Theodore Tsi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Μιας και είναι η μοναδική τράπεζα που έχω ακούσει τόσο άσχημα σχόλια θα ήθελα να δω αν είμαι ο μόνος. Όπως καταλάβατε σε αναζήτηση εργάσιας είμαι και θα ήθελα να μάθω τι έχετε ακούσει ή ακόμα καλύτερα προσωπικές σας εμπειρίες.....Έτσι για να ξέρουμε τι μας περιμένει.....
Highlander Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Η εμπειρία μου σαν πελάτης (αναγκαστικά για καταθέσεις σε κάποιες εταιρίες) είναι ότι χειρότερο έχω δει. Η συμπεριφορά του προσωπικού ; Φτάνω σε σημείο να λέω ότι κάτι έχει ο αέρας από τον κλιματισμό που συμπεριφέρονται τόσο χάλια. Οι χρεώσεις ; Αν είχα λογαριασμό εκεί, μάλλον θα έπρεπε να τους πληρώνω για έχω χρήματα εκεί. Προσωπική άποψη: ΜΑΚΡΙΑ
Nikb Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Ξεζούμισμα είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται. Το περιβάλλον εργασίας εξαρτάται από το υποκατάστημα και την θέση για την οποία προορίζεσαι. Πάντως για ταμείο είναι σκότωμα γιατί έχουν πολύ κόσμο με πολλά παράπονα. Προσωπικά έχω γνωρίσει αρκετά παιδιά (ταμείο) αλλά μετά απο κανα εξάμηνο-χρόνο την κάνουν όλοι. Σαν τράπεζα για εργασία θα πήγαινα άνετα (αν μπορούσα) σε Εμπορική. Το απόλυτο ξύσιμο.
Bougas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 εχω εντελως αντιθετη αποψη για την Eurobank,και σαν τραπεζα(μονο αυτην εμπιστευομαι και εχω βγει κερδισμενος),και σαν θεση εργασιας. πως κρινεται οτι δεν ειναι καλα,και μετα απο κανα 6μηνο την κανουν ολοι?τους εχετε γνωρισει ολους και το λετε αυτο?να μιλαμε λιγακι τεκμηριωμενα. στην Eurobank της περιοχης μου,οι υπαλληλοι ειναι μονιμοι,και ευχαριστημενοι,χρονια τωρα,και δεν την εχει κανει κανεις.
Nikb Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Για αυτό λέω ότι εξαρτάται και από το υποκατάστημα... Πάντως σε αυτό που αναφέρομαι εγώ σε πέντε χρόνια έχουν αλλάξει έξι άτομα στο ταμείο από τα οποία το ένα πήγε πάλι σε Eurobank σε επαρχία. Δεν νομίζω ότι θες να σου πω και ονόματα. Μπορεί να είναι και πολιτική της Eurobank να αλλάζουν οι ταμίες. Δεν ξέρω. Αυτή την άποψη έχω.
Kandinsky Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Μιας και είναι η μοναδική τράπεζα που έχω ακούσει τόσο άσχημα σχόλια θα ήθελα να δω αν είμαι ο μόνος. Όπως καταλάβατε σε αναζήτηση εργάσιας είμαι και θα ήθελα να μάθω τι έχετε ακούσει ή ακόμα καλύτερα προσωπικές σας εμπειρίες.....Έτσι για να ξέρουμε τι μας περιμένει..... Ότι και νά'ναι η Εuro, δε νομίζω ότι έχει κανείς την πολυτέλεια την σήμερον να απορρίπτει τέτοιες θέσεις, εκτός φυσικά κι αν έχει τα προσόντα ή τις γνωριμίες για να το κάνει. Δε νομίζω ότι υπάρχουν και πολλές δουλειές που να ακούσει κάποιος καλά λόγια.
Theodore Tsi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Ότι και νά'ναι η Εuro' date=' δε νομίζω ότι έχει κανείς την πολυτέλεια την σήμερον να απορρίπτει τέτοιες θέσεις, εκτός φυσικά κι αν έχει τα προσόντα ή τις γνωριμίες για να το κάνει. Δε νομίζω ότι υπάρχουν και πολλές δουλειές που να ακούσει κάποιος καλά λόγια.[/quote'] δεν αντιλέγω φίλε Kandinsky.....βέβαια αν πράγματι έχεις γνωριμίες ή πολύ δυνατά χαρτιά τότε ίσως να έχεις την άνεση της επιλογής.... Παρολαυτά(κ γιαυτό κ το άνοιγμα του παρόντος τόπικ) μπορεί όπως λες να μην υπάρχουν δούλειές που ν ακούς καλά λόγια αλλά συγκεκριμένα για τη Eurobank έχω ακούσει τα χειρότερα.... Επίσης αν απο τα 5, 10...100(λέμε τώρα) άτομα που θα εκφράσουν γνώμη ή προσωπική εμπειρία, το 80% έχει μόνο άσχημα να πει, τότε αυτό θα σημαίνει ότι εάν έχω προσφορά εργασίας από τη Eurobank και την Εμπορική(μιας και χρησιμοποιήθηκε παραπάνω) καλό θα ήταν να σκεφτώ διπλά προς ποιά τράπεζα να κινηθώ έστω και με μικρότερο πακέτο αποδοχών(χλωμό βέβαια και αυτό με αυτά που έχω ακούσει) προκειμένου να έχω την ψυχική μου υγεία....
Kandinsky Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δεν έχεις άδικο σχετικά με την ψυχική υγεία. Ελπίζω πραγματικά να μπορέσεις να έχεις και άλλη προσφορά εργασίας. Πάντως, καλό είναι να είναι κανείς έτοιμος για όλα. Δύσκολα τα πράγματα και ο κόσμος κονιορτοποιείται στις Συμπληγάδες του πλουτισμού του εργοδότη και της αδιαφορία του Κράτους.
antreaslam Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 ειναι ενας πολυ μεγαλος οργανισμος,και νομιζω οτι πραγματικα με την σημερινη κατασταση δεν εχουμε το "δικαιωμα" να απορριπτουμε θεσεις. παντως,πριν 1 μηνα επιασε δουλεια φιλος μου ως ταμιας εκει ,σε υποκαταστημα,και θα σου πω χοντρικα οτι ξερω απο αυτον: 1) πληρωνεται κ το μαστερ που εχει κανει στην αγγλια (οχι αναγνωρισμενο στην ελλαδα) 2) πληρωσε 200 ευρω (70+130 για συμπληρωματικες) εξετασεις υγειας που ζητησε η τραπεζα 3) τυπικο ωραριο: 07:45,με 15:45 . ουσιαστικα δεν εχει φυγει καμια μερα πριν τις 18:00. 4)δεν πληρωνεται υπερωριες 5)καλο περιβαλλον εργασιας,συναδελφοι οικειοι. 6)μεγαλος ογκος δουλειας,και κουραστικη! αυτα απο εμενα,ελπιζω να σε βοηθησα!
vasoula78 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 ειναι ενας πολυ μεγαλος οργανισμος' date='και νομιζω οτι πραγματικα με την σημερινη κατασταση δεν εχουμε το "δικαιωμα" να απορριπτουμε θεσεις.παντως,πριν 1 μηνα επιασε δουλεια φιλος μου ως ταμιας εκει ,σε υποκαταστημα,και θα σου πω χοντρικα οτι ξερω απο αυτον: 1) πληρωνεται κ το μαστερ που εχει κανει στην αγγλια (οχι αναγνωρισμενο στην ελλαδα) 2) πληρωσε 200 ευρω (70+130 για συμπληρωματικες) εξετασεις υγειας που ζητησε η τραπεζα 3) τυπικο ωραριο: 07:45,με 15:45 . ουσιαστικα δεν εχει φυγει καμια μερα πριν τις 18:00. 4)δεν πληρωνεται υπερωριες 5)καλο περιβαλλον εργασιας,συναδελφοι οικειοι. 6)μεγαλος ογκος δουλειας,και κουραστικη! αυτα απο εμενα,ελπιζω να σε βοηθησα![/quote'] λιγοι πληρώνονται υπερωρίες την σημερινή εποχή:neutral: πουθενά δεν ισχύει το τυπικό ωραριο, λίγες είναι οι περιπτώσεις αυτές:???: μπορεί με τους συναδέλφους να τα πας καλά, κάτι που είναι βασικό για μια εργασία, αλλά άμα η εταιρεία είναι "κάπως" άστα να πάνε... δυστυχώς για την eurobank δεν έχω ακούσει τα καλύτερα απο άτομα που δουλεύουν εκεί. ναι μεν τα πανε καλα μεταξύ τους οι υπάλληλοι αλλα είναι κ το άλλο που είπα πιο πανω,έχει σημασία κ το σύνολο της συμπεριφοράς του οργανισμού ως προς τους εργαζομένους αλλα τη σημερινή εποχή δύσκολα απορριπτεις θέσεις εργασίας.συνήθως πας προσωρινα κ μετά ψάχνεσαι για αλλού παιζει ρόλο κ τι θες να κάνεις κ τι προυπηρεσία έχεις αν θες κοίτα κ τράπεζα Κύπρου, Λαϊκή
louben Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Παιδια η εμπειρια μου ελπιζω να σας διαφωτισει.Πριν απο5 περιπου χρονια φιλος μου επιασε δουλια στη eurobank με ΜΗΔΕΝ τυπικα προσοντα(μονο απολυτηριο Λυκειου ουτε καν γλωσσα).Επειδη ομως ειχε σουπερ δοντι μπηκε στα κεντρικα σε τμημα ψιλονευραλγικο.Οντως σχολαγε μετα τις 7 υπερωριες δεν αναγνωριζονταν,Σαββατα κυριακες κτλ.Το γλυψιμο και η δουλοπρεπεια ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, απο οτι μου ελεγε τουλαχιστον.Να σας πω το ωραιο?Πηρε πτυχιο απο το παραθυρο(θυμαστε τα ΠΣΕ?), ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΥΧΙΑΚΟ επισης απο το παραθυρο(παν/μιο Πειραια) και τωρα ειναι κυριος.Δε νομιζω να τον αφησουν να φυγει ποτε αλλα νομιζω οτι κερδισε πολλα(και εχασε αλλα τοσα). Τα συμπερασματα δικα σας. Και μια συμβουλη στο φιλο που ενδιαφερεται:εκτος απο τα εσοδα να κοστολογησεις και τη ψυχικη σου υγεια η οποια δεν πληρωνεται με τιποτα. Οποτε μαλλον μια ακομη ψηφος για εμπορικη(δεν ξερω τι θα γινει βεβαια τωρα που πωλειται αλλα απο τη eurobank σιγουρα θα ειναι καλυτερα.
MariaTs. Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Τελευταία το ψωμοτύρι 'ψυχική υγεία' παίζει πάρα πολύ! Μήπως αυτό τελικά δείχνει την αδυναμία του ανθρώπου να αντιμετωπίσει την πρόκληση; Και τι πρόκληση δηλαδή! Ας μου πρόσφεραν και εμένα μια θέση σε τράπεζα... Παιδιά μου είναι δύσκολες εποχές για να έχει κανείς την πολυτέλεια να επιλέγει εργασία... Άλλωστε εδώ πρόκειτε για τράπεζα κι όχι για χωράφι που θα πρέπει να ξυπνήσεις στις 5 να πιάσεις την τσάπα στις 6 και να μαζεύεις πατάτες μέχρι να δύσει ο ήλιος! Άλλωστε δεν υπάρχει δουλειά που να μην έχει τις δυσκολίες της! Όλοι σε τέτοιες δουλειές από χαμηλά ξεκινούν και εξελλίσονται! Το παράδειγμα που έδωσε ο louben είναι χαρακτηριστικό... Νέοι άνθρωποι είστε κι αν δεν δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας πως θα ξέρετε τι αξίζετε ή τι σας πάει σαν δουλειά; Εγώ σαν πελάτισσα της αναφερόμενης τράπεζας -και μιας και στην περιοχή μου έχει αρκετά υποκαταστήματα- έχω διαπιστώσει πως το κάθε υποκατάστημα λειτουργεί και διαφορετικά! Όλα εξαρτώνται απ'τους προϊσταμένους και φυσικά απ'την πολιτική της κάθε τράπεζας. Εγώ βλέπω στο μεγάλο κατάστημά της στην περιοχή μου, επικρατεί 'μπάχαλο' και στα μικρότερα υποκαταστήματα που έχει ολόγυρα να επικρατεί οργάνωση και ενώ μπαίνεις με την μουτράκλα κάτω να φεύγεις με το χαμόγελο γιατί ο ταμίας ή ο προϊστάμενος, έχει τον τρόπο να σε αντιμετωπίσει και να φύγεις ικανοποιημένος!
LordArthas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Τελευταία το ψωμοτύρι 'ψυχική υγεία' παίζει πάρα πολύ! Και ειναι πολυ λογικο να ειναι ετσι. Απο τη στιγμη που οι βιολογικες αναγκες ειναι καλυμενες στην κοινωνια μας, υπαρχουν αλλες που παιζουν πιο σημαντικο ρολο. Επισης, στο περιβαλλον εργασιας συμφωνα με μελετες (mayo κ.α.) τον ποιο σημαντικο ρολο δεν τον παιζουν τα χρηματα, μα διαφορετικα πραγματα (προκλησεις, δυνατοτητα για να εκφρασει κανεις τις δυνατοτητες του, αυτοπραγματωση κτλ). Φιλικα, LordArthas.
Kandinsky Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Τελευταία το ψωμοτύρι 'ψυχική υγεία' παίζει πάρα πολύ! Μήπως αυτό τελικά δείχνει την αδυναμία του ανθρώπου να αντιμετωπίσει την πρόκληση; Και τι πρόκληση δηλαδή! Ας μου πρόσφεραν και εμένα μια θέση σε τράπεζα... Οι ρυθμοί που απαιτούνται αυτή τη στιγμή από τους εργαζόμενους στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι απλώς εξοντωτικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι στρέφονται στις βιταμίνες, στα αντικαταθλιπτικά, κλπ, σαν τα άλογα της κούρσας. Η κατάσταση αυτή είναι απάνθρωπη διότι πολύ απλά, ο μέσος εργαζόμενος καλείται να ζήσει σε μια πόλη και εργασιακό περιβάλλον που δεν υπάρχουν στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές (πόσες εταιρείες έχουν παιδικό σταθμό? Πόσες εταιρείες σου δίνουν τη δυνατότητα να πας πχ με το ποδήλατο στη δουλειά και να έχεις ένα ντουλαπάκι για να αλλάξεις ρούχα?), δεν υπάρχουν αστικές συγκοινωνίες ώστε να μην επιβαρύνεσαι χρηματικά, ενώ αντίθετα καλείσαι να δουλεύεις υπερωρίες που δεν πληρώνεσαι,έχοντας εργοδότες που ασελγούν πάνω σου μια και δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο απ' την επιθεώρηση εργασίας. Παιδιά μου είναι δύσκολες εποχές για να έχει κανείς την πολυτέλεια να επιλέγει εργασία... Άλλωστε εδώ πρόκειτε για τράπεζα κι όχι για χωράφι που θα πρέπει να ξυπνήσεις στις 5 να πιάσεις την τσάπα στις 6 και να μαζεύεις πατάτες μέχρι να δύσει ο ήλιος! Όντως οι εποχές είναι δύσκολες όπως ανέφερα κι εγώ, όσον αφορά όμως την άποψη που διαφαίνεται απ' τα γραφόμενα σου ότι η δουλίτσα στην τράπεζα είναι εύκολη δε θα συμφωνήσω διότι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν υπάρχει δουλειά χωρίς τρομερή πίεση για να αποδώσεις περισσότερο, να δουλέψεις περισσότερο και μάλιστα χωρίς να πληρώνεσαι αναλόγως. Ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα αυτή τη στιγμή δεν είναι κατοχυρωμένος από πουθενά. Πλήρως εκτεθειμένος, μην έχοντας δυνατότητα για απεργία, για διεκδίκηση δικαιωμάτων, για τίποτα. Κι όλα αυτά οφείλονται στο ότι υπάρχει πλήρης ασυδοσία. Για τους λόγους αυτούς, καλά λέει ο φίλος για ψυχική υγεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.