zazik Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 καλησπέρα... είμαι φοιτητής πληροφορικής και τον Σεπτέμβρη θα πάω να κάνω τον 3ο και τελευταίο χρόνο στην Αγγλία. Μετά απο αυτό,θέλω να κάνω ένα μεταπτυχιακό στην διοίκηση επιχειρήσεων και στο management. Θα ήθελα, όποιος ξέρει , κανα καλό μεταπτυχιακό ή ΜΒΑ που προσφέρει το πανεπιστήμιό του (κατά προτίμηση ΜΒΑ) εδώ στην Ελλάδα και ποιά είναι τα κριτήρια για να σε πάρουνε. ΥΓ : κοίταξα τα σαιτς του ΠΑ.ΠΕΙ κλπ αλλά θα ήθελα κάποιες παραπάνω πληροφορίες αν γίνεται όπως πχ αν χρειάζονται κάποια χρόνια εργασιακής εμπειρίας κλπ κλπ..... Όποια βοήθεια θα είμαι ευγνώμων... Ευχαριστώ :-D
aliaser Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 φίλε μου έχω την εντύπωση πως το πτυχίο σου δεν είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα επειδή είναι 3 χρόνια. Από όσο θυμάμαι ( i may be wrong) για να σε αναγνωρισουνε στην Ελλάδα πρέπει είτε να έχεις Honours Degree είτε να έχεις MSc. Με 3 χρόνια πτυχίο δεν νομίζω να σε δεχτούνε για MSc στην Ελλάδα. Έμαθες που έμαθες την αγγλία ,φάτην άλλον ένα χρόνο και κάνε mba στο lancaster Μετά θα είσαι άρχοντας.
BIAP Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Πολυ καλα τα λεει ο aliaser. Με τριετεις σπουδες, δεν γινεσαι δεκτος σε μεταπτυχιακο τμημα Ελλαδα. Πρεπει να κανεις master στην Αγγλια, να συμπληρωθει η τετραετια, να συνεκτιμηθουν οι τιτλοι ba και master απο δοαταπ[πρωην δικατσα] και αφου αναγνωριστει το πτυχιο σου ως ισοτιμο και ισαξιο ελληνικου πανεπιστημιου, κανεις αιτηση για μεταπτυχιακο σε καποιο τμημα ελληνικο. Αν θες τη γνωμη μου, που εφαγα τα χρονια μου Αγγλια, κανε και δευτερο μεταπτυχιακο, και αναγνωρισε τα ολα μαζι Ελλαδα και εισαι τζετ. Μην μπλεκεσαι με την χαοτικη τρελα και αναξιοκρατια στη χωρα μας που επικρατει στο να σε δεχτουν σε μεταπτυχιακο τμημα. Αγγλια οπως εισαι συνεχιζεις και στο Uni σου μετα απο μια τυπικη συνεντευξη και αν σου ζητησουν. Μην μπλεκεσαι με τα ελληνικα παρατραγουδα, εφοσον πηρες σειρα καλη στο νησι.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 φίλε μου έχω την εντύπωση πως το πτυχίο σου δεν είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα επειδή είναι 3 χρόνια. Από όσο θυμάμαι ( i may be wrong) για να σε αναγνωρισουνε στην Ελλάδα πρέπει είτε να έχεις Honours Degree είτε να έχεις MSc. Με 3 χρόνια πτυχίο δεν νομίζω να σε δεχτούνε για MSc στην Ελλάδα. Έμαθες που έμαθες την αγγλία ,φάτην άλλον ένα χρόνο και κάνε mba στο lancaster Μετά θα είσαι άρχοντας. Ορθότατο, συμφωνώ με την πρόταση να παραμείνεις Αγγλία και να κάνεις ένα ΜΒΑ της προκοπής. Η Ελλάδα έχει "θέμα" με το 3ετές bachelor.
lefterhs Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Αναλογως... Στο Οικονομικο Πανεπιστημιο Αθηνων δεν νομιζω τα παραπανω να ειναι προϋποθεση. http://www.aueb.gr/spoudes/metaptyxiakes.htm Στο international ΜΒΑ που τελειωσα εγω (No 15 στην παραπανω σελιδα) ειχαμε πολλα παιδια Ελληνες και αλλοδαπους που τελειωσαν σχολες στο εξωτερικο και βεβαια, Αγγλια. Εσυ λογικα θες να κανεις full time μεταπτυχιακο. Στο δικο μου κριτηρια για το full time ηταν οι βαθμοι σου, καποιες συνεντευξεις που δινεις, αλλα το κυριοτερο ηταν ο βαθμος που θα επαιρνες στο GMAT.
zazik Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.... έχω ψάξει για το δικατσά και ξέρω οτι το πτυχίο μου αναγνωρίζεται αμέσως ( οπου αμέσως εννοώ χωρίς παρατράγουδα όχι την επόμενη μέρα ) Συνήθως τα ΜΒΑ , εκτός ότι είναι δύσκολα,θέλουνε και 3 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας....και ναι,έχετε δίκιο,εδώ λογικά θα θέλουνε το πτυχίο αναγνωρισμένο = 6 μήνες πανω κάτω με παρακάλια εκτός αν έχω μέσο και γλιτώσω την γραφειοκρατεία. Άρα η Ελλάδα ψιλοαποκλείεται ή μου φένεται?:-? O Βαθμός του Βachelor δεν θα είναι και ότι καλύτερο.. Τώρα, από ότι έκανα μία έρευνα,έιδα κάποια πράγματα για το GMAT, και ειδα ότι αυτό μετράει πιο πολύ σε ένα βαθμό 60-70%. Έχει 3 στάδια,και θέλει καλό διάβασμα σε κάτι σχετικά βιβλία. Ρωτάω λοιπόν: 1) Είναι πολύ δύσκολο; 2) Μπορείς να το δώσεις πάνω απο μία φορά; 3) Υπάρχουνε κάποια online tests στο νετ που να πάρω μια ιδέα? Επίσης,θα εκτιμούσα, εάν γνωρίζετε κάποια βρετανικά πανεπιστήμια που κάνουνε ΜΒΑ , χωρίς να ζητάνε εργασιακή εμπειρία. Ευχαριστώ πάρα πολύ
lefterhs Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Στα full time ΜΒΑ του οικονομικου δεν ζητουν εργασιακη προϋπηρεσια... Ειναι σχεδον αποκλειστικα για παιδια που μολις τελειωσαν τις σπουδες τους κατι που συνεπαγεται οτι δεν εχουν ακομα εργαστει. Για αυτο και κυριο κριτηριο ειναι το GMAT. Αντιθετα στα part time ειναι η εργασιακη εμπειρια και οι συνεντευξεις.
geo9419 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Το πανεπιστημιο του Southampton οταν ημουν πριν δύο χρόνια είχε δυο τμήματα MBA ένα για έμπειρα στελέχη και ένα για πρόσφατους πτυχιούχους χωρις εργασιακή εμπειρία. Για ποιότητα τώρα δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο γενικά με τα ΜΒΑ στην Αγγλία το να μπορέσουν οι φοιτητές να μάθουν σε ένα χρόνο και μάλιστα από διαφορετικό πρώτο πτυχίο τις γνώσεις που έχω εγώ με τέσσερα χρόνια απο σχολή διοικησης επιχειρήσεων στην Ελλαδα και υστερα να βγουν στην αγορα εργασίας και να αναγνωρίζονται με περισσότερα προσόντα από κάποιο φοιτητη με πτυχίο Business Administration. Τα αμερικάνικα πανεπιστήμια είναι δύο χρόνια το ιδιο ισχύει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονιας και προαπαιτουν 3 χρόνια εργασιακης εμπειρίας σε επιχειρήσεις και φυσικά καλό score στο GMAT. Προσωπική μου αποψη είναι επειδη στην Αγγλία πολύ απο τους κανόνες αυτούς καταστρατηγούνται προσεξε ποιο πανεπιστήμιο θα διαλέξεις ή απλώς αν θέλεις ένα χαρτί που θα γράφει ΜΒΑ. Απο καθηγητές μου στο Παν. Μακεδονίας οι πτυχιούχοι από ΜΒΑ στην Αγγλία μπαίνουν στο τέλος απο σειρά αξιολόγησης για κάποια θέση.
zazik Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Για ποιότητα τώρα δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο γενικά με τα ΜΒΑ στην Αγγλία το να μπορέσουν οι φοιτητές να μάθουν σε ένα χρόνο και μάλιστα από διαφορετικό πρώτο πτυχίο τις γνώσεις που έχω εγώ με τέσσερα χρόνια απο σχολή διοικησης επιχειρήσεων στην Ελλαδα και υστερα να βγουν στην αγορα εργασίας και να αναγνωρίζονται με περισσότερα προσόντα από κάποιο φοιτητη με πτυχίο Business Administration. κοίτα,δεν έχεις και πολύ άδικο.... εγώ πάντως γνωρίζω άτομα που είχανε σπουδάσει byssiness και κάνανε μάστερ σε Computer Science ή Informatics... Στο μάστερ δεν έχει τόσο σημασία το Background,όσο το πόσο θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του. Έτσι και αλλίως,σε κάθε μάστερ,στην αρχή ξεκινάνε με την ΑΒ. Για κάποιον που έχει background είναι εύκολο.....και μετά αρχίζουνε τα ζόρια. Δεν το θεωρώ πάντως αδικία,διοτι αν κάποιος χωρίς bg έχει την διάθεση και τα κότσια να το κάνει....γιατί όχι....ίσα ίσα είναι και πιο αξιέπαινος απο κάποιον που έχει bg αν τελικά τα καταφέρει. Απο καθηγητές μου στο Παν. Μακεδονίας οι πτυχιούχοι από ΜΒΑ στην Αγγλία μπαίνουν στο τέλος απο σειρά αξιολόγησης για κάποια θέση. Αυτό θεωρώ λίγο άδικο...γιατί έτσι?μήπως πιστεύουνε ότι τα πανεπιστήμια της Βρετανίας είναι PAyAndGetAnyDegree?Αν το νομίζουνε είναι πολύ λάθος. Τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα.Και όσοι έχουνε σπουδάσει στην Αγγλία ξέρουνε οτι οι Άγγλοι δεν σηκώνουνε "Ελληνικούρες"......κόβουνε κεφάλια . Anyway,Ευχαριστώ.....οτιδήποτε άλλο resource θα μου ήτανε πολύ χρήσιμο, ειδικά για τα GMAT. Na ste kala.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Να ρωτήσω κ γω κάτι , υπάρχει κάποιος που να χει στα bookmarks του σελίδες για μεταπτυχιακά σε οικονομικά (γενικά) με τα καλύτερα πανεπιστήμια , τι κριτήρια ζητάνε συνήθως , τι κλίμα υπάρχει σε κάθε μεταπτυχιακό. κτλπ. Μπορεί να δώσει καποιος έτσι σε κανα .zip καμια πλειάδα links με υλικό του συγκεκριμένου περιεχομένου?
streetfighter Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2006 κοίτα' date='δεν έχεις και πολύ άδικο....εγώ πάντως γνωρίζω άτομα που είχανε σπουδάσει byssiness και κάνανε μάστερ σε Computer Science ή Informatics... Στο μάστερ δεν έχει τόσο σημασία το Background,όσο το πόσο θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του. Έτσι και αλλίως,σε κάθε μάστερ,στην αρχή ξεκινάνε με την ΑΒ. Για κάποιον που έχει background είναι εύκολο.....και μετά αρχίζουνε τα ζόρια. Δεν το θεωρώ πάντως αδικία,διοτι αν κάποιος χωρίς bg έχει την διάθεση και τα κότσια να το κάνει....γιατί όχι....ίσα ίσα είναι και πιο αξιέπαινος απο κάποιον που έχει bg αν τελικά τα καταφέρει. Αυτό θεωρώ λίγο άδικο...γιατί έτσι?μήπως πιστεύουνε ότι τα πανεπιστήμια της Βρετανίας είναι PAyAndGetAnyDegree?Αν το νομίζουνε είναι πολύ λάθος. Τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα.Και όσοι έχουνε σπουδάσει στην Αγγλία ξέρουνε οτι οι Άγγλοι δεν σηκώνουνε "Ελληνικούρες"......κόβουνε κεφάλια . [/quote'] Ο κύριος έχει απόλυτη γνώση του θέματος. Άποψη μου είναι πως αν κάνεiς master σε τομέα στον οποίο δεν έχεις background και το master δεν είναι κανά του κόλου, πολύ απλά την έχεις πατήσει και δεν πρόκειται να τα βγάλεις πέρα. Αυτά τα master που πάνε άτομα από business και κάνουν informatics ΕΙΝΑΙ GTP (GIA TO PEOS). Τα καλά master απαιτούν background στο αντικείμενο.
blind_gr Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Να ρωτήσω κ γω κάτι , υπάρχει κάποιος που να χει στα bookmarks του σελίδες για μεταπτυχιακά σε οικονομικά (γενικά) με τα καλύτερα πανεπιστήμια , τι κριτήρια ζητάνε συνήθως , τι κλίμα υπάρχει σε κάθε μεταπτυχιακό. κτλπ. Μπορεί να δώσει καποιος έτσι σε κανα .zip καμια πλειάδα links με υλικό του συγκεκριμένου περιεχομένου? και εγο κατι παρομιο θελο να κανω. τελιοσα bsc kai msc computer science και λεω να τραβηχτς για mba ( φυσικα αγγλια) τα καλυτερα πανεπηστιμια ανα τομεα: http://www.hero.ac.uk/rae http://www.mbaworld.com/index.php
vatraxopedila Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 ενα καλο master που θα μπορουσες να κανεις και βασιζεται στην πληροφορικη αλλα την προχωραει σε business ειναι το admis(Msc in Information Systems) tou lse. http://www.lse.ac.uk με προοπτικες να δουλεψεις σε techonology consulting για παραδειγμα. επισης τα καλα mba συνηθως θελουν επαγγελματικη εμπειρια κ κατα τη γνωμη μου παντα για να αξιοποιησεις οσο καλυτερα γινεται τις γνωσεις που σου προσφερουν καλο ειναι να εχεις επαγγελματικη εμπειρια πριν ξεκινησεις ενα.
LL_NEO Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Πάντως παίδες όλοι εδώ πάνω στο κωλόνησο είναι της άποψης ότι MBA με μηδενική εμπειρία είναι περισσότερο εμπόδιο παρά συν για την επαγγελματική αποκατάσταση. Και αυτό μου το έλεγε τόσο η υπεύθυνη του career office του Πανεπιστημίου μου όσο και ο Director του Finance course που έκανα πέρσυ όταν προσπαθούσαν να μου εξηγήσουν γιατί έχουν βάλιε τρια χρόνια προυπηρεσία ως απαραίτητη προυπόθεση για να κάνει κάποιος το MBA τους...
antreaslam Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 Δημοσ. 23 Απριλίου 2007 LL_NEO,το ίδιο υποστηρίζουν και εδώ τα στελέχη της εταιρείας μου που μιλάμε. προσωπική άποψη: προσπάθηστε η 1η σας δουλειά να είναι σε μια μεγάλη εταιρεία,κ στον 1,5 χρόνο, ζητήστε να σας επιδοτήσουν το ΜΒΑ σας! κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνουν! επίσης, θεωρώ ότι αν έχεις την οικον.δυνατότητα κ τις κατάλληλες γνώσεις αγγλικών,τότε μπορείς να προσπαθήσεις στο alba...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.