schumacher_ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Έχεις κάποια πληροφόρηση ενδο-εταιρική ή από κάπου αλλού και τα λές αυτά ή τα στηρίζεις έτσι στον αέρα; Το ότι (σχεδόν) όλοι οι εναλλακτικοί πάροχοι χρωστάνε στον Οτε είναι γεγονός, δε χρειάζεται να το ξέρει κανείς "από μέσα"... Επίσης, αν μια εταιρεία δεν πληρώνει κάθε μήνα (ή προβλεπόμενο χρονικό διάστημα) τα αναλογούμενα ποσά στον Οτε για τις πόρτες που αυτή δεσμεύει, είναι πάλι λογικό ότι ο Οτε θα σταματήσει να της παρέχει άλλες πόρτες από τα dslam του... Και στη συνέχεια, μπορεί να πάει και αλλού το θέμα (βλέπε Sparknet)... Το ότι ο Οτε είναι σε θέση να διαθέσει μία πόρτα σε ένα πελάτη του άμεσα (εφόσον υπάρχουν πόρτες στην περιοχή βέβαια) είναι πάλι λογικό, οπότε στην περίπτωση που εξετάσουμε το πακέτο του Οτε (conn-x), με ένα άλλο (π.χ adsl-in-a-box της Forthnet), έχεις σίγουρα μεγαλύτερη πιθανότητα να μπει πιο γρήγορα το conn-x για τους λόγους που είπα παραπάνω... Αν ήθελες να σου απαντήσω σε κάτι άλλο και κατάλαβα λάθος, ξαναπες το με διαφορετικό τρόπο να το καταλάβω
capthookb Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Καταλαβαίνω τι λες, αλλά ωστόσο δε μπορώ να είμαι και απόλυτα σίγουρος οτι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το τένις σ'αυτή τη χώρα απ' ότι φαίνεται πάει σύννεφο. Όπως είπε και ο χρήστης xaxa1982 Αν δεν δίνουν τα λεφτά που δικαιούται ο ΟΤΕ, γιατί να λειτουργούν? Να τους βάλουν λουκέτο!Είπαμε ο ΟΤΕ καφρίλα εντελώς, αλλά όχι και να μην είμαστε δίκαιοι...Να την κλείσουν αν δεν μπορεί να πληρώσει...
schumacher_ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 το άρθρο στην κεντρική σελίδα του insomnia το διάβασες? Η telepassport που είναι και από τις μεγαλύτερες εταιρείες σταθερής, χρωστάει 55 εκατομμύρια, δε θα χρωστάνε οι άλλοι? Και αν αρχίσει να κινείται ο οτε εναντίον όλων αυτών των εταιρειών, θα κατηγορηθεί για αθέμιτο ανταγωνισμό, ότι και καλά τους καταγγέλει για να μείνει μόνο αυτός... Εδώ πέρα βλέπουμε καθημερινά τον καθένα να κράζει τον οτε και πολλοί από αυτούς δεν έχουν και δίκιο μάλιστα... Σκέψου τι θα γίνει άμα αρχίσουν να κλείνουν εταιρείες... Καθένας βέβαια με τις απόψεις του... EDIT: Εντάξει, λαθάκι: η telepassport χρωστάει μόνο 3.000.000€, τα άλλα 52.000.000€ είναι από τις υπόλοιπες εταιρείες...
Power21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 brhkes kai esy etaireia gia na baleis dsl...........teledome..am h Tellas kaluterh einai .....
capthookb Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Το οτι χρωστάνε στον ΟΤΕ δε σημαίνει οτι ο ΟΤΕ βγαίνει γάλα στην υπόθεση. Έχει κι αυτός τις ευθύνες του σε άλλα θέματα. Εγώ ξέρω οτι χρήστες σαν τον Lemuria πληρώνουν για κάτι το οποίο ουσιαστικά δε χρησιμοποιούν ποτέ. Με αυτή την έννοια να κλείσουν οι εταιρείες. Και που λειτουργούν δηλαδή τι προσφέρουν; Ούτως ή άλλως κι εσύ εμμέσως το ίδιο προτείνεις με το να αγοράζουν οι χρήστες connex και ondsl
getty Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 ειναι αθλιο ολες οι εταιρειες που χρησιμοποιουν το δικτυο του οτε να πουλανε συνδεσεις και να μην εχουν να δωσουν πορτες. περιμενω 2 μηνες την ενεργοποιηση του πακετου απο την teledome . πηρα 4 μηνη προσφορα να την χαρω μεχρι τον αυγουστο και οταν ενεργοποιηθει θα λειπω. Και ρωταω που μπορω να απευθυνθω και ποιον να καταγγειλω ως καταναλωτης οταν μου λενε απο την teledome οτι δεν ξερουν ποτε θα ρθει η γραμμη κι οτι περιμενουν να τελειωσει η συνδεση καποιου αλλου για να μου δωσουν? Ελεος ρε παιδια σ' αυτην την κωλοχωρα που ζουμε! θελαμε και γρηγορες συνδεσεις και αναπτυξη στα δικτυα!!! αφου τιποτα δεν παει καλα!!! ολα ειναι σαπια Η κατάσταη που περιγράφεις είναι γνωστή στους adslαδες. Να κάνεις κι εσύ την καταγγελία σου στον ΙΝΚΑ, στην Γραμματεία Καταναλωτή και στην ΕΕΤΤ. Τέλος, Αν βρεις σοβαρό ISP να μου τον πεις κι εμένα να πάρω καμμια σύνδεση γιατί μέχρι τώρα δεν έχω βρει
realestate Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 ειναι αθλιο ολες οι εταιρειες που χρησιμοποιουν το δικτυο του οτε να πουλανε συνδεσεις και να μην εχουν να δωσουν πορτες. περιμενω 2 μηνες την ενεργοποιηση του πακετου απο την teledome . πηρα 4 μηνη προσφορα να την χαρω μεχρι τον αυγουστο και οταν ενεργοποιηθει θα λειπω. Και ρωταω που μπορω να απευθυνθω και ποιον να καταγγειλω ως καταναλωτης οταν μου λενε απο την teledome οτι δεν ξερουν ποτε θα ρθει η γραμμη κι οτι περιμενουν να τελειωσει η συνδεση καποιου αλλου για να μου δωσουν? Ελεος ρε παιδια σ' αυτην την κωλοχωρα που ζουμε! θελαμε και γρηγορες συνδεσεις και αναπτυξη στα δικτυα!!! αφου τιποτα δεν παει καλα!!! ολα ειναι σαπια πρώτα απόλα κάνεις ένα μεγάλο λάθος ! το δίκτυο δεν είναι του οτε αλλά του Ελληνικού λαού . Τώρα αν το μονοπωλεί ο οτε τόσες δεκαετίες αυτό είναι άλλη υπόθεση. Καταλαβαίνω την αγανακτισή σου σαν καταναλωτής της teledome γιατί αν είχες επιλέξει connex θα σε είχε συνδέσει ο οτε σε τρείς μέρες. Οπότε λοιπόν απότι καταλαβαίνεις ο μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας στην ανάπτυξη του adsl είναι ο οτε που θορυβείται , γιατί σιγά - σιγά χάνει το μονοπώλιο !!!! Τώρα τα περι πορτών και αλλα συναφή είναι η καραμελίτσα των τεχνικών του οτε που την μεταφέρουν έντεχνα στους αδαείς , γιατί καινούργιες πόρτες σημαίνει απελευθέρωση τηλεπικοινωνιακών βρόγχων απο τον οτε που εδώ και χρόνια το αρνείται πεισματικά ( Κόκαλης = εξουσία . αμ πώς )
dioptra999 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 αυτοι φταίνε ή εσυ που πήρες TELEDOME να γλιτώσεις τι?καμια 10αρια ευρω!!!! Αυτοι ειναι σε μια απο τις πιο ανταγωνιστικές και ταχυτατατα αναπτυσόμενες αγορες΄και εμείς πρόβατα επι σφαγήν στον βωμό του κέρδους τους!!!! Ακύρωσε το και παρε τα λεφτα πίσω, τα δικαιούσαι και παρα ΟΤΕΝΕΤ,Forthent,VIVODI ktlktlklt
getty Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 @dioptra999 respekt ρε συ, δεν έχουν όλοι μηχανή χρήματος, τα 10 ευρώ είναι λεφτά δεν φταίει ο Lemuria που κάποιες εταιρίες δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και δεν ενημερώνουν τον καταναλωτή για την ύπαρξη διαθεσιμότητας και να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι μόνο η Teledome που κάνει τέτοια.
schumacher_ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 @capthookb: στο συγκεκριμένο θέμα, προσωπικά βρίσκω λάθος τους υπόλοιπους και όχι τον οτε... για άλλα θέματα θα είχαμε και διαφορετική προσέγγιση... και δεν είπα να πάρει κάποιος connx και ondsl, αλλά εγώ τουλάχιστον, όταν δίνω κάπου τα λεφτά μου προσπαθώ να τα δώσω και να πιάσουν τόπο... και τουλάχιστον να χρησιμοποιήσω αυτό το οποίο πλήρωσα! @dioptra999: συμφωνώ με τα όσα λες σχετικά με τη διαφορά χρημάτων, καλύτερα είναι να δώσεις κάτι παραπάνω και να είναι πιο σίγουρο/καλό/χρήσιμο... και μιλάω γενικώς, όχι αποκλειστικά για το θέμα του adsl @getty: καταρχάς τι εννοείς "σοβαρό ISP"? ποιά είναι τα κριτήριά σου? όσο για το θέμα των χρημάτων, δε νομίζω ότι κάποιος που θέλει να έχει adsl (δηλ. κάτι που δεν είναι πρώτης ανάγκης) θα χρειαστεί και μηχανή χρήματος για να βρει 10€ παραπάνω...
getty Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 @schumacher_ Σοβαρός ISP: 1.) Nα έχει σοβαρό λογιστήριο-ήτοι να μην στέλνει εξώδικα χωρίς λόγο, να μη χρεώνει πράγματα άσχετα να ξέρει γενικά τι του γίνεται. 2.) Να πληροφορεί τον πελάτη εφόσον είναι μεταπωλητής αν υπάρχουν κολήματα στη χρήση προϊόντος (π.χ. έλλειψη πορτών). 3.) Να αναλαμβάνει τις ευθύνες του για το τελικό προϊόν που πουλάει και να μην φορτώνει το παραμικρό σε άλλους (βλέπε ΟΤΕ). Ο πελάτης στην περίπτωση κουτιών-μεταπωλητών έχει να κάνει με τον ISP και όχι με τον ΟΤΕ 4.) Να προβαίνει σε όλες τις ενέργεις προκειμένου να εξασφαλίζει την προβλεπόμενη χρήση της υπηρεσίας που πουλάει (επενδύσεις για παροχή bandwidth και όχι να σέρνονται όλοι με το πρόσχημα ότι δεν είναι εγγυημένο το bandwidth, έγκαιρη διόρθωση προβλημάτων (π.χ. packet limiting policy OTE), γρήγορη ανταπόκριση στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης και όχι μέσο χρόνο αναμονής μισή ώρα, γρήγορη αποστολή αιτήσεων στον ΟΤΕ για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση). Θέλεις και άλλα; Όσο για τα χρήματα μπορεί εσύ να μην ζορίζεσαι, κάποιοι όμως ζορίζονται και τα 10 ευρώ το μήνα μπορεί να σημαίνουν κάτι. Το ότι μια εταιρία έχει φθηνές τιμές πρέπει να είναι άλλοθι για κακές υπηρεσίες δεν κατάλαβα; (να χαρώ εγώ καταναλωτές!)
astrolabos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Για σοβαρό ISP ψάχνουμε, σε λίγο θα ψάχνουμε και για σβαρούς χρήστες. Αντι να σκύψετε στο πρόβλημα του παιδιού που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Το πάρε Otenet, Forthnet, κτλ δε λύνει το πρόβλημα μιας και το θέμα είναι καθαρά διαθεσιμότητας. Ο ΟΤΕ για κάποιο λόγο δεν τροφοδοτει αρκετά τα τεχνικά του κέντρα με PSTN πόρτες αλλά με ISDN με αποτέλεσμα να παρατηρείται σοβαρή καθυστέρηση στην διάθεση dsl πόρτας όταν η γραμμή είναι ISDN. Καλό είναι όταν δεν έχουμε να πούμε κάτι να μην λέμε τίποτα...
getty Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 astrolabos ωραία τα λες ο ISP σου πουλάει πακέτο. Εσύ δεν έχεις να κάνεις με τον ΟΤΕ, οπότε αν δεν έχει πόρτα να σου δώσει τι σου πουλάει? αέρα ενώ έχει τσεπώσει την προκαταβολή. Ο ΟΤΕ φταίει ή ο ISP και το φαιδρό του πακέτο? Αν κάνει αγωγή ο Lemuria σε ποιόν απ τους δύο νομίζεις ότι θα κάνει; Οι ISPs πρέπει να ενημερώνουν τους χρήστες για τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας που πουλάνε.-
astrolabos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Στον ΟΤΕ που δε μπορεί να δώσει πόρτα. Και στο παροχέα να την κάνει, στον ΟΤΕ θα καταλλήξει. Έχω συνάδελφο που έκανε αίτηση το πάσχα εδώ στη Καλαμάτα και ενεργοποιήθηκε πρίν από 3 μέρες. Από επικοινωνία που είχε με το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ του είπαν ότι δεν τους στέλνουν πόρτες για PSTN και η λίστα αναμονής για ενεργοποίηση σε PSTN είναι μεγάλη. Άρα από ότι καταλαβαίνεις, ο ISP από μεριάς του είναι καθαρός, μιας και την αίτηση την έχει στείλει στον ΟΤΕ και η καθυστέρηση διεκπεραίωσης του αιτήματος βαρύνει αποκλειστηκά αυτόν.
getty Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Στον ΟΤΕ που δε μπορεί να δώσει πόρτα. Και στο παροχέα να την κάνει, στον ΟΤΕ θα καταλλήξει. Έχω συνάδελφο που έκανε αίτηση το πάσχα εδώ στη Καλαμάτα και ενεργοποιήθηκε πρίν από 3 μέρες. Από επικοινωνία που είχε με το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ του είπαν ότι δεν τους στέλνουν πόρτες για PSTN και η λίστα αναμονής για ενεργοποίηση σε PSTN είναι μεγάλη. Άρα από ότι καταλαβαίνεις, ο ISP από μεριάς του είναι καθαρός, μιας και την αίτηση την έχει στείλει στον ΟΤΕ και η καθυστέρηση διεκπεραίωσης του αιτήματος βαρύνει αποκλειστηκά αυτόν. Γιατί προπληρώνεις έχεις καταλάβει τι αγοράζεις; Αγοράζεις σύνδεση adsl από τον ISP (σε γραμμή adsl που ανήκει στον ISP) και όχι την πιθανότητα αν ο ΟΤΕ βάλει πόρτες και φιλοτιμηθεί να έχεις adsl. Αν δεν μπορεί να σου παρέχει ο ISP dsl για οποιοδήποτε λόγο οφείλει να σε ενημερώσει. Αλλιώς ας μην στο πουλήσει. Για να καταλάβεις είναι σαν να επινοικιάζω σπίτι που μένει άλλος. Τσεπώνω το ενοίκιο απο το νέο πελάτη (πακέτο ISP) και όταν πάει να μείνει βρίσκει άλλον μέσα (πιασμένη πόρτα ΟΤΕ); Δεν έπρεπε να του πω ότι μένει άλλος ΠΡΩΤΟΥ του πάρω τα ζεστά του χρήματα; Ο πελάτης ή ο πωλητής έπρεπε να το ψάξει; Του πουλάω υπηρεσία κατοικίας (adsl) και όχι την πιθανότητα αν είναι άδειο το σπίτι να μείνει (αν έχει πόρτες ο ΟΤΕ θα βάλει adsl).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.