spid_x Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2007 Ρε παιδια καποιος ανεφερε οτι εαν εχεις ολοκληρη (απο ασσο μεχρι παπα) και ειναι και ατού ειναι 2000! Που τα ειδατε αυτα τα πραγματα? Σιγα μην πιανει και 1000000 ! οσο γι αυτο που ειπατε οταν τελειωσουν τα φυλλα , παιζει αυτος που εχει τραβηξει το τελευταιο και το παιχνιδι σταματει. Δεν βαζουμε ουτε αλλες τραπουλες ουτε τιποτα. Βαλτε αλλες 8 τραπουλες να παιξουμε μεχρι το 1000000 (με τις 2000ρες!) Τι υπερβολες ειναι αυτες???? Να σας πω πως το παιζουμε εμεις και να μου πειτε εαν συμφωνειτε: καθαρη 200 (ατου καθαρη 400 ) χαλασμενη 100 (ατου 200) Ολοκληρη χαλασμενη 500 (ολοκληρη καθαρη 1000) ολοκληρη και ατου 1.000.000.000(κερδιζω και τα επομενα παιχνιδια που θα παιξουμε, για μια ζωη!!!! ) Eπισης ερωτηση για την οποια εχω πλακωθει απειρες φορες με εναν φιλο μου? Μου λεει και καλα οτι δεν εχει αρσενικες στην μπιριμπα (δηλ. 5-5-5-5) !! Το παιζει κανεις σας χωρις αρσενικες?
faye.bit Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2008 Εγω παλι 10 χρονια παιζω μπιριμπα με διαφορετικο πολλες φορες κοσμο κ μ χετε μπερδεψει!!Παιζεται ως εξης: Παιζεται με 2 εως 3 το πολυ τραπουλες, απο 2 κ πανω παιχτες αλλα κ ζευγαρια,μοιραζονται απο 12 φυλλα στον καθενα κ απο 11 φυλλα στα μπιριμπακια.Το πρωτο φυλλο που βγαινει λεγεται << κοζι>>. Απο 3-7 μετραει 1/2 ποντος απο 8-ριγα+τα 2,τα οποια ειναι μπαλαντερ, μετρανε 1 ποντο, ο ασσος απο 1,5 κ τα 4 τζοκερ απο 2,5 ποντους. Για να κατεβασεις πρωτη φορα πρεπει να χεις 7,5 ποντους,στους 1000 βαθμους κ πανω κατεβαζεις με 9,5 κ απο τους 1500 κ πανω με 11,5.Στα ζευγαρια για να μπορεσει το ταιρι να κολλισσει πρεπει να κατεβασει τουλαχιστον μια τριτη(3 φυλλα).Οι ακολουθιες φυλλων με ιδια γραμματα η νουμερα λεγονται <<αρσενικα>> Οταν καποιος παρει το μπιριμπακι κ δεν προλαβει να το κολλησει κ ο επομενος κλησει πρωτος τοτε:α) αν δεν εχει κανει μπιριμπα απλα γραφει -100 ποντους β)αν εχει κανει μπιριμπα τοτε αφαιρει οτι κραταει στα χερια του.Οταν καποιος κλεισει προσθετει, εκτος απο τους ποντους του, +100 ποντους το κλεισιμο κ ολοι οι αλλοι αφαιρουν οτι κρατανε στα χερια τους καθως και -100 ποντους για οσους δεν προλαβαν να παρουν το μπιριμπακι. Στην περιπτωση που τελειωσουν τα χαρτια κατω,αυτοματως τελειωνει το παιχνιδι, γραφονται ολοι οι ποντοι κανονικα κ οποιος προλαβε...προλαβε!!! Οι μπιριμπες εχουν ως εξης: <<κοζια>>Ολοκληρη καθαρη 2000 ποντοι(απο ασσο εως ριγα) <<κοζια>>Ολοκληρη βρωμικη 1000 ποντοι(με τζοκερ η δυαρια) <<κοζια>>Μιση καθαρη 1000 ποντοι <<κοζια>>Μιση βρωμικη 500 ποντοι Ολοκληρη καθαρη 600 ποντοι(οχι κοζια αλλα απλη) Ολοκληρη βρωμικη 300 ποντοι Μιση καθαρη 200 ποντοι Μιση βρωμικη 100 ποντοι Ελπιζω να σας κατατοπισα κ να μην σας μπερδεψα περισσοτερο :fear::fear: :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o
elenioik Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Γειά σας....πείτε μου σας παρακαλώ αν εχω π.χ μπαστούνια απο το 4-Κ μπορώ να χρησιμοποιήσω στην θέση του 2 ενα 2αρακι μπαστούνι και στη θέση του 3 ενα άλλο μπαλαντέρ???(εννοείται οτι το 2 μπαστούνι θα μετράει σαν 2 κ οχι σαν μπαλαντέρ)παρακαλώ απαντήστε γιατί κάποια μέρα θα πλακωθώ με τον πατέρα μου γι'αυτο το θέμα:oευχαριστω!!:-)
p3k_me Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Φυσικά, το δύο μπαστούνι, σε αυτήν την περίπτωση, μετράει σαν κανονικό χαρτί και όχι σαν μπαλαντέρ.
elenioik Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Φυσικά, το δύο μπαστούνι, σε αυτήν την περίπτωση, μετράει σαν κανονικό χαρτί και όχι σαν μπαλαντέρ. Ευχαριστώ πάρα πολύ p3k_me....
iliasraver Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει .... Στην περίπτωση που πάρει ο ενας απο το ζευγάρι το πακέτο και ο αλλος απο το ζευγάρι κρίνει οτι πρέπει να κλείσει πριν παιχτει το πακέτο των 11 φύλων και να αφαιρέσει βέβαια τους 100 ποντους ,τι γίνεται ;;;; Ισχύει.... η ειναι εκτός κανονισμών.
blk88memorz Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει ....Στην περίπτωση που πάρει ο ενας απο το ζευγάρι το πακέτο και ο αλλος απο το ζευγάρι κρίνει οτι πρέπει να κλείσει πριν παιχτει το πακέτο των 11 φύλων και να αφαιρέσει βέβαια τους 100 ποντους ,τι γίνεται ;;;; Ισχύει.... η ειναι εκτός κανονισμών. Ελπίζω με το "πακέτο των 11" να εννοείς το μπιριμπάκι, έτσι; Εφόσον το ταίρι σου πάρει το μπιριμπάκι και δεν έχει προλάβει να ξεφορτωθεί κάποια φύλλα που κολλάνε, η λογική λέει να μην βγείς γιατί θα φορτωθείτε όλους τους πόντους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγείς. Απλά θα είναι βλάκεία. Και τους 100 πόντους δεν θα το αφαιρέσετε αφού το έχετε πάρει το μπιριμπάκι
abbath Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2008 Bασικά για την μπιρίμπα ειδικά δε ξέρω αν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες καθώς οι περισσότεροι την παίζουν με διαφορετικούς..Ας πω λοιπόν και αυτούς που παίζω εγώ με την παρέα μου.. Για 2 ζευγάρια μοιράζονται από 11 φύλλα(σε καμία των περιπτώσεων δε μοιράζονται 12 φύλλα!!) και 2 11αρια μπιριμπάκια..Για 3 παίχτες 2 μπιριμπάκια(1 11άρι και ένα 17άρι).. Το πρώτο φύλλο που ανοίγει κάτω δηλώνει και τη φυλή που είναι ατού...Δηλαδή η μπιρίμπα που θα γίνει με αυτήν τη φυλή αξίζει διπλούς πόντους..Αν για παράδειγμα πέσει άσος σπαθί κάτω τότε αν γίνει μπιρίμπα με σπαθιά με βρώμικο τζόκερ έχει αξία 200 πόντους ενώ καθαρή 400..Από 1 εώς Ρήγα αξίζει 2000 πόντους!..Εννοείται ότι με τις υπόλοιπες φυλές αξίζουν 100,200 και 1000 αντίστοιχα... Για να πάρει μια ομάδα μπιριμπάκι αρκεί ο ένας απ'τους παίχτες να κατεβάσει όλα τα φύλλα του(όχι μονομιάς!)..Αν τα κολλάει και όλα μπορεί να το παίξει κατευθείαν..Στους 3 παίχτες μπιριμπάκι παίρνει αυτός που στον γύρο του κατεβάζει όλα του τα φύλλα(και λογικό αφού δεν έχουν σχηματιστεί ακόμα ομάδες) και αυτόματα οι άλλοι 2 γίνονται ομάδα και παίρνουν τους πόντους που θα κάνουν δια 2..Συνήθως είναι καλύτερο να είσαι μόνος σου... Δεν υπάρχει όριο πόντων που πρέπει να κατέβουν ανάλογα με πόσους πόντους έχεις συνολικά...πχ αν μια ομάδα έχει πάνω από 2000 πόντους δε χρειάζεται τα πρώτα φύλλα που θα κατεβάσει να είναι 125,όπως το παίζουν κάποιοι... Εννοείται ότι δε γίνονται οποιυδήποτε είδους συνεννοήσεις ή υπονοούμενα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού..πχ η φράση "από σπαθιά πώς πας" απαγορεύεται καθώς άμεσα δηλώνεις ότι έχεις σπαθιά και τα προοορίζεις για καλό σκοπό... Επιτρέπονται 2 τζόκερ σε μια μπιρίμπα αν ο ένας είναι διάρι και χρησιμοποιηθεί ως διάρι! Αν κάποιος απ'την ομάδα έχει πάρει μπιριμπάκι ο άλλος αν θέλει και δει ότι έχει συμφέρον μπορεί να λήξει και να το αφαιρέσουν αλλά συνήθως είναι κάφρικο για να γίνει...Μόνο σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις..πχ όταν ξέρεις σίγουρα με βάση τα φύλλα που έχουν μείνει ότι ο άλλος θα κάνει χιλιάρα ή ακόμα χειρότερα διχίλιαρη!Όταν παίζουν ένας vs ένα τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μπιριμπάκι για να λήξεις... Το τζόκερ σε μια μπιρίμπα ή μια σειρά φύλλων μπορεί να αλλάξει θέση στα πλαίσια των κανόνων..Δε χρειάζεται να αντικατασταθεί από το φύλο που το έχουμε κάνει εκείνη τη στιγμή...Αρκεί να τηρείται η λογική σειρά των φύλλων...πχ 56789 Ποτέ δε κάνουμε πάνω από 1 λεπτό για να παίξουμε...Τα χαρτιά δεν αλλάζουν όσο και να τα κοιτάμε!!!!Είναι εκνευριστικό!! Ποτέ δε την λέμε στο συμπαίχτη μας αν μια κίνησή του μας κατέστρεψε..Δε μπορούσε να ξέρει τι φύλλα έχουμε...Ακόμα και οι βρώμικες στο παιχνίδι είναι.. Αρσενικές συνήθως δεν επιτρέπονται αλλά αν κάποιος θέλει το πολύ μέχρι 3..(αρσενική=σειρά ίδιων αριθμών)..Αρσενίκή χωρίς τζόκερ=200 πόντοι...Προφανώς δεν υπάρχει ατού αρσενική...Αρσενική και με τα 8 φύλλα πάλι 200 πόντοι..Η κωλοφαρδία δεν ανταμοίβεται!!χεχε... Αν πάρεις από κάτω φύλλα πρέπει να αφήσεις και ένα..Από το πάκο ή απ'τα χέρια σου..Δεν παίρνεις τα 2-3 που σου κάνουν και αφήνεις τα άλλα.. Άσοι κρυμμένοι στο μανίκι επιτρέπονται μόνο στο πόκερ..Όπως όπλα,playmates,κλπ...Στην μπιρίμπα ποτέ! Όσο αφορά τον τρόπο παιχνιδιού δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική καθώς παίζει πολύ ο παράγοντας τύχη...Αλλά ισχύουν όλοι οι κλασικοί κανόνες που ισχύουν στα περισσότερα χαρτοπαίγνια...Προσέχουμε τι φύλλα έχει ο αντίπαλος μας(από αυτά που μαζεύει) και γενικώς δίνουμε ότι τους κάνει λιγότερο...Έχω δώσει χιλιάρα,γι'αυτό σας λέω.... πόντοι: 3-7=5 8-Κ=10 Α=15 τζόκερ(όλοι)=20 Το ατού δε μετράει για κάθε φύλλο ξεχωριστά.. Αυτά.Αν θυμηθώ και κάτι άλλο θα σας πω...
gio2766 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Μοιράζει ο μεγαλύτερος παίρνει ο μικρότερος. Κλείσιμο 100 Μη παίξιμο πακετου -100 Μη πραγματοποίηση μπιριμπας -100. Αρχικό κατέβασμα απο 0 -1000 απαιτουνται 75 ποντοι 1005-2000 90 2005- 120 Τέλος παρτιδας 3005 +. Μέγεθος Joker< 2 3 4 5 6 7 8 9 10 J D K A Αξία 20 10 5 5 5 5 5 10 10 10 10 10 10 20 Μπιρίμπα Αγνή Μπαλαντέρ 200 100 Ατου 400 200 Κολόνα 800 400 Κολόνα ατού 1600 800
tolisargy Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Παιδιά αυτός που κλείνει παίρνει 100 πόντους; Αν ο αντιπαλος δεν εχει μπιριμπα κατεβασμενη χανει 100 ποντους; Και αν δεν εχει παρει τα μπιριμπακια χάνει άλλους 100; Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει!!! Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2008 από tolisargy
@thina Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Παιδιά αυτός που κλείνει παίρνει 100 πόντους;Αν ο αντιπαλος δεν εχει μπιριμπα κατεβασμενη χανει 100 ποντους; Και αν δεν εχει παρει τα μπιριμπακια χάνει άλλους 100; Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει!!! Αυτός που κλείνει πρώτος έχει +100 πόντους. Αν ο αντίπαλος δεν εχει κατεβάσει μπιρίμπα χάνει 100 πόντους και αν δεν έχει πάρει μπιριμπάκι -100 ακόμα. Επίσης,αφαιρούνται και όλοι οι πόντοι που έχει στα χέρια του. Αν ένας παίκτης πάρει μπιριμπάκι και,πριν προλάβει να παίξει,ο αντίπαλός του κλείσει,μετράει τους πόντους των φύλλων από το μπιριμπάκι και τους αφαιρεί. Α! Όσον αφορά στο τι γίνεται όταν τελειώσουν τα φύλλα,το παιχνίδι δεν τελειώνει απαραίτητα αυτόματα.Ο παίκτης μετά απο αυτόν που τράβηξε το τελευταίο φύλλο μπορεί να πάρει απο 'κάτω'(απο εκεί που πετάμε τα φύλλα),να κολλήσει ή να κατεβάσει ό'τι θέλει και να αφήσει ενα φύλλο κάτω(όπως λένε οι κανόνες).Αν πάλι το φύλλο που άφησε κάνει στον επόμενο,το παίρνει κ αφήνει άλλο στη θέση του κ.ο.κ Αυτό γίνεται ώστε να προλάβουν οι πάικτες να κατεβάσουν όσα φύλλα έχουν στα χέρια τους. Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο για τη μπιρίμπα αλλα σίγουρα έμαθα εναλλακτικούς τρόπους να παίζω! Καλή διασκέδαση!!!
Danny7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 παιζω ακριβως οπως παιζει και ο abbath!αλλα μου αρεσει και ενας αλλος τροπος που λεγεται δυσκολη οπου δεν μπορεις να κατεβασει κατω 3-3-3 4-4-4 κτλ,για να παρεις μπιριμπακι πρεπει να εχεις τουλαχιστον μια μπιριμπα και για να κλεσεις πρεπει να εχεις μια καθαρη!Α και οταν παρεις φυλλα απο κατω αναγκαστηκα πρεπει να παιξεις εστω και ενα απο αυτα!κατα τα αλλα ολοι οι αλλοι κανονες ισχυουν κανονικα!
tolisargy Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Όταν παίζουν δυο άτομα για να παρεις μπιριμπακι πρεπει να εχεις τουλαχιστον μια μπιριμπα; Και κατι ακόμα! Μπιρίμπα στους άσσους και στα δυάρια μετράνε παραπάνω;
kortesa Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 έχω μια απορία.... αν παιζουν δύο άτομα ο πρωτος έχει πάρει το μπιριμπάκι ο δεύτερος όχι ακομα.. παιζουν κλείνει κ ο δευτερος ριχνει φύλλο κ παίρνει το μπιριμπάκι... κ παίρνει φύλλο ο πρώτος βάζει ένα σε μια μπιρίμπα ριχνει φύλλο κ κλείνει ο δεύτερος χρεώνεται το μπιριμπάκι?
Krokodilos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 έχω μια απορία............ ........ ο δεύτερος χρεώνεται το μπιριμπάκι? Εννοεις αν χρεωνεται με αρνητικους ποντους? Φυσικα. Και μαλλον η ερωτηση σου ειναι αν χρεωνεται με -100 ποντους ή οσους ποντους εχει το μπιριμπακι. Η απαντηση ειναι απλη: Καποιοι το παιζουν με τον εναν κανονα, καποιοι αλλοι με τον αλλο. Και μιας και δεν υπαρχει καμια πανελληνια ομοσπονδια μπιριμπας: Εσυ αποφασιζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα