Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
από τη στιγμή που ένα σεβαστό ποσοστό παγκοσμίως το γουστάρει, γίνεται αυτομάτως και φυσιολογικό.

Ξέρεις τι ποσοστό του πλανήτη πιστεύει ότι ένας ξανθός γαλανομάτης από τη μέση ανατολή αναστήθηκε ε.

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ξέρεις τι ποσοστό του πλανήτη πιστεύει ότι ένας ξανθός γαλανομάτης από τη μέση ανατολή αναστήθηκε ε.

Δεν έχει σημασία, νομίζω έχει να κάνει με την καμπύλη γκάους. Διορθώστε.

/εντιτ: πες για ομοφυλοφιλία καλύτερα. =ρ

Δημοσ.

Στο ρωτάω αυτό επειδή θέλω να το θέσω ως επιχείρημα περί φυσιολογικότητας που λένε μερικοί. Δέχομαι ότι ίσως, αν το πάρουμε εξελικτικά, η ομοφυλοφιλία να μην είναι και τόσο normal behavior, όμως από τη στιγμή που ένα σεβαστό ποσοστό παγκοσμίως το γουστάρει, γίνεται αυτομάτως και φυσιολογικό.

Αν αύριο το 1 δις π.χ. από τα 6 δις του πληθυσμού πιστεύει οτι υπάρχουν εξωγηΐνοι στον πλανήτη Άρη, τότε ισχύει. (θρησκεία, ιπτάμενοι ελέφαντες κλπ).

Το εχουμε εξαντλησει για την φυσιολογικοτητα η οχι της ομοφυλοφιλιας κ τις αποψεις της επιστημης στο ζητημα. Ψαξε στο νημα νομικη εξισωση ομοφυλοφιλων σχεσεων.Απο την αλλη η Λουκα κ σιες ελευθερες να πιστευουν οτι θελουν.

Ομοφυλοφυλια απο ομοφυλοφυλια εχει διαφορετικα αιτια εμφανισης κλπ.

«Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»

Δημοσ.

Τοξοβόλε, είμαι σίγουρος οτι το παιδάκι σου θα μεγαλώσει σωστά μαζί σου. Λύσε μου μόνο μία απορία, αν ένα παιδάκι μεγαλώσει σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, με ποιον από τους δυο γονείς θα ταυτιστεί; Πώς θα ξεχωρίσει μέσα στην οικογένεια τι θα πει άντρας και τι θα πει γυναίκα; Ένα αγοράκι π.χ., θα πρέπει να μιμηθεί τον μπαμπά του, ένα κοριτσάκι θα πρέπει να βλέπει τη μαμά του να ντύνεται και να βάφεται. Πώς θα καταφέρει ένα τέτοιο παιδί να σχηματίσει μία σταθερή ταυτότητα;

Δημοσ.

Τοξοβόλε, είμαι σίγουρος οτι το παιδάκι σου θα μεγαλώσει σωστά μαζί σου. Λύσε μου μόνο μία απορία, αν ένα παιδάκι μεγαλώσει σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, με ποιον από τους δυο γονείς θα ταυτιστεί; Πώς θα ξεχωρίσει μέσα στην οικογένεια τι θα πει άντρας και τι θα πει γυναίκα; Ένα αγοράκι π.χ., θα πρέπει να μιμηθεί τον μπαμπά του, ένα κοριτσάκι θα πρέπει να βλέπει τη μαμά του να ντύνεται και να βάφεται. Πώς θα καταφέρει ένα τέτοιο παιδί να σχηματίσει μία σταθερή ταυτότητα;

Θετεις πολλα κ σοβαρα ερωτηματα κ δεν μπορω να τα απαντησω. Αρχικα το να εκθεσω πχ ολη την θεωρια της Ψυχολογιας πισω απο τα γονεικα προτυπα ,τον μιμητισμο κοκ σε οτι αφορα της διαμορφωση της ταυτοτητας καποιου δεν νομιζω μπορει να βοηθησει ιδιαιτερα. Ακομα κ η ταυτιση σε νεαρη ηλικια με το ενα η το αλλο φυλο δεν μας πληροφορει αρκετα ωστε να γνωριζουμε με ασφαλεια την σεξουαλικοτητα καποιου κατα την ενηλικιωση (δλδ πχ απο οσο θυμαμαι με οτι αντρικο υπηρχε ταυτιζομουν,ξερεις ολα τα κλασικα στερεοτυπικα της συμπεριφορας ενος μικρου αγοριου κ μαλιστα συγκριτικα με τον αδερφο μου εγω ημουν ο πιο τσαμπουκας στο σπιτι κ πιο ''ματσο'',ασχετα αν σημερα ο μπρο μου ειναι παντρεμενος με γυναικα κ γω με αντρα)

Η απαντηση σε αυτο που ρωτας ειναι δυσκολη γι αυτο κ αφηνουμε την Ψυχολογια να κανει την ερευνα της για την ψυχοκοινωνικη προσαρμογη των παιδιων ομοφυλων γονεων κ εκει ειναι πολυ λεπτες οι ισορροπιες κ δεν εχουμε κατι καταλληκτικο. Καταλαβαινω οτι επισης αναφερεσαι γενικοτερα για την διαμορφωση της ταυτοτητας και εκει ειναι ακομα πιο πολυπλοκα τα πραγματα εαν δουμε ολιστικα το θεμα ταυτοτητας καθως εχουμε διαφορους παραγοντες that come into play.

Δημοσ.

Από την τηλεόραση.

Σοβαρά τώρα, δεν είναι κανείς από 'δω με χωρισμένους γονείς;

Τι σχέση έχει ένα παιδί να μεγαλώνει με έναν από τους γονείς από το να βλέπει 2 ίδια φύλα να έχουν δεσμό;

Σε μία καλή περίπτωση χωρισμένων υπάρχει επαφή με τον απομακρυσμένο από το παιδί γονιό.

Δεν θέλω να κάτσουμε να κάνουμε ανάλυση αλά δεν πιστεύω ότι είναι παρόμοιες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Η απαντηση σε αυτο που ρωτας ειναι δυσκολη γι αυτο κ αφηνουμε την Ψυχολογια να κανει την ερευνα της για την ψυχοκοινωνικη προσαρμογη των παιδιων ομοφυλων γονεων

Οκ, κράτάω αυτό με μία επιφύλαξη. Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι ένα παιδί θα μεγαλώσει απολύτως σωστά με ένα τέτοιο ζευγάρι, ούτε θ' αποκτήσει σταθερή ταυτότητα. Φάση, στο ορφανοτροφείο τουλάχιστον θα έχει κοριτσάκια να διακρίνει τις διαφορές των δύο φύλων. Ελπίζω να μη προσλάβεις καμιά baby sitter. Λες να έκανε τίποτα τέτοιο ο Έλτον Τζον; Παίζει φίλε.

Δημοσ.

Οκ, κράτάω αυτό με μία επιφύλαξη. Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι ένα παιδί θα μεγαλώσει απολύτως σωστά με ένα τέτοιο ζευγάρι, ούτε θ' αποκτήσει σταθερή ταυτότητα. Φάση, στο ορφανοτροφείο τουλάχιστον θα έχει κοριτσάκια να διακρίνει τις διαφορές των δύο φύλων. Ελπίζω να μη προσλάβεις καμιά baby sitter. Λες να έκανε τίποτα τέτοιο ο Έλτον Τζον; Παίζει φίλε.

Δεν ξερω,δεν ξερω παιδια κ μακαρι να ηξερα.Εχω εκθεσει κ γω ο ιδιος τις αμφιβολιες μου (ως επαγγελματιας Ψυχολογος κ οχι ως Τοξο)για το θεμα των αναπτυξιακων επιπτωσεων.Η ενσταση μου ομως δεν εχει σχεση με το μεγαλωμα των γονεων αυτο καθε αυτο που λες αλλα με την ομοφοβια γυρω γυρω. Η ερευνα συνεχιζεται,φαινεται υποσχομενη αλλα ακομα μη καταληκτικη.Θα δουμε.

Δημοσ.

Τι παει να πει 'μεγαλωνω σωστα' ?

Κοίτα, έχουμε μπλέξει πουστριλίκια με υιοθεσίες. Εγώ ας πούμε θα μπορούσα να σου πω, ότι ένα παιδί είναι φυσιολογικό αν είναι straight στις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ότι δεν θα πρέπει να κακοποιηθεί, ότι θα πρέπει να αφεθεί στην εφηβεία του να κάνει την επανάσταση του, ότι θα πρέπει να στηριχθεί στην ανεξαρτησία του όταν θα ενηλικιωθεί, ότι τελικά ό,τι προσωπικότητα αναπτύξει, θα πρέπει να ταυτιστεί με το γονέα του ιδίου φύλου.

Ο τοξοβόλος το θεωρεί ομοφοβία. Oh well..

Δημοσ.

Παμε καλα?Τι με κοφτει να πουμε η ομοφυλοφιλια στην Αρχαια Ελλαδα κ η ακαδημαικη πολεμικη επι αυτης?Κ απο ποτε η υπαρξη αυτης θεωρηται ως στοιχειο που ''διεσυρε κ εκανε ρεζιλι'' την Ελλαδα παγκοσμιως? Κ ακομα περισσοτερο πως συνδεεται με την υιοθεσια απο γκει ζευγαρια? Τι λογικες ειναι αυτες να πουμε?

Αν διαβάσεις αυτό θα καταλάβεις γιατι η αναφορά στην αρχαια Ελλάδα για την οποία με μεγάλη εκπληξη διαπίστωσες πως η ομοφυλοφιλία ηταν αποριπτεα.

Την αναφορά στην αρχαία Ελλάδα την θεωρώ αξιόλογη γιατί ειναι κοινή αντίληψη (το είπε και ο Τοξοβόλος) πως η ομοφυλοφιλια ηταν πολυ διαδεδομένη στην αρχαιότητα. Οταν θέλουμε να δείξουμε πως κάτι ειναι ενδεικτικό πολιτισμού, μας ειναι πολύ ευκολο να κάνουμε αναφορά στην αρχαιότητα ασχετα με το αν η αναφορα που κάνουμε ειναι αληθινη η οχι. Αν ηταν δυνατόν να εφεύρουμε ενα ομοφυλόφιλο ζευγάρι που είχε υιοθετήσει στην αρχαιότητα θα το κάναμε! Από την άλλη όταν αποδεικνύεται το ανάποδο τότε πολύ ευκολα καταφευγουμε σε επιχειρήματα του στυλ "ναι αλλα και οι γυναίκες στην ίδια μοίρα με τους κιναιδους ηταν..". Η συζήτηση βγαίνει off topic αλλα όχι απο μένα...

Ρε συ τοξοβόλε εμενα τότε με την ίδια λογική τι με κόφτει η γνωμη ενος gay για το πόσο φυσιολογική θεωρεί πως ειναι η υιοθεσία απο ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην συγχρονη Ελλαδα? Ποτέ και σώσει και νομιμοποιηθεί σε αυτη την χωρα και ποτε και σωσεις και γυρίσεις με δικαιώματα εδω. Καταλαβαίνεις τι κανεις? Προσπαθεί ο gay να πείσει τους st8 πως το να εισαι gay δεν ειναι ανωμαλία. Η αποψη σου ειναι λογικό να ειναι οσο biased γίνεται και παρόλα αυτά το κράξιμο σε ενοχλεί.

Luci θα σου εβαζα +100 για τον ξανθό γαλανομάτη που αναστήθηκε αλλά μόνο ενα +1 μπορώ να βάλω :(.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...