Dangelo Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Καλημέρα, μια ερώτηση... Έχω το NEC 3550, πολύ ευχαριστημένος απο το συγκεκριμένο... Μια ερωτησούλα... μπορώ να περάσω κάποιο firmware, που θα μου επιτρέπει να γράψω σε x2 ή x4 ταχύτητες??? Thanks...
nautilus7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν γράψεις δισκάκια σε χαμηλότερες ταχύτητες από την ονομαστική τους, το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο (ποιοτικά). Το καλύτερο είναι να τα γράφεις στην ταχύτητα που γράφει πάνω το δισκάκι.
Meredoth Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν γράψεις δισκάκια σε χαμηλότερες ταχύτητες από την ονομαστική τους, το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο (ποιοτικά). Το καλύτερο είναι να τα γράφεις στην ταχύτητα που γράφει πάνω το δισκάκι. Το αντιθέτο είναι, όσο πια αργα γράφεις τόσο λιγοτερες πιθανοτιτες έχεις να σου βγάλει πρόβλημα το dvd
nautilus7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Το αντιθέτο είναι, όσο πια αργα γράφεις τόσο λιγοτερες πιθανοτιτες έχεις να σου βγάλει πρόβλημα το dvd Δε νομίζω φίλε μου... Αν ένα δισκάκι είναι 8x τότε την καλύτερη ποιότητα θα την πάρεις αν το γράψεις σε 8x ταχύτητα, γιατί είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να αποδίδει καλύτερα σε αυτή την ταχύτητα. Αν το γράψεις σε 16x ή σε χαμηλότερη (4x, 2x) τότε θα πάρεις χειρότερο αποτέλεσμα. Τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει στο http://www.cdfreaks.com και έτσι συμβαίνει στα δικά μου δισκάκια. Κοίτα και τις παρακάτω εικόνες... Taiyo Yuden T02 (8x) Verbatim MCC 004 (16x) Άρα, όπως βλέπεις όσο αυξάνει η ταχύτητα εγγραφής (η οποία δεν φαίνεται στα διαγράμματα, αλλά αυξάνει όσο γεμίζει το dvd) λιγοστεύουν τα λάθη PI/PIF. Το ιδανικό θα ήταν ένα recorder να μπορούσε να γράψει ένα δισκάκι χωρίς μεταβολές στην ταχύτητα, δηλαδή 100% 8x στα 8x dvd και 100% 16x στα 16x dvd κ.ο.κ.
Dangelo Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 αυτό που θέλω να γράψω σε χαμηλή ταχύτητα είναι cd-r μουσικά, που εκεί η χαμηλότερη ταχύτητα έχει και καλύτερο αποτέλεσμα...
nautilus7 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Στα CD δεν ισχύει το παραπάνω απ' όσο ξέρω. Αφού πρόκειται για μουσικά CD επίλεξε μια ταχύτητα περίπου 16x-24x για να είσαι καλυμένος στο 100% των περιπτώσεων. Μικρότερη ταχύτητα δεν θα σε οφελήσει σε κάτι, ενώ και με μεγαλύτερη δεν θα έχεις πρόβλημα πια. Ίσως παλιότερα να είχες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.