tsifotis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δηλαση ο alexis4u εκανε εγγραφη χθες σε ενα τεχνολογικο φορουμ για να ξεθαψει ενα ευαισθητο θεμα που συζητηθηκε προ πενταετιας; Κοιτα timing, πανω που δεν ειχε αλλο τζερτζελο το αδελφο θεμα που ξεκινησε απο συμφωνο συμβιωσης και μεταμορφωθηκε σε gay υιοθεσια. Παντως θενξ topic digger, χαζευουμε και αποψεις πιο απενοχοποιημενες, χωρις το απαραιτητο lip service. Σημερα δεν εχει τοσο νοημα να γινει η κουβεντα. Ολοι ειτε υπερπροοδευτικοι ειτε κολλημενες συντηρητικαρες που δεχονται επιθεση απ τους πρωτους. Βαριεμαι. Για να εκφερω βεβαια μια γνωμη... Η υιοθεσια τουλαχιστον στην Ελλαδα ειναι μαρτυριο. Ζευγαρια προσπαθουνε για χρονια να υιοθετησουνε και χανονται στην ατερμονη γραφειοκρατια. Γιατι κακα τα ψεμματα, ειναι πολυ ιδιαιτερο ζητημα, καθολου ευκολο. Σα να λεμε υπαρχουνε λιγα παιδια για πολλες υποψηφιες αναδοχες οικογενειες. (πλασματικα μεν αλλα ετσι καταγραφεται). Ναι το ξερω ακουγεται καπως, αλλα γι αυτο συμβαινουνε τοσες παρανομες υιοθεσιες. Καταλαβαινετε που το παω ετσι; Βεβαια, τι πιστευω για την περιπτωση που ενα gay ζευγαρι εσωσε στην κυριολεξια ενα 2χρονο παιδακι που το πηρε αρων αρων για υιοθεσια απο μια φριχτη οικογενια πχ στην ταυλανδη με τα μεγαλυτερα αδελφακια του ηδη απασχολουνται στην πορνια; Ειναι δυνατον εκει να μιλησω για τις δυσκολιες που θα αντιμετωπισει το παιδακι απο στο σχολειο απο συμμαθητες; Αρα καταληγω οτι για περιπτωσαρες η gay υιοθεσια δεν θα επρεπε να απαγορευεται αλλα νομιζω οτι εχουνε προταιροτητα ετεροφυλα ζευγαρια που οντως στην ζωη σταθηκανε ατυχοι και το λενε κι οι ιδιοι. Οχι ποτε ειμαστε ισοι ποτε δεν ειμαστε
papahlamidas Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 βιολογικά αυτό που κάνουν τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια το δηλαδή να έχουν παιδί δεν γίνετε! πολύ απλά υπάρχει ανωμαλία!!! γιατί να θέλουμε το ανώμαλο να το παρουσιάζουμε σαν κάτι φυσιολογικό και ok? εάν όλοι ήμασταν ομοφυλόφιλοι θα υπήρχε τότε άνθρωπος στον πλανήτη? γιατί εάν όλοι ήμασταν ετερόφυλοι δεν θα υπήρχε κανένα απόλυτος πρόβλημα. τώρα το όσο αφορά τα καημένα το ορφανά που υποφέρουν στα διάφορα ιδρύματα, αυτά τα παιδιά προέρχονται από την κατάχρηση του sex. άρα καλύτερα να προσέξουμε τι κάνουμε και με ποιον το κάνουμε.
tsifotis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Τα Πράγματα είναι απλά και το φτυαρι μεγάλο. Προτιμώ ένα υιοθετημένο παιδί να βρει μια οικογένεια έστω και ομοφυλόφιλη , παρά να είναι ένα παιδί χωρίς οικογένεια. εσυ κι εγω το προτιμαμε, η απορια ειναι αλλη; αν ησουνα ορφανος θα προτιμουσες να υιοθετηθεις απο ετεροφυλο ή ομοφυλο ζευγαρι; αν υποθεσουμε οτι και στα δυο ζευγαρια εχουνε ΟΛΟΙ καθαρο ποινικο μητρωο, ιδιο μορφωτικο και βιωτικο επιπεδο και λοιπα χαρακτηριστικα. Σκεψου οτι μιλαμε για μια κατασταση που ζευγαρια με ολα τα προσοντα προσπαθουνε και δεν μπορουνε να υιοθετησουνε γιατι υπαρχουνε πολλες παραμετροι -δυσκολα υιοθετει κανεις μεγαλο παιδι, ολοι θελουνε μικρο που θα ειναι πιο ευκολη η μεταβαση σε νεους γονεις -παντα πρεπει να εξαντληθει το ενδεχομενο οτι η βιολογικη μητερα δεν υπαρχει / δεν το θελει (αστυνομιες, εισαγγελεις, χαρτουραααα) -παιδια ιδρυματων αντιμετωπιζουνε προβληματα εγκλεισμου, κατι που οσο σκληρο κι αν ακουγεται δεν θελει να το φορτωθει ο υποψηφιος γονιος -αν αλλαξει γνωμη ο βιολογικος γονιος; ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ -κατα ποσο στα καλα του ειναι το ζευγαρι; το οτι θελει να υιοθετησει δεν αρκει. Γιατι αν μια φορα αδικειται το παιδι απ την ζωη που στερηθηκε γονεις φαντασου να του φορτωθουνε και μισοτρελοι. ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ αλλα ειπαμε, μεγαλη ευθυνη κοινωνιας/κρατους. Και αλλα πολλα. Οπως και να 'χει το σκεπτικο ειναι οτι οι γενικοτητες καλες ειναι αλλα επι της ουσιας δεν λυνονται αυτα σε 2 γραμμες. Ειναι σαν την εκτρωση. Ουτε μπορεις να υποχρεωσεις σε γυναικες θυματα βιασμου, ανωριμες γυναικες που ξελογιαστηκανε στα 14 απο 15χρονους, γυναικες που εν γνωσει τους φερουνε παιδι με ανυπερβλητα προβληματα υγειας και λοιπες περιπωσεις να ΓΕΝΝΗΣΟΥΝΕ. Απ την αλλη δεν ειναι ευκολο σαν κοινωνια να επιτρεπεις ελευθερα σε οποιο ζευγαρι βαριεται να κανει και πχ τριτο παιδι το πρασινο φως να κανει εκτρωσεις στο χαλαρο, εκφυλιζεις την αξια της ζωης. Δυσκολα θεματα που δυσκολα λυνονται.
fireflies Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 εσυ κι εγω το προτιμαμε, η απορια ειναι αλλη; αν ησουνα ορφανος θα προτιμουσες να υιοθετηθεις απο ετεροφυλο ή ομοφυλο ζευγαρι; αν υποθεσουμε οτι και στα δυο ζευγαρια εχουνε ΟΛΟΙ καθαρο ποινικο μητρωο, ιδιο μορφωτικο και βιωτικο επιπεδο και λοιπα χαρακτηριστικα. Αν ήμουν ορφανό παιδί, θα ήθελα να έχω γύρω μου ανθρώπους που είναι σε θέση/επιθυμούν ειλικρινά να μου προσφέρουν αυτά που έχω στερηθεί ως ορφανό παιδί. Ανεξαρτήτως φύλου, μορφωτικού επιπέδου και λοιπών χαρακτηριστικών.
tsifotis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Κοιτα αυτο που λες ειναι μια γενικη αληθεια που δεν προχωραει το θεμα. Και γω μαζι σου, εννοειται οτι πανω απ ολα η αγαπη. Η αλλιώς, ολοι επιθυμουνε την παγκοσμια ειρηνη (ναι μαζι και τα μοντελα στα καλλιστεια). Υπαρχει κοσμος που θελει τον πολεμο; αρα λογικα δεν ειχαμε πολεμους. Δεν παει ετσι ομως ετσι και ο ξερεις. (αν θες το αναλυω αλλα φανταζομαι ξερεις πανω κατω τι θα ακουσεις, ας μην βγαινω offtopic) Τι εννοω... πες οτι εισαι υπαλληλος στον τομεα υιοθεσιων δεν θα βαλεις ΑΓΑΠΗΣΟΜΕΤΡΟ σε καθε ζευγαρι ουτε μεζουρα ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ. Θα σταθεις σε δεδομενα. πχ Αποκλειει κανεις το γεγονος οτι εχουνε υπαρξει αμετρητοι αλκοολικοι πατεραδες που αγαπησανε τα παιδια τους, δεν τους πειραξανε ουτε τριχα και τα στηριξανε οσο κανεις; ΟΚ αυτο ομως δεν με πειθει - αν εχεις απεναντι εναν αλκοολικο , υποψηφιο γονιο για υιοθεσια ε καλου κακου απορριψε τον - που οντως μπορει να τον αδικεις. καταλαβαινεις με ποια λογικη το παω;
alexis4u Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δηλαση ο alexis4u εκανε εγγραφη χθες σε ενα τεχνολογικο φορουμ για να ξεθαψει ενα ευαισθητο θεμα που συζητηθηκε προ πενταετιας; Κοιτα timing, πανω που δεν ειχε αλλο τζερτζελο το αδελφο θεμα που ξεκινησε απο συμφωνο συμβιωσης και μεταμορφωθηκε σε gay υιοθεσια. Παντως θενξ topic digger, χαζευουμε και αποψεις πιο απενοχοποιημενες, χωρις το απαραιτητο lip service. Σημερα δεν εχει τοσο νοημα να γινει η κουβεντα. Ολοι ειτε υπερπροοδευτικοι ειτε κολλημενες συντηρητικαρες που δεχονται επιθεση απ τους πρωτους. Βαριεμαι. Για να εκφερω βεβαια μια γνωμη... Η υιοθεσια τουλαχιστον στην Ελλαδα ειναι μαρτυριο. Ζευγαρια προσπαθουνε για χρονια να υιοθετησουνε και χανονται στην ατερμονη γραφειοκρατια. Γιατι κακα τα ψεμματα, ειναι πολυ ιδιαιτερο ζητημα, καθολου ευκολο. Σα να λεμε υπαρχουνε λιγα παιδια για πολλες υποψηφιες αναδοχες οικογενειες. (πλασματικα μεν αλλα ετσι καταγραφεται). Ναι το ξερω ακουγεται καπως, αλλα γι αυτο συμβαινουνε τοσες παρανομες υιοθεσιες. Καταλαβαινετε που το παω ετσι; Βεβαια, τι πιστευω για την περιπτωση που ενα gay ζευγαρι εσωσε στην κυριολεξια ενα 2χρονο παιδακι που το πηρε αρων αρων για υιοθεσια απο μια φριχτη οικογενια πχ στην ταυλανδη με τα μεγαλυτερα αδελφακια του ηδη απασχολουνται στην πορνια; Ειναι δυνατον εκει να μιλησω για τις δυσκολιες που θα αντιμετωπισει το παιδακι απο στο σχολειο απο συμμαθητες; Αρα καταληγω οτι για περιπτωσαρες η gay υιοθεσια δεν θα επρεπε να απαγορευεται αλλα νομιζω οτι εχουνε προταιροτητα ετεροφυλα ζευγαρια που οντως στην ζωη σταθηκανε ατυχοι και το λενε κι οι ιδιοι. Οχι ποτε ειμαστε ισοι ποτε δεν ειμαστε Δηλαση ο alexis4u εκανε εγγραφη χθες σε ενα τεχνολογικο φορουμ για να ξεθαψει ενα ευαισθητο θεμα που συζητηθηκε προ πενταετιας; Κοιτα timing, πανω που δεν ειχε αλλο τζερτζελο το αδελφο θεμα που ξεκινησε απο συμφωνο συμβιωσης και μεταμορφωθηκε σε gay υιοθεσια. Παντως θενξ topic digger, χαζευουμε και αποψεις πιο απενοχοποιημενες, χωρις το απαραιτητο lip service. Σημερα δεν εχει τοσο νοημα να γινει η κουβεντα. Ολοι ειτε υπερπροοδευτικοι ειτε κολλημενες συντηρητικαρες που δεχονται επιθεση απ τους πρωτους. Βαριεμαι. Το τόπικ το βρήκα τυχαία γκουγκλάροντας στο ίντερνετ. Δεν με ενδιαφέρει πριν πόσο καιρό συζητήθηκε η αναλύθηκε, καθώς επίσης δεν γνωρίζω άλλα τόπικς που ανέφερες, θα ρίξω μια ματά και θα απαντήσω κι εκεί. Θεωρώ απαραίτητο όπως ανέφερα να αναφερθεί η επιστημονική άποψη στο θέμα. Και πιστεύω ότι είμαι τελείως αντικειμενικός κι ούτε μπήκα να πω σε οσοι δεν αρέσουεν οι γκέι είστε στον μεσαίωνα και γίνετε όλοι γκέι. Ο ομοαρνητισμός, δηλαδή το να μην σου αρέσει η ομοφυλοφυλία κοκ, είναι κι αυτό δικαίωμα φυσικά, όπως κι εμένα δεν μου αρέσουεν 1500 πράγματα γύρω μου, αλλά τα σέβομαι και τα ανέχομαι στα πλαίσια που αφορούνε ατομικές ελευθερίες άλλων συνανθρώπων μου που με κανέναν τρόπο δεν επηρεάζουνε την δική μου ζωή και τις ζωές άλλων. Συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω τι κακό έκανα για να συλλάβω τέτοια ειρωνία, αλλά whatever, ο καθείς μπορεί να σκεφτεί ότι θέλει. Επίσης γενικά δεν ασχολούμαι με φόρουμς και μπλόγκς, δεν έχω χρόνο κι όλας, και μπαίνω πάντα για να μιλήσω και για να αναλύσω το συγκεκριμένο θέμα, ειδικά σε φόρους που μπαίνουνε νέα παιδιά γιατί θεωρώ όπως ξαναείπα απαραίτητο να μεταδίδεται η επιστημονική γνώση και ο επιστημονικός τρόπος σκέψης που για κάποιον περίεργο λόγο στο ελλάντα πάντα αργεί. Το ίντερνετ είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάνεις διάδοση ιδεών και να ερθεις σε επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, χωρίς καν να τους έχει δεί. συνεπώς η φράση Παντως θενξ topic digger, χαζευουμε και αποψεις πιο απενοχοποιημενες, χωρις το απαραιτητο lip service , προσωπικά δεν μου λέει τπτ, γιατί ούτε ενοχοποιημένος είμαι ουτε πολιτικά κορέκτ. βιαστικός ίσως! Συνεχίζοντας, το ζουμί είναι σην τελευταία σου φράση, η οποια αποδυκνείει οτι παρολο που θες να το παιξεις αντικειμενικος και ανεκτικος καθε αλλο παρα έτσι έισαι. . Προταιρεότητα δεν θα έχουνε τα στρειτ ζευγάρια έναντι των γκέι, ούτε τα γκέι έναντι των στρέιτ. Αυτό που λές είναι βαρύτητα διάκριση με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και χωρίζεις τους πολίτες σε α και β κατηγορίες. Με τέτοια μυαλά απορώ γιατί η ελλάδα θα ζεί υπο ΔΝΤ χούντα για τα επόμενα 200 χρόνια. Δηλαδή αν εγώ θέλω να υιοθετήσω πχ με τον σύντροφο μου και είμαστε σε άριστη οικονομικη κατάσταση, μορφωμένοι κοκ, θα μπούμε πιο πίσω απο άλλα αντίστοιχα στρειτ ζευγάρια. μπράβο βρε! έτσι να βάζουμε και τοςυ αριστερόχειρες πιο πίσω απο τοςυ δεξιοχειρες, να βάλουμε και τις γυναίκες πιο πίσω απο τοςυ άντρες πάλι, έτσι γιατι απο την 'φύση' είναι κατώτερες, να μην έχουνε πολιτικα δικαιώματα βρέ, τι λέμε τώρα; όπως όταν πριν έναν αιώνα οι γυναίκες πήγανε να ψηφίσουνε για πρώτη φορά, ένα σοβαρό επιχείρημα κάποιου ματσό μπίγκοτ ήτανε ότι επειδή σε κάθε χρονική στιγμή καποια θα έχει περίοδο θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. εσένα σου ακούγεται γελοίο αλλά πριν εκατό χρόνια κάποιοι το χρησιμοποιούσαν σαν επιχείρημα. Για να τελειώνουμε. Η πολιτεία που λές θα πρεπει να αντιμετωπίσει ΙΣΟΤΙΜΑ τα ζευγάρια, και το τελευταίο πράγμα τπου θα πρέπει να αναλογιστεί αν το ζευγαρί ειναι γκει η στρειτ. Υπάρχουνε άλλα αντικειμενικά κριτήρια και το τελευτία που θα έπρεπε να απασχολεί είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του ζευγαριού. αυτό ειναι το ζητούμενο κι αυτό νομίζω ζητάνε οι γκέι απο την κοινωνία, ανοχή και ισοτιμία. Την προσωπική σου άποψη κράτα την για τον εαυτό σου αρκεί να μην επηρεάζεις τις ζωές των άλλων. Με αυτά όμως που λές επηρεάζεις ΑΜΕΣΑ την ζωή συνανθρώπων σου που δεν έχουνε πειράξει κανέναν και τους καταδικάζεις σε πολίτες δεύτερηες κατηγορίας επειδή εσύ δεν γουστάρεις. Αν λοιπον μερικά στρειτ ζευγαρια (αχ τα καημενα που δεν εχουε απολυτως καμια νομικη αναγνωριση απο το κρατος) σταθήκανε άτυχα μια φορά, τότε τα γκεί ζευγάρια έχουενε σταθεί άτυχα 10 φορές πιο πολύ απο αυτά και θα πρέπει να τα στηρίξεις πιο πολύ, γιατί προφανώς θα είναι και πιο αποφασισμένα να αναλάβουνε τον ρόλο του γονέα. Άρα λοιπον ισοι και ισότιμοι δεν είμαστε όταν ζητάμε διακρίσεις και θέλουμε πολίτες διαφόρων κατηγοριών, ίσοι είμαστε όταν κάνουμε ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που ζητάς εσύ. αντέ εις ανώτερα! εσυ κι εγω το προτιμαμε, η απορια ειναι αλλη; αν ησουνα ορφανος θα προτιμουσες να υιοθετηθεις απο ετεροφυλο ή ομοφυλο ζευγαρι; αν υποθεσουμε οτι και στα δυο ζευγαρια εχουνε ΟΛΟΙ καθαρο ποινικο μητρωο, ιδιο μορφωτικο και βιωτικο επιπεδο και λοιπα χαρακτηριστικα. Σκεψου οτι μιλαμε για μια κατασταση που ζευγαρια με ολα τα προσοντα προσπαθουνε και δεν μπορουνε να υιοθετησουνε γιατι υπαρχουνε πολλες παραμετροι -δυσκολα υιοθετει κανεις μεγαλο παιδι, ολοι θελουνε μικρο που θα ειναι πιο ευκολη η μεταβαση σε νεους γονεις -παντα πρεπει να εξαντληθει το ενδεχομενο οτι η βιολογικη μητερα δεν υπαρχει / δεν το θελει (αστυνομιες, εισαγγελεις, χαρτουραααα) -παιδια ιδρυματων αντιμετωπιζουνε προβληματα εγκλεισμου, κατι που οσο σκληρο κι αν ακουγεται δεν θελει να το φορτωθει ο υποψηφιος γονιος -αν αλλαξει γνωμη ο βιολογικος γονιος; ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ -κατα ποσο στα καλα του ειναι το ζευγαρι; το οτι θελει να υιοθετησει δεν αρκει. Γιατι αν μια φορα αδικειται το παιδι απ την ζωη που στερηθηκε γονεις φαντασου να του φορτωθουνε και μισοτρελοι. ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ αλλα ειπαμε, μεγαλη ευθυνη κοινωνιας/κρατους. Και αλλα πολλα. Οπως και να 'χει το σκεπτικο ειναι οτι οι γενικοτητες καλες ειναι αλλα επι της ουσιας δεν λυνονται αυτα σε 2 γραμμες. Ειναι σαν την εκτρωση. Ουτε μπορεις να υποχρεωσεις σε γυναικες θυματα βιασμου, ανωριμες γυναικες που ξελογιαστηκανε στα 14 απο 15χρονους, γυναικες που εν γνωσει τους φερουνε παιδι με ανυπερβλητα προβληματα υγειας και λοιπες περιπωσεις να ΓΕΝΝΗΣΟΥΝΕ. Απ την αλλη δεν ειναι ευκολο σαν κοινωνια να επιτρεπεις ελευθερα σε οποιο ζευγαρι βαριεται να κανει και πχ τριτο παιδι το πρασινο φως να κανει εκτρωσεις στο χαλαρο, εκφυλιζεις την αξια της ζωης. Δυσκολα θεματα που δυσκολα λυνονται. το παιδί δεν έχει την κρίση να διαλέξει απο τι θέλει να υιοθετηθεί. δεν έχει και το δικαίωμα να διαλέξει αν θέλει να υιοθετηθει η όχι! επιχείρημα είναι αυτό τώρα; ε; πως θα μπορεί το παιδι να ξέρει αν θα θέλει γκέι η στρέιτ γονείς; τα παιδιά είναι υπο την προστασία του κράτους και της πολιτείας (και καλά) και οταν αυτη δεν ξερει στρεφεται στηνε πιστημη για απαντήσεις. το τι χρειαζεται για ισορροπημενη και σωστή ανάπτυξη το έχουμε αναθεσει στους παιδοψυχιατρους, τους παιδοψυχολόγους κοκ κι αυτοί έχουνε ήυδη αποφανθεί. Άντε γίναμε όλοι εδικοί τώρα στο τι θέλουνε τα παδιά και τιχρειάζοναι για την σωστή ανάπτυξη τους. τωρα αν εσύ δεν γουστάρεις για τον α η τον β λόγο είναι άσχετο και δεν πρέπει να αφορά κι όλας την πολιτεία. ξεπέρασε το ψυχομπύκωμα.
g_alkis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Από τη μια θέλεις ισοτιμία και από την άλλη γράφεις "να στηριχθούνε περισσότερο τα γκει ζευγάρια". Nice.
alexis4u Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Αν ήμουν ορφανό παιδί, θα ήθελα να έχω γύρω μου ανθρώπους που είναι σε θέση/επιθυμούν ειλικρινά να μου προσφέρουν αυτά που έχω στερηθεί ως ορφανό παιδί. Ανεξαρτήτως φύλου, μορφωτικού επιπέδου και λοιπών χαρακτηριστικών. ε νομίζω αυτό με καλύπτει πλήρως και μένα. και ανεξαρτήτως θα έλεγα σεξουαλικού προσανατολισμού. είναι πολύ απλό
35apontos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 ξεπέρασε το ψυχομπύκωμα. Ενώ αν ήταν ψωλομπούκωμα,ε;
alexis4u Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Από τη μια θέλεις ισοτιμία και από την άλλη γράφεις "να στηριχθούνε περισσότερο τα γκει ζευγάρια". Nice. το συγκεκριμένο ήτανε μαι λογική αντίθεση που έκανα για να δείξω τον παραλογισμό του συγκεκριμένου χρήστη. απλα είθισται σοτν πολιτισμένο κόσμο όταν ένας άνθρωπος ειναι μειονεκτικός σε σχεση με τους αλλους επικτητα η λογω φύσης η οτι αλλο θες (παρε τα ΑΜΕΑ πχ) να παίρνει περισσότερα δικαίωματα απο τους άλλους γιάτι περα απο την ατυχία δεν θέλει και την ανθρώπινη σκληρότητα επάνω του. στο θέμα της ομοφυλοφυλίας, δεν θεωρω οτι κανείς/καμία γκέι αισθάνεται μειονεκτικά γι αυτό που είναι η ότι του λέίπει κάτι (βιολογικά, ψυχολογικά κοκ). Το μόνο που αισθάνεται ειναι η καταπίεση και η στενομυαλιά των άλλων. Γι αυτό άλλωστε δεν ζητάει ειδική αντιμετώπιση αλλά ισότιμη αντιμετώπιση (σε αντιθεση με τον αλλο χρηστη που ζηταει πολιτες α και β κατηγορίας). ένας γκει δεν ειναι άρρωστος ούτε υπολείπεται σε κάτι για να ζητάει εξτρά, μπορεί να δουλέψει και να ζήσει τον εαυτό του. Συνεπώς μιλάμε για ισοτιμία και όχι για ειδική αντιμετώπιση. όπως θα αντιμετωπίσεις ένα στρέιτ ζευγάρι έτσι θα αντιμετωπίσεις κι ένα γκέι. Αυτό ειναι το ζητούμενο κι αυτό λέει ο ορθολογισμός και η λογική. αυτό ειναι το πόιντ μου Ενώ αν ήταν ψωλομπούκωμα,ε; δεν ξέρω, για πες μου εσύ!
alexis4u Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 βιολογικά αυτό που κάνουν τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια το δηλαδή να έχουν παιδί δεν γίνετε! πολύ απλά υπάρχει ανωμαλία!!! γιατί να θέλουμε το ανώμαλο να το παρουσιάζουμε σαν κάτι φυσιολογικό και ok? εάν όλοι ήμασταν ομοφυλόφιλοι θα υπήρχε τότε άνθρωπος στον πλανήτη? γιατί εάν όλοι ήμασταν ετερόφυλοι δεν θα υπήρχε κανένα απόλυτος πρόβλημα. τώρα το όσο αφορά τα καημένα το ορφανά που υποφέρουν στα διάφορα ιδρύματα, αυτά τα παιδιά προέρχονται από την κατάχρηση του sex. άρα καλύτερα να προσέξουμε τι κάνουμε και με ποιον το κάνουμε. Αν και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον χρήστη που σε αποκάλεσε τρόλ, παρ'ολα αυτά θα κάνω μια απόπειρα να σου εξηγήσω οτι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όπως τα έχεις στο κεφάλι σου. Αυτό μου δίνει και μια ευκαιρία να κάνω κάποια ανάλυση για το θέμα ομοφυλοφυλίας στην φύση. το επιχείρημα περί φύσης και αναπαραγωγής και οτι σκοπός μας είναι απλά να μεταφέρουμε τα γονιδία στην επόμενη γενιά είναι άκυρο και τοσο ξεπερασμένο στον τομέα της βιολογίας και της εξελικτικής βιολογίας που με ξαφνιάζει που ακόμα κάποιοι το αναφέρουνε. επειδή έτσι έχει μάθει το ελληνκό σύστημα παιδείας στα παιδιά (η δεν έχει μάθει βασικά λολ) δεν σημαίνε οτι αυτό ισχύει. προτού επικαλεστούμε την φύση και ποιος είναι ο σκοπός της ζωής καλό θα έιναι να ρίξουμε μια αντικειμενική ματιά στην φύση (εκεί που δεν υπάρχιε η έννοια της ανθρώπινης ηθικής και των κοινωνικών κατασκευασμάτων περί φυσιολογικού) θα δούμε οτι η ομοφυλοφυλη συμπεριφορά δεν είναι καθόλου τυχαία σπάνια και αφύσικη. Αυτό σημαίνει οτ για να υπάρχει και μάλιστα στον βαθμό που υπάρχει κάποιον εξελικτικό ρόλο θα παίζει. Συγκεκριμένα έχουνε βρεί σε μερικές απο τις πρώτες έρευνες που έχουνε γίνει ότι το ομοφυλοφυλικό σέξ έχει έμμεσες εξελικτικές επιπτώσεις στο dna των ζώων και κατά αυτόν τον τρόπο επηρεάζει την φυσική επιλογή και την ενίσχυση κοινωνικών δεσμών. την επίλυση ενδοφυλετικών συγκρούσεων και συνεπώς έχει θετκή επίδραση στις κοινωνίες των ζώων. Δεν μπορεί μαι τέτοια συμπεριφορά να αντιμετωτπιστεί ως μια απλύ τυχαία ανωμαλία διότι μια τυχαία ανωμαλία η φύση την εξαφανίζει και δεν την περνάει στην επόμενη γενιά. γενικά η φύση διορθώνει τα λάθη της όταν αυτά δεν έχουνε να προσδώσουνε κάτι και να ενισχύσουνε τα φυσικά χαρακτηριστικά. Κάτι τέτοια δεν συμβαίνει με την ομοφυλόφυλη συμπεριφορά που όχι μόνο δεν εξαλείφεται αλλά είναι αρκετά διαδεδομένη και συνήθης οπως η ετερόφυλη. Πριν μερικά εκατ χρόνια πιο πρίν τα πρώτα προκαρυωτικά είδη δεν χρειαζότανε καν δύο φυλα για να αναπαραχθούνε,. Η εξέλιξη αργότερα ανέπτυξε το αναπαραγωγκό σύστημα προφανώς για να είναι πιο εύκολη η διαιώνιση του γενετικού υλικού σε πολύπλοκες μορφές ζωής.Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι αυτοτελής σκοπός του σέξ είναι η αναπαραγωγή η ότι φτιαχτήκαμε μόνο για να αναπαραγόμαστε. Σε μερικά εκατ χρόνια απο τώρα μπορεί να μην υπάρχουεν μονο δύο (βιολογικά) φύλα και να μην χρειάζεται κάν να γίνεται σέξ για την μεταβίβαση του γενετικού υλικού στην επόμενη γενιά. όλα αυτά ειναι βέβαια εικασίες και υποθέσεις και δεν θα ζούμε μέχρι τότε. αρα το τονίζεις την αναγκαιότητα της ετεροφυλοφυλίας λόγω της αναναπαραγωγής είναι απλά αποτέλεσμα της πιπιλισμένης ηθικής που έχεις στο κεφάλι σου, δεν είναι φύση. Συνεπώς το ποίντ μου είναι οτι να χρησιμ το επιχείρημα της αναπαραγωγής για να αποδείξεις οτι η ομοφυλ ειναι απλα μια ανωμαλία κι οτι επειδή δεν οδηγεί σε απευθείας αναπαραγωγή είνα άκυρο, άτοπο και επιστημονικά αστήρικτο. Η ομοφυλοφυλία προάγει την εξέλιξη με διαφορετικό τρόπο απο ότι η ετεροφυλοφυλία στις κοινωνίες των ζώων και δεν είναι ούτε ανώτερη ούτε κατώτερη απο αυτήν. Είναι εξίσου αναγκαία για τελείως διαφορετικούς λόγους απο αυτούς είναι εξίσου αναγκαία η ετεροφυλοφυλία αυτήν την περίοδο για την μεταβίβαση του γενετικού υλικού. Είναι χαρακτηριστικό ότισε πολλά ζωικά είδη (κι όσο πιο ανώτερα είναι εξελικτικά τόσο πιιο συχνά) το ετερόφυλο σέξ είναι η εξαίρεση και γίνετα μόνο μια φορά τον χρόνο στην αναπαραγωγική περίοδο (παπαγάλοι), απο κει και πέρα τα μικρά ούτε με μπαμπά και μαμά μεγαλώνουνε σε πολλές περιπτώσεις (λιονταρίνες, αρκούδες, που μοιράζουνε τα μικρά σε θυληκά ομοφυλα ζευγάρια) ούτε ξαναγίνεται άλλο ετερόφυλο σέξ. σε διαφορά αρσενικα΄είδη πιθήκων , παπαγάλων οι κοινωνίες συνεχίζουνε κυρίως με την μορφή των ομοφυλόφυλων ζευγαριών. Προφανώς αυτό ενισχύει τους κοινωικούς δεσμούς, ελέγχει την πλυθησμιακή έκρηξη και επηρεάζει με έμμεσο τρόπο το dna των ζώων. επειδή το υπερανέλυσα, να πάω στο ζούμι. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον άνθρωπο. Το γεγονός οτι ένα ομοφυλόφυλο ζευγάρι δεν μπορεί απευθείας να τεκνοποιήσει (σαφώς είναι απευθείας αφύσικο, απαιτείτα μήτρα και σπέρμα γι αυτό, προς το παρόν τουλάχιστον λολ) δεν σημαίνει ούτε δεν έχει γονειτικά ένστικτά κι ότι δεν θέλει να δημιουργήσει οικογένεια με έμμεσους τρόπους οι οποίοι εσένα σου φαίνεται παράλογοι αλλά για ένα γκέι ζευγάρι τελείως λογικοί. . Είτε αυτο ειναι υιθοεσία, είτε παρένθετη μητέρα, είτε δωρητή σπέρματος, δεν έχει σημασία. ΑΦΥΣΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ διότι παρατηρείται στην φύση. Για τους δικούς της λόγους που ακόμα μελετώνται απο τοςυ εξελικτικούς βιολόγους. Άλλο η κατα μονας αναπαραγωγή και η άλλο χρήση των γενετικών μας οργάνων για την δημιουργία απογόνων κι άλλο η σύναψη σχέσεων συντροφικότητας, αγάπης, συμβίωσης, και δημιουργίας οικογένειας. και φυσικά άλλο η ανατροφή των μικρών και η δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων έτοιμων να ανταπεξέλθουνε στις απαιτήσεις της ζωής. Όλα αυτά για την φύση που όλοι κάνουνε καραμέλα. Φυσικά κάτι που συμβαίνει στην φύση δεν σημαίνει οτι είναι και λογικό και πρέπει να το κάνουμε κι εμείς (και ο κανιβαλισμός φυσικό φαινόμενο είναι, δεν σημαίνει οτί είανι ηθικό να τρώμε ο ένας τον άλλον). Η λογική και η ηθική μας απομακρύνει απο την φυση, μας κάνει πολιτισμένους ανθρώπους. Γι αυτό και φτιάξαμε τις επιστήμες και τον θέτικο τρόπο σκέψης για να δώσουμε απαντήσεις του στύλ: ειναι η ομοφυλοφυλί μια λογική συμπεριφορά; (αν και κάτι τέτοιο ποτέ δεν ερωτήθηκε για την ετερόφυλη, το θεωρούνε δεδομένο κάποιοι, το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί και την ετερόφυλη συμπεριφορά που δεν οδηγεί σε αναπαραγωγή και που είναι και η πλειοψηφία της φυσικά μπορεί ένα γκέι ζευγάρι να μεγαλώσει σωστά ενα παίδί; η απαντηση είναι ναι μπορεί οσο καλά η κακά μπορεί κι ένα στρέιτ ζευγάρι. βασικά δεν υπάρχιε καμία απολύτως διαφορά. αρά λοιπόν ούτε αφύσικο είναι (άλλο αν εσένα σου φαίνεται κουλό γιαιτ δεν το έχιες συνηθίσει να το βλέπεις η δεν συ έχουνε μάθει ποτέ οτι πάντα υπήρχε η ομοφυλοφυλη συμπεριφορα απλά καταπιεζότανε, όπως και σήμερα φυσικά στην ελλάδα διακρίνεται και καταπιέζεται) ούτε παράλογο είναι. είναι λοιπόν μια φυσιολογική συμπεριφορά απλά ειναι αλλιώτικη απο την ετερόφυλη που μάς μάθει έχει το ετεροκανονικό εβραιοχριστιανικό σύστημα παιδείας και η ετεροσεξιστική ελληνική τηλεόραση που κάθε μέρα υπερβομβαρδίζει τον κόσμο με στρέιτ ζευγάρια, κάνοντας συνεχώς διακρίσεις είς βάρος των γκέι ζευγαριών, που δεν τολμάνε ούτε ένα φιλί να δώσονε μήπω το ΕΣΡ ρίξει πρόστμο. Αυτή όμως η ευρωπαική ελλάδα του 2011. Καθε αξιόλογη σαπουνόπερα σε χώρες οπως γερμανία αγγλία ισπανία έχε μέσα γκέι χαρακτήρες και δείχνει πως εξελίσσονται οι ομόφυλες σχέσεις, τα σκαμπανεβάσματα που έχουνε στην ζωή όπως ακριβώς και τα ετερόφυλα ζευγάρια, εκεί ο κόσμος αντιμετωπίζει τα γκέι ζευγάρια σαν καθημερινό φαινόμενο και όχι σαν τπτ εξωγήινοι που κατεβήκανε απο τον άρη για να αλλάξουεν τον κοσμο και τους στρέιτ. κανείς δεν θέλει να αλλάξει κανέναν. Αναγνώριση απο την πολιτεία, ανοχή και ισοτιμία ζητάμε, ισότιμη αντιμετώπιση. δεν ξέρω αν κατάλαβες και πολλά απο αυτά που είπα. εγώ την προσπάθεια μου την έκανα, καλησπέρα σου Είμαι χορτοφάγος,θεά μου. α χάνεις. τράβα να δοκιμάσεις και μετά δώσε μας την γνώμη σου, κάνε κάτι χρήσιμο στην ζωή σου απο το να πετάγεσαι σαν τρόλ και να μην συνεισφέρεις τπτ ουσιώδες στην συζήτηση, ΗΜΙ θεα μου (κάτι σαν τον ηρακλή κι εσύ). άντε σε αφήνω και θα συνεχίσουμε το ανούσιο πινγκ πόνγκ το βράδυ οταν ξαναμπώ
g_alkis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 το συγκεκριμένο ήτανε μαι λογική αντίθεση που έκανα για να δείξω τον παραλογισμό του συγκεκριμένου χρήστη. απλα είθισται σοτν πολιτισμένο κόσμο όταν ένας άνθρωπος ειναι μειονεκτικός σε σχεση με τους αλλους επικτητα η λογω φύσης η οτι αλλο θες (παρε τα ΑΜΕΑ πχ) να παίρνει περισσότερα δικαίωματα απο τους άλλους γιάτι περα απο την ατυχία δεν θέλει και την ανθρώπινη σκληρότητα επάνω του. στο θέμα της ομοφυλοφυλίας, δεν θεωρω οτι κανείς/καμία γκέι αισθάνεται μειονεκτικά γι αυτό που είναι η ότι του λέίπει κάτι (βιολογικά, ψυχολογικά κοκ). Το μόνο που αισθάνεται ειναι η καταπίεση και η στενομυαλιά των άλλων. Γι αυτό άλλωστε δεν ζητάει ειδική αντιμετώπιση αλλά ισότιμη αντιμετώπιση (σε αντιθεση με τον αλλο χρηστη που ζηταει πολιτες α και β κατηγορίας). ένας γκει δεν ειναι άρρωστος ούτε υπολείπεται σε κάτι για να ζητάει εξτρά, μπορεί να δουλέψει και να ζήσει τον εαυτό του. Συνεπώς μιλάμε για ισοτιμία και όχι για ειδική αντιμετώπιση. όπως θα αντιμετωπίσεις ένα στρέιτ ζευγάρι έτσι θα αντιμετωπίσεις κι ένα γκέι. Αυτό ειναι το ζητούμενο κι αυτό λέει ο ορθολογισμός και η λογική. αυτό ειναι το πόιντ μου Αφού δεν και δεν και δεν, γιατί γράφεις ένα σωρό δακρύβρεχτα για ΑΜΕΑ? Προσπαθείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Στο πόιντ σου, αν κάνουν 1 ζευγάρι στρέιτ και 1 γκει αίτηση για υιοθεσία και αντιμετωπιζόμενα ισότιμα προκριθεί η αίτηση του στρέιτ, θα κράζεις σαν υστερικιά για ρατσισμό και ανισότητα ναι ή ου? Εγώ λέω ναι. Το οποίο λέγεται reverse racism. Kαι που ενδόμυχα αυτό θέλεις.
fireflies Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Αφού δεν και δεν και δεν, γιατί γράφεις ένα σωρό δακρύβρεχτα για ΑΜΕΑ? Προσπαθείς να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Στο πόιντ σου, αν κάνουν 1 ζευγάρι στρέιτ και 1 γκει αίτηση για υιοθεσία και αντιμετωπιζόμενα ισότιμα προκριθεί η αίτηση του στρέιτ, θα κράζεις σαν υστερικιά για ρατσισμό και ανισότητα ναι ή ου? Εγώ λέω ναι. Το οποίο λέγεται reverse racism. Kαι που ενδόμυχα αυτό θέλεις. Εάν αντιμετωπιζόμενα ισότιμα (λέμε τώρα) προκριθεί (λέμε τώρα) το γκέι ζευγάρι, αυτό πώς λέγεται? Γενικά, το θέμα είναι τι θα πει και πώς θα κράξει ο ένας και ο άλλος στα φόρα και στο καφενείο ή αν η υιοθεσία από γκέι ζευγάρια είναι μια πρόσφορη, επί της ουσίας, λύση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα