insomniaK Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Το παλιό μου pc, είναι ένα pIII στα 500, το mobo είναι ένα MS-6199VA (http://www.msi.com.tw/program/support/download/dld/spt_dld_detail.php?UID=123&kind=1), έχει μία μνήμη 128άρα siemens, κάρτα γραφικών voodoo 3000 (αν δεν κάνω λάθος) 13άρι σκληρό και διάφορα άλλα... Ξάφνου μετά από 7 χρόνια σταμάτησε να δουλεύει (το χρησιμοποιούσαν οι γονείς μου), αγοράσαν άλλο, τώρα που χω διακοπές και χρειάζομαι ένα server για οικιακή χρήση είπα να το φτιάξω. Αφού το ξεσκόνισα (για πρώτη φορά από τις 10/9/1999) ) το εβαλα στο ρεύμα, ξεκίνησε έδειξε να bootαρει, και όταν πήγε στο σκληρό, τα λαμπακια του σκληρού, του επεξεργαστή και του cdrom άναψαν και έμεινε σε αυτήν την κατάσταση, στην οθόνη έλεγε ότι δεν υπάρχει εισερχόμενο σήμα. Reset To μηχάνημα έκλεισε μα δεν ξανάνοιξε!!! Βγάζω από πάνω του μοδεμ, σκάζια κοντρόλερς, σιντια, κάρτες ήχου, κάρτα δικτύου το ξαναξεκινώ, ξεκινά και πάλι κολλάει. Reset To μηχάνημα έκλεισε μα δεν ξανάνοιξε!!! Βγάζω τον σκληρό, τον βάζω σε κουτάκι και τον δοκιμάζω, δουλεύει τζιτζί. Επομένως αυτά που δεν έχω δοκιμάσει ξεχωριστά (και ούτε μπορώ) είναι η μητρική, η μνήμη και η κάρτα γραφικών... Τι νομίζετε ότι φταίει;;; Και τι να κοιτάξω μπας και το συνεφέρω;
random Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Αν μπορεις να μπεις στο Bios, η καρτα γραφικών δουλεύει για τα βασικά τουλάχιστον. Αν μπορεις να μπουτάρεις απο δισκετα ή cdrom, και να τρεξεις ενα memtest, η μνημη δουλεύει. αν το pc λειτουργεί για λίγο (πχ αφησέ το στο bios μερικα λεπτά, ή μπορει να τρεξει μερικα προγράμματα απο boot cd) και μετα απο λιγο σβήνει, πρεπει να κοιτάξεις ανεμηστήρες cpu, ή τροφοδοτικού. μηπως κολλάνε ή γυρνανε πολυ αργά, και ανεβαινει η θερμοκρασία μεχρι που επεμβαινει το αυτόματο off για να μην καούνε.
insomniaK Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Φχαρστώ για την απάντηση, αλλά δεν έχω εικόνα. Μία ερώτηση: Πως μπορώ να διαπιστώσω αν έχει καεί η μητρική;
vaggelis_cha Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 δοκίμασε να αφαιρέσεις τις μνήμες και να του δώσεις τροφοδοσία (σκέτο - γυμνό το motherboard) αν ακούσεις να κάνει μπιπ μάλλον είναι ζωντανό, τότε βάλε μνήμες και κάρτα οθόνης μόνο και επανέλεγξε για λειτουργία. με τον τρόπο αυτό πρόσθετε ένα-ενα τα εξαρτήματα μέχρι (το απεύχομαι) κάποιο να χτυπήσει καλή δύναμη
gtroza Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 insomniaK στην οθόνη έλεγε ότι δεν υπάρχει εισερχόμενο σήμα. ------------------------------------------------------- βάλε και νέα μπαταρία και κάνε αυτά που σου είπε ο vaggelis_cha και δες να "πατάνε" καλά οι κάρτες, κυρίως η κάρτα γραφικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.