Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

OK ας θέσω και αυτό το ("προβοκατόρικο" :ph34r: ) ερώτημα...

Ξέρω ότι για πολλούς (αν όχι τους περισσοτερους εδώ μέσα) η θρησκεία σήμερα θερείται ως κάτι το ντεμοντέ και αναχρονιστικό. Και φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να απορρίπτει αυτά που λέει η θρησκεία.

Τι θα γινόταν όμως στην υποθετική περίπτωση που αν (αν λέμε) ένα τέτοιο παιδί (υιοθετημένο από gay) έδειχνε ενδιαφέρον καί κλίση προς τα θεία και γενικότερα προς την θρησκεία;

Πως θα αισθανόταν έπειτα για τους γονείς του;

Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς αναφέρει η θρησκεία για το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Και προσέξτε :shifty:, όχι μια οποιαδήποτε φανατική θρησκεία τύπου Ισλάμ (έχει την σημασία του αυτό), αλλά μια θρησκεία που διδάσκει την αγάπη την ανεκτικότητα και την συγχωρητικότητα προς όλους. Ο Χριστιανισμός (όχι οι "χριστιανοί").

Τι διδάσκει η Αγία Γραφή για την ομοφυλοφιλία; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Γι’ αυτό ο Θεός τους παρέδωσε σε πάθη ατιμίας, επειδή και οι γυναίκες τους αντικατέστησαν τη φυσική χρήση με την αφύσικη. Παρόμοια δε και οι άντρες αφήνοντας τη φυσική χρήση της γυναίκας άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία της πλάνης τους." (Επιστολή προς Ρωμαίους 1: 26 – 27)

Είναι η άσκηση της ομοφυλοφιλίας αμαρτία; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και με άρρενα δεν θα συνευρεθείς, όπως με γυναίκα. Είναι βδέλυγμα." (Λευιτικό 18: 22)

Μπορεί ένας εν ενεργεία ομοφυλόφιλος να βρεθεί στη Βασιλεία του Θεού; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ή δεν ξέρετε ότι οι άδικοι δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού; Μην πλανιέστε. Ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε κίναιδοι ούτε αρσενοκοίτες ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες ούτε μέθυσοι ούτε κακολόγοι ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού." (Επιστολή προς Κορινθίους Α΄ 6: 9)

Όπως όλοι οι αμαρτωλοί, οι εν ενεργεία ομοφυλόφιλοι καλούνται να μετανοήσουν. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "ο νόμος δεν τέθηκε για τον δίκαιο, αλλά για τους ανόμους … πόρνους, αρσενοκοίτες, δουλέμπορους, ψεύτες, επίορκους και οτιδήποτε άλλο αντιβαίνει στην υγιαίνουσα διδασκαλία, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο της δόξας του μακαρίου Θεού, που μου έχει εμπιστευθεί." (Επιστολή προς Τιμόθεο Α΄ 1: 9 – 11)

ΥΓ. Τελικά μήπως και ο Θεός χρειάζεται έναν ψυχολόγο για να του υποδείξει τι είναι φυσιλογικό και τι όχι;

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

OK ας θέσω και αυτό το ("προβοκατόρικο" :ph34r: ) ερώτημα...

Ξέρω ότι για πολλούς (αν όχι τους περισσοτερους εδώ μέσα) η θρησκεία σήμερα θερείται ως κάτι το ντεμοντέ και αναχρονιστικό. Και φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να απορρίπτει αυτά που λέει η θρησκεία.

Τι θα γινόταν όμως στην υποθετική περίπτωση που αν (αν λέμε) ένα τέτοιο παιδί (υιοθετημένο από gay) έδειχνε ενδιαφέρον καί κλίση προς τα θεία και γενικότερα προς την θρησκεία;

Πως θα αισθανόταν έπειτα για τους γονείς του;

Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς αναφέρει η θρησκεία για το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Και προσέξτε :shifty:, όχι μια οποιαδήποτε φανατική θρησκεία τύπου Ισλάμ (έχει την σημασία του αυτό), αλλά μια θρησκεία που διδάσκει την αγάπη την ανεκτικότητα και την συγχωρητικότητα προς όλους. Ο Χριστιανισμός (όχι οι "χριστιανοί").

Τι διδάσκει η Αγία Γραφή για την ομοφυλοφιλία; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Γι’ αυτό ο Θεός τους παρέδωσε σε πάθη ατιμίας, επειδή και οι γυναίκες τους αντικατέστησαν τη φυσική χρήση με την αφύσικη. Παρόμοια δε και οι άντρες αφήνοντας τη φυσική χρήση της γυναίκας άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία της πλάνης τους." (Επιστολή προς Ρωμαίους 1: 26 – 27)

Είναι η άσκηση της ομοφυλοφιλίας αμαρτία; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και με άρρενα δεν θα συνευρεθείς, όπως με γυναίκα. Είναι βδέλυγμα." (Λευιτικό 18: 22)

Μπορεί ένας εν ενεργεία ομοφυλόφιλος να βρεθεί στη Βασιλεία του Θεού; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ή δεν ξέρετε ότι οι άδικοι δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού; Μην πλανιέστε. Ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε κίναιδοι ούτε αρσενοκοίτες ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες ούτε μέθυσοι ούτε κακολόγοι ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού." (Επιστολή προς Κορινθίους Α΄ 6: 9)

Όπως όλοι οι αμαρτωλοί, οι εν ενεργεία ομοφυλόφιλοι καλούνται να μετανοήσουν. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "ο νόμος δεν τέθηκε για τον δίκαιο, αλλά για τους ανόμους … πόρνους, αρσενοκοίτες, δουλέμπορους, ψεύτες, επίορκους και οτιδήποτε άλλο αντιβαίνει στην υγιαίνουσα διδασκαλία, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο της δόξας του μακαρίου Θεού, που μου έχει εμπιστευθεί." (Επιστολή προς Τιμόθεο Α΄ 1: 9 – 11)

ΥΓ. Τελικά μήπως και ο Θεός χρειάζεται έναν ψυχολόγο για να του υποδείξει τι είναι φυσιλογικό και τι όχι;

Μήπως τελικά να γινόταν προτεστάντης να γλίτωνε από την δυσκοιλιότητα των ορθόδοξων για το θέμα;

Δημοσ.
όχι μια οποιαδήποτε φανατική θρησκεία τύπου Ισλάμ (έχει την σημασία του αυτό), αλλά μια θρησκεία που διδάσκει την αγάπη την ανεκτικότητα και την συγχωρητικότητα προς όλους. Ο Χριστιανισμός (όχι οι "χριστιανοί").

17 Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες· δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω.

18 Επειδή, σας διαβεβαιώνω, μέχρις ότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μία κεραία δεν θα παρέλθει από τον νόμο, έως ότου όλα εκπληρωθούν.

Ματθαίος 5.17

Ο Τζήζας δε δείχνει να μη γουστάρει Παλαιά Διαθήκη εδώ, εγώ ψημένο τον βλέπω.

Συνεχίζουμε:

34 Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη· δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα.

35 Επειδή, ήρθα να διαχωρίσω άνθρωπο ενάντια στον πατέρα του, και θυγατέρα ενάντια στη μητέρα της, και νύφη ενάντια στην πεθερά της.

36 Και εχθροί τού ανθρώπου θα είναι οι άνθρωποι του σπιτιού του.

37 Όποιος αγαπάει πατέρα ή μητέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα· και όποιος αγαπάει γιο ή θυγατέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα.

Ματθαίος 10.34

14 Και όποιος δεν σας δεχθεί ούτε ακούσει τα λόγια σας, βγαίνοντας έξω από το σπίτι ή από την πόλη εκείνη, ξετινάξτε τη σκόνη από τα πόδια σας.

15 Σας διαβεβαιώνω: Ελαφρότερη θα είναι η τιμωρία κατά την ημέρα τής κρίσης στη γη των Σοδόμων και των Γομόρρων, παρά σ' εκείνη την πόλη.

Ματθαίος, 10.14

32 Τότε, αφού τον προσκάλεσε ο κύριός του, του λέει: Δούλε πονηρέ, όλο εκείνο το χρέος σού το χάρισα, επειδή με παρακάλεσες·

33 δεν έπρεπε κι εσύ να ελεήσεις τον σύνδουλό σου, όπως κι εγώ σε ελέησα;

34 Και επειδή ο κύριός του οργίστηκε, τον παρέδωσε στους βασανιστές, μέχρις ότου αποδώσει σ' αυτόν ολόκληρο εκείνο που όφειλε.

35 Έτσι και ο ουράνιος Πατέρας μου θα κάνει σε σας, αν δεν συγχωρήσετε από την καρδιά σας κάθε ένας στον αδελφό του τα παραπτώματά τους.

Ματθαίος 18.32

Και ξανά:

10 Και τους έλεγε: Όπου αν μπείτε μέσα σε σπίτι, εκεί να μένετε μέχρι να φύγετε από εκεί.

11 Και όσοι δεν σας δεχθούν ούτε σας ακούσουν, βγαίνοντας από εκεί, τινάξτε και τη σκόνη που είναι κάτω από τα πόδια σας, ως μαρτυρία σ' αυτούς· σας διαβεβαιώνω, ελαφρότερη θα είναι η τιμωρία στα Σόδομα ή τα Γόμορρα κατά την ημέρα της κρίσης, παρά σ' εκείνη την πόλη.

Μάρκος 6.10

9 Και τους έλεγε: Ωραία αθετείτε την εντολή του Θεού, για να τηρείτε την παράδοσή σας.

10 Επειδή, ο Μωυσής είπε: «Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου». Και: «Όποιος κακολογεί τον πατέρα ή τη μητέρα, να θανατώνεται οπωσδήποτε».

11 Εσείς, όμως, λέτε: Αν κάποιος άνθρωπος πει στον πατέρα ή στη μητέρα: Κορβάν, δηλαδή, δώρο είναι, ό,τι αν επρόκειτο να ωφεληθείς από μένα, αυτό αρκεί·

12 και δεν τον αφήνετε τίποτε να κάνει στον πατέρα του ή στη μητέρα του,

13 ακυρώνοντας τον λόγο τού Θεού εξαιτίας τής παράδοσής σας, που παραδώσατε· και κάνετε πολλά τέτοια παρόμοια.

Μάρκος 7.9

19 Και ο άγγελος, απαντώντας, του είπε: Εγώ είμαι ο Γαβριήλ, αυτός που παραστέκεται μπροστά στον Θεό· και στάλθηκα να μιλήσω σε σένα, και να σου γνωστοποιήσω αυτά τα χαρμόσυνα νέα.

20 Και δες, θα είσαι μέσα σε σιωπή, και χωρίς να μπορείς να μιλήσεις, μέχρι την ημέρα κατά την οποία αυτά θα γίνουν· επειδή, δεν πίστεψες στα λόγια μου, τα οποία θα εκπληρωθούν στον καιρό τους.

Λουκάς 1.19

49 Φωτιά ήρθα να βάλω στη γη· και τι θέλω, αν έχει ήδη ανάψει;

Λουκάς 12.49

1 ΚΑΤΑ τον καιρό εκείνο ήρθαν μερικοί αναγγέλλοντας σ' αυτόν για τους Γαλιλαίους, το αίμα των οποίων ο Πιλάτος ανέμιξε με τις θυσίες τους.

2 Και ο Ιησούς, απαντώντας, είπε σ' αυτούς: Νομίζετε ότι αυτοί οι Γαλιλαίοι ήσαν αμαρτωλοί περισσότερο από όλους τούς Γαλιλαίους, επειδή έπαθαν τέτοια πράγματα;

3 Όχι, σας λέω· αλλά, αν δεν μετανοείτε, όλοι παρόμοια θα απολεστείτε.

Λουκάς 13.1

Αυτό είναι απ' τα αγαπημένα μου:

27 Πλην, εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου.

Λουκάς 19.27

27 παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση τής γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους.

28 Και καθώς αποδοκίμασαν το να έχουν επίγνωση του Θεού, ο Θεός τούς παρέδωσε σε αδόκιμον νου, ώστε να κάνουν εκείνα που δεν πρέπει·

[...]

32 οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τη δικαιοσύνη τού Θεού, ότι εκείνοι που πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μονάχα τα πράττουν, αλλά και επιδοκιμάζουν με ευχαρίστηση εκείνους που τα πράττουν.

Προς Ρωμαίους 1.27

8 Ούτε να πορνεύουμε, όπως μερικοί απ' αυτούς πόρνευσαν, και μέσα σε μια ημέρα έπεσαν 23.000.

9 Ούτε να πειράζουμε τον Χριστό, όπως και μερικοί απ' αυτούς τον πείραξαν, και απολέστηκαν από τα φίδια.

Κορίνθιοι Α' 10.8

Ένα χύμα απ' την Αποκάλυψη:

20 Έχω, όμως, λίγα εναντίον σου, επειδή αφήνεις τη γυναίκα, την Ιεζάβελ, που λέει τον εαυτό της προφήτισσα, να διδάσκει και να πλανάει τούς δούλους μου στο να πορνεύουν και να τρώνε ειδωλόθυτα.

21 Και της έδωσα καιρό για να μετανοήσει από την πορνεία της, και δεν μετανόησε.

22 Δες, εγώ τη βάζω σε κρεβάτι, κι αυτούς, που μαζί της μοιχεύουν, σε μεγάλη θλίψη, αν δεν μετανοήσουν από τα έργα τους.

23 Και τα παιδιά της θα τα φονεύσω με θάνατο. Και όλες οι εκκλησίες θα γνωρίσουν ότι, εγώ είμαι που ερευνώ νεφρά και καρδιές· και θα δώσω σε κάθε έναν σύμφωνα με τα έργα σας.

Δημοσ.

Όλα αυτά τα αποσπάσματα από την Αγια Γραφή έχουν το κάθε ένα την σημασία τους.

Ο Θεός είναι συγχωρητικός και πολυέλεος, μα πάνω από όλα είναι δίκαιος, και στην δικαιοσύνη του είναι απόλυτος.

Αλλιώς δεν θα ήταν τέλειος Θεός, αλλα τύπου άνθρωπος όπως εμείς η ξεπεσμένος άγγελος τύπου Λούσιφερ.

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι πως γίνεται να μην το έχει ήδη σκεφτεί ο Woody Allen αυτό.

Δημοσ.

Ο Θεός είναι συγχωρητικός και πολυέλαιος, μα πάνω από όλα είναι δίκαιος, και στην δικαιοσύνη του είναι απόλυτος.

Sorry αλλά γέλασα με την εικόνα.

Πολυέλεος είναι η σωστή λέξη.Πολυέλαιος είναι αυτό

Δημοσ.

Sorry αλλά γέλασα με την εικόνα.

Πολυέλεος είναι η σωστή λέξη.Πολυέλαιος είναι αυτό

Sorry δεν τα πάω και πολύ καλά με την ορθογραφία. :-(

Ας μην κολλάμε όμως σε ένα ορθογραφικό...

Δημοσ.

Κανεί ρε άθεοι υποκριτές.Εκτός του ότι δείχνετε μέγιστη ασέβεια με το να χρησιμοποιήτε nicknames όπως lucifer και κάτι με 666 λέγετε και από πάνω.Εκτός του ότι όλα τα κακά προέρχονται από την αθεία.

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι θα με ενοχλουσε το παιδι μου να γινει ετεροφυλοφιλο.Απεναντιας θεωρω οτι θα ηταν πολυ πιο ευκολο για εκεινο να αντιμετωπισει πολλα θεματα απο το να εχει καθημερινα να εξαντληται παλευοντας για την ομοφοβια.Κ πιστεψε με ειναι κουραστικο,εξαντλητικο κ ψυχοφθορο να παλευεις την ομοφοβια.

Κατα δευτερον,για Βρετανια μιλαμε.Δενουμε τις ημερομηνιες στην Βρετανια.Για Ελλαδα δεν ξερω τι να σου πω :mrgreen:

Παραθετω κ αυτο που ειχα διαβασει παλιοτερα κ μου αρεσε πολυ για να δειτε κ την οπτικη των δυσκολιων που εμεις οι γκει γονεις εχουμε/θα εχουμε για να μεγαλωσουμε ενα παιδι...

ENQUIRER

Gay parents face extra challenges

Υπάρχουν πάντα απρόοπτα επιτροπές και κολλήματα σε αυτές τις διαδικασίες.

Στο ξαναλέω δε με ενδιαφέρουν οι δυσκολίες των γονιών σε αυτές τις περιπτώσεις … βάζω το παιδί πρώτο και με ενδιαφέρουν οι δικές του δυσκολίες.

Και εκεί όπως είπα ακαδημαϊκά τουλάχιστο δε φαντάζομαι να έχει ερευνηθεί επαρκώς , λόγο του ότι είναι πολύ πρόσφατες όλες αυτές οι νομοθεσίες και οι συνήθειες.

Δημοσ.

Έλεος με την ομοφοβία πάντως. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους gay, αυτοί έχουν πρόβλημα με τον εαυτό τους.

Δημοσ.

Κανεί ρε άθεοι υποκριτές.Εκτός του ότι δείχνετε μέγιστη ασέβεια με το να χρησιμοποιήτε nicknames όπως lucifer και κάτι με 666 λέγετε και από πάνω.Εκτός του ότι όλα τα κακά προέρχονται από την αθεία.

Γυναιξί γεννάει τα φαύλα ρε (κατα την χριστιανοσύνη Εβραίος Εβραίος) ,οχι η αθεία;ρ

Δημοσ.

Εκτός απο το ότι είσαι εντελώς ακυρος με το topic, τι λεξα έχεις φάει με τους αθεους; Και μάθε γραμματική δεν υπάρχει η λέξη "αθεια" αθεϊσμος λέγεται!!! -___-

iphone.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...