Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ειμαι λιγο ρατσιστης εδω' date='το ξερω,αλλα [b']προτιμω να δοθει ενα παιδακι σε ενα ετεροφυλλο ζευγαρι με οικονομικα προβληματα[/b],που θα το αγαπαει κ θα το προσεχει πολυ,παρα σε ενα ομοφυλοφιλο ζευγαρι,χωρις οικονομικα προβληματα,που θα το αγαπαει πολυ...

ασε που εχω την εντυπωση οτι προσβαλεις...τους γυρινους~!!!

Αν τα οικονομικά προβλήματα αντανακλούν μια κατάσταση καλύτερη από αυτήν που γνώριζε το παιδάκι ως τότε (άστεγο/ορφανοτροφείο), και εγώ θα το προτιμούσα. Αλλά περί ορέξεως.

Σε μια πολιτισμένη χώρα πάντως δεν νομίζω να δημιουργούνταν ψυχολογικά probs από το σπίτι και μόνο. Φυσικά δεν μπορούμε να το ξέρουμε γιατί δεν έχει ξαναγίνει, αλλά πιστεύω πως με κάποιου είδους παρακολούθηση από incognito ψυχολόγους μέχρι και τα μετεφηβικά στάδια του παιδιού, θα μπορούσε να βγει ένα γενικευμένο στατιστικό δείγμα. Το δικό μου πιστεύω/πρόβλεψη πάντως, είναι πως αν το γενικότερο κοινωνικό υπόστρωμα που περιβάλλει ένα τέτοιο παιδί είναι πολιτισμένο (μέσο επίπεδο πολιτισμού = αν δεν γουστάρω τους gay τόσο, τη λέω στον gay πατέρα σου, εσύ δε μου φταις) δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

γιατί ρε φίλε antreaslam είσαι ρατσιστής, επειδή έχεις άποψη αντίθετη από αυτήν ορισμένων "προοδευτικών" λογικών που πιστεύουν δογματικά στην ισοπέδωση των πάντων, μεταξύ αυτών και στο θεσμό της οικογένειας;;

μη μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι...

άλλο η κοινωνική εξέλιξη και άλλο η ισοπέδωση

ούτε είναι λιγότερο ανοιχτόμυαλος όποιος δε συμφωνεί να παραδίδονται παιδάκια σε "οικογένειες" αποτελούμενες από έναν μπαμπά και έναν ακόμα μπαμπά που εναλλάξ ο ένας κάνει τη μαμά και ο άλλος κανει το μπαμπά, χωρίς να του βγαίνει και πολύ, και καμμιά φορά έρχεται η φιλενάδα τους και κάνει τον τρίτο μπαμπά ή τη δεύτερη μαμά ή το πρώτο βαγόνι στο "τρενάκι της αγάπης"...

και όλα αυτά γιατί οι δύο μπαμπάδες έχουν οικονομική άνεση (πάνω απ' όλα τα money) και θέλουν ένα παιδάκι ως επιστέγασμα του έρωτά τους (και φυσικά να ικανοποιήσουν τα κοινωνικά και υπαρξιακά τους κόμπλεξ/προβλήματα)

τέλος, ποτέ δε θυμάμαι να χλευάστηκε ο θάνατος στα σχολεία

@Kandisky

επειδή κάποιες φορές τυχαίνει οικογένειες ετεροφυλόφιλων γονέων να μην είναι σε θέση να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους αυτό αποτελεί επιχείρημα υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους γονείς;;

αυτό λέγεται λογικό άλμα και είναι προφανές...

Δημοσ.
οικογένειες" αποτελούμενες από έναν μπαμπά και έναν ακόμα μπαμπά που εναλλάξ ο ένας κάνει τη μαμά και ο άλλος κανει το μπαμπά' date=' χωρίς να του βγαίνει και πολύ, και καμμιά φορά έρχεται η φιλενάδα τους και κάνει τον τρίτο μπαμπά ή τη δεύτερη μαμά ή το πρώτο βαγόνι στο "τρενάκι της αγάπης"[/b']...

και όλα αυτά γιατί οι δύο μπαμπάδες έχουν οικονομική άνεση (πάνω απ' όλα τα money) και θέλουν ένα παιδάκι ως επιστέγασμα του έρωτά τους (και φυσικά να ικανοποιήσουν τα κοινωνικά και υπαρξιακά τους κόμπλεξ/προβλήματα)

Από τη Brittanica?

Δημοσ.

@Luci

πλησίασες, copy-paste από wikipedia,

παρακαλώ δοκιμάστε:

http://en.wikipedia.org/wiki/Gay_Parents_Rights

@κυανή-έχιδνα

είμαι ήδη έτοιμος να απολαύσω ένα ακόμα παραλήρημα..

μα πως άντεξες τόσες μέρες στη σιωπή;;

οι υποψήφιοι gay γονείς απειλούνται και εσύ απέχεις;;

εμπρός, ο λαός περιμένει να σε αποθεώσει

Δημοσ.

Ειδικοτερα οταν οι προοδευτικοι ακουν και συζηταν ολες τις αποψεις.

Ρε ντουντου, εισαι σιγουρος οτι θελουν απλα να ικανοποιησουν τα "κομπλεξ" τους? Αν ναι, μπορεις να εξηγησεις ποια ειναι αυτα τα κομπλεξ? Μην τα στελνουμε ολα προς τα εκει. Δεν ειναι οι ανθρωποι αυτοι τσουβαλι γεματα κομπλεξ.

Δημοσ.
είμαι ήδη έτοιμος να απολαύσω ένα ακόμα παραλήρημα..

Ωραίο βίτσιο...κόπηκε κι η εκπομπή του Μικρούτσικου ρε γαμώτο! :mrgreen:

μα πως άντεξες τόσες μέρες στη σιωπή;;

Με βελονισμό!

οι υποψήφιοι gay γονείς απειλούνται και εσύ απέχεις;;

Συνειδητά...μερικές φορές η προσπάθεια κάποιου να αναπτύξει τις θέσεις του, είναι ο καλύτερος συνήγορος των δικών σου. Μια χαρά τα καταφέρνεις και χωρίς εμένα.

εμπρός, ο λαός περιμένει να σε αποθεώσει

Απέκτησα και fan club; Παρακαλούνται οι groupies να περάσουν στα παρασκήνια...επιτρέπονται κι οι ομοφοβικές!

Δημοσ.

nmtray θεωρώ κακόγουστο αστείο ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να ζητά να αναλάβει το μεγάλωμα ενός μικρού παιδιού..

για ποιο λόγο ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να ζητήσει κάτι τέτοιο;

ποια ανάγκη θέλει τελικά να καλύψει;

αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι επειδή η κοινωνία σταδιακά πλέον αποδέχεται τους ομοφυλόφιλους, κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να ορθώσουν διεκδικήσεις για πολλά ζητήματα που σε άλλα έχουν απόλυτο δίκιο και σε άλλα (κατά τη γνώμη μου) έχουν απόλυτο άδικο...

και στα πλαίσια αυτής της επανατοποθέτησης των ομοφυλόφιλων στη κοινωνία προκύπτουν απαιτήσεις όπως αυτή που συζητάμε..

Δλδ αισθάνομαι ότι ο κοινωνικός ρατσισμός που βίωσαν στο πετσί τους αυτοί οι άνθρωποι και τους έχει στιγματίσει είναι η αιτία που σήμερα δε διστάζουν ακόμα και να διεκδικούν την υιοθεσία μικρών παιδιών.... σε τέτοια κόμπλεξ/σύνδρομα αναφέρομαι nmtray και δε βρίσκω άλλο τρόπο να απαντήσω στα ερωτήματα που σου έθεσα στην αρχή

και δε θεωρώ ότι τα μικρά παιδιά θα αποτελέσουν την εξόφληση των χρεών της κοινωνίας απέναντι στους ομοφυλόφιλους για όσα τους έχει "φορτώσει" χρόνια τώρα...

Δημοσ.

Καταρχήν,να κάνω μια ορθογραφική επισήμανση,(μην θεωρηθεί σαν σπόντα σε ορισμένους, απλά εγώ έχω κόλλημα με κραυγαλέα ορθογραφικά λάθη :mrgreen:) και εφόσον ανταλλάσσουμε απόψεις,ας ανταλλάξουμε και γνώσεις ΦΙΛΙΚΑ πάντα.Είναι ετερόφυλος και ετεροφυλόφιλος.

Τα φύλλα είναι των δέντρων και ουδεμία σχέση έχουν με τα φύλα.

...και καμμιά φορά έρχεται η φιλενάδα τους και κάνει τον τρίτο μπαμπά ή τη δεύτερη μαμά ή το πρώτο βαγόνι στο "τρενάκι της αγάπης"...
Κάλλιστα θα μπορούσε αυτό να το κάνει και ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι..

Θα 'ταν θεμιτό σε μια τέτοια περίπτωση??

Το ότι είναι ομοφυλόφιλοι δύο άνθρωποι, δε σημαίνει ότι είναι και απαλλαγμένοι από το αίσθημα της αγάπης ή το μητρικό/πατρικό ένστικτο.Είναι λάθος να αντιμετωπίζονται σαν άτομα που είναι εκ φύσεως ανώμαλα και ο μόνος άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η ζωή τους είναι το σεξ και οι "παρά φύσιν" προτιμήσεις τους.Πιστεύω κάλλιστα θα μπορούσαν να μεγαλώσουν ένα παιδί, φτάνει να είναι ισορροπημένοι και όχι κραυγαλέοι.

Δημοσ.
Κάλλιστα θα μπορούσε αυτό να το κάνει και ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι..

Θα 'ταν θεμιτό σε μια τέτοια περίπτωση??

Μα δε διαφωνώ' date=' η αναφορά μου στο "τρενάκι της αγάπης" έγινε πιο πολύ χάριν αστεϊσμού.. Το τι κάνει κάθε ζευγάρι στο κρεββάτι του δε παίζει ρόλο, το θέμα είναι τι πρότυπα δημιουργούνται σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που μεγαλώνουν μικρά παιδιά και απουσιάζει το πρότυπο άνδρα-γυναίκας
Το ότι είναι ομοφυλόφιλοι δύο άνθρωποι, δε σημαίνει ότι είναι και απαλλαγμένοι από το αίσθημα της αγάπης ή το μητρικό/πατρικό ένστικτο.Είναι λάθος να αντιμετωπίζονται σαν άτομα που είναι εκ φύσεως ανώμαλα και ο μόνος άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η ζωή τους είναι το σεξ και οι "παρά φύσιν" προτιμήσεις τους.[b']Πιστεύω κάλλιστα θα μπορούσαν να μεγαλώσουν ένα παιδί, φτάνει να είναι ισορροπημένοι και όχι κραυγαλέοι.[/b]
Πλεον φτάνουμε στο σημείο που διαφωνούμε.. Εγώ δε πιστεύω ότι γίνεται να μεγαλώνουν παιδιά με δυο μπαμπάδες και να μην τους αφήνει αυτό "κάτι", άσχετα αν είναι ισορροπημένοι άνθρωποι ή έχουν έντονα ανεπτυγμένο το γονικό ένστικτο...

Με λίγα λόγια MsquitoPrincess δε μου αρκούν οι καλές προθέσεις για να συμφωνήσω σε μια τέτοια υιοθεσία..

Δημοσ.

Πλεον φτάνουμε στο σημείο που διαφωνούμε.. Εγώ δε πιστεύω ότι γίνεται να μεγαλώνουν παιδιά με δυο μπαμπάδες και να μην τους αφήνει αυτό "κάτι"' date=' άσχετα αν είναι ισορροπημένοι άνθρωποι ή έχουν έντονα ανεπτυγμένο το γονικό ένστικτο...

Με λίγα λόγια MsquitoPrincess δε μου αρκούν οι καλές προθέσεις για να συμφωνήσω σε μια τέτοια υιοθεσία..[/quote']

Συμφωνω 100%

Δημοσ.
δε μου αρκούν οι καλές προθέσεις για να συμφωνήσω

μα στις καλες και αγαθες προθεσεις και τα ενστικτα δε βασιζετε η κοινη αντιληψη οτι οι γονεις αγαπανε τα παιδια και τουμπαλιν

Δημοσ.
Το τι κάνει κάθε ζευγάρι στο κρεββάτι του δε παίζει ρόλο
Με βρίσκεις σύμφωνη.
...το θέμα είναι τι πρότυπα δημιουργούνται σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που μεγαλώνουν μικρά παιδιά και απουσιάζει το πρότυπο άνδρα-γυναίκας

Δεν γνωρίζω ποια είναι τα ακριβή αίτια της ομοφυλοφιλίας-ετεροφυλοφιλίας,αν είναι δηλαδή γονιδιακά ή αν παίζει ρόλο το περιβάλλον.Αλλά έστω ότι έχουμε ένα αγοράκι που καθώς μεγαλώνει,καταλαβαίνει ότι έλκεται τελικά από τα άλλα αγοράκια...Το σωστό πρότυπο γι αυτό το παιδί είναι το "άνδρας-γυναίκα" που είπες??

Ίσα ίσα θα καταπιεστεί απ' αυτό το πρότυπο και αργότερα θα φοβάται να εκδηλωθεί και ίσως καταλήξει παντρεμένος με μια γυναίκα χάριν συμβιβασμού..

Κακά τα ψέμματα, εφόσον η φύση έχει προνοήσει ώστε ένας άνδρας και μια γυναίκα να φέρνουν ένα παιδί στον κόσμο, έτσι είναι και το φυσιολογικό να γίνεται.

Αλλά γιατί να αποκλείουμε την ανατροφή από ίδιου φύλου άτομα αν είναι μια λύση μπροστά στο να μεγαλώσει το παιδί μόνο του σ'ενα ορφανοτροφείο??Και όχι,δεν είναι απαραίτητο να λένε ότι είναι και οι δύο μπαμπάδες-μαμάδες ή ότι ο Μάνος είναι ο μπαμπάς και ο Ντάνος η μαμά..

Ερεθίσματα δέχεται ούτως ή άλλως και από το περιβάλλον και βλέπει τι γίνεται.Γιατί να δέχεται αναγκαστικά μόνο ένα πρότυπο το οποίο στην τελική ίσως και να μην το εκφράζει?

Όντως,απόψεις :)

Δημοσ.

@ntountou

Αν αναφερεσαι σε πατρικο-μητρικο ενστικτο, να πω μονο οτι τα παιδια εχουν φοβερες δυνατοτητες να επουλωνουν τις πληγες τους. ΕΚΤΟΣ απο αυτες που η ιδια η κοινωνια τους τις χτυπαει "στη μαπα".

Η ελλειψη ενος απο τους 2 γονεις δεν δημιουργει απαραιτητα και ελλειψεις η διαταραχες στην προσωπικοτητα ενος παιδιου. Στο κατω-κατω, ο τοπος εχει γεμισει μονογονεικες "οικογενειες" και χωρισμενους γονεις.

Οσο για τη δημιουργια "προτυπων", εκει πια ειναι καθαρα στην προσωπικοτητα του καθενα και στην αντιληψη που εχει περι γονεικου ρολου. Δλδ, ειναι κατακριτεο για καποιον ομοφυλοφιλο να παρουσιαζει την ομοφυλοφιλια του ως δειγμα προτυπου. Ακριβως οπως ειναι κατακριτεο για καποιον γονιο να δειχνει εναν gay και να λεει "Κοιτα τους π..σταραδες".

Για την αναγκη που αναφερες, ολοι οι ανθρωποι εχουν αναγκη "μιας συνεχειας" τους (ακομα και σε στενα νομικα πλαισια - περισσοτερο ομως ως ανθρωποι, φυσικα). Αυτο πιστευω οτι δεν πρεπει να το στερει καποιος απο κανεναν. Δεν εννοω οτι το παιδι πρεπει να παιξει αυτο το ρολο αλλα οτι ολοι εχουν την αναγκη να αφηνουν κατι "σ'αυτη τη ζωη". Το πως θα το αφησουν ειναι στο ιδιο το ατομο και δεν εχει σχεση με τις σεξουαλικες του αναγκες.

Εχεις δικιο στο να λες οτι μπορει η ολη κινηση να οφειλεται σε κοινωνικα απωθημενα (Και σιγουρα οχι απο ολους). Σε μια κοινωνια που δεν βλεπει την τυφλα της ομως, πως πιστευεις οτι μπορουν να ξεχωρισουν οι προθεσεις καποιου? Και να μην ξεχναμε οτι η κοινωνια γενικα, απο στεγανα και αμυνες ειναι γεματη.

Δημοσ.
Με βρίσκεις σύμφωνη.

Αλλά έστω ότι έχουμε ένα αγοράκι που καθώς μεγαλώνει' date='καταλαβαίνει ότι έλκεται τελικά από τα άλλα αγοράκια...Το σωστό πρότυπο γι αυτό το παιδί είναι το "άνδρας-γυναίκα" που είπες??

Ίσα ίσα θα καταπιεστεί απ' αυτό το πρότυπο και αργότερα θα φοβάται να εκδηλωθεί και ίσως καταλήξει παντρεμένος με μια γυναίκα χάριν συμβιβασμού..

[/quote']

Αλλα εστω οτι το αγορακι δεν θα ειναι gay, πως θα νιωθει οταν θα ελκεται απο κοριτσακια, ενω οι γονεις του εχουν απορριψει την γυναικα? Σε ποιον θα στραφει για προτυπο, παραδειγμα και συμβουλη?

Θελω να πω, ειναι περιττο και ανωφελο να ρισκαρουμε να βαλουμε ενα παιδι σε περιβαλλον που θα αντιμετωπισει τετοια διλληματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...