Bigi444444 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Το άσχημο της υπόθεσης φαίνεται να είναι η κατανάλωση.Και κάπου αλλού είχα δει για εξωτερικά τροφοδοτικά.Τώρα έδεσε το γλυκό, με τις υγείες μας!
Ailuros Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Τα 300W είμαι μάλλον το μέγιστο για τις διπλές GPU. ΄Οπως και να΄χει βγαίνουν τροφοδοτικά για κάρτες γραφικών όσο ένας σκληρός δίσκος.
Bigi444444 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Είναι αρκετά ρευστή αυτή η δήλωση, αλλά το 300 σαφώς είναι η ανώτατη τιμή για τις δυνατότερες κάρτες και πιθανόν και για πολλαπλές κάρτες. Τώρα για τα τροφοδοτικά, εδώ που έφτασαν τα πράγματα τα προτιμώ κι εγώ έτσι.Σε 3 χρόνια μέσα έχω αλλάξει 3 τροφοδοτικά.Το τελευταίο το πήρα με το σκεπτικό ότι θα άντεχε για καιρό, αν και δε το βλέπω.Ενώ έτσι, έχεις το κανονικό τροφοδοτικό για όλα τα άλλα που δε θα χρειαστεί να το αλλάξεις ποτέ και ένα ξεχωριστό για την κάρτα γραφικών αποκλειστικά, που λογικά πάλι δε θα το αλλάζεις συχνά.Αλλιώς με το που ανέβαιναν οι απαιτήσεις των καρτών ήσουν και για άλλο τροφοδοτικό με τη μια.Αρκεί να μη ζεματάνε μόνο. Όπως και να έχει πάντως και έτσι η κατανάλωση θα είναι πολύ μεγάλη.Δεν έχει και πολύ σημασία νομίζω αν τα 700watt ενός καλού συστήματος θα τα παρέχουν ένα ή δύο τροφοδοτικά, αλλά ότι θα καις 700watt.Και τέτοιες καταναλώσεις δεν είναι καλαμπούρια για καθημερινή και συνεχή χρήση. Άντε καλό μας καλοτσέρι!
S1lv3RSurf3R Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Ρε παιδιά αυξάνει τόσο η κατανάλωση όταν είναι να βγει κάποια στιγμή στην αγορά επίσημα το BTX πρότυπο?? Γιατί το BTX φτιάχτηκε με σκοπό χαμηλότερη κατανάλωση και μικρότερη έκλυση θερμότητας όπως επίσης και καλύτερη ροή θερμότητας εντός του κουτιού.. τί σκατά λοιπόν θέλουν να κάνουν??
ItsToasted Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2006 To prototipo einai oti travane 60 watt parapanw kai ekpemboun ta 50 se thermotita px.Autoi oi texnikoi olwn twn etairion imho ftiaxnoun mlkies gia na prolavoun ton antagonismo. Tha ftasei i ora pou tha anigoume ta pc kai tha iparxei prosi taseis. Parakaliste tous kalokairinous mines tis ores exmis na exete ta Aircondition kai ta PC klista, filika, i dei
Ailuros Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Είναι αρκετά ρευστή αυτή η δήλωση' date=' αλλά το 300 σαφώς είναι η ανώτατη τιμή για τις δυνατότερες κάρτες και πιθανόν και για πολλαπλές κάρτες. Τώρα για τα τροφοδοτικά, εδώ που έφτασαν τα πράγματα τα προτιμώ κι εγώ έτσι.Σε 3 χρόνια μέσα έχω αλλάξει 3 τροφοδοτικά.Το τελευταίο το πήρα με το σκεπτικό ότι θα άντεχε για καιρό, αν και δε το βλέπω.Ενώ έτσι, έχεις το κανονικό τροφοδοτικό για όλα τα άλλα που δε θα χρειαστεί να το αλλάξεις ποτέ και ένα ξεχωριστό για την κάρτα γραφικών αποκλειστικά, που λογικά πάλι δε θα το αλλάζεις συχνά.Αλλιώς με το που ανέβαιναν οι απαιτήσεις των καρτών ήσουν και για άλλο τροφοδοτικό με τη μια.Αρκεί να μη ζεματάνε μόνο. Όπως και να έχει πάντως και έτσι η κατανάλωση θα είναι πολύ μεγάλη.Δεν έχει και πολύ σημασία νομίζω αν τα 700watt ενός καλού συστήματος θα τα παρέχουν ένα ή δύο τροφοδοτικά, αλλά ότι θα καις 700watt.Και τέτοιες καταναλώσεις δεν είναι καλαμπούρια για καθημερινή και συνεχή χρήση. Άντε καλό μας καλοτσέρι![/quote'] Αυτή τη στιγμή έχω ένα 580W Tagan. Αν βάλω υποθετικά ένα πρόσθετο τροφοδοτικό των 350W για την ή τις GPU, πόσο καιρό λες να μου κρατήσει το μεγάλο PSU; Xωρίς κάρτα γραφικών έχω την αίσθηση ότι το Tagan δεν θα στενάξει ούτε με θεωρητικό τετραπύρηνο επεξεργαστή και 3GB κεντρική μνήμη. ΄Οσο για την κατανάλωση ενέργειας μην υπερβάλλετε πια. Ουδείς δεν παίζει σε 24-ωρη βάση παιχνίδια και οι ώρες που ένα PC φτάνει στο μέγιστο της κατανάλωσης είναι συνήθως λίγες. Ούτε θερμοσίφωνας, ούτε σίδερο, ούτε ηλεκτρική κουζίνα είναι. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα χαιρόμουν αν κάποιος ευλόγημενος έβγαζε ένα εξελιγμένο ηλιακό σύστημα με μπαταρία για το PC LOL
ItsToasted Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Ούτε θερμοσίφωνας, ούτε σίδερο, ούτε ηλεκτρική κουζίνα είναι. Gia poso akoma?
Ailuros Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Gia poso akoma? Aν θέλεις τηγανίζεις και σήμερα αυγά πάνω σε μια GPU μετά από 4-5 ώρες gaming
ItsToasted Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Den kserw polla apo HW gia PSU alla ta 350Watt gia ena PSU nomizw oti se kamia periptosi den mborei na sta dwsei se mia tasi gia na trofodotiseis tis GPU sou mono gia paradigma.Opote an xriazontai sto mellon 170Watt/gpu den tha mboreis me ena trofodotiko 350 watt dedicated stis VGA na vgazeis tin trofodosia. Kanw kapou lathos?
Ailuros Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Σαφώς και κάνεις λάθος. ΄Ενα σημερινό τροφοδοτικό των 350W με άνεση τροφοδοτεί δύο Χ1900XTX@Crossfire και απομένει και ισχύς για παραπάνω. Σου είπε κανείς ότι μια Χ1900 καταναλώνει 175W ή μήπως όταν διάβαζες σχετικά αποτελέσματα μετρήσεων κατανάλωσης δεν πρόσεξες ότι ανέφεραν κατανάλωση συστήματος και όχι ΜΟΝΟ κάρτας γραφικών; Τα τροφοδοτικά αυτά σχεδιάστηκαν για την επόμενη γενιά D3D10 καρτών. Είπαμε μέχρι και 300W και το πιθανότερο είναι να εννοούν δύο κάρτες D3D10. We measured total system power consumption at the wall socket using a watt meter. The monitor was plugged into a separate outlet, so its power draw was not part of our measurement. To keep things even, we did our power consumption testing for all cards using the Asus A8R32-MVP Deluxe motherboard. The idle measurements were taken at the Windows desktop with AMD's Cool'n'Quiet CPU clock throttling function disabled. The cards were tested under load running Oblivion using the game's High Quality setting at 1600x1200 resolution with 16X anisotropic filtering. http://www.techreport.com/reviews/2006q2/geforce-7950-gx2/index.x?pg=8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.