sugoruyo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Παλικάρια θα ήθελα τη συμβουλή σας για κάτι. Θέλω να στήσω ένα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ pcάκι για να βάλω πάνω Debian και να αρχίσω σοβαρά τους πειραματισμούς με το linux. Σιγά σιγά θέλω να στήσω κάποια services για να μαθαίνω πως λειτουργούν και να ρίξω και κανένα compile στον πυρήνα. Επομένως δε μπορεί να είναι μπουρούχα. Από την άλλη επειδή θα είναι στο δωμάτιο που κοιμάμαι και επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα μένει ανοιχτό 24/7 δε θέλω να ψήνεται και να κάνει σαν C-130. Τι θα προτείνατε να του πετάξω μέσα; Με ενδιαφέρει μια φυσιολογική CPU και νορμαλ ποσά μνήμης και επιπλέον ας έχει και καμια on-board audio & video με 3D αλλά μέχρι εκεί. Και εντάξει να έχει κι ένα δίσκο εννοείται. Εδώ πρέπει να τονίσω το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και το ΑΘΟΡΥΒΟ και ΣΥΜΒΑΤΟ με linux. Η ισχύς (ε ας μην είναι Yugo) είναι δευτερεύουσα. Thanks in advance...
andreasl Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Για όλα αυτά που θέλεις να κάνεις νομίζω πως αρκεί ένα πολύ απλό Pc. Εγώ έστησα στη δουλειά Slackware σε παλιό Pentium 2 και είναι όλα εντάξει. Τρέχω KDE 3.5.3 και κανένα πρόβλημα. Απλά όταν έκανα Recompile τον πυρήνα φρόντισα να βγάλω την υποστήριξη για οτιδήποτε δεν μου χρειαζόταν, για να γίνει πιο γρήγορο. Θα σου έλεγα απλά πριν πάρεις κάτι (πχ κάρτα γραφικών) να ελέγξεις αν το υποστηρίζει απευθείας το kernel ή αν υπάρχουν modules(drivers). Σημειωτέον ότι οι onboard συσκευές λογαριάζονται σαν ξεχωριστές συσκευές και πρέπει να ελέγξεις το chipset τους αν υποστηρίζεται. Καλή επιτυχία
sugoruyo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Βασικά θέλω να μπορεί να δείξει ένα screensaver κ.τ.λ. Από κει και πέρα με νοιάζει πιο πολύ να έχει 1000άρι δίκτυο γιατί θα παίξει και με forwarded X sessions αργότερα αλλά και γιατί θα κάνει το server για κάποιες δουλειές π.χ. DAAP. Απλά θα πάρω κάτι καινούριο και θέλω πιο πολύ συμβουλές για το πως θα το κάνω αθόρυβο. Δε με νοιάζουν διπύρηνα και τέτοια.
vaggelis_cha Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Συνιστώ κάτι σε Sempron 3000+ ή μεγαλύτερο. Είναι αρκετά ήσυχος και δεν σηκώνει θερμοκρασίες μεγαλύτερες απο 30oC. Όσον αφορά το Linux αρκετά καλή συμβατότητα έχουν τα MSI motherboards με VIA chipset τα οποία με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Στο εργαστήριο όπου είμαι administrator δουλεύουν εβδομάδες ολόκληρες χωρίς κανένα πρόβλημα σταθερότητας. Γενικά στο debian δεν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας, παρά μόνο με το RAID hardware controller (έχω software RAID το οποίο είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο) και με μερικές 1000αρες κάρτες (τα low budget mobo έχουν συνήθως Via Rhine ή Realtek 8139). Με το παραπάνω μηχάνημα θα είσαι παραπάνω από ικανοποιημένος για βασική χρήση.
sugoruyo Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Με βάση την παραπάνω πρόταση για Sempron έψαξα λίγο και σαν πρώτη φάση είμαι στο παρακάτω. Για Κουτί σκέφτομαι αυτό. Διαθέτει 2 12άρηδες ανεμιστήρες που έχω διαπιστώσει είναι αρκετά πιο αθόρυβοι από τους 8άρηδες. Επίσης το έχω δει σε πολλούς φίλους και νετ καφε και μου φαίνεται μια χαρά για τα λεφτά του. Ο Επεξεργαστής που σκέφτομαι είναι αυτός. Από αυτό τον τομέα με νοιάζει πιο πολύ απ' όλα η αξιοπιστία και η ικανότητα λειτουργίας με σταθερά χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς τη χρήση intercooler για ψύξη. Από Ψύξη για τον επεξεργαστή αυτό μου φαίνεται καλό. Έχω το Freezer4 για τον socket 478 Prescott μου και δεν περνάει τους 50 ούτε το καλοκαίρι στο πολύ ζόρι. Οπότε αν ο Sempron είναι λιγότερο Heat-Intensive τότε θα είμαι ΟΚ. Για Μνήμη φαντάζομαι αυτή με καλύπτει. Η Μητρική που σκέφτομαι είναι αυτή. Διαθέτει θέσεις SATA & RAID controller κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσω. Οι onboard audio/vga/lan με καλύπτουν. Το nForce δεν ξέρω πως τα πάει με το linux. Για Τροφοδοτικό σκέφτομαι αυτό. Το οποίο διαθέτει και συνδέσεις SATA & PCI-E και μου φαίνεται ότι θα είναι σχετικά αθόρυβο. Αυτό το μηχάνημα κάποια στιγμή μπορεί να το αναβαθμίσω με κάποια μέτρια VGA και να παίξω κανά παιχνίδι. Σε τέτοια περίπτωση θα αντικατασταθεί από το τωρινό μου μηχάνημα μάλλον. Για σκληρό δίσκο θα βάλω έναν 80άρη ATA που μου περισσεύει. Το τελικό σύνολο μου βγαίνει 314 και κάτι ψιλά. Θα ήθελα καμια άποψη....
nick_csd Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Συνιστώ κάτι σε Sempron 3000+ ή μεγαλύτερο. Είναι αρκετά ήσυχος και δεν σηκώνει θερμοκρασίες μεγαλύτερες απο 30oC. Όσον αφορά το Linux αρκετά καλή συμβατότητα έχουν τα MSI motherboards με VIA chipset τα οποία με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Στο εργαστήριο όπου είμαι administrator δουλεύουν εβδομάδες ολόκληρες χωρίς κανένα πρόβλημα σταθερότητας. Γενικά στο debian δεν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας' date=' παρά μόνο με το RAID hardware controller (έχω software RAID το οποίο είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο) και με μερικές 1000αρες κάρτες (τα low budget mobo έχουν συνήθως Via Rhine ή Realtek 8139). Με το παραπάνω μηχάνημα θα είσαι παραπάνω από ικανοποιημένος για βασική χρήση.[/quote'] h uposthri3h hardware einai 8ema purhna kai oxi dianomhs...
nick_csd Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Με βάση την παραπάνω πρόταση για Sempron έψαξα λίγο και σαν πρώτη φάση είμαι στο παρακάτω. Για Κουτί σκέφτομαι αυτό. Διαθέτει 2 12άρηδες ανεμιστήρες που έχω διαπιστώσει είναι αρκετά πιο αθόρυβοι από τους 8άρηδες. Επίσης το έχω δει σε πολλούς φίλους και νετ καφε και μου φαίνεται μια χαρά για τα λεφτά του. Ο Επεξεργαστής που σκέφτομαι είναι αυτός. Από αυτό τον τομέα με νοιάζει πιο πολύ απ' όλα η αξιοπιστία και η ικανότητα λειτουργίας με σταθερά χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς τη χρήση intercooler για ψύξη. Από Ψύξη για τον επεξεργαστή αυτό μου φαίνεται καλό. Έχω το Freezer4 για τον socket 478 Prescott μου και δεν περνάει τους 50 ούτε το καλοκαίρι στο πολύ ζόρι. Οπότε αν ο Sempron είναι λιγότερο Heat-Intensive τότε θα είμαι ΟΚ. Για Μνήμη φαντάζομαι αυτή με καλύπτει. Η Μητρική που σκέφτομαι είναι αυτή. Διαθέτει θέσεις SATA & RAID controller κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσω. Οι onboard audio/vga/lan με καλύπτουν. Το nForce δεν ξέρω πως τα πάει με το linux. Για Τροφοδοτικό σκέφτομαι αυτό. Το οποίο διαθέτει και συνδέσεις SATA & PCI-E και μου φαίνεται ότι θα είναι σχετικά αθόρυβο. Αυτό το μηχάνημα κάποια στιγμή μπορεί να το αναβαθμίσω με κάποια μέτρια VGA και να παίξω κανά παιχνίδι. Σε τέτοια περίπτωση θα αντικατασταθεί από το τωρινό μου μηχάνημα μάλλον. Για σκληρό δίσκο θα βάλω έναν 80άρη ATA που μου περισσεύει. Το τελικό σύνολο μου βγαίνει 314 και κάτι ψιλά. Θα ήθελα καμια άποψη.... exw thn entupwsh oti mporeis na glutwseis kapoia xrhmata akoma, mias kai h cpu erxetai me cooler+fan ara den 8es extra, epishs apo thn stigmh pou den se endiaferoun oi epidoseis, mporeis na pas se celeron
sugoruyo Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Το Celeron μου βγήκε πιο ακριβό για να βρω μητρική με 1000άρι δίκτυο και καλό chipset. Έχω εντοπίσει προβλήματα με τα Via & SiS σε Intel με το linux. Το εξτρα κουλεράκι το θέλω γιατί ξέρω από εκ πείρας ότι είναι στο μισό θόρυβο από το δικό μου το οποίο δεν το ακούω καν. Εξ'άλλου 10 γιούρια πάει το ρημάδι σιγά το κέρδος.
S2Katana Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Με βάση την παραπάνω πρόταση για Sempron έψαξα λίγο και σαν πρώτη φάση είμαι στο παρακάτω. Για Κουτί σκέφτομαι αυτό. Διαθέτει 2 12άρηδες ανεμιστήρες που έχω διαπιστώσει είναι αρκετά πιο αθόρυβοι από τους 8άρηδες. Επίσης το έχω δει σε πολλούς φίλους και νετ καφε και μου φαίνεται μια χαρά για τα λεφτά του. Ο Επεξεργαστής που σκέφτομαι είναι αυτός. Από αυτό τον τομέα με νοιάζει πιο πολύ απ' όλα η αξιοπιστία και η ικανότητα λειτουργίας με σταθερά χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς τη χρήση intercooler για ψύξη. Από Ψύξη για τον επεξεργαστή αυτό μου φαίνεται καλό. Έχω το Freezer4 για τον socket 478 Prescott μου και δεν περνάει τους 50 ούτε το καλοκαίρι στο πολύ ζόρι. Οπότε αν ο Sempron είναι λιγότερο Heat-Intensive τότε θα είμαι ΟΚ. Για Μνήμη φαντάζομαι αυτή με καλύπτει. Η Μητρική που σκέφτομαι είναι αυτή. Διαθέτει θέσεις SATA & RAID controller κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσω. Οι onboard audio/vga/lan με καλύπτουν. Το nForce δεν ξέρω πως τα πάει με το linux. Για Τροφοδοτικό σκέφτομαι αυτό. Το οποίο διαθέτει και συνδέσεις SATA & PCI-E και μου φαίνεται ότι θα είναι σχετικά αθόρυβο. Αυτό το μηχάνημα κάποια στιγμή μπορεί να το αναβαθμίσω με κάποια μέτρια VGA και να παίξω κανά παιχνίδι. Σε τέτοια περίπτωση θα αντικατασταθεί από το τωρινό μου μηχάνημα μάλλον. Για σκληρό δίσκο θα βάλω έναν 80άρη ATA που μου περισσεύει. Το τελικό σύνολο μου βγαίνει 314 και κάτι ψιλά. Θα ήθελα καμια άποψη.... Ψιτ ψιτ, μην μπερδευεις τους AMD με τους Intel...Ελα σπιτι και θα δεις για τι θερμοκρασιες μιλαμε...Ο 3200+ μεχρι 40C μετα απο 2 ωρες BTF2 ανεβαζε, μεσα στι κατακαλοκαιρο.Οσο για τον Dual Core, πανω απο 34C δεν εχω δει μεχρι στιγμης. Το τροφοδοτικο που αναφερεις ειναι καταπληκτικο.Τουλαχιστον η εκδοση 550W που εχω εγω ειναι απιστευτη.Πολλα καλωδια για παροχη ρευματος, με ειδικο καλυμμα για προστασια και γενικα πολυ σταθερη λειτουργια.
S2Katana Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Ποσες στροφες σου ανεβαζε το ''μαμα'' κουλερακι του Intel και σε εχει πιασει τετοιο αγχος με το θορυβο?Πληροφοριακα, μεχρι 3200rpm ανεβαζε το ''μαμα'' σε οσους AMD ειχα μεχρι τωρα.
vaggelis_cha Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Με βάση την παραπάνω πρόταση για Sempron έψαξα λίγο και σαν πρώτη φάση είμαι στο παρακάτω. Για Κουτί σκέφτομαι αυτό. Διαθέτει 2 12άρηδες ανεμιστήρες που έχω διαπιστώσει είναι αρκετά πιο αθόρυβοι από τους 8άρηδες. Επίσης το έχω δει σε πολλούς φίλους και νετ καφε και μου φαίνεται μια χαρά για τα λεφτά του. Ο Επεξεργαστής που σκέφτομαι είναι αυτός. Από αυτό τον τομέα με νοιάζει πιο πολύ απ' όλα η αξιοπιστία και η ικανότητα λειτουργίας με σταθερά χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς τη χρήση intercooler για ψύξη. Από Ψύξη για τον επεξεργαστή αυτό μου φαίνεται καλό. Έχω το Freezer4 για τον socket 478 Prescott μου και δεν περνάει τους 50 ούτε το καλοκαίρι στο πολύ ζόρι. Οπότε αν ο Sempron είναι λιγότερο Heat-Intensive τότε θα είμαι ΟΚ. Για Μνήμη φαντάζομαι αυτή με καλύπτει. Η Μητρική που σκέφτομαι είναι αυτή. Διαθέτει θέσεις SATA & RAID controller κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσω. Οι onboard audio/vga/lan με καλύπτουν. Το nForce δεν ξέρω πως τα πάει με το linux. Για Τροφοδοτικό σκέφτομαι αυτό. Το οποίο διαθέτει και συνδέσεις SATA & PCI-E και μου φαίνεται ότι θα είναι σχετικά αθόρυβο. Αυτό το μηχάνημα κάποια στιγμή μπορεί να το αναβαθμίσω με κάποια μέτρια VGA και να παίξω κανά παιχνίδι. Σε τέτοια περίπτωση θα αντικατασταθεί από το τωρινό μου μηχάνημα μάλλον. Για σκληρό δίσκο θα βάλω έναν 80άρη ATA που μου περισσεύει. Το τελικό σύνολο μου βγαίνει 314 και κάτι ψιλά. Θα ήθελα καμια άποψη.... 1) το κουτί είναι αυτό που βάζω σε ότι PC αγοράζω... είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει 2) το cpu ειδικά το sempron πάνω από 32/33 βαθμούς δεν σηκώνει με τίποτε ... οπότε και η ψύκτρα της AMD είναι παραπάνω από καλή και πάνω απ'όλα ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ! Ποτέ ανεμιστηράκι από boxed cpu intel ή AMD δεν με πρόδωσε... σε αντίθεση με άλλα... (ακόμα και thermaltake)... 3) το nforce τα πάει παραπάνω από τέλεια με το linux Μια χαρά είναι η σύνθεση οπότε βουρ!
vaggelis_cha Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 h uposthri3h hardware einai 8ema purhna kai oxi dianomhs... kai sumfwnw kai den sumfwnw... to 8ema einai ti sou douleuei me ton default installation tou distribution xwris na katafugeis (en prwtois) se custom kernels... p.x. debian me ton idio purhna blepei ligotero h/w apo ubuntu (mias kai to ubuntu exei etoima 1239419283498 modules) tupiko paradeigma SATA controller ths silicon image prosfata se mhxanhma sto uni... to debian den eblepe tous diskous enw to ubuntu me th mia! e3isou kalo kai to suse fusika...
sugoruyo Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 @katana: Το μαμά του Prescott που έχω τώρα έπαιζε 4500-5800 και σφύριζε στα 11KHz συχνότητα πράγμα που σημαίνει ότι έκανε σαν το parking radar τριαξονικού. @vaggelis: Το κουτί το είδα πρώτη φορά στο Interspot (το νετ καφε) και όταν το είδα στο σπίτι ενός φίλου μου εντυπωσιάστηκα από το value for money που έχει. Τέτοια μάρκα έχω τροφοδοτικό και παρατηρώ πολύ ωραίες και σταθερές τάσεις. Το έξτρα φουρφούρι για τον AMD όπως ξαναείπα το θέλω γιατί ξέρω ότι σχεδόν δεν ακούγεται και επιπλέον είναι ακόμα πιο δυνατό από το μαμά, πράγμα που σημαίνει θα δουλεύω χαλαρά σε χαμηλές θερμοκρασίες και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Γενικά νομίζω ότι η σύνθεση αυτή είναι αρκετά καλή για τη δουλειά που το θέλω και επιπλέον είναι και σχετικά αναβαθμίσιμη (DDR2,AM2,PCI-E,PSU με SATA & PCI-E παροχή και αρκετά watt για φυσιολογικές καταστάσεις, κ.τ.λ.)
vaggelis_cha Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 @katana:Το μαμά του Prescott που έχω τώρα έπαιζε 4500-5800 και σφύριζε στα 11KHz συχνότητα πράγμα που σημαίνει ότι έκανε σαν το parking radar τριαξονικού. @vaggelis: Το κουτί το είδα πρώτη φορά στο Interspot (το νετ καφε) και όταν το είδα στο σπίτι ενός φίλου μου εντυπωσιάστηκα από το value for money που έχει. Τέτοια μάρκα έχω τροφοδοτικό και παρατηρώ πολύ ωραίες και σταθερές τάσεις. Το έξτρα φουρφούρι για τον AMD όπως ξαναείπα το θέλω γιατί ξέρω ότι σχεδόν δεν ακούγεται και επιπλέον είναι ακόμα πιο δυνατό από το μαμά' date=' πράγμα που σημαίνει θα δουλεύω χαλαρά σε χαμηλές θερμοκρασίες και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Γενικά νομίζω ότι η σύνθεση αυτή είναι αρκετά καλή για τη δουλειά που το θέλω και επιπλέον είναι και σχετικά αναβαθμίσιμη (DDR2,AM2,PCI-E,PSU με SATA & PCI-E παροχή και αρκετά watt για φυσιολογικές καταστάσεις, κ.τ.λ.)[/quote'] αυτό που σου είπα είναι ότι η ψύκτρα της AMD είναι και ήσυχη και χαμηλές θερμοκρασίες επιτυγχάνει δοκίμασε την στο κάτω κάτω και αν δεν σου κάνει πάρε άλλη... στην τελική βάζεις άλλα 7-8 ? και πέρνεις ένα usb flash 512ΜΒ ή καμμια 40αρια DVD-R
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.