nick_csd Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 kai sumfwnw kai den sumfwnw... to 8ema einai ti sou douleuei me ton default installation tou distribution xwris na katafugeis (en prwtois) se custom kernels... p.x. debian me ton idio purhna blepei ligotero h/w apo ubuntu (mias kai to ubuntu exei etoima 1239419283498 modules) tupiko paradeigma SATA controller ths silicon image prosfata se mhxanhma sto uni... to debian den eblepe tous diskous enw to ubuntu me th mia! e3isou kalo kai to suse fusika... nai apla ka8e linuxas pou sebetai ton eauto tou prepei na ftiaxnei ton kernel monos tou! kai epeidh eipe oti 8elei na ma8ei linux 8a tou kanei kalo na katsei na ton setarei monos tou
sugoruyo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Ναι αλλά μέχρι να το μάθω, ας έχω ένα μηχάνημα που λειτουργεί... Μην αγοράσω μηχάνημα που να μην παίζει για να λιώσω να το κάνω να παίξει.
nick_csd Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Το Celeron μου βγήκε πιο ακριβό για να βρω μητρική με 1000άρι δίκτυο και καλό chipset. Έχω εντοπίσει προβλήματα με τα Via & SiS σε Intel με το linux. Το εξτρα κουλεράκι το θέλω γιατί ξέρω από εκ πείρας ότι είναι στο μισό θόρυβο από το δικό μου το οποίο δεν το ακούω καν. Εξ'άλλου 10 γιούρια πάει το ρημάδι σιγά το κέρδος. pantws me auta: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.555455 celeron 49euro http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.528315 arketa kalh mobo 49.55euro ante kai epeidh 8es gigabit xwse kai to: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.613530 19.87euro me auta pisteuw oti eisai para polu kala!
vaggelis_cha Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 nai apla ka8e linuxas pou sebetai ton eauto tou prepei na ftiaxnei ton kernel monos tou! kai epeidh eipe oti 8elei na ma8ei linux 8a tou kanei kalo na katsei na ton setarei monos tou nai alla to 8ema einai na katsei to susthma kai oxi na kanei kernel se allo mhxanhma gia na kanei installation eidika to debian einai ligo drama sto 8ema ths anagnwrishs hardware se anti8esh me ta 3aderfakia tou ubuntu kai knoppix as sthsei to distribution... as ma8ei pws douleuei kai sth sunexeia tsoup se 2 ebdomades max exei bgei neos kernel... as katsei na ton kanei compile
sugoruyo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 @nick: Ο Prescott πυρήνας δε μου αρέσει από πλευρά θερμοκρασίας. Έχω δει διάφορα... Επίσης έχω αντιμετωπίσει σε μερικούς φίλους προβλήματα με το 865GV και το ICH5. Ακόμα έχω δει σκαλώματα με το X.org 7 και το Intel Extreme Graphics 2. [άκυρο]πολύ extreme η συγκεκριμένη vga[/άκυρο]. Επίσης το θέλω αναβθμίσιμο σε AMD στο μέλλον. Αν πάρω δίσκο [μάλλον θα είναι ΑΤΑ για λόγους συμβατότητας] τι θα προτείνατε από κάτι αξιόπιστο και αθόυρβο [είπαμε θα δουλεύει 24/7].
nick_csd Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 @nick:Ο Prescott πυρήνας δε μου αρέσει από πλευρά θερμοκρασίας. Έχω δει διάφορα... Επίσης έχω αντιμετωπίσει σε μερικούς φίλους προβλήματα με το 865GV και το ICH5. Ακόμα έχω δει σκαλώματα με το X.org 7 και το Intel Extreme Graphics 2. [άκυρο]πολύ extreme η συγκεκριμένη vga[/άκυρο]. Επίσης το θέλω αναβθμίσιμο σε AMD στο μέλλον. Αν πάρω δίσκο [μάλλον θα είναι ΑΤΑ για λόγους συμβατότητας] τι θα προτείνατε από κάτι αξιόπιστο και αθόυρβο [είπαμε θα δουλεύει 24/7]. ok sthn karta ths intel thn extreme graphics 2 thn exw sto laptop kai kanena problhma me linux ola ok, en anti8esh me polles ati... oso gia amd paw paso
sugoruyo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Οι ATI είναι γνωστοί τρομοκράτες του X Server...
firewalker Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Ο επεξεργαστής που βάζεις υποστηρίζει αρχιτεκτονική των 64 bit? Δεν βλέπω να το αναφέρει κάπου. Αφού θα κάνεις που θα κάνεις "πειράματα" με το Linux. Να μπορείς να βάλεις και μία 64 bit έκδοση.
leventakas Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Συνιστώ κάτι σε Sempron 3000+ ή μεγαλύτερο. Είναι αρκετά ήσυχος και δεν σηκώνει θερμοκρασίες μεγαλύτερες απο 30oC. Όσον αφορά το Linux αρκετά καλή συμβατότητα έχουν τα MSI motherboards με VIA chipset τα οποία με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Στο εργαστήριο όπου είμαι administrator δουλεύουν εβδομάδες ολόκληρες χωρίς κανένα πρόβλημα σταθερότητας. Γενικά στο debian δεν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας' date=' παρά μόνο με το RAID hardware controller (έχω software RAID το οποίο είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο) και με μερικές 1000αρες κάρτες (τα low budget mobo έχουν συνήθως Via Rhine ή Realtek 8139). Με το παραπάνω μηχάνημα θα είσαι παραπάνω από ικανοποιημένος για βασική χρήση.[/quote'] Mallon den to xeis psaksei toso poli to thema...egw exw valei edw kai arketous mines ti stable version ton Debian (Sarge 3.1) kai akoma psaxnomai me modules kai istories pou na ipostirizoun tous drivers tis k. grafikwn kai ixou..gia na sou dwsw mia idea ti sistima exw : -cpu AMD Sempron 3000+ -mot/rd MSI k7 -ONBOARD SOUND CARD CHIP AC97 -K. GRAFIKWN ATI RADEON X550 Kamia idea pws na ta kanw na doulepsoun ola teleia??
sugoruyo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δε νομίζω ότι αυτό που πρότεινε ο vaggelis έχει να κάνει με το δικό σου ζήτημα. Άλλο κάρτες ήχου και γραφικών και άλλο αν θα έχω συμβατότητα με τα chipset της μητρικής σε σχέση με τα IDE/SATA/LAN και τέτοια.
sugoruyo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Ο επεξεργαστής που βάζεις υποστηρίζει αρχιτεκτονική των 64 bit? Δεν βλέπω να το αναφέρει κάπου. Αφού θα κάνεις που θα κάνεις "πειράματα" με το Linux. Να μπορείς να βάλεις και μία 64 bit έκδοση. Ο επεξεργαστής πρέπει να είναι 32-bit αλλά η μητρική υποστηρίζει και τους Athlon64 & X2. Επομένως αν αργότερα θελήσω [αλλά κυρίως αν έχω λ7] μπορώ να βάλω τέτοιον. Το θέμα μου αυτή τη στιγμή είναι το οικονομικό και θόρυβος.
S2Katana Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Ρε συ ειναι πρoφανες πως για να επιτυχεις τους 2 παραπανω σκοπους πρεπει να πας σε AMD Sempron.Οπως ηδη σου ειπα, αν βασιστω στην εμπειρια μου απο Athlon, ειναι σχετικα αθορυβοι, σιγουρα εχουν χαμηλες θερμοκρασιες και σαφως ειναι φθηνοι...
sugoruyo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Παίδες έχετε κάποια ιδιαίτερη πρόταση για να το κάνω όσο πιο αθόρυβο γίνεται;
S2Katana Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Κανε οτι εχεις κανει στο αλλο pc.Τι κουτι θα βαλεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.