-nick- Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Στοιχεια παιρνεις και απο τα 2 φυλα, η ταυτιση υπαρχει σε παιδικη ηλικια και στην εφηβικη και μετα-εφηβικη το προτυπο του father καταρριπτεται ατσαλα (τουλαχιστον στη δικια μου περιπτωση) και ακολουθεις δικο σου δρομο.
otherside88 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 βασικα στο μονο που κραταω εγω μια επιφυλαξη κ εχει να κανει πανω κατω με αυτο που λεει ο σλαϊ ειναι καταποσον θα μπορεσουν οι δυο ομοφυλοι γονεις να δωσουν στο μικρο παιδι να καταλαβει τη σημασια κ την διαφορα των δυο φυλων... δλδ χωρις ενα ξεκαθαρο γυναικειο προτυπο πιστευω πως θα ειναι λιγο δυσκολο ειτε το παιδακι ειναι αγορι ειτε κοριτσι...
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Κοίτα, έχουμε μπλέξει πουστριλίκια με υιοθεσίες. Εγώ ας πούμε θα μπορούσα να σου πω, ότι ένα παιδί είναι φυσιολογικό αν είναι straight στις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ότι δεν θα πρέπει να κακοποιηθεί, ότι θα πρέπει να αφεθεί στην εφηβεία του να κάνει την επανάσταση του, ότι θα πρέπει να στηριχθεί στην ανεξαρτησία του όταν θα ενηλικιωθεί, ότι τελικά ό,τι προσωπικότητα αναπτύξει, θα πρέπει να ταυτιστεί με το γονέα του ιδίου φύλου. Ο τοξοβόλος το θεωρεί ομοφοβία. Oh well.. Αραξε με το πουστριλικια ομως,υποτιθεται σοβαρα μιλαμε εδω. Δεν θεωρω ομοφοβια αυτο που λες.Θεωρω ως την επικρατουσα ομοφοβια παγκοσμιως ως εναν απο τους κυριοτερους παραγοντες που επηρεαζουν η θα επηρεασουν την ψυχοκοινωνικη προσαρμοργη των παιδιων που μεγαλωνουν σε γκει οικογενεια (κ για το συγκεκριμενο μιλαω ως Ψυχολογος τωρα). Μιλωντας ως Τοξο κ Ψυχολογος μαζι αμφιβαλω οτι το μεγαλωμα αυτο καθε αυτο απο ενα γκει σπιτικο μπορει να προκαλεσει αναπτυξιακο θεμα στο παιδι.Αλλου ειναι η ενσταση μου.
slygeo87 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Στοιχεια παιρνεις και απο τα 2 φυλα, η ταυτιση υπαρχει σε παιδικη ηλικια και στην εφηβικη και μετα-εφηβικη το προτυπο του father καταρριπτεται ατσαλα (τουλαχιστον στη δικια μου περιπτωση) και ακολουθεις δικο σου δρομο. Ρε 'συ, όταν λέμε να ταυτιστείς δεν εννοούμε να έχεις τις ίδιες απόψεις. Για παράδειγμα μία κραγμένη, έχει τελικά ταυτιστεί με την μητέρα της. Κατά βάθος, θέλει να είναι γυναίκα. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Πατέρας απών, το παιδί μεγαλώνει με μητέρα, το παιδί δεν παίρνει κανένα στοιχείο από την προσωπικότητα του πατέρα κτλ κτλ.
tmjuju Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 -nick- , ‘τα κανονικά παιδιά’, Τρύπες Δύσκολο πράγμα να γνωρίζει ιστορία κανείς, για αυτό και τόσες οι περιηγήσεις. Παιδί και ομοφυλόφιλοι παντρεμένοι γονείς… Μιας και δεν υπήρχαν αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθών … περισσότερο ως πείραμα θα το έβλεπα. Δηλαδή ποιος Ψυχολόγος να το έχει ψάξει? Να σας ζήσει. Να το χαίρεστε. Βαλτέ και καμία γυναίκα στη ζωή του από νωρίς. Καμία νονά, καμιά γιαγιά. ή να προτείνω να βάλετε μια δασκάλα να του μάθει ιστορία Γιατί τώρα γουστάρεις να παραποιείς την ιστορία… δεν με πειράζει… κάποιο λόγο θα έχεις…
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 -nick- , ‘τα κανονικά παιδιά’, Τρύπες Δύσκολο πράγμα να γνωρίζει ιστορία κανείς, για αυτό και τόσες οι περιηγήσεις. Παιδί και ομοφυλόφιλοι παντρεμένοι γονείς… Μιας και δεν υπήρχαν αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθών … περισσότερο ως πείραμα θα το έβλεπα. Δηλαδή ποιος Ψυχολόγος να το έχει ψάξει? Να σας ζήσει. Να το χαίρεστε. Βαλτέ και καμία γυναίκα στη ζωή του από νωρίς. Καμία νονά, καμιά γιαγιά. ή να προτείνω να βάλετε μια δασκάλα να του μάθει ιστορία Γιατι επι τουτου να μπει γυναικα στην ζωη του παιδιου? Δεν ξερω δεν το εχω σκεφτει ετσι.Εχω εμπιστοσυνη οτι εαν γινουν τα σωστα βηματα τοτε σιγουρα δεν θα εχει αναγκη απο μια επι τουτου λυση.Ελπιζω οτι θα μπορεσει μεσω της καθημερινοτητας να αναπτυξει σωστες βασεις γενικοτερα!
tmjuju Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατι επι τουτου να μπει γυναικα στην ζωη του παιδιου? Δεν ξερω δεν το εχω σκεφτει ετσι.Εχω εμπιστοσυνη οτι εαν γινουν τα σωστα βηματα τοτε σιγουρα δεν θα εχει αναγκη απο μια επι τουτου λυση.Ελπιζω οτι θα μπορεσει μεσω της καθημερινοτητας να αναπτυξει σωστες βασεις γενικοτερα! Δε νομίζω να κάνει κακό να έχει ερεθίσματα ΚΑΙ από μια γυναίκα. Χωρίς να είναι ειδικός (και από ιστορία σκράπας είμαι) Θεωρώ ότι καλό θα κάνει Ας το δούμε και διαφορετικά : Δηλαδή γιατί να ΜΗΝ μπει γυναίκα στη ζωή του? Συγνώμη και για την αγένεια μου, δε ρώτησα το φύλλο του παιδιού. Το να σας ζείσει το εννοώ δε νομίζω να το πήρες ως εριστικό.
otherside88 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δε νομίζω να κάνει κακό να έχει ερεθίσματα ΚΑΙ από μια γυναίκα. Χωρίς να είναι ειδικός (και από ιστορία σκράπας είμαι) Θεωρώ ότι καλό θα κάνει και εγω το ιδιο θεωρω.... τοξοβολε γιατι το "απορρυπτεις"?? μπορει να μην το θεωρεις αναγκαιο ή κ να μην ειναι οντως αλλα κακο στο παιδι δεν θα κανει...
slygeo87 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Εκει εχει απαντησει καταληκτικα η αρμοδια επιστημη. Αυτός πάντως που έβγαλε την ομοφυλοφιλία από τις διαταραχές, ήταν gay.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δε νομίζω να κάνει κακό να έχει ερεθίσματα ΚΑΙ από μια γυναίκα. Χωρίς να είναι ειδικός (και από ιστορία σκράπας είμαι) Θεωρώ ότι καλό θα κάνει Ας το δούμε και διαφορετικά : Δηλαδή γιατί να ΜΗΝ μπει γυναίκα στη ζωή του? Συγνώμη και για την αγένεια μου, δε ρώτησα το φύλλο του παιδιού. Το να σας ζείσει το εννοώ δε νομίζω να το πήρες ως εριστικό. Καθολου ερειστικο δε το ειδα.Ειλικρινα μου κανει εντυπωση,διοτι δεν το εχουμε σκεφτει ετσι ως τωρα. Δλδ νομιζω οτι το να μπει ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ μια γυναικα στην ζωη του παιδιου μου φαινεται λιγο τραβηγμενο.Εαν μεσα απο την καθημερινοτητα του τυχει κ υπαρχουν καποιες γυναικες κ παιρνει ερεθισματα κ απο εκει εχει καλως. Εκει πχ σκεφτομαι την αδερφη μου (εαν κρινω απο τις ενθουσιωδεις αντιδρασεις της ως χαζοθεια που θα μας γινει)Ηδη ξερω οτι θα μας ''φορτωνεται'' συχνοτατα Αναφορικα με το φυλο οχι δεν γνωριζουμε.Εμεις το επιλαξαμε αυτο απο την αρχικη αιτηση,θα μαθουμε ομως συντομα οπως μας πληροφορουν σε νεα ενημερωση. Αυτός πάντως που έβγαλε την ομοφυλοφιλία από τις διαταραχές, ήταν gay. Ε καλα δεν νομιζω οτι ολος ο Αμερικανικος Ψυχιατρικος κ Ψυχολογικος Συλλογος και οι εταιροι παγκοσμιως ειχαν ολα τα μελη τους γκει
tmjuju Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Μια χαζοθεία και ένα χαζοθείος καθώς και παππούδες γιαγιάδες γιατί να κάνουν κακό? Δεν είναι επι τούτου, μη το παίρνεις ως ειδική περίπτωση. Δηλαδή και οι οικογένειες με ένα γονιό προσπαθούν να φέρουν τα παιδιά τους κοντά σε μια άλλη γυναίκα ή άνδρα. Βρε συ νόμιζα ότι είχατε το παιδί στο σπίτι με την τροπή της συζήτησης…
-nick- Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Τοξοβολε αυτο ομως δεν ειναι επιχειρημα, ισα ισα δειχνει το ποσο ασοβαρη ειναι η ψυχολογια και το ποσο ισχυ εχει στο να οριζει το αποδεκτο και το μη-αποδεκτο.
slygeo87 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Τοξοβολε αυτο ομως δεν ειναι επιχειρημα, ισα ισα δειχνει το ποσο ασοβαρη ειναι η ψυχολογια και το ποσο ισχυ εχει στο να οριζει το αποδεκτο και το μη-αποδεκτο. Eίναι πολύ ψυναλυτικό ρε 'συ. Ο φροϋντ έλεγε ότι είμαστε μπάη και μετά διαλέγουμε τι γουστάρουμε π.χ. Εγώ το βλέπω καθαρά εξελικτικά.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Τοξοβολε αυτο ομως δεν ειναι επιχειρημα, ισα ισα δειχνει το ποσο ασοβαρη ειναι η ψυχολογια και το ποσο ισχυ εχει στο να οριζει το αποδεκτο και το μη-αποδεκτο. Εχεις ''ξεσπαθωσει'' κ αλλες φορες εναντιον της Ψυχολογιας,μαλιστα ειχες πει οτι θα κανεις ενα νημα για αυτο.Αντε ανοιξε το να τα συζητησουμε εκει αυτα.Ευχαριστως να τοποθετηθω για το ποσο αχρηστη η οχι ειναι η Ψυχολογια σε αναλογο νημα. Μια χαζοθεία και ένα χαζοθείος καθώς και παππούδες γιαγιάδες γιατί να κάνουν κακό? Δεν είναι επι τούτου, μη το παίρνεις ως ειδική περίπτωση. Δηλαδή και οι οικογένειες με ένα γονιό προσπαθούν να φέρουν τα παιδιά τους κοντά σε μια άλλη γυναίκα ή άνδρα. Βρε συ νόμιζα ότι είχατε το παιδί στο σπίτι με την τροπή της συζήτησης… Αμα αυτα θα υπαρχουν φυσιολογικα,γιατι να τα κανουμε επι τουτου? Κ τις 2 γιαγιαδες του θα εχει απο κοντα (ειδικα του συντροφου μου που εχει κανει το Ν.Δελχι-Λονδινο Συνταγμα-Ομονοια) κ ολες τις γυναικες της ευρυτερης οικογενειας. Δεν νομιζεις οτι το να προσπαθησουμε να κανουμε κατι τετοιο θα δειξει ενα αγχος απο την πλευρα μας? Οχι το παιδι θα εχει ερθει μεχρι το τελος του 1ο εξαμηνου του 2012 λεει το γραμμα.
-nick- Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Εχεις ''ξεσπαθωσει'' κ αλλες φορες εναντιον της Ψυχολογιας,μαλιστα ειχες πει οτι θα κανεις ενα νημα για αυτο.Αντε ανοιξε το να τα συζητησουμε εκει αυτα.Ευχαριστως να τοποθετηθω για το ποσο αχρηστη η οχι ειναι η Ψυχολογια σε αναλογο νημα. Χρησιμοτητα εχει ,εγω μιλησα για το ποσο στα σοβαρα πρεπει να την παιρνουμε. Πχ αν ειχες γεννηθει το 50 θα ειχες το επιστημονικο(?) consensus της ψυχολογιας να σε αντιμετωπιζει ως 'ψυχικα ασθενη' Αντιστοιχα στις μερες μας, σχετικα υγιεις ανθρωποι που ξεφευγουν απο καποιες νορμες συμπειρφορας αντιμετωπιζονται ως 'διαταραγμενοι' και κατατασσονται σε διαφορες κατηγοριες(γαμω τα DSMs)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα