Προς το περιεχόμενο

Dos Games + WinXP

Coilworks_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by Coilworks_:

<strong><p>P.S.Yparxei tropos otankanw shutdown na kleinei aytomata opws ta 98 kai na mhn pataw to koumpi.Just asking...</strong><hr></blockquote><p>Πήγαινε στο Control Panel > Power Options και δεν αν έχει καρτέλλα ΑΡΜ. Αν έχει πήγαινε εκεί και τσέκαρε το Enable Advanced Power Management support. Αν δεν έχεις ΑΡΜ, το Windows Help λέει "The APM tab is unavailable on ACPI-compliant computers. ACPI automatically enables Advanced Power Management, which disables the APM tab.". Για τσέκαρε και την καρτέλλα Advanced στο Power Options...

Δημοσ.

Κάνετε μεγάλο λάθος όσον αφορά τα DOS παιχνίδια στα XP. Εγώ μπορώ να πώ οτι κατάφερα να λειτουγήσω πολύ περισσότερα απ' οτι στα 98/ME. Παρ' όλο που έχουν sound blaster emulation για το DOS, δοκιμάστε αυτό για καλύτερα αποτελέσματα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν έχω Windows XP Pro σε έναν Ρ4 στα 1600MHz με 512ΜΒ RAM. Δοκίμασα κάποια DOS παιχνίδια για να δω τι γίνεται.

Δοκίμασα το Leisuresuit Larry 1 (και VGA και απλή έκδοση), το ultima IV και το Wolfenstein 3D (το πρώτο παιχνίδι της id software). Τα δοκίμασα όλα αφού κατέβασα το πρόγραμμα που προτείνει ο Teoulas.

Σας διαβεβαιώ ότι όλα έπαιξαν άψογα. Μια χαρά τα γραφικά και ο ήχος ΟΚ (καμιά φορά τρεμοπαίζει στο Wolf3D). Το Larry1 (VGA) και το Wolf3d αναγνωρίζουν και το ποντίκι μου, παρόλο που είναι USB.<p>Thanx Teoulas! wink.gif" border="0

Δημοσ.

ʼσχετο: Το VDMS δουλεύει σε όλα τα NT-based λειτουργικά (βλέπε ΝΤ, 2000) και μόνο σ' αυτά. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι πιο συμβατά τα XP με τα παιχνίδια του DOS, αλλά και στα 2000 μπορώ να πω οτι έπαιξαν πολλά περισσότερα απ' ότι στα 98/ΜΕ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Μα αυτό που προτείνει ο Teoulas είναι για ήχο στα παιχνίδια. Αν το φορολογικό πρόγραμμα της μητέρας σου έχει ήχο, γιατί όχι... smile.gif" border="0

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Originally posted by Omiloparmenos:

<strong>Egv Teoulas eipa auto pou eixa diavasei se ena periodiko apo erwtisi anagnosti...oute ta XP exw oute tha apoktisw mallon mexri na vgoun ta ellinika wink.gif" border="0 </strong><hr></blockquote><p>Μα δεν αναφέρθηκα σε σένα προσωπικά. Είπα 'κάνετε λάθος'... Πολλοί πιστεύουν οτι επειδή τα NT-based δεν είναι βασισμένα στο DOS, τα προγράμματα δεν θα δουλεύουν. Αυτό όμως δεν ισχύει (συνήθως), αφού έχουν 16-bit virtual machine για να κάνουν emulation DOS ή win 3.11 περιβάλλοντος. Μάλιστα τα XP υποτίθεται οτι έχουν πιο συμβατό VM απ' ότι τα 2000 και τα ΝΤ. Ας μην αρχίσω να μιλάω για τις λύσεις που δίνουν οι 'hackers' του χώρου (θυμάστε στο alter?)... mad.gif" border="0

Δημοσ.

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Ας μην αρχίσω να μιλάω για τις λύσεις που δίνουν οι 'hackers' του χώρου (θυμάστε στο alter?)... <hr></blockquote>

lol

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...