Προς το περιεχόμενο

Ποιός μου κλέβει τη RAM ;;;

pante

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδία γειά σας.Πρόσφατα αγόρασα έναν νέο υπολογιστή και ζήτησα να του βάλουν 1024 MB RAM.Όταν έκανα δεξί κλίκ στις ιδιότητες του υπολογίστη μου, είδα οτι γράφει 896 MB RAM.

Το ίδιο συνέβαινε και σε ένα laptop που είχα παλιότερα.Ενώ είχε RAM 512 MB, μου έγραφε 496 MB.

Μιά μέρα που έριξα μια ματιά στον υπολογιστή ενός φίλου μου, είδα οτι στις ιδιότητες γράφει 512 MB RAM.

Τι μπορεί να είναι αυτό που μου "κλέβει" τη μνήμη;

Είναι φυσιολογική αυτή η απώλεια ή έχει γίνει κάποια λάθος ρύθμιση;

Συμβαίνει και σε άλλους κάτι παρόμοιο;

:confused:

Δημοσ.

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τη βοήθεια και θέλω να πώ οτι εντυπωσιάστηκα από τις τόσο γρήγορες απαντήσεις.

Έριξα μια ματιά στις ιδιότητες της οθόνης και είδα οτι έχει μέγεθος 128 MB και είναι internal.

1024 μείον 128 = 896

Αυτός ειναι ο κλέφτης λοιπόν;

Αν ποτέ αποφασίσω να αλλάξω κάρτα γραφικών, τι πρέπει να διαλέξω για να εκμεταλλευτώ πλήρως τη μνήμη του υπολογιστή;

Δημοσ.

Θα πρέπει να διαλέξεις μια κάρτα γραφικών με δικιά της Ram.Επίσης μήπως έχεις βάλει κάρτα γραφικών κ απλά δεν έχεις περάσει τους drivers ή δε ξερω εγώ τι , κ χρησιμποιεί την καρτα που έχει η μητρική?

Δημοσ.

Πιστευω οτι στο bios πρεπει να εχει ρυθμισεις για το πόση μνημη θα δίνει στην καρτα γραφικών. Μια ενσωματωμένη αν δεν παιζεις παιχνίδια, με 32 Mb την κανει ανετα τη δουλειά της σε 2D, και να αφήσεις περισσότερη ελεύθερη στο σύστημα.

Για καινουρια παιχνίδια, και πάνω απο 128 να τις δώσεις, δεν θα τα βγάζει πέρα λογω επεξεργαστή. με τα παλια παιχνιδια θα παίζει.

Δημοσ.

Πώς μπορώ να τη ρυθμίσω;Μπήκα στο bios αλλά δεν κατάφερα να βρώ πώς ρυθμίζεται.Δεν ασχολούμαι καθόλου με παιχνίδια.

Δημοσ.

Αφού δε παίζεις παιχνίδια περιττο έξοδο το να πάρεις κάρτα οπότε κάνε αυτο που λέει ο random ρίξε απλά τη Ram απο το BIOS.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...