Προς το περιεχόμενο

Εύκολη (;) ερώτηση για μνήμες

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα ήθελα να αναβαθμίσω τη μνήμη του PC. Ανακάλυψα τα εξής για την motherboard μου:

Gigabyte GA-7VA:

184-pin DIMM Banking

3 (3 banks of 1)

Chipset

VIA Apollo KT400

DDR SDRAM Frequencies

PC1600, PC2100, PC2700, and PC3200

Error Detection Support

Non-ECC only

Graphics Support

AGP 8X

Max Unbuffered DDR SDRAM

3072MB

Module Types Supported

Unbuffered only

Supported DRAM Types

DDR SDRAM only

USB Support

2.x Compliant

Αυτή τη στιγμή, το μηχάνημα φοράει μια 512ΜΒ DDR PC2700.

Θέλω να φτάσω στο 1.5GB τουλάχιστον. Ίσως και στα 2GB. Αν έχω καταλάβει καλά, το καλύτερο που έχω να κάνω τώρα, είναι να πάρω μια 1GB DDR PC3200. Σωστά; Θα υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας με την παλιά μνήμη; Μήπως είναι καλύτερα να πάρω 2x512ΜΒ DDR PC3200; Ή μήπως πρέπει ακόμα και το PC3200 να είναι PC2700; Ακριβώς όπως η παλιά δηλαδή;

Πάντως απ'ότι έχω καταλάβει, οι μνήμες αυτές κυκλοφορούν στην αγορά, έτσι δεν είναι; Δεν θα δυσκολευτώ να βρώ. Καμία συγκεκριμένη μάρκα που προτείνετε;

Αυτές ας πούμε, είναι καλές επιλογές;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554624

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554943

Δημοσ.

Καλό είναι οι μνήμες να είναι ακριβώς ίδιες.Αν δεν είναι ακριβώς ίδιες μπορεί να έχεις προβλήματα με επαννεκινήσεις όπως είχα και εγώ!Καλύτερα 2x512ΜΒ DDR PC3200.

Δημοσ.

άμα πάρεις pc3200 που δουλεύουν στα 200Mhz έκαστη κ τις βάλεις μαζί με τις pc2700 που δουλεύουν στα 166Μhz θα δουλεύουν κ οι 2 στις συχνότητες της αργότερης.

Από μάρκες είναι ανάλογα το τι θες, καλή επιλογή κ φθηνή είναι 2*1Gb Pc3200 της Kingstone

Επισκέπτης
Δημοσ.
άμα πάρεις pc3200 που δουλεύουν στα 200Mhz έκαστη κ τις βάλεις μαζί με τις pc2700 που δουλεύουν στα 166Μhz θα δουλεύουν κ οι 2 στις συχνότητες της αργότερης.

Από μάρκες είναι ανάλογα το τι θες' date=' καλή επιλογή κ φθηνή είναι 2*1Gb Pc3200 της Kingstone[/quote']

άρα δεν έχει κανένα νόημα να αγοράσω pc3200, ε; Άρα το καλύτερο είναι να πάρω άλλες δύο ακριβώς σαν αυτή που έχω. Εκτός βέβαια αν την βγάλω εντελώς αυτή που έχω τώρα...

edit: που βρήκες τις μνήμες της Kingstone και σε πόσο καλή τιμή;

Δημοσ.

Δεν αξίζει να έχεις κ την 512 για τον λόγο που σου είπα παραπάνω αλλά απότι κατάλαβα θες ναχεις πολύ μνήμη, αλλά δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο να δουλεύουνε σε λιγότερα mhz οι καινούριες μνήμες.

Επισκέπτης
Δημοσ.

μάλιστα. Ε, τότε προφανώς πετάω τα 512 και πάω για τα 2γίγα.

Να τις περάσω στον Η/Υ μου θα δυσκολευτώ; Ή είναι απλή η διαδικασία; Όπως όταν περνάς κάρτα γραφικών ας πούμε. Ή dvd-recorder. Έχει τίποτα πιο πολύπλοκο; Ρυθμίσεις BIOS ας πούμε χρειάζεται;

Δημοσ.

Απλούστερη διαδικασία δεν υπάρχει :-) τα κλιπάκια στη μητρική να βεβαιωθείς ότι πιάσανε καλά κ είσαι οκ. Πλάκα-πλάκα μου θύμισες όταν έβαλα κ γω 1 μνήμη στον υπολογιστή κ έτρεμαν τα χέρια γιατί νόμιζα ότι θα τη σπάσω! Ρυθμίσεις στο bios δεν θέλει.

Δημοσ.
Θα ήθελα να αναβαθμίσω τη μνήμη του PC. Ανακάλυψα τα εξής για την motherboard μου:

Gigabyte GA-7VA:

Αυτή τη στιγμή' date=' το μηχάνημα φοράει μια 512ΜΒ DDR PC2700.

[/quote']

den tha exeis provlima. Apla opos sou eipan,apla tha rikseis tin Ram sta 333mhz, alla den tha xaseis tipote.Tha xaseis mono stin periptosi pou exeis AMD CPU me FSB 400 (seira Barton 3000+ diladi)

Επισκέπτης
Δημοσ.
den tha exeis provlima. Apla opos sou eipan,apla tha rikseis tin Ram sta 333mhz, alla den tha xaseis tipote.Tha xaseis mono stin periptosi pou exeis AMD CPU me FSB 400 (seira Barton 3000+ diladi)

έχω AMD Athlon 2200+. Απλά πράγματα. Δηλαδή η απόδοση της μνήμης θα είναι έτσι κι αλλιώς στα 333 και όχι στα 400? Άρα μου προτείνεις 2.5GB με 333 και όχι 2GB με 400, σωστά; Ή ούτως ή άλλως αντικειμενικά το ρολόι θα τρέχει στα 333, ότι και να κάνω;

Δημοσ.

Akoma kai ta 266 sou einai arketa efoson den O/C. Kai o logos. O athlon 2200+ exei FSB 133 (266), pou simainei oti mporei na xrisimopoiisei apo tin Ram sou max 266mhz apo ta 333 i 400. Ean den O/C ta 266 me tight latencies typou 2/2/2/7 einai i kaliteri epilogi.

Me liga logia oi kaluteri apodosi einai sta 266mhz gia ton CPU sou, opote oti DDR400 kai na valeis ti douleia sou tha tin kaneis, akoma kai me tin 333 mazi, sta kalutera settings

Ps. den sou leo oti 2,5gb einai kaluteri apo 2gb ktl. Apla, oti logo tou FSB tou CPU sou kai ti mi parousia dual DDR Channel oles oi epiloges sou einai anoiktes, den xaneis se epidoseis.

I gnomi mou einai oti 1,5gb einai uperarketo kai pio fthini lusi gia tin idia douleia

Δημοσ.

Xμ ναι κάτι βασικό που ξέχασα να σε ρωτήσω, σωστός ο Μarker για την πληροφορία, ο cpu σου πρέπει να είναι Τhoroughbred οπότε το fsb του είναι όντως στα 133Μhz επομένως ακολουθάς την συμβουλή του.

Δημοσ.

Manuel

Να τις περάσω στον Η/Υ μου θα δυσκολευτώ; Ή είναι απλή η διαδικασία; Όπως όταν περνάς κάρτα γραφικών ας πούμε. Ή dvd-recorder. Έχει τίποτα πιο πολύπλοκο; Ρυθμίσεις BIOS ας πούμε χρειάζεται;

προσοχή στο στατικό ηλεκτρισμό του σώματος!

"γειώσου" πρώτα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
προσοχή στο στατικό ηλεκτρισμό του σώματος!

"γειώσου" πρώτα.

Ευχαριστώ. Το είχα υπόψη μου ;-). Είπαμε. Έχω αλλάξει και 5 πράματα στο pc.

Όσο για την CPU, έμαθα τελικά ότι είναι η εξής:

CPU Type AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+

Άρα μάλλον πάω για ένα ακόμα giga.

Το μόνο πρόβλημα τώρα, είναι μήπως όταν βάλω το 1gb, μου κάνει προβλήματα με επανεκκινήσεις λόγο ασυμβατότητας με τα 512 (αν και τα άλλα θα φροντίσω να είναι ίδια. Δηλαδή θα πάρω PC2700). Σκέφτομαι να μην βάλω 2χ512 (και μαζί με αυτή που έχω να γίνουν 3), γιατί θα πιάσω όλες τις θέσεις για μνήμες και μετά δε θα χωράει άλλη αναβάθμιση.

Δημοσ.
Ευχαριστώ. Το είχα υπόψη μου ;-). Είπαμε. Έχω αλλάξει και 5 πράματα στο pc.

Όσο για την CPU' date=' έμαθα τελικά ότι είναι η εξής:

CPU Type AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+

Άρα μάλλον πάω για ένα ακόμα giga.

Το μόνο πρόβλημα τώρα, είναι μήπως όταν βάλω το 1gb, μου κάνει προβλήματα με επανεκκινήσεις λόγο ασυμβατότητας με τα 512 (αν και τα άλλα θα φροντίσω να είναι ίδια. Δηλαδή θα πάρω PC2700). Σκέφτομαι να μην βάλω 2χ512 (και μαζί με αυτή που έχω να γίνουν 3), γιατί θα πιάσω όλες τις θέσεις για μνήμες και μετά δε θα χωράει άλλη αναβάθμιση.[/quote']

prin kaneis otidipote kane prota ena clear cmos

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...