pante Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Παιδία γειά σας.Πρόσφατα αγόρασα έναν νέο υπολογιστή και ζήτησα να του βάλουν 1024 MB RAM.Όταν έκανα δεξί κλίκ στις ιδιότητες του υπολογίστη μου, είδα οτι γράφει 896 MB RAM. Το ίδιο συνέβαινε και σε ένα laptop που είχα παλιότερα.Ενώ είχε RAM 512 MB, μου έγραφε 496 MB. Μιά μέρα που έριξα μια ματιά στον υπολογιστή ενός φίλου μου, είδα οτι στις ιδιότητες γράφει 512 MB RAM. Τι μπορεί να είναι αυτό που μου "κλέβει" τη μνήμη; Είναι φυσιολογική αυτή η απώλεια ή έχει γίνει κάποια λάθος ρύθμιση; Συμβαίνει και σε άλλους κάτι παρόμοιο;
platongr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Προφανώς η vga που έχεις είναι onboard και "κλέβει" μνήμη από την ram
giannisk1 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Όπως αναφέρει και ο platongr,η κάρτα γραφικών είναι ενσωματομένη και χρησιμοποιεί μνήμη απο την ram.
pante Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τη βοήθεια και θέλω να πώ οτι εντυπωσιάστηκα από τις τόσο γρήγορες απαντήσεις. Έριξα μια ματιά στις ιδιότητες της οθόνης και είδα οτι έχει μέγεθος 128 MB και είναι internal. 1024 μείον 128 = 896 Αυτός ειναι ο κλέφτης λοιπόν; Αν ποτέ αποφασίσω να αλλάξω κάρτα γραφικών, τι πρέπει να διαλέξω για να εκμεταλλευτώ πλήρως τη μνήμη του υπολογιστή;
xaxa1982 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις από το BIOS την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που έχει η motherboard σου...
tsouk1 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Θα πρέπει να διαλέξεις μια κάρτα γραφικών με δικιά της Ram.Επίσης μήπως έχεις βάλει κάρτα γραφικών κ απλά δεν έχεις περάσει τους drivers ή δε ξερω εγώ τι , κ χρησιμποιεί την καρτα που έχει η μητρική?
pante Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Όχι, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με κάρτα γραφικών.Δεν έχω αλλάξει τίποτα.
random Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Πιστευω οτι στο bios πρεπει να εχει ρυθμισεις για το πόση μνημη θα δίνει στην καρτα γραφικών. Μια ενσωματωμένη αν δεν παιζεις παιχνίδια, με 32 Mb την κανει ανετα τη δουλειά της σε 2D, και να αφήσεις περισσότερη ελεύθερη στο σύστημα. Για καινουρια παιχνίδια, και πάνω απο 128 να τις δώσεις, δεν θα τα βγάζει πέρα λογω επεξεργαστή. με τα παλια παιχνιδια θα παίζει.
pante Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Πώς μπορώ να τη ρυθμίσω;Μπήκα στο bios αλλά δεν κατάφερα να βρώ πώς ρυθμίζεται.Δεν ασχολούμαι καθόλου με παιχνίδια.
tsouk1 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Αφού δε παίζεις παιχνίδια περιττο έξοδο το να πάρεις κάρτα οπότε κάνε αυτο που λέει ο random ρίξε απλά τη Ram απο το BIOS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.