Προς το περιεχόμενο

explorer.EXE


sikaztarek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά στο forum!

 

Σήμερα όταν άνοιξα το pc, εμφανίστηκε πρόβλημα (πρωτοφανές). Μου βγαίνει μήνυμα για το explorer.EXE αμέσως μετά την οθόνη καλωσορίσματος. Κλείνω το παράθυρο με το μήνυμα και μετά δεν φορτώνει τίποτα. Δεν μπορώ να φτάσω καν στην επιφάνεια εργασίας. Εμφανίζεται μονάχα το φόντο και τίποτα άλλο. Μπορώ να μπώ με ctrl-alt-del στον task manager αλλά δεν εμφανίζεται πουθενά το explorer.exe.

 

Δοκίμασα άπειρα reboots αλλά τπτ.

Δοκίμασα σε safe mode αλλά τπτ και πάλι. Εμφανίζεται το ίδιο μήνυμα.

 

Έχετε καμιά ιδέα του τι μπορεί να φταίει; Αν αντικαταστήσω το δικό μου explorer.exe με κάποιο άλλο της ίδιας έκδοσης Windows λέτε να μπορέσω να δουλέψω ώσπου να κάνω back up & format; Να αρχίσω να ψάχνω live cd;

 

Κοιτώντας στο forum δεν εντόπισα κάτι παρόμοιο. Αν έχει κανείς πετύχει τπτ παρόμοιο ας μου γράψει το link. Συνήθως τα προβλήματα τα οποία αναφέρθηκαν αφορούσαν στο άνοιγμα αρχείων ή συγκεκριμένων φακέλων.

 

Μη ρωτάτε λειτουργικό... Windows XP έχω. Είναι προφανές :) !

 

Οποιαδήποτε πρόταση, δεκτή!

 

EDIT: plz na metafer8ei to topic an xreiastei se pio armodio meros.

Δημοσ.

Nαι δυστυχώς όλο παράθυρο με σφάλματα πετάει.

 

Δοκίμασα να αντιγράψω το explorer.exe από άλλον υπολογιστή προκειμένου επάνω στο ήδη υπάρχον αρχείο και πάλι τα ίδια. Μάλιστα μετά από λίγο εμφανίζει μήνυμα ίδιο με του explorer.exe: Η εφαρμογή taskmgr.exe αντιμετώπισε πρόβλημα και πρέπει να τερματιστεί η λειτουργία της...!!!

 

Όταν προσπαθεί να εκκινηθεί ο explorer αναφέρονται τα εξής:

 

Appname: explorer.exe Appver: 6.0.2900.2180 ModName:shell32.dll\

ModVer: 6.0.2900.2180 Offset: 0005bf82

 

Έκανα ακόμα, expand από το cd εγκατάστασης του explorer.ex_ πάνω στο παλιό explorer.exe αλλά και πάλι τα ίδια. Οπότε μάλλον δεν φταίει ο explorer αλλά κάτι άλλο.

Διάβασα ότι μάλλον φταίει το hardware. Προτείνεται κάποιο πρόγραμμα για να κοιτάξω τον σκληρό μου αν είναι ντούρος ακόμα;

 

Αυτή τη στιγμή γράφω από Ubuntu Live. Ευτυχώς που το είχα και μπορώ και διαβάζω ακόμα και τώρα insomnia :)

Δημοσ.

xmmmmmmm nomizw thn eixa apenergopoihsei thn epanafora alla.... alh8eia pws ginetai h epanafora? dokimasa kati apo to cd twn windows alla elege "balle disko/disketa epanaforas" h kati paromoio. Bebaia den eixa pote tetoia disketa/disko.

Δημοσ.

System File Checker

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Windows XP comes with a very handy tool called the system file checker.

The SFC tool itself will scan your computer for system files that may

have been replaced when some old or poorly made program was installed.

 

to the command prompt type:

 

sfc /scannow

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κάνω κάτι από τα οποία προτάθηκαν καθώς τα WinXP κρεμάσαν τελείως. Από κάποιο σημείο και μετά έβλεπα έναν cursor να αναβοσβήνει σε μια μαύρη οθόνη και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ευτυχώς που είχα το Ubuntu.

 

Το πρόβλημα λύθηκε με απανωτά format μετά από μερικά αποτυχημένα partitions.

 

Συμβουλές:

 

1.

Έχετε πάντα LiveCD ανά χείρας.

 

2.

Κρατάτε πάντα backups στα σημαντικά έγγραφά σας.

 

3.

Κάντε κάτι προκειμένου να αυξηθεί η αξιοπιστία των WinXP (πχ μποϋκοτάζ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...