Blackman Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 ...ή το Ελληνοβρετανικό aka British-Hellenic College
naftis Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Κατά την γνώμη μου η σειρά πρέπει να είναι: Στρατός - δουλειά 2-3 χρόνια - MBA. Γιατί με την δουλειά και το MBA ανοίγονται δρόμοι που μπορεί να κλίσει ο στρατός...
tornado21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Παιδια εγω σε ενα χρονο απο τωρα θα εχω τελειώσει απο το Τει Πειραια Δ.Επιχειρ.και σκέφτομαι να κάνω ένα συγκεκριμένο μεταπτυχιακο στο Economics and Econometrics που απο όσο έχω δει εχει το Manchester στην Αγγλία kai to Stanford Un.stin Aμερική.Τα θέματα μου ειναι τα εξης: 1,Απο πότε πρεπει να αρχήσω να κάνω την έτηση, του χρονου αλλά πότε ακριβως?Το πτυχίο αλλά και τους τελικους βαθμους δεν θα τους εχω πριν τον επομενο Ιουνιο οποτε τι κάνω? 2,Να προτιμήσω να κάνω καποιος άλλο ms στην Ελλάδα (βεβαια σε κπ άλλο αντικειμενο γιατι αποτι εψαξα το ίδιο δεν υπάρχει). 3,Το πανεπιστημιο του Manchester απο οσο γνωρίζω ειναι αρκετά καλό αλλά για τον τομέα της οικονομίας τι λέει? 4,Σιγουρα πρεπει να δωσω Gmat kai toifel απο ποτε πρεπει να ξεκινήσω να διαβάζω 5,Τι περιπου προσοντα πρέπει να εχει κανεις για να τον δεχτουν περαν του οτι εργ.εμπειρια δεν έχω και περαν απο το βαθμό πτυχιου?Επισης απο κοστος ζωης τι λεει η Αγγλία? Ξερω οτι ειναι κουραστικο να απαντησει κπ σε όλα αυτα αλλα πραγματικα δεν ξερω απο που να ξεκινησω και ουτε ειμαι διατεθημενος να παω σε γραφειο και να δωσω καμια 1000 ευρωπουλα. Πιστευω θα βοηθηθουν και άλλοι μεσα απο αυτες τις ερωτησεις Ευχαριστω παρα πολύ
antreaslam Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 tornado,να σου απαντήσω όσα ξέρω από τον κολλητό μου για το μάντσεστερ,και όσα ξέρω από ...εμένα για τη δουλειά κ το ΜΒΑ! η ζωή στο μάντσεστερ δεν είναι ακριβή όσο στο λονδίνο,αλλά είναι λιγο ακριβότερη από την αντίστοιχη εδώ,και αυτό οφείλεται βασικά στο σπίτι που θα νοικιάσεις. η ζωή από οτι μου λέει είναι απαίσια,καθώς δεν είναι όμορφη πολη,και δεν έχει πολλά μέρη διασκέδασης (εκτός από μια ελληνική καφετέρια,που μολις πουλήθηκε). τώρα,για το Μεταπτυχιακό που θέλεις να κάνεις,ο καθενας μας θα σου λέει το κοντό οτυ κ το μακρύ του! εγώ,ως επιλογή λόγω ελλείψεως χρημάτων, είχα αποφασισει απο πιτσιρικάς ότι μόλις τελειώσω το πανεπιστήμιο,θα πιάσω δουλειά,κ μόλις δω διάφορους "τομείς" ΤΗς οικονομίας,και πως αυτοί εφαρμόζονται πρακτικά στην εργασία,θα αποφασίσω τι μεταπτυχιακό θα κάνω,και που! τελικά,είναι επιδοτούμενο από την εταιρεία μου,ΜΒΑ,στην ελλάδα φυσικά. (θέλει είτε πτυχίο ΑΕΙ,είτε 3 χρόνια προυπηρέσια τουλάχιστον). να φιλτράρεις πολύ όσα ακούσεις για το συγκεκριμένο θέμα από όλους μας,γιατί αλλιώς θα τρελλαθείς!
tornado21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Βασικα και εγω αυτο σκεφτομουν να κανω μεταπτυχιακο μετα απο κπ προυπηρεσία.Αλλά το θέμα ειναι τι δουλειά θα βρω με ενα πτυχιο που πλεον το έχει και η κουτσή μαρία.Και σκεφτομουν να το κάνω αυτο για κανενα χρόνο που εχει και κπ κύρος πιστευω αν ειναι απο ενα αναγνωρισμενο πανεπ.και μετα ερχομενος εδω να εβρισκα μια καλή δουλεια και μπορει να εκανα και εδω αργοτερα κπ άλλο ms.Oσο για Ελλάδαs ms δεν θα εχω προβλημα με το ΤΕΙ γιατι πολλά συμπρατουν πλεον με τα πανεπ.και δεν υπαρχει ποσοστιαίος περιοσμος.Α΄πλά εγω σκέφτομαι ότι ειναι ίσος καλυτερα να πάω εξω και ισως στην Ελλάδα δυσκολευτω να με παρουν... Ευχαριστω παντως ηταν πολύ χρησιμες οι πληροφορίες σου Α επισης δεν θελω να παω σε μια εταιρια και να αποφασίσουν αυτοι τι ms να κανω...Συμαντικό πιστευω.Ηδη δεν με ενδιαφέρει το bussiness adm.γιαυτο και θελω να κανω κατι διαφορετικο και να προσεγγισω τα οικονομικα λίγο
antreaslam Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 κοίτα,αν δεν έχεις σημαντικούς οικ.περιορισμούς,τότε,ναι,σε βρισκω σωστό (όχι στη λογική "φοβάμαι ότι στην ελλάδα δε θα με παρουν",όσο στο οτι τώρα που σε παίρνει,να ασχοληθείς - εξειδικευτείς , σε κάτι που σου αρέσει )! μην ξεχνάς,ότι στη σημερινή αγορά εργασίας,με χιλιάδες "επιστημονες" ανεργους, το να έρθεις με ένα δυνατό μάστερ,χωρίς προυπηρεσία,δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφόδιο,ή εμπόδιο για την 1η σου πρόσληψη (απο κει και πέρα,είναι σίγουρα εφόδιο)!
tornado21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Επειδη εσυ εργαζεσαι οπως προανέφερες θεωρείς ότι θα ηταν "μειωνεκτημα" το να έχω ενα μεταπτυχικό τίτλο?Το θεμα ειναι πως θα ξεχωρησεις απο τους υπόλοιπους για να σε παρουν...
antreaslam Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 μπορεί να ισχύσει κ το αντίθετο tornado! να μη σε παρουν,γιατί θα θεωρήσουν ότι θα έχεις υπερόγκες απαιτήσεις,είτε χρηματικές,είτε θέσης κ συνθηκων εργασίας, λόγω του επιπλέον προσόντος που έχεις! αυτό που λέω ισχύει κυρίως σε μικρότερες εταιρείες,οι μεγάλες επιχειρήσεις προτιμούν περισσότερα "διπλώματα"! πάντως, από τον κύκλο μου,έχω δει δεκάδες περιπτώσεις να μην παίρνουν άτομο ως overqualified! Δε μου κάνει εντύπωση! μέχρι και σε αγγελία που ζητούσε τει,δεν πήραν φίλο από αει! φαντάσου να έσκαγε κάποιος με μεταπτυχιακό!
tornado21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δλδ ειναι μια τρέλα η κατασταση...Επειδη το ψαχνω πολύ το θέμα και έχω χρονο πιστευω αν μου κάτσει μια καλή δουλεια το ms θα το κανω αργοτερα.Aν δεν δω φως τοτε θα το κανω να τελειώνω.Εσυ αν φυσικά δεν γινομαι αδιακρητος τι ακριβως ειναι η δουλεια σου? Ειχα δουλεψει και εγω για πολύ λίγο σε μια εταιρια μαρκετινγκ και δεν ειχα μεινει ικανοποιημένος (πολλές ωρες δουλεια και απο λεφτα τπτ).Γιαυτο και δεν θελω MBA Γιατι απο τι βλεπω το μαρκετινγκ δεν μαρεσει καθουλου..Ουτε και η ζωη που προβάλλουν ουτε τπτ..Μαλλον κατι σε accounting ή σε banking που να χει σχεση με μαθηματικο-στατιστική
antreaslam Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 To MBA δεν έχει καμία σχέση με το μάρκετινγκ,δεν ξέρω πως σου έχει κολλήσει κάτι τέτοιο! η δουλειά μου ήταν κοστολόγηση σε βιομηχανική εταιρεία,και τώρα είμαι στον όμιλό αυτής,controlling. πάντως,το έχεις μπερδέψει λίγο! μάρκετινγκ,είναι απλά ένα...κομμάτι του ΜΒΑ (ας πούμε σε αναλογία μαθημάτων,για να καταλάβεις,ένα 10%)!
tornado21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Ναι...απλα ηθελα να πω δεν με ενδιαφερει ουτε το ΒΑ ουτε το μαρκετινγκ καλά για μεταπτυχιακο μονο μερκετινγκ δεν το συζητω. Αnyway thanks gia tin voihthia
Nikos_Vita Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Γεια σας, Ξεθάβω το θέμα μετά από καιρό αλλά πάντα είναι επίκαιρο! Καταρχήν να πω ότι είμαι εργαζόμενος και η εργασία μου επειδή είναι στον Τεχνολογικό Τομέα δεν έχει συγκεκριμένα ωράρια. Εχει κανείς υπόψην κάποιο μεταπτυχιακό τύπου MSc ή MBA Τεχνολογικό (Τηλ/νίες ή Πληροφορική ή Δικτύων Δεδομένων) που να προσφέρεται εδώ στην Ελλάδα από Ελληνικό ή ξένο ίδρυμα και να είναι αναγνωρισμένο; Τα distance learning μεταπτυχιακά της Αγγλίας τελικά αναγνωρίζονται;;;; Έχω φάει το κόσμο να βρω ένα ευέλικτο μεταπτυχιακό που να προορίζεται για εργαζομένους και να μην απαιτεί υποχρεωτική παρακολούθηση αλλά μέχρι στιγμής τζίφος. Καμιά ιδέα;
Nikos_Vita Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 http://www.icon.gr Δεν νομίζω τα μεταπτυχιακά των Αγγλικών ιδρυμάτων που προσφέρει στην Ελλάδα το ICON να είναι αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ. Ή είναι; Τηλεφωνικά λένε διάφορα. Στην πράξη, έχει αναγνωρισθεί κανένα από τα Μεταπτυχιακά του;
marsia Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 hello!Λοιπόν έδωσα φέτος πανελλήνιες και απλά επειδή περνάω σίγουρα στο τμήμα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ έτσι όπως είναι οι βάσεις,θέλω να μάθω τι είδους μεταπτυχιακά υπάρχουν που να μπορώ να κάνω στην Αγγλία.Εγώ ενδιαφέρομαι περισσότερο για μεταπτυχιακό που να έχει ως αντικείμενο το management αλλά δεν θα είχα πρόβλημα & με το marketing.Επειδή είμαι τελείως άπειρη θα ήθελα να με βοηθήσετε και επίσης θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω μεταπτυχιακό & στα 2 αυτά αντικείμενα(δλδ 2 μεταπτυχιακά).plz help!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.