Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το παράδειγμα μου με τα πρόβατα είναι σίγουρα υπερβολικό.

Αυτό που ήθελα να υποδείξω είναι αν ξεπεράσουμε το "φυσικό" όριο του ποιός μπορεί να έχει παιδιά, ή καλύτερα καταφέρουμε να "νικήσουμε" τον βιολογικό περιορισμό στο ποίοι μπορούν να έχουν παιδιά, μπορούμε να θέσουμε άλλο όριο ?

Αν ξεπεράσουμε τον περιορισμό που βρήκαμε έτοιμο, γιατί να σταματήσουμε πχ λίγο παρακάτω ή ακόμα πιο πέρα ή καθόλου.

Βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό το "όριο" το ξεπερνάμε ήδη με την τεχνητή γονιμοποίηση ή την υιοθεσία οπότε αφού το περνάμε που το περνάμε δεν το ... παραπερνάμε. Νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά βαριέμαι να επιχειρηματολογώ πρωινιάτικα.

Δημοσ.
Το παράδειγμα μου με τα πρόβατα είναι σίγουρα υπερβολικό

..............................................

Βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό το "όριο" το ξεπερνάμε ήδη με την τεχνητή γονιμοποίηση ή την υιοθεσία οπότε αφού το περνάμε που το περνάμε δεν το ... παραπερνάμε. Νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο αλλά βαριέμαι να επιχειρηματολογώ πρωινιάτικα.

Το παράδειγμα με τα πρόβατα, αν και ακραίο, είναι απολύτα πετυχημένο..

Απέναντι σε ακραίες/ιταμές/αναιδής απαιτήσεις χρειάζεται να παραθέτουμε, μεταξύ άλλων, και ακραία επιχειρήματα/παραδείγματα ακριβώς για να ξεμπροστιάσουμε το γελοίο του πράγματος

Το δεύτερο που αναφέρεις είναι κάτι εντελώς διαφορετικό,

μη μπούμε στη διαδικασία να αναλύουμε τα αυτονόητα

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, στην Ινδία μια κοπέλα παντρεύτηκε μια κόμπρα ενώ μια άλλη ένα σκύλο, οπότε σε τέτοιες κοινωνίες ίσως να το δούμε και αυτό.

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι το καλό του παιδιού, άρα θα πρέπει να ορίσουμε τί σημαίνει αυτό. Προφανώς, ο όρος περιλαμβάνει τόσο την φυσική όσο και την ψυχική του υγεία. Θεωρώ δεδομένο ότι όσον αφορά την φυσική υγεία, δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα σε ένα ετεροφυλόφιλο και ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι : Αν το αγαπούν θα το προσέχουν κι οι δύο το ίδιο, αν είναι απρόσεκτοι θα έχει προβλήματα.

Όσον αφορά την ψυχική του υγεία, θεωρώ λάθος το να παίρνουμε σαν δεδομένο ότι η υιοθεσία του από ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι συνεπάγεται και ψυχικά τραύματα. Πόσο κακό μπορεί να του κάνουν άραγε δύο άτομα του ίδιου φύλου που θα το φροντίζουν και θα το αγαπούν? Μήπως θα αρχίσουν να το μυούν στα μυστικά του παρά φύση έρωτα? Δε νομίζω. Μήπως βλέποντας τους, το παιδί θα μπερδευτεί και θα θεωρεί ότι η κατάσταση αυτή είναι φυσική? Πιθανότατα αλλά και πάλι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι μια και συχνά παραγνωρίζουμε την ικανότητα των παιδιών να κατανοοούν δύσκολες καταστάσεις.

Αλλά και πάλι, ακόμα κι αν όντως δει την ομοφυλοφιλία σαν κάτι φυσικό, είναι άραγε αυτό χειρότερο απ' τα τραύματα που μπορεί να του δημιουργηθούν μεγαλώνοντας σε ένα ετεροφυλόφιλο περιβάλλον στο οποίο θα αντιμετωπίζει ίσως τα μύρια όσα προβλήματα, με γονείς σε ένταση, νεύρα, κλπ?

Για να κλείσω, θεωρώ πως πρέπει να θεωρούμε φυσιολογικό περιβάλλον εκείνο το οποίο δίνει στο παιδί το δικαίωμα να ζει ευτυχισμένο ακόμα κι αν αυτό είναι ένα μπουρδέλο. Καλύτερα δύο ομοφυλόφιλοι, μια παρέα ή ακόμα κι ένα κοινόβιο σαν γονείς παρά δύο αδιάφοροι και επιπόλαιοι "φυσιολογικοί".

Η συζήτηση μου θυμίζει το θρυλικό "Le Cage aux Folles"...:-D

Δημοσ.
Όσον αφορά την ψυχική του υγεία' date=' θεωρώ λάθος το να παίρνουμε σαν δεδομένο ότι η υιοθεσία του από ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι συνεπάγεται και ψυχικά τραύματα. Πόσο κακό μπορεί να του κάνουν άραγε δύο άτομα του ίδιου φύλου που θα το φροντίζουν και θα το αγαπούν? Μήπως θα αρχίσουν να το μυούν στα μυστικά του παρά φύση έρωτα? Δε νομίζω. Μήπως βλέποντας τους, το παιδί θα μπερδευτεί και θα θεωρεί ότι η κατάσταση αυτή είναι φυσική? Πιθανότατα αλλά και πάλι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι μια και συχνά παραγνωρίζουμε την ικανότητα των παιδιών να κατανοοούν δύσκολες καταστάσεις.

Αλλά και πάλι, ακόμα κι αν όντως δει την ομοφυλοφιλία σαν κάτι φυσικό, είναι άραγε αυτό χειρότερο απ' τα τραύματα που μπορεί να του δημιουργηθούν μεγαλώνοντας σε ένα ετεροφυλόφιλο περιβάλλον στο οποίο θα αντιμετωπίζει ίσως τα μύρια όσα προβλήματα, με γονείς σε ένταση, νεύρα, κλπ?[/quote']

WELLCOME BACK KANDISKY!!! λοιπον,μια μικρη απαντηση!(που λεει ο λογος,γιατι ειμαι απο αυτους που γραφουν σεντονια,κατι που ψιλοαπαγορευεται !!!!ξερεις τι εννοω)!!!

επισης,παραγνωρισες το εξης: το κομπλεξ του παιδιου στο σχολειο. ολοι ξερουμε ΠΟΣΟ σκληρα ειναι τα παιδια,και ποσο δυσκολα θα περασει αυτο το παιδακι στο σχολειο του. τα παιδια ειναι οι μεγαλυτεροι ρατσιστες αν το καλοσκεφτεις!

επισης, ετσι οπως θετεις την 2η παραγραφο σου,ειναι σα να λες: επιλεξτε: ομοφυλοφιλο ησυχο κ αγαπημενο ζευγαρι, vs ετεροφυλου ζευγαριου μεσα στα νευρα την γκρινια κ ενταση!

μπορει αυτα να συμβουν κ στους 2 τυπους ζευγαριων,οποτε νομιζω οτι αυτο το επιχειρημα ακυρωνεται...

τελος,ναι, θεωρω λαθος να μυηθει το παιδι στον λαθος ερωτισμο,στα λαθος προτυπα (ειδικα τα προτυπα ΦΥΣΙΚΑ κ μπορει να ειναι λαθος κ στα ετεροφυλα ζευγαρια), και δεν ξερω ποση νοημοσυνη μπορει να διαθετει για να το δεχτει κ να το αντιμετωπισει αυτο,ενα μικρο παιδακι! το πολυ πολυ να αποκτησει αρνητικη σκεψη-κριτικη σταση απεναντι στους 2 γονεις του,εξαιτιας των οσων ακουει στο σχολειο του...

Δημοσ.

@Kandinsky : Εν police συμφωνώ μαζί σου, αλλά έχω μια παρατήρηση.

Αυτοί που κρίνουν αν κάποιος μπορεί να υιοθετήσει παιδί δεν αρκούνται μόνο να μην είναι "γονείς σε ένταση, νέυρα κλπ". Τα κριτίρια είναι πολύ αυστηρά. Παιζουν ρόλο οικονομικά, επαγγελματικά, μορφωτικά κριτήρια ίσως και πολλά άλλα που αγνωούμε όλοι μας. Και δικαίως αναρωτιέται κανείς.

Τι είναι πιο σημαντικό ή τι είναι πιο "επισφαλές" (με την έννοια που όπως λες και εσύ κανείς δε ξέρει αν επηρεάζει ένα παιδί) : Το πόσα τ.μ είναι ένα σπίτι, αν είναι ιδιοκτητο ή όχ, ή αν το ενδεχόμενο ένα παιδί να νοιώσει (ίσως και άδικα) "διαφορετικό" απο τα υπόλοιπα (για δεύτερη φορά) ?

Όπως έγραψα και στο 1ο post κάθε ομοφυλόφιλος έχει δικαιωμα να φέρει στο κόσμο και να μεγαλώσει στην οικογένεια του ένα παιδί. Μπορεί όμως η πολιτεία να αποφασίσει/ορίσει ότι κάποιο άλλο παιδί να δωθεί σε ομοφυλόφυλλο ζευγάρι ?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τα γουελκάμια φίλοι μου!

Λοιπόν, τα επιχειρήματα σχετικά με την ομαλότητα του περιβάλλοντος στην οικογένεια, είχαν στόχο να δείξουν ότι και οι ομοφυλόφιλοι είναι κανονικοί άνθρωποι και όχι ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν η οικονομική κατάσταση ή κάτι ανάλογο σε περίπτωση υιοθεσίας.

Και σωστά λες andreaslam ότι τα παιδιά είναι σκληρά. Και πολύ πιθανό να σε κοροϊδέψουν αλλά αυτό είναι κάτι σύνηθες. Τα παιδιά σε κοροϊδεύουν για το παραμικρό μέσα στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν και να καταλάβουν την ταυτότητα τους, κοροϊδεύουν αυτούς που φοράνε γυαλιά, όσους είναι κοντοί, τους ψηλούς, τις κοπέλες με μεγάλα βυζιά, τις κοπέλες χωρίς καθόλου βυζιά, αυτόν που έχει μπαμπά σκουπιδιάρη, κοκ. Είναι στο χέρι (βοήθα Παναγιά) του άμοιρου γονιού να καταφέρει να το βοηθήσει να έχει αντιστάσεις, ώσπου να προχωρήσει η κοινωνία και όλα αυτά να τα θεωρεί περισσότερο δεδομένα (τα παιδιά βέβαια, θα είναι πάντα παιδιά).

Η σεξουαλική κατεύθυνση του καθενός μας δε νομίζω ότι έχει τόσο σχέση με το αν μπορεί να μεγαλώσει σωστά το παιδί του (φυσικό ή όχι). Άρα, δε βλέπω το λόγο γιατί η πολιτεία να μην μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε ομοφυλόφιλους να υιοθετήσουν. Είναι τόσα πολλά τα παιδιά που είναι ορφανά, που κάθε λύση προς την καλυτέρευση της ζωής τους την θεωρώ προτιμητέα απ' τη διαιώνιση της ορφάνιας τους.

Δημοσ.

[offtopic]Κι από μένα καλως ώρισες ξανά,αν και δεν κατάλαβες κάποτε την προτροπή μου να πάρεις άλλη στροφή,κρίμα.Ήμουν αντίθετος στην αποβολή σου,αλλά δεν πολυλαμβάνεται η γνώμη μου υπ' όψη,δεν το επιζητώ κιόλας,anyway Wellcome Back!!![/offtopic]

Δημοσ.
[offtopic]Κι από μένα καλως ώρισες ξανά,αν και δεν κατάλαβες κάποτε την προτροπή μου να πάρεις άλλη στροφή,κρίμα.Ήμουν αντίθετος στην αποβολή σου,αλλά δεν πολυλαμβάνεται η γνώμη μου υπ' όψη,δεν το επιζητώ κιόλας,anyway Wellcome Back!!![/b'][/offtopic]

Ίσως έχεις δίκιο. Τελικά παντού χρειάζεται να κάνεις πολιτική, παντού θα πρέπει να πας με τα νερά κάποιου ή να μπεις στα "κόλπα". Δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα όμως, και δεν προτίθεμαι να το κάνω.

Όπως και νά'χει, σ' ευχαριστώ...:-D

Δημοσ.

Μη το μεγαλοποιούμε. Δεν είναι θέμα πολιτικής ή οτιδήποτε, ήταν μια ατομική κρίση versus μιας δεύτερης. Nothin' more.

Δημοσ.

kandisky, και παλι διαφωνω. παιδακια με γυαλια,ή κοντα, ή ψηλα, ή χοντρα, ή κοπέλες με μεγαλο στηθος,ή κοπελες με καθολου στηθος, υπαρχουν δεκαδες σε καθε σχολειο. μπορει λοιπον,αν ανηκεις σε μια απο αυτες τις κατηγοριες να σε "δουλευουν",αλλα ξερεις οτι δεν εισαι ο μονος!

οταν ομως το παιδακι περπαταει στο σχολειο, και καταλαβαινει οτι πισω απο την πλατη του,ολοι τον δειχνουν και λενε : "αυτος που εχει 2 μπαμπαδες,ή 2 μαμαδες",ειναι πολυ πιο ασχημο!

δεν ειναι καθολου δυσκολο να κομπλεξαρουμε ενα μικρο παιδι! και δε βρισκω το λογο γιατι να το αναγκασει η κοινωνια μας να περασει ΚΑΙ απο αυτη τη διαδικασια!

Δημοσ.

Ε δεν είναι και ότι θα τον πάρουμε από μια οικογένεια με ετερόφυλους γονείς για να τον πάμε σε 2 gay. Σε ορφανοτροφείο θα μεγαλώνει το παιδάκι πριν από αυτό (χαχα δεν έχεις γονείς, μπάσταρδο, χαχα) και δεν νομίζω ούτως ή αλλιώς να είναι τόσο πιο φρικιαστικό από το να σου λένε "χαχα η μαμά σου έχει πεθάνει αλλά η δικιά μου ζει" σε κάποιο παιδάκι με χήρο πατέρα or sth.

Βέβαια όλα αυτά για κάποια άλλη χώρα έτσι? Όταν βλέπεις με τα μάτια σου ανθρώπους με μορφωτικό επίπεδο γυρίνου να επιμένουν πως οι γυναίκες είναι κατώτερα πλάσματα από τους άνδρες ή πως πρέπει να σφάξουμε Αλβανούς, Τούρκους και Γερμανούς χωρίς επιχείρημα γιατί βαριέμαι τη διαδικασία, προφανώς δεν είσαι στη χώρα για ένα τόσο ανοιχτόμυαλο εγχείρημα.

Δημοσ.
Μη το μεγαλοποιούμε. Δεν είναι θέμα πολιτικής ή οτιδήποτε, ήταν μια ατομική κρίση versus μιας δεύτερης. Nothin' more.

Δε μεγαλοποιώ τίποτα φίλε μου και ξέρω πως λειτουργούν τα φόρα και οι mod, είμαι κι εγώ τέτοιος.

Αν ήμουν φιλαράκι κάποιου ή από κάτω έγραφε αριθμό ποστ 2341 όπως γράφει σ΄εσένα, θα το σκεφτόταν δύο φορές κάποιος πριν με στείλει στο πυρ το εξώτερον. Ανθρώπινο είναι αυτό και συμβαίνει, κι εγώ έχω μπει σε αυτό το τριπ κάποιες φορές αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να δω τί πρεσβεύει ο καθένας και να μην εξαντλώ την αυστηρότητα μου χωρίς λόγο όταν μάλιστα δεν έχω ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα μαζί του. Και το κυριότερο, ποτέ μα ποτέ δεν έχω ειρωνευτεί κανέναν εν τη απουσία του.

Τέλος πάντων, ας μην το συνεχίσουμε.

Όσον αφορά το επόμενο ποστ σου σχετικά με την υιοθεσία, συμφωνώ απόλυτα.

Δημοσ.

λουσιφερ...δεν εχεις 100% δικιο,αλλα ουτε 100% αδικο!

τουλαχιστον οταν πηγαινα εγω σχολειο, τα παιδια σεβοντουσαν το θανατο πολυ,δεν ακουσα ποτε καποιο τετοιο περιστατικο.

ομως,υπαρχουν χιλιαδες ζευγαρια που περιμενουν ΧΡΟΝΙΑ να υιοθετησουν,και δεν τους δινεται,γιατι δεν εχουν σπιτι ανω των 75τμ,και εισοδημα ανω των 2000 ευρω/μηνα...

ειμαι λιγο ρατσιστης εδω,το ξερω,αλλα προτιμω να δοθει ενα παιδακι σε ενα ετεροφυλλο ζευγαρι με οικονομικα προβληματα,που θα το αγαπαει κ θα το προσεχει πολυ,παρα σε ενα ομοφυλοφιλο ζευγαρι,χωρις οικονομικα προβληματα,που θα το αγαπαει πολυ...

ασε που εχω την εντυπωση οτι προσβαλεις...τους γυρινους~!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...