Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μερικες φορες αφηνεις το παιδι σου για ενα καλυτερο μελλον, γιατι σιγουρα καμια μανα δεν θα ηθελε να μεγαλωσει το παιδι της σε ξενους αν μπορουσε να το μεγαλωσει η ιδια.

Εγώ προσωπικά διαφωνώ με αυτό, νορμάλ μάνα δεν αφήνει το σπλάχνο της πουθενά αλλά ακόμα κι έτσι να είναι, έχει καμία σχέση το ορφανοτροφείο με τη θαλπωρή που θα προσφέρει ένα οποιοδήποτε ζευγάρι σε ένα παρατημένο παιδί;

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά διαφωνώ με αυτό, νορμάλ μάνα δεν αφήνει το σπλάχνο της πουθενά αλλά ακόμα κι έτσι να είναι, έχει καμία σχέση το ορφανοτροφείο με τη θαλπωρή που θα προσφέρει ένα οποιοδήποτε ζευγάρι σε ένα παρατημένο παιδί;

Κοιτα, υπαρχουν πολλοι παραγοντες που μπορει να μην τους ξερουμε, πχ μια να εμεινε εγκυος στα 16 της, να μην εχει στον ηλιο μοιρα, να ειναι πρεζακι και χιλιοι δυο λογοι. Εκει ελπιζω να συμφωνησεις πως το ορφανοτροφειο ειναι καλυτερο απο το να μεινει με την μανα.

Η ζητηση παντως με την προσφορα αλλα λεει. Πως ειναι πολυ λιγοτερα τα παιδια που μενουν στα ορφανοτροφεια απο αυτους που περιμενουν χρονια για να υιοθετησουν.

Και στο Μητερα , ειχα δει ενα ντοκιμαντερ παλιοτερα, που εχουν παιδακια, που επειδη εχουν ενα ΄ελαττωμα΄ πχ εχουν λαγοχειλο, ειναι ατομα με διανοητικη καθυστερηση, και διαφορες αλλες παθησεις δεν τα θελει κανεις. Αυτα τα παιδακια μενουν στα αζητητα γιατι ολοι θελουν ενα τελειο παιδι.

Το οποιοδηποτε ζευγαρι παντως σηκωνει πολυ συζητηση, γιατι για παιδι μιλαμε, οχι για ενα σκυλακι , που απο καπριτσιο το θες.

Δημοσ.

Την θυμαμαι την αποψη σου η μαλλον την πρωτη σου αντιδραση στο ΟΟΤ. Μια καταριτσα για τους νομους εριξες καλη μου.Για τους νομους που επιτρεπουν την υιοθεσια σε ατομα σαν εμενα χρυση μου.

Σορρυ εαν το πηγαινες γενικα(που κ παλι ακυρο αλλα γουατεβ),διοτι την τελευταια φορα που το εθεσες σε εμενα την ελεγες για την στρεβλη μου αποψη περι της ανοχης της Ελληνικης κοινωνιας,χρυσο μου.

με βάζεις να ψάχνω:

...

Πάντως, παρόλα τα παραπάνω, δεν μπορώ να σχηματίσω άποψη για το αν οι γκέη πρέπει ή όχι να υιοθετούν. Ένα νορμάλ ξευγάρι μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλάσια προβλήματα, αλλά δεν χρειάζεται να πάρει άδεια από κανέναν πριν κάνει παιδί...

-εξακολουθώ να πιστεύω ότι, αν πιστεύεις ότι τα μυαλά των ελλήνων είναι ανοιχτά, η άποψή σου είναι στρεβλή. Μπορεί βέβαια να είναι στρεβλή η δική μου άποψη, και τα μυαλά των ελλήνων να είναι όντως ανοιχτά. Έχουν γραφτεί πράγματα εδώ μέσα πάντως, που νομίζω ενισχύουν την άποψή μου.

-είχα πει "νόμοι φάκιν νόμοι", ενθυμούμαι. Τα υπόλοιπα τα είπες εσύ. Αν θες, αναλύω τι εννοούσα, αν δεν θες, μην γράφω τσάμπα.

Δημοσ.

Lucifer "εαν γουσταρει να μπλεξει σε μια ιστορια που μελλοντικα θα του στοιχησει ψυχολογικα και ποιος ξερει τι αλλο"

Πρώτον, αυτό το "ΘΑ" όταν άνθρωποι που είναι η δουλειά τους να το ψάχνουν, δεν έχουν καταλήξει, είναι κάπως επηρμένο.

Δεύτερον, τα πάντα κοστίζουν ψυχολογικά. Το ορφανοτροφείο κοστίζει ψυχολογικά. Η μυωπία κοστίζει ψυχολογικά. Τα παραπάνω κιλά, η λεύκη, η χώρα καταγωγής. Για παιδάκια μιλάμε, είναι μαέστροι στην ψυχολογική βία.

Τρίτον, το "ρώτησε κανείς" είναι εν γένει βλαμμένη ερώτηση, κατ' εμέ. Ούτε εμένα με ρώτησε κανείς αν ήθελα να γεννηθώ. Αν ήθελα να γεννηθώ στην Ελλάδα. Μελαχρινός, ψηλός, κοντός, με αδέρφια, χωρίς, με ξανθιά ή μελαχρινή μάνα, με σόι που έχει ιστορικό καρκίνου. Κανείς δε με ρώτησε αν ήθελα να γεννηθώ με βαριά ή ψιλή φωνή, αν τον ήθελα λίγο μικρότερο ή μεγαλύτερο, γιατί κανείς δε μπορούσε και κανείς (ούτε εγώ) δεν ήξερε αν θα με χαλούσε κάτι.

Το μεγάλο μου ερώτημα ξέρεις ποιο είναι spacefart; Αν μπορούσαν να με ρωτήσουν "θες να μεγαλώσεις με φιλελεύθερες ιδέες και να σέβεσαι και τον ψηλό και τον κοντό και τον μελαχρινό και τον μικροπούτση και τον βαρύτονο σε μια κοινωνία που δεν έχει μάθει να σέβεται τίποτα από αυτά;" ειλικρινά δεν ξέρω τι θα απαντούσα.

Ξαναλέω, δεν είναι η μύγα στο γάλα το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι δε μπορείτε να τη σεβαστείτε μόνο και μόνο επειδή δεν είναι και αυτή άσπρη. Και μαθαίνετε και τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο για να ποστάρουν 20 χρόνια μετά σε ένα φόρουμ και να λένε "η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη".

Δημοσ.

Κοιτα, υπαρχουν πολλοι παραγοντες που μπορει να μην τους ξερουμε, πχ μια να εμεινε εγκυος στα 16 της, να μην εχει στον ηλιο μοιρα, να ειναι πρεζακι και χιλιοι δυο λογοι. Εκει ελπιζω να συμφωνησεις πως το ορφανοτροφειο ειναι καλυτερο απο το να μεινει με την μανα.

Συμφωνώ απόλυτα.

Η ζητηση παντως με την προσφορα αλλα λεει. Πως ειναι πολυ λιγοτερα τα παιδια που μενουν στα ορφανοτροφεια απο αυτους που περιμενουν χρονια για να υιοθετησουν.

Και στο Μητερα , ειχα δει ενα ντοκιμαντερ παλιοτερα, που εχουν παιδακια, που επειδη εχουν ενα ΄ελαττωμα΄ πχ εχουν λαγοχειλο, ειναι ατομα με διανοητικη καθυστερηση, και διαφορες αλλες παθησεις δεν τα θελει κανεις. Αυτα τα παιδακια μενουν στα αζητητα γιατι ολοι θελουν ενα τελειο παιδι.

Αυτό είναι ψιλο άκυρο, το αν θα θέλει ένα ζευγάρι να υιοθετήσει ένα καθυστερημένο πιτσιρίκι, είναι δική του επιλογή. Τι να πω, εγώ δεν θα το έκανα προσωπικά.

Το οποιοδηποτε ζευγαρι παντως σηκωνει πολυ συζητηση, γιατι για παιδι μιλαμε, οχι για ενα σκυλακι , που απο καπριτσιο το θες.

..και το θέμα μας είναι εδώ. Φαντάζομαι υπάρχουν κριτήρια και προϋποθέσεις για το αν ένα ζευγάρι είναι ικανό να παρέχει στέγη και φροντίδα σε ένα ορφανό παιδί. Αυτό που ρωτάω ο κακομοίρης είναι, γιατί έχει τόση σημασία αν το ζευγάρι αυτό, είναι ετερόφυλο ή ομόφυλο.

Δημοσ.

-είχα πει "νόμοι φάκιν νόμοι", ενθυμούμαι. Τα υπόλοιπα τα είπες εσύ. Αν θες, αναλύω τι εννοούσα, αν δεν θες, μην γράφω τσάμπα.

Αυτο εννουσα ως πρωτη σου αντιδραση κ επισης το ειχες διανθυσει στο ΟΟΤ μετα απο ποστ καποιου αλλου.Να μην ψαχνω κ γω τωρα βαριεμαι.Καθε αλλο απο θετικη μου ειχε φανει.Τεσπα εφοσον δυσκολευεσαι να σχηματισεις αποψη καλο ειναι να ακουσεις πως εχω βιωσει εγω το αουτιγκ μου στην Ελλαδα.Το επιχειρημα που μου δινεις οτι ''η κοινωνια στην Ελλαδα δεν ειναι ανοιχτη'' το γραφω (σορρυ κιολας) εκει που δεν πιανει μελανι.Οπως σου ειπα κ εμπιστοσυνη στις ικανοτητες μου να διαχειριστω ομοφοβικα σχολια στην αληθινη ζωη εχω κ ποτε την τελευταια δεκαετια που ειμαι αουτ δεν εχω εισπαραξει κατι τοσο τραγικο που μου λες εσυ κ μαλιστα το χρησιμοποιεις ως το μονο επιχειρημα για την υπευθυνοτητα των γκει να υιοθετησουν.Απεναντιας ειμαι πολυ τυχερος κ περηφανος που οι φιλοι μου κ οι συγγενεις μου στην Ελλαδα (κ τι συγγενεις οι αμεσοτεροι ολων) με υποστηριζουν ειλικρινα κ με θερμη.Νιωθω ευλογημενος εκει.

Η Ελλαδα αλλαζει,το δειχνει κ η απηχηση που εχει πλεον η νομιμοποιηση των ομοφυλων σχεσεων απο τον γενικο πληθυσμο,το δειχνει η πολυ συντομα εφαρμογη του Συμφωνου Συμβιωσης κ για ομοφυλα ζευγαρια κ το λεει κ ο Τοξο που το εχει εισπραξει απο τους γυρω του.Το να μενω σε φοβικες αντιληψεις περι αγνοιας κινδυνου σε οτι αφορα την ομοφοβια κ μαλιστα να ενστερνιστω αυτη ως επιχειρημα...ε οχι.Νο καν ντου.

ΥΓ.Επισης ποτε δεν υποστηριξα οτι η Ελλαδα ειναι η σουπερ ντουπερ ανοιχτη κοινωνια,απεναντιας αναγνωριζω τις δυσκολιες σε σχεση με την αλλη μου πατριδα την Βρετανια.Σχολιαζω το ακυρο του επιχειρηματος οτι ''η Ελλαδα δεν ειναι ετοιμη'' ως γενικευση που στοχευει να εφυσηχασει τις φαλοκρατικες/ομοφοβικες αντιληψεις μερικων κ ταυτοχρονα γινεται οχημα για συστηματικη αρνηση ανθρωπινων δικαιωματων στους ομοφυλοφιλους.

Δημοσ.

Ξαναλέω, δεν είναι η μύγα στο γάλα το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι δε μπορείτε να τη σεβαστείτε μόνο και μόνο επειδή δεν είναι και αυτή άσπρη. Και μαθαίνετε και τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο για να ποστάρουν 20 χρόνια μετά σε ένα φόρουμ και να λένε "η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη".

Αυτό. Το να σκέφτεσαι τι θα πει ο γείτονας, σημαίνει ότι είσαι κομμάτι της κοινωνίας που καταδικάζει και που δεν είναι έτοιμη. Τη στιγμή που θα αγνοήσεις τα ταμπού για το τι "πρέπει" να συμβαίνει, θα χεις βοηθήσει έστω και λίγο την κοινωνία αυτή να αποδεκτεί το και καλά διαφορετικό.

Δημοσ.

Στατιστικα παγκοσμιως η ομοφυλοφιλια κ αμφιφυλοφιλια ειναι περισσοτερο διαδεδομενη στους αντρες. Δεν ξερω τωρα τι βλεπεις εσυ στις τσοντες για να περνας την ωρα σου αλλα μια βασικη ερευνα να κανεις για την ποσοτικοποιηση της ομοφυλοφιλιας (με τους περιορισμους της φυσικα) θα δεις οτι εμεις οι αντρες ειμαστε οι πιο επιρρεπης να το παμε το γραμμα,να το σηκωσουμε το σακακι,να το σιδερωσουμε το πουκαμισο,πως το λενε δλδ :mrgreen: Αυτο αναφερει συστηματικα ολη η διεθνη βιβλιογραφεια κ οχι το νεο επεισοδιο του ''γκαστρωστε με στην Πραγα'' :P

Εμεις οι ''αρσενοκοιτες'' παραμενουμε αντρες φιλαρακο.Κ εμεις βαραμε μαλακια δλδ ξερεις,απλα το φοκους μας ειναι αλλου. Κατα τα αλλα εσυ που ξερεις πως το βλεπουν οι γυναικες το αντρικο κορμι?Δλδ οι γυναικες οταν τον περνουν μας κανουν ψυχικο? :mrgreen:

Τεσπα,για ριξε τωρα καμια αποψη για την υιοθεσια κ ασε τις παρτουζες στις τσοντες

Ποιες στατιστικες ειδες, να τις δουμε κι εμεις? Μαλλον πιστευεις αυτο που θα ηθελες να συμβαινει.

Σου ειπα τι ισχυει στις τσοντες, οχι τι βλεπω εγω. Οι αντρες φυσικα και δεν ειναι επιρρεπεις γιατι ο ανδρισμος ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να τη παρεις ετσι στο φλου. Αντιθετα στις γυναικες ειναι πιο αναλαφρο, ακομα και αποδεκτο αν θες. Ο αντρας ομως που θα "κουνηθει" θα φαει πολυ κραξιμο... Εσεις οι αρσενοκοιτες ομοφιλοφυλε φιλε μου το ξερεις καλα οτι τρωτε πολυ κραξιμο και για τον περισσοτερο κοσμο ειστε αντρες μονο στα χαρτια. Φυσικα και βαρατε μαλακια οπως λες, βλεποντας πχ. φωτογραφιες απο μποντι-μπιλντερς σαν αυτη που εχεις στο αβαταρ σου.

Σου ειπα τι λεει η ψυχολογια, η γυναικα δε βλεπει τον αντρα σαν κρεας, αυτο το κανετε εσεις. Δεν ειναι θεμα ψυχικου, ειναι το πως λειτουργουν. Αλλιως λειτουργουν οι αντρες αλλιως οι γυναικες, εχεις πολλα να μαθεις ακομα:)

Δημοσ.

Σου ειπα τι λεει η ψυχολογια.....εχεις πολλα να μαθεις ακομα:)

Κανονικα δεν θα ασχολιομουν με την αθλιοτητα του ποστ σου κ θα το αφηνα στα αζητητα.Αλλα οκ,τουλαχιστον σε ευχαριστω που μου δειχνεις την αληθεια για τις αποψεις της Ψυχολογιας.Παντως ναι εχω να μαθω πολλα ακομα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
μπιλντερς σαν αυτη που εχεις στο αβαταρ σου.

α,κ να μην το ξεχασω.Εγω ειμαι στο αβαταρ μου

Επεξ/σία από Snoob
Αναφορά στο ζήτημα των ψήφων
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλοι οι καλοί και αναμενόμενοι μπήκαν σε αυτό το topic. Θα πω απλά ότι διαφωνώ τόσο με την υοθεσία όσο και με τον γάμο.

Με την ίδια λογική γιατί να υοθετουνε μονο ζευγάρια? ??

γιατί να μην μπορεί μια ομάδα 3,4,11+ ατόμων να υοθετήσει ένα παιδί??

αν απαγορευεται ηθικα να υοθετισουν ομαδες μεγαλυτερες των 2 ατομων γιατι πρέπει οπωσδήποτε να έχεις ερωτική σχέση με κάποιον για να μπορείς να uοθετισεις* τότε μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν στις μέρες μας trio ζευγάρια που συνειδητά τα έχουν μεταξύ τους.. 2 γυναίκες 1 άντρας, 2 άντρες μια γυναικα, 3 γυναίκες 3 άντρες κτλ...

γιατί τέτοιος ρατσισμός δηλαδή? :confused:

*Γιατί στην περίπτωση που δεν παίζει ρολο το φυλο των γονιών και γενικά του στάνταρ του ενός μπαμπά και της μιας μαμάς.. τότε δεν βρίσκω καμια πρακτική και θεωρητική διαφορα και προϋπόθεση πέρα από την ερωτική συνεύρεση... τι δηλαδή να έχεις 0 μαμάδες και 2 μπαμπάδες.. τι μηδέν μπαμπάδες και 2 μαμάδες τι να έχεις 2 μπαμπάδες 2 μαμάδες.... αν καταλύσουμε το ηθικό πλέγμα του 1 μπαμπά και μιας μαμάς τότε τα αλλα είναι ψιλά γράμματα...

Επεξ/σία από Snoob
Στον επόμενο έμεσο ή άμεσο σχολιασμό συντονιστικής απόφασης, θα τεθείς οριστικά εκτός insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...