Toufas Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μαλον την επομενη εβδομαδα θα εχω την πρωτη σοβαρη μου συνεντευξη για μια θεση σε εναν Game developer. Μιας και θα ειναι η πρωτη μου, εχετε να δωσετε καπιο Tip σχετικα? Δεν μιλαω για την θεση καθεαυτη, αλλα γενικως. (i suck in greek:P)
sniper_206 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Αφού λες ότι είναι σοβαρή συνέντευξη προτείνω ντύσιμο με κοστούμι γκριζωπό καλοκαιρινό και πουκάμισο αλλά χωρίς γραβάτα. Μην το παίξεις ούτε υπερβολικά άνετος αλλά ούτε τρομαγμένος. Πάντα στον πληθυντικό μίλα του ακόμα κι αν είναι μικρότερος σου. Δε μου 'ρχεται κάτι άλλο τώρα, αν είναι θα συμπληρώσω...
vasoula78 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 να είσαι στην ώρα σου κ λίγο νωρίτερα αν μπορείς επαγγελματικό ντύσιμο πληθυντικός διαθεσιμότητα να εργαστείς κ παραπάνω (όλοι το θέλουν) και να τους πείσεις οτι έχεις όρεξη για δουλειά κ φυσικά να μάθεις πάνω στη δουλειά κ ότι έχεις στόχους για σένα, δεν θα μείνεις στάσιμος (είτε πάνω στη δουλειά σου, είτε πάνω στην εκπαίδευση σου γενικά) πάντα παίζει ρόλο κ ποιον θα έχεις απέναντι σου φυσικά
aliaser Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 κουβάλα και ένα πιστόλι. Άμα δεις και στο παίξει μάγκας τράβα του μια και φύγε. Άσε και ένα cd του pvd να έχει να ακούει στον παράδεισο.
KaizerSoze Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 1. ΜΗν τον περασεις για βλακα!!Νασαι ειλικρινης γιατι συνηθως ο τυπος εχει κανει πολλες συνεντευξεις και ξερει 2. ΜΗΝ τα παραφουσκωνεις,μην πεις οτι ξερεις πραγματα που δεν ξερεις(πες ομως οτι ξερεις πραγματα που ξερεις λιγο) 3. Δωσε προσοχη,συνηθως ο 1ος θα σε ταραξει στο μπλαμπλα αλλα πολλα ειναι χρησιμα.Ακομα και αν καπου τον χασεις δειξε οτι ενδιαφερεσαι 4. Πηγαινε 5 λεπτα νωριτερα.Οχι πολυ,μην φανεις λιγουρης,ουτε αργοτερα μην φανεις ασυνεπης 5. ΡΩΤΑ!!!Μην φοβασαι,γιαυτο γινεται η συνεντευξη.Ρωτα για ωραριο,συνθηκες εργασιας και πες και λεφτα!Θα σε ρωτησει σε καποια στιγμη για φραγκα,πες οσο νομιζεις,μην πεις λιγοτερα απο αυτα που θες γιατι τοσο θα παρεις,δεν πορκειται να σου χαρισουν λεφτα επειδη εισαι ομορφος 6. Μαθε με τι ασχολειται η εταιρεια και απο την προκυρηξη τι ζηταει η θεση.Μην πας ξεβρακωτος στα αγγουρια 7. Αναλογως της θεσης πηγαινε καταλληλα ντυμενος.Μην βαλεις το καλο σου τζην,ΔΕΝ υπαρχει "καλο τζην".ΜΗΝ ντυθεις ομως και με κοστουμι-στολη ιντερβιου.Ντυσου σαν να πηγαινες σε κατι παραπανω απο κλαμπ και κατι λιγοτερο απο γαμο 8. Βγαλε το σκουλαρικι αν φορας.Εγω 2-3 φορες τοχα ξεχασει,παντως εδω που ειμαι τοχα βγαλει.Το φορας μετα,αφου παρεις την θεση.Δεν ειναι ολοι μυστηριοι αλλα μην το διακινδυνευσεις 9. Ο ιντερβιουερ ΔΕΝ ειναι φιλος σου.Μπορει αν το ευννοει το κλιμα να μιλατε χαλαρα αλλα μην ξεφυγεις σε ορολογια,φρασεολογιο,χαριεντισμους κτλ. 10. Πολυ σημαντικο ειναι να δειξεις α. Οτι εχεις διαθεση να μαθεις νεα πραγματα.Στις εταιριες πλεον αλλαζεις ανα 2μηνο θεση,δεν θελουν ατομα που ξερουν το Α και θελουν μονο το Α.Μπορει να προτιμισουν εσενα που ξερεις 5 απο το Α και 5 απο το Β και δειχνεις διαθεση να μαθεις και το Γ απο καποιον πουναι του 10 στο Α ή το Β και παει με αερα "Εγω θελω να γραφω μονο C/Να κανω μονο RF/Να κανω μονο networking"
Cue Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Θα συμφωνήσω με όσα είπε ο Kaizer (αν και το σκουλαρίκι εγώ αρνούμαι να το βγάλω! ) και να συμπληρώσω και κάτι ακόμα. Προσπάθησε να "πουλήσεις" τον εαυτό σου όσο καλύτερα μπορείς. Χωρίς ψέματα και υπερβολές, αλλά να δείχνεις πρόθυμος να κάνεις τα πάντα. Να δείχνεις σίγουρος για αυτά που λες!
DrLo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Εγώ πάντως έιχα ECDL και δεχόμουν Interview στο σπίτι
vasoula78 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 1. ΜΗν τον περασεις για βλακα!!Νασαι ειλικρινης γιατι συνηθως ο τυπος εχει κανει πολλες συνεντευξεις και ξερει 2. ΜΗΝ τα παραφουσκωνεις' date='μην πεις οτι ξερεις πραγματα που δεν ξερεις(πες ομως οτι ξερεις πραγματα που ξερεις λιγο) 3. Δωσε προσοχη,συνηθως ο 1ος θα σε ταραξει στο μπλαμπλα αλλα πολλα ειναι χρησιμα.Ακομα και αν καπου τον χασεις δειξε οτι ενδιαφερεσαι 4. Πηγαινε 5 λεπτα νωριτερα.Οχι πολυ,μην φανεις λιγουρης,ουτε αργοτερα μην φανεις ασυνεπης 5. ΡΩΤΑ!!!Μην φοβασαι,γιαυτο γινεται η συνεντευξη.Ρωτα για ωραριο,συνθηκες εργασιας και πες και λεφτα!Θα σε ρωτησει σε καποια στιγμη για φραγκα,πες οσο νομιζεις,μην πεις λιγοτερα απο αυτα που θες γιατι τοσο θα παρεις,δεν πορκειται να σου χαρισουν λεφτα επειδη εισαι ομορφος 6. Μαθε με τι ασχολειται η εταιρεια και απο την προκυρηξη τι ζηταει η θεση.Μην πας ξεβρακωτος στα αγγουρια 7. Αναλογως της θεσης πηγαινε καταλληλα ντυμενος.Μην βαλεις το καλο σου τζην,ΔΕΝ υπαρχει "καλο τζην".ΜΗΝ ντυθεις ομως και με κοστουμι-στολη ιντερβιου.Ντυσου σαν να πηγαινες σε κατι παραπανω απο κλαμπ και κατι λιγοτερο απο γαμο 8. Βγαλε το σκουλαρικι αν φορας.Εγω 2-3 φορες τοχα ξεχασει,παντως εδω που ειμαι τοχα βγαλει.Το φορας μετα,αφου παρεις την θεση.Δεν ειναι ολοι μυστηριοι αλλα μην το διακινδυνευσεις 9. Ο ιντερβιουερ ΔΕΝ ειναι φιλος σου.Μπορει αν το ευννοει το κλιμα να μιλατε χαλαρα αλλα μην ξεφυγεις σε ορολογια,φρασεολογιο,χαριεντισμους κτλ. 10. Πολυ σημαντικο ειναι να δειξεις α. Οτι εχεις διαθεση να μαθεις νεα πραγματα.Στις εταιριες πλεον αλλαζεις ανα 2μηνο θεση,δεν θελουν ατομα που ξερουν το Α και θελουν μονο το Α.Μπορει να προτιμισουν εσενα που ξερεις 5 απο το Α και 5 απο το Β και δειχνεις διαθεση να μαθεις και το Γ απο καποιον πουναι του 10 στο Α ή το Β και παει με αερα "Εγω θελω να γραφω μονο C/Να κανω μονο RF/Να κανω μονο networking"[/quote'] Πιστεύω τα έχεις καλύψει όλα
KaizerSoze Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Ξεχασα το 10β 10β. Προσεχε τα λογια σου και τι λες.Ας πουμε μια συνηθης τακτικη σε μικροτερες εταιριες ειναι "Γιατι δεν δοκιμασατε σε μια μεγαλυτερη".Πολλοι απαντανε "Δεν θελω να ειμαι ενας απο τους 700.Θελω να ξεχωρισω".Οποτε στα καπακια τρως το ακυρο "Δηλαδη ειστε ανασφαλης?Δεν θεωρειτε οτι μπορειτε να ξεχωρισετε μεσα στον μεγαλυτερο συναγωνισμο"?? ΓΕΝΙΚΑ καλο ειναι οταν απαντας,να απαντας "πολιτικαντικα".Οταν σε ρωτησουν "Ειστε υπερ της ταχυτητας ή της καθυστερημενης τελειοποιησης" προφανως το να πεις "Μαρεσει να το τελειοποιω" ειναι χαζομαρα,οι ανθρωποι εχουν ντεντλαινς,δεν μπορουν να σε περιμενουν,ουτε υπερ της γρηγορης δουλειας μπορεις να εισαι,διοτι αντε και το εβγαλες,αν εχει 10 προβληματα που δεν τα πηρες πρεφα?Η στην αλλη κλασσικη ερωτηση "Προτιμας να δουλευεις μονος σου η σε ομαδα?".Προφανως δεν διαλεγεις,λες "Και τα 2".Δεν θες να δειξεις οτι στηριζεσαι στους αλλους υπερβολικα(αν πεις "σε ομαδα") ουτε οτι δεν μπορεις να συνεργαστεις(αν πεις "μονος") διοτι πολλα προξεκτ απλα δεν μπορουν να βγουν εγκαιρα απο 1 ατομο
zazik Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 επίσης δικιά μου συμβουλη,επειδή συνήθως οι HR είναι ψιλοχοντρομαλάκες...... ΜΗΝ φρικάρεις.....μπορεί να σε ρωτήσει απο το πιο άσχετο(" πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 5 χρόνια κλπ κλπ ) μέχρι το πιο "σχετικο" που φυσικά το έχει ακούσει απο κάποιον άλλο ("Πειτε μου , γνωρίζετε απο Ντζαβαμπινς?") Προσπάθησε να είσαι γενικός,πολιτικάντης,με αέρα,με σιγουριά για τον εαυτό σου.Από την άλλη,προσπάθησε να μην πέφτεις σε παγίδες,και να πας με τα νερα του interviewer. Αυτά απο την δική μου εμπειρία (η οποία είναι πονεμένες ιστορίες ) best of luck dude!
yiah Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 οταν ειχα "ασχοληθει" με το θεμα κατεληξα να εχω ενα φακελο με διαφορα tips κλπ αμα θες κατεβασε τον απο εδω αν εχεις χρονο πιστευω οτι ολο και κατι χρησιμο θα βρεις
Kandinsky Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Και γενικώς να είσαι έτοιμος για την απόρριψη. Εγώ έχω τύχει σε αρκετές συνεντεύξεις με άλλους 200-300 (Unilever και άλλες εταιρείες αυτού του μεγέθους) και τελικά δεν έκατσε διότι είναι σίγουρο πως κατάλαβαν περί τί είδους psycho πρόκειται. ΔΕΝ πειράζει αν δεν σε πάρουν διότι στη σειρά μαζί με σένα περιμένουν κι άλλοι και για τον Α ή Β λόγο κάποιος άλλος μπορεί να τους γυαλίσει περισσότερο ασχέτως των ικανοτήτων. Όλο και κάτι θα βρεθεί και κάθε εμπειρία είναι χρήσιμη εφόσον αξιοποιείται για τη βελτίωση μας.
marios1957 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Τούφα,μιας και λες ότι θες να με δεις (σε λυπάμαι,μεγάλη απογοήτευση θα λάβεις...),οφείλω σα μεγαλύτερος να καταστρατηγήσω τους κανόνες μου εδώ μέσα και να σε συμβουλέψω: Να είσαι ο εαυτός σου.Για κανέναν πούστη να μην αλλάξεις συμπεριφορά,ούτε να "σμπρώξεις" τη πάρτη σου -εμφανισιακά- παραπάνω απ' ότι θα έκανες αν σε προσλαμβάνανε και δούλευες σ' αυτούς.Δηλ,πες ότι έπιασες δουλειά και πας κάθε μέρα με τα ρούχα που εσύ γουστάρεις να ντύνεσαι στη δουλειά.Να μιλήσεις απλά και να απαντάς όταν σε ρωτάνε και ξέρεις.Αλλοιώς,μόκο.Να θυμάσαι ότι από σένα θα βγάλουν φράγκα,οπότε πρόκειται περί "push-pull" σχέσης και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα σε βλέπουν ες αεί σαν "εργαλείο" τους,μια καλή πένσα η ένα γαλλικό κλειδί και τπτ παραπάνω.Και συ -φυσικά- με τη σειρά σου θα τους βλέπεις σαν τα μαστάρια της γελάδας που πάνω τους θα κάνεις μονόζυγο.Ίσως χρειαστούν πολλές "συνεδρίες",οφείλεις να παρευρίσκεσαι σε όλες,ιδίως όταν πρόκειται να έρθετε "εις γάμου κοινωνίαν".Δείξε κοινωνικότητα,αλλά αν σου παραζαλίσουν τ'αρχίδια,ρίξε και κανα γαμοσταυρίδι (όχι κυριολεκτικά,θα πας φυλακή...),πιάνει πάντα,άκου με που σου λέω.Π.χ.,στην τελευταία μου δουλειά,μιλούσα και με "παζάρευα" ένα χρόνο.Κάποια στιγμή μου ζήτησαν "συστατικές" επιστολές και τους "έσπρωξα" στο τραπέζι το ποινικό μου μητρώο(θες γκοτζαμάνη να το κουβαλήσεις απ' την εισαγγελία).Δουλεύω σ' αυτούς γύρω στα εφτά και αν δεν την κοπανήσω,εκεί θ' αφήσω τα κοκκαλάκια μου.Μπήκα σε ΕΠΕ,δουλέψαμε όλοι και γίναμε ΑΕ,μας εξαγόρασαν όμιλοι,μας πούλησαν ξανά,αλλά το μεροκάματο,μεροκάματο είναι... Σταματάω εδώ,να πει και κανας άλλος. Btw,καλως ώρισες στην πραγματική ζωή.
john1987 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια,γιατι ειμαι ακομα μικρος,θα ηθελα να αναφερω οτι εχω ακουσει,οτι πολυ ρολο παιζει η χειραψια!Δηλαδη να γινει με σιγουρια και βεβαιοτητα(χωρις τρεμουλα και ιδρωτες!)... Παντως,να εισαι ο εαυτος σου θα ειναι καλο,γιατι μετα σε απολυουν αν δεν τους κανεις κιολας....
KaizerSoze Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Οχι μωρε,τι χειραψιες τωρα...Απο μονη της καμια σημασια δεν εχει,αν την παρεις ως μερος της συνολικης στασης ισως Βασικα αυτο που λεμε,προσπαθησε να δειξεις τον εαυτο σου...αν τους κοροιδεψεις και παρεις μια δουλεια και στο 2μηνο πανω καταλαβουν οτι δεν τους κανεις και σε απολυσουν ΘΑΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!Γιατι θα εχεις χασει 2 μηνες στους οποιους θα μπορουσες να ψαξεις για δουλεια που σου ταιριαζει και σου κανει,ΑΣΕ ΠΟΥ αυτους τους 2 χαμενους μηνες δεν μπορεις να τους βαλεις στο βιογραφικο γιατι κανεις δεν θελει υπαλληλο που να αλλαζει συνεχεια δουλειες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.