laantonios Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 μην τον ζορίζετε τον άνθρωπο...ξεκίνα με basic και μάλιστα visual basic έτσι για να χεις γραφικό περιβάλλον και όταν μυηθείς λίγο στις αρχές του προγραμματισμού προχώρα σε c
unre@l Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 1on) i C einai palia kai den aksizei? o.O O.o O.o O_O 2on) i Visual C++ den einai gia games 3on) me tin visual basic den 8a ma8eis programmatismo, 8a ma8eis na ftiaxneis efarmoges gia ta windows polu grigora. Me duo logia.. arxise me C. Proteino anepifilakta ena elliniko vivlio: "C gia arxarious" tou Seferidi. Polu kalo gia arxi. welcome to the club
StavrosD Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 2on) i Visual C++ den einai gia games Σε καμια παιχνίδια είπα ότι είναι μόνο για παιχνίδια, αλλά είναι μονόδρομος για όποιον θέλει να φτιάξει παιχνίδια για τριδιάστατα γραφικά. "DirectX Software Development Kit Brief Description June 2006 Download the complete DirectX SDK, which contains the DirectX Runtime and all DirectX software required to create DirectX compliant applications in C/C++ and C#." http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=1FD20DF1-DEC6-47D0-8BEF-10E266DFDAB8&displaylang=en Όποιος θέλει καλή υποστήριξη και έτοιμα παραδείγματα για DirectX, πρέπει να πάει σε C.
unre@l Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Σε καμια παιχνίδια είπα ότι είναι μόνο για παιχνίδια' date=' αλλά είναι μονόδρομος για όποιον θέλει να φτιάξει παιχνίδια για τριδιάστατα γραφικά. "DirectX Software Development Kit Brief Description June 2006 Download the complete DirectX SDK, which contains the DirectX Runtime and all DirectX software required to create DirectX compliant applications in C/C++ and C#." http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=1FD20DF1-DEC6-47D0-8BEF-10E266DFDAB8&displaylang=en Όποιος θέλει καλή υποστήριξη και έτοιμα παραδείγματα για DirectX, πρέπει να πάει σε C.[/quote'] sorry man den i8ela na ginei pareksigisi, apla i visual C++ einai ena IDE mazi me ena compiler. Ta "extra" stixeia tis Visual C++ opos einai ta Windows Forms kai MFC den xreiazodai ka8olou.To mono pou xreiazetai einai Ta win32 Functions. Diladi oti game ftiakseis me tin Visual C++, akrivos to idio boreis na ftiakseis me enan Compiler apo grammi edolon. Tora an 8es efarmogi san 3d studio klp.. diladi me Windows GUI kai 3d graphics. tote nai Visual C++ is a good way! elpizo na li8ike i pareksigisi
Tetix Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Με τη C εξάλλου αρχίζουν κ το μάθημα προγραμματισμού στα πανεπιστήμια γιατί είναι απλή κ χρησιμοποιείται κ σε πολλές εφαρμογές. Δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη για όλα τα πανεπιστήμια' date=' στους Ηλεκτρολόγους Μηχ. + Μηχ. Υπολ. ξεκινάνε με εισαγωγή στον προγραμματισμό και μετα Fortran... Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, κάτι θα ξέρουν. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα! [b']Επίσης, ξέχνα το βιβλίο του Ritchie που σου πρότειναν, δεν είναι για σένα.[/b] Το είχα διαβάσει πριν να κάνω Ανάπτυξη Εφαρμογών στην Γ' Λυκείου και κατάλαβα μόνο την εισαγωγή Απαιτεί να έχεις προηγούμενες γνώσεις. Μετά από την Γ' Λυκείου, σχεδόν το μισό! Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη...
ni_kuho Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη για όλα τα πανεπιστήμια' date=' στους Ηλεκτρολόγους Μηχ. + Μηχ. Υπολ. ξεκινάνε με εισαγωγή στον προγραμματισμό και μετα Fortran... Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, κάτι θα ξέρουν. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα! [/quote'] Κόιτα, εγώ άρχισα με C κ απ'ότι ξέρω αυτό ισχύει κ για πολλά άλλα πανεπιστήμια(σίγουρα όχι όλα-σε κάθε πανεπιστήμιο οι ανάγκες είναι διαφορετικές..ίσως δεν το διατύπωσα σωστά) Πάντως είναι γεγονός η C είναι μια διαδικαστική γλώσσα που σημαίνει ότι είναι πιο κοντά στον τρόπο που σκεφτόμαστε, σε αντίθεση με τις αντικειμενοστρεφείς γλώσσες που χρειάζεται λίγος χρόνος για να καταλάβεις τη φιλοσοφία τους. Από αυτή την άποψη, είναι ευκολότερο να αρχίσει με C. Επίσης' date=' ξέχνα το βιβλίο του Ritchie που σου πρότειναν, δεν είναι για σένα.[/b'] Το είχα διαβάσει πριν να κάνω Ανάπτυξη Εφαρμογών στην Γ' Λυκείου και κατάλαβα μόνο την εισαγωγή Απαιτεί να έχεις προηγούμενες γνώσεις. Μετά από την Γ' Λυκείου, σχεδόν το μισό! Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη... Η παραπομπή στο βιβλίο του Ritchie είναι όντως λάθος μου γιατί ο blackpete δεν ξέρει καν C. Απλά παρασύρθηκα επειδή μου έχει φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο(γνωρίζω ήδη C) κ το θεωρώ ίσως το καλύτερο βιβλίο για C(αρκεί να ξέρεις ήδη C).. Φιλικά
Dr_Slump Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 @Dr_Slump: κρίμα που κάτι τόσο ξεπερασμένο έχει φτιάξει τα 3/4 του λειτουργικού που δουλεύεις. FYI έχει γίνει update η γλώσσα το '99 (ISO C99 standard) και δουλεύουν ήδη σε καινούριο. Ναι, το 71% συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή. Αλλά το παιδί θέλει κάτι πρακτικό. Τα "3/4" των προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε σε τί είναι γραμμένα;
unre@l Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Dr_Slump: Nomizo oti poloi katalavenoun ti 8es na peis, alla to pedi 8elei na ma8ei programmatismo. Na sou doso ena paradeigma.. Ena sevasto pososto vivlion gia C++ dinoun polu prosoxi sta vectors kai stin STL List. Kai den ma8enoun ton anagnosti na ftiaksei mia linked List i ena Dynamic Array structure monos tou.Gi auto prepei na arxisei me C. Gia na MA8EI kai as mi tin xrisimopoihsei pote tou meta. Einai san na les pos i assebly einai axristh gia opoion den 8elei na programmatisei hardware.. fisika kai oxi! ma8enodas assembly katalaveneis/ma8eneis "ti pezei" se diafora pragmata! Auta apo emena
random Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Αν ρώταγες "ειμαι 20-25 χρονών, είμαι στην τάδε σχολή, εχω μια μικρη εμπειρία απο τις Χ,Ψ,Ζ γλώσσες και εχω καταλήξει οτι θελω να βγαζω το μεροκάματο ως προγραμματιστής, με ποιά γλώσσα/εργαλείο/τεχνολογία θα ειμαι πιό περιζήτητος στην αγορά?" θα σου απαντούσα: με Microsoft .Net ( δηλ κυρίως vb.net και C# ...) , Java, VC++ απο τις "δυνατές", php, asp.net, python απο "webικά" και προιόντα Oracle απο databases. οσο πιο "εύκολη" (πχ vb.net) πιό διαδεδομένη, αναλογη προσφορά και ζήτηση. και οσο πιο "δύσκολη" (πχ Java, C/C++ ) πιθανόν καλύτερες αποδοχές. -------------- ...Αλλα αφου λες 15 χρονών, χωρις καμια εμπειρία, πολυ μακρυά ακομα απο επιλογές για ΑΕΙ, και ποσο μαλλον για επάγγελμα, πιστευω ειναι καλύτερα να κοιτάξεις πρωτα γλώσσες που σου μαθαίνουν τα βασικά, και μπορεις να εχεις άμεσα, ορατά αποτελέσματα με απλά προγραμματάκια. Αν πρέπει να διαβασεις σχετικά με τη φιλοσοφία των αντικειμένων, το σετάρισμα των compiler, και των αλληλοεξαρτόμενων βιβλιοθηκών, πριν τρέξεις ενα hello world, πιστεύω ο αρχάριος απογοητεύεται και τα παρατάει. ενω αν δείς οτι μπορεις να κανεις 2-3 πράγματα με τις απλές γλώσσες, μετά (και αν διατηρήσεις το ενδιαφέρον σου), οταν χρειαστείς πιο προχωρημένα πράγματα θα έχεις κινητρο να δεις τις πιο δυνατές γλώσσες. δηλ, ναι, τωρα να κάνουμε αυτο το χ με java, me C, ή και με assembly αν θέλεις, γιατι ξέρω σιγουρα οτι αυτο με vb ή με delphi ΔΕΝ γινεται, εξ ιδίας πείρας (και οχι επειδή "έτσι λένε"). Για εκμάθηση των βασικών αρχών προγραμματισμού σε command line/console, δωρεάν, και με χιλιάδες σελίδες στο internet με tutorials kai κωδικα: Pascal, Basic, php, python, .. μεχρι perl, ruby και vbscript, jscript. για άμεσα αποτελέσματα σε windows περιβάλλον: vb.net, vb6, delphi για εφαρμογές web : php, asp , αλλα θελει και λιγο σετάρισμα web server. και οι Java, C, C++ ειναι άχρηστες; όχι. και πανώ τις γλώσσες ειναι. το θεωρώ άλλο τόπικ. Εγώ απαντάω απλά στο "με ποιά γλώσσα ν' αρχίσω"
dop Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Αν είναι να ξεκινήσεις κάτι, ξεκίνα το σωστά. Η VB θα σε εγκλωβίσει σε μια έναν περίεργο κόσμο (όπου πρόγραμμα=gui+αλγόριθμος+δεδομένα) αντί του σωστού (πρόγραμμα=αλγόριθμος+δεδομένα). Επιπλέον δουλεύει μόνον σε ένα λειτουργικό και όπως αναφέρει ο random αρχικά ούτε ένα στοιχειώδες πρόγραμμα δεν μπορείς να κάνεις (στην C μπορείς άνετα μέσα σε 30 secs). Η C++ είναι δύσκολη ακόμα και για πιο προχωρημένους προγραμματιστές. Έχει αρκετά τερτίπια και δεν την συνιστώ καθόλου για αρχική γλώσσα. Η Java φαίνεται καλή και εύκολη, αλλά αν θες να ξεφύγεις από κάποια αρχικά προγραμματάκια, τότε θέλει αρκετό διάβασμα. Επιμένω ότι θέλει γνώσεις σχεδιασμού εφαρμογών, αφού μόνον τότε καταλαβαίνεις ακριβώς τι και πως γίνεται. Μια ακόμα "γλώσσα" που ίσως θα ήταν καλή για αρχή είναι η ΓΛΩΣΣΑ που διδάσκουν στην 3η λυκείου - βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο και τα δίνουν όλα τσάμπα. Δες και στο http://users.sch.gr/alkisg/ Από αυτήν θεωρώ ότι είναι αρκετά εύκολο να περάσεις σε κάποια πιο "σοβαρή". Σημ. τελικά τα προγράμματα των ελληνικών πανεπιστημίων είναι ανορθόδοξα πολλές φορές. Μήπως κάνουν και COBOL;
blackpete Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Το βιβλίο "βήμα προς βήμα c" του Γιούρδα είναι καλό;
sugoruyo Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με μια procedural γλώσσα. Αργότερα περνάς σε Object-Oriented φιλοσοφία. Καλό δίδυμο είναι η C-C++ γιατί χρησιμοποιείς γνώσεις της πρώτης στη δεύτερη και γρήγορα αρχίζεις να βλέπεις πιο μπροστά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γράψεις με C σε σύστημα *NIX [π.χ. linux] είναι: void main(){ float a[64000]; while(1){ fork(); } } :P:P
nemlah Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 To the snake we bow! By the snakes wisdom we are humbled! Praise you mighty snake! p.s. gia opoion den katalabe.. Python...
GrMikeD Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 To the snake we bow!By the snakes wisdom we are humbled! Praise you mighty snake! p.s. gia opoion den katalabe.. Python... na arxiseis me python Eimaste 2, eimaste 3, eimaste 1013
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.