γι αυτό και σταματώ εδώ,δεν πρόκειται να αντιπαρατεθώ μαζί σου άλλο μέσα στο post του παιδιού και επιμένω σε όλα όσα έγραψα,χωρίς να με απασχολεί αν θα τα ακολουθήσει η αν θα ξεσκαρτάρει.Έχω καταφέρει,πάντως, να περπατάω στο δρόμο και όταν ψιχαλίζει να ψιχαλίζει πραγματικά....

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν ξανά ειπώθηκε γιατί δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις, αν ναι sorry.

Όταν απαντάς να τον κοιτάς στα μάτια με χαλαρό απλό βλέμμα. Έτσι θα δείξεις ότι είσαι ένα συνειδητοποιημένο και όχι ντροπαλό άτομο.

Δημοσ.

Δεν ξεδιαλέγω ότι με συμφέρει Μάριε διότι δεν έχω πρόθεση να ανοίξω αντιπαράθεση. Εννοείται πως ότι θεωρώ σωστό δεν υπάρχει λόγος να το θίξω σε αντίθεση με ότι θεωρώ λάθος. Και λάθος θεωρώ το να συμβουλεύεις νέο και ανύπαρκτο στην ουσία για την αγορά εργασίας παιδί να συμπεριφερθεί όπως θα συμπεριφερόταν αν είχε επιλογές.

Δημοσ.
παντος τουφας πες μας εντυπωσεις μετα τη διαδικασια!

με αυτά που του πάμε μπορεί να τον δούμε στην φυλακή.χαχα

Δημοσ.

Mετα απο 3 πετυχημενες συνεντευξεις...εχω 3/3 θα δωσω και εγω τις δικες μου συμβουλες...

1.Να εισαι ανετος μην σφιχθεις...σε αυτα που θα σε ρωτησουν και τα ξερεις να τους παρεις τον αερα...να μιλας περισσοτερο απο οσα θελουν να ακουσουν για να αντιληφθουν οτι το ξερεις το αντικειμενο..

2.Ντυσιμο : Με κατι ημιεπισημο νομιζω οτι θα εισαι ενταξει...προσεχε τις λεπτομερεις με piercings κτλ...παιζουν το ρολο τους...αλλα και τις χτυπητες αντιθεσεις...πχ...κατι η ασπρη καλτσα...

3.Να απαντας κοφτα και ας ειναι αρνητικη η απαντηση σου ...αυτο δειχνει οτι εισαι σιγουρος για τον εαυτο σου...π.χ Ξερεις απο Cisco ? Οχι...αλλα θα με ενδιεφερε να μαθω...

4.Σε περιπτωση που σε ρωτησουν για χρηματα...(που δεν ρωτανε συνηθως απλα σου λενε η αμοιβη που δινουμε για αυτη τη θεση ειναι τοσο...) υπαρχουν θεματα που μην ντραπεις να αναφερεις...π.χ Τα λεφτα ειναι καλα αλλα εχω κανει και το ταδε σεμιναριο...ή ερχομαι απο πολυ μακρια και εχω εξοδα μεταφορικα...

5.Φευγοντας μην εισαι ψυχρος...Πες ενα : Ευχαριστω για τον χρονο σας ..περιμενω νεα σας...ή πίεσε τους (μια φορα που το εκανα επιασε..) θα ηθελα να με ειδοποιησετε συντομα γιατι εξεταζω και αλλες προτασεις..

6.Να εισαι σοβαρος...αλλα οχι υπερβολικα...αν ακουστει κατι αστειο χαμογελα...ομως μην φτασεις στο σημειο να γινεις χαχας...

αυτα..

Δημοσ.

σε λιγες μερες θα ξερω αν θα με καλεσουνε για συνεντευξη.

λογικα την θεση θα την παρω (game tester) γιατι θελουνε ατομα με εμπειρια.

απο οτι ξερω ενα test που κανουν ειναι να περιγραψεις το σχημα ενος συνδετιρα (random σχημα) χωρις να πεις την λεξη συνδετιρας ι απο τι ειναι φτιαγμενος....

μακαρι να πανε ολα καλα παντως

(μαριε μαλον ξεχασες οτι σε εχω δει!)

Δημοσ.
...(μαριε μαλον ξεχασες οτι σε εχω δει!)

Ακόμα την περιμένω εκείνη την μητρική,νάναι καλά ο Θοδωρής που πήγε φαντάρος και μου "ακούμπησε" όλα του τα "μπάζα" και έχω γίνει τρανός μάγκας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...