Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβάζοντας τα σχόλια αρκετών εδώ μέσα χαίρομαι που ζω πλέον στη Σουηδία. Εδώ τέτοιες συζητήσεις δεν γίνονται καν, δεν θεωρείται ταμπού, δεν έχει γίνει ποτέ αναφορά για παιδιά προβληματικά λόγω ομοφυλόφιλων γονιών, κανένα πρόβλημα σε σχολεία τίποτα, βασικά στα @@ τους είναι.

Θεωρείται απολύτως φυσιολογικό για οποιοδήποτε ζευγάρι ανεξαρτήτου φύλου να υιοθετήσει παιδάκι. Με λίγα λόγια χεστήκανε και προφανώς δεν υπάρχουν κομπλεξικοί γονείς που θα γυρίσουν να πουν κακό λόγο για gay, κοντό, χοντρό, οτιδήποτε διαφορετικό άνθρωπο.

Είχαμε και στην καφετέρια που δούλευα ένα φεγγάρι, τακτικούς πελάτες ένα ζευγάρι ανδρών που ερχόντουσαν με το μωράκι τους και ειλικρινά κανείς δεν ασχολιόταν μαζί τους ως κάτι το διαφορετικό και "κακό".

Όλα αυτά φυσικά είναι προσωπική μου άποψη από όσα έχω ζήσει και έχω συζητήσει κατά καιρούς με σουηδούς φίλους και γνωστούς.

Και υπόψιν ζω σε μια αρκετά χριστιανική κοινωνία, για τα Σουηδικά δεδομένα.

Φίλε έτσι όπως τα λες είναι.

Και εγώ έμεινα κάποιους μήνες στην Τσεχία,στην δουλεία είχαμε 2 ομοφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια(το ένα είχε παιδάκι μέσω παρένθετης μητέρας)και δεν έτρεχε κάστανο.

Εδώ θα είχε πέσει πολύ κράξιμο από τους κομπλεξικούς που δεν κοιτάν την καμπούρα τους.

Τέλος μόνο στο ελλάντα θα βρεις κάποιον να πει ότι καλύτερα είναι να ζει ένα παιδάκι στο ίδρυμα παρά με 2 άτομα που το αγαπούν.

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Διαβάζοντας τα σχόλια αρκετών εδώ μέσα χαίρομαι που ζω πλέον στη Σουηδία. Εδώ τέτοιες συζητήσεις δεν γίνονται καν, δεν θεωρείται ταμπού, δεν έχει γίνει ποτέ αναφορά για παιδιά προβληματικά λόγω ομοφυλόφιλων γονιών, κανένα πρόβλημα σε σχολεία τίποτα, βασικά στα @@ τους είναι.

Αυτό ακριβώς. Η κοινωνία είναι αυτή που ενδεχομένως θα δημιουργήσει το πρόβλημα και όχι η υιοθεσία αυτή καθεαυτή. Είναι καθαρά θέμα ταμπού και όχι κάτι "ενάντια στη φύση".

Δημοσ.

Διαφωνείς στο ότι είναι προτιμότερο να μεγαλώσει ένα παιδί σε ένα σπίτι από ότι σε ένα ορφανοτροφείο; Δεν λέει κανείς ότι είναι το ιδανικό. Είναι όμως η καλύτερη λύση που δίνει η σημερινή μας κοινωνία. Ιδανικό θα ήταν, αυτοί που δεν είναι σίγουροι αν θέλουν παιδί ή όχι, να παίρνουν τις προφυλάξεις τους, αντί να κάνουν παιδιά και να τα δίνουν για υιοθεσία. Πιο γενικά, το ιδανικό θα ήταν να ήταν όλοι περισσότερο συνειδητοποιημένοι. Δεν είναι όμως οπότε θα πρέπει να συμβιβαστούμε (σαν κοινωνία) με αυτά που έχουμε.

Σιγά μην το δεις μόνο "στο Ελλάντα" όπως λες. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις γνωστή αμερικάνικη κωμική σειρά η οποία είχε θίξει το θέμα της ανατροφής παιδιού από ομοφυλόφιλους, το οποίο παιδί κιόλας δεν ήταν καν ορφανό. Είχε αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα και στην προχό αμερική κιόλας.

Και εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι καλύτερα ένα παιδί να μεγαλώσει με δύο ανθρώπους που θα το αγαπούν και ας του δημιουργήσει στη χειρότερη κάποιο ψυχολογικό το "έχω 2 μπαμπάδες" ή "έχω 2 μαμάδες", παρά να έχει το ψυχολογικό "χωρίς οικογένεια". Καλά έκανε ο Τοξοβόλος και το υιοθέτησε το παιδάκι, καλύτερα με 2 μπαμπάδες (και θείους θείες και δεν συμμαζεύεται :-D) παρά μόνο του όπως είπα και πριν.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση και αντέδρασα είναι στο ότι πρέπει να θεωρείται το ομοφυλοφιλικό ζευγάρι ως υγιές πρότυπο, υπερβολές απλά.

Δημοσ.

Ενταξει μεσα σε 2-3 σελιδες ολα τα κλασικα ακουστηκαν.Αεναη συζητηση για το εαν η ομοφυλοφιλια ειναι φυσιολογικη , για το τι λεει ο θεος,η φυση,βιντεακι με την ομοφυλοφιλια στα ζωα ,ευθιξιες για τα προτυπα κοκ.

Τεσπα κραταω το παρακατω με το οποιο συμφωνω περισσοτερο κ νομιζω οτι εκει ειναι το διακηβευμα τουλαχιστον στην περιπτωση μου.

Αγορίνες, κοριτσάρες και λοιπά άγρια μανιτάρια του δάσους...το θέμα δέν είναι αν ο Τόξο μπορεί να περάσει σάν σωστό πρότυπο πατέρα ή μάνας (ή ντεμί).Το ζήτημα είναι αν μπορεί προστατεύσει το παιδί αυτό,ψυχικά και σωματικά, τόσο απο την άγνοια των συνομήλικων του όσο και την κακοήθεια των ενήλικων.Δέν ζητάμε να μας δώσει εγγυήσεις.Τον εαυτό του πρέπει να πείσει για το αν μπορεί πραγματικά να το κάνει ή όχι.

Σε αντίθετη περίπτωση,έχει ήδη πέσει στην λούμπα με τους αποτυχημένους γονείς και δέν διαφέρει σε πολλά απο το κάθε σούργελο που κάνει κάτι επειδή είναι πολύ ίν και της μόδας.

Για καποιο λογο (ανεξηγητο εντωμεταξυ αλλα το προσπερναω :mrgreen: ) η Βρετανικη πολιτεια με την βοηθεια του πρακτορειου μας που ανελαβε την υιοθεσια μας εδειξε εμπιστοσυνη και μας θεωρησε ικανους να παρεξουμε ενα σταθερο κ βιωσιμο οικογενειακο περιβαλλον σε ενα παιδακι.Δεν γνωριζω εαν εφαγα την σειρα καποιου ετεροφιλου ζευγαριου κ ελπιζω ειλικρινα να μην καταρακωσα τα ονειρα μιας οικογενειας που προσπαθει για περισσοτερο καιρο να υιοθετησει. Μενω στο οτι αρχικα μας δωθηκε πρασινο φως κ πως μεσα στον επομενο χρονο θα εχει κλεισει το θεμα κ θα καλοσωρισουμε το παιδακι στο σπιτικο μας.

Εννοειται οτι μια απο τις μεγαλυτερες προκλησεις και για εμενα αλλα κ για τον συντροφο μου θα ειναι να παρεξουμε την ασφαλεια,την θαλπωρη κ την προστασια τοσο απο ομοφοβικα σχολια οσο κ απο ατυχεις συμπεριφορες που μπορει το παιδι μας να αντιμετωπισει στο μελλον. Ουσιαστικα αυτο ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα μου αγχη προσωπικα κ εχει υπαρξει θεμα διεξοδικων συζητησεων με τον συντροφο μου.Εκει λοιπον δεν γνωριζω την ικανοτητα μου,δεν εχω βγει με το εγχειριδιο του καλου μπαμπα κ ειναι σαφες οτι κ τα λαθη μου θα κανω κ ισως αποδειχτω κατωτερος των προσδοκιων. Στο βαθμο που μπορω, πιστευω θα κανω οτι περναει απο το χερι μου με εφοδιο τοσο την επιστημονικη μου καταρτιση οσο κ τις προσλαμβανουσες που εχω λαβει μεγαλωνοντας σε μια ειλικρινα υπεροχη,δεμενη και απολυτα υγιη οικογενεια ωστε να διασφαλισω την ομαλοτητα της ψυχοκοινωνικης προσαρμογης του παιδιου μου. Εξισου αναλογη εμπιστοσυνη εχω κ στον συντροφο μου του οποιου τοσο οι οικογενειακες προσλαμβανουσες ειναι αψογες (ειλικρινα τωρα με εχει σε αυτο το ζητημα) οσο κ η προσωποπικοτητα του ειναι καλα δομημενη. Αυτο ειναι ενα απο τα λιγα στα οποια για αρχη βασιζομαι.Ειτε τα καταφερουμε ειτε οχι δεν το γνωριζω με σιγουρια κ θεωρω οτι πρεπει να ειμαι ετοιμος κ για αυτο το σεναριο.

Σε οτι αφορα τα προτυπα τωρα.Ειναι σαφες πως η Βρετανικη κοινωνια ειναι σχετικα πιο δεκτικη στο προτυπο της εναλακτικης οικογενειας αλλα αυτο δεν ηρθε απο τον ουρανο.Η Βρετανικη πολιτεια συστηματικα τις τελευταιες 2 δεκαετιες εχει παρει ενεργο ρολο στην καταπολεμιση της ομοφοβιας ,των αρνητικων στερεοτυπων κ των διακρισεων,κατι που ολοψυχα ευχομαι να συμβει κ στην Ελληνικη πραγματικοτητα.Παρολα αυτα ουτε στην Βρετανια ειναι ροδινα τα πραγματα οπως κ σε καμια κοινωνια παγκοσμιως.Το θεμα της αποδοχης της ομοφυλοφιλιας κ μαλιστα το θεμα της υιοθεσιας απο ομοφυλους γονεις ειναι ενα απο τα ισχυροτερα ταμπου αυτη την στιγμη παγκοσμιως,σε γενικες γραμμες ομως στην Βρετανια τα πραγματα ειναι σαφως καλυτερα απο την Ελλαδα.Ταυτοχρονα αμφιβαλω οτι θα μπορουσα να πεισω τον ευατο μου οτι θα μπορουσα να μπω σε αναλογη διαδικασια στην Ελλαδα. Εν παση περιπτωση οπως ειπα νωριτερα ειναι θεμιτο εως καραθεμιτο ειδικα στις κοινωνιες οπως πχ Ελλαδα που η ομοφοβια βρισκει προσφορο εδαφος ειτε μεσω παροχημενων θρησκευτικων κυρηγματων (ατσα ρε Ανθιμαρα) ειτε μεσω δραματικων επικλησεων στο συναισθημα (μα καλα θα το κανεις αυτο στο παιδακι?πως μπορεις?φωτια θα πεσει να σε καψει) ειτε μεσω στερεοτυπικης νεοελληνικης μαγκειας με ψηγματα φαλοκρατισμου σε μεριδα πληθυσμου(ο αντρας ο νταης ,ο νταβας παει μονο με γυναικες ,κατω οι λουγκρες κτλ), η προωθηση της ομοφυλης συντροφικοτητας ως υγιες προτυπο στην βαση της σωστης ενημερωσης. Ετσι πατασετε η ομοφοβια, καταρακωνονται τα στερεοτυπικα συμπλεγματα κ εν γενει μια ταχυτερη αποδοχη ερχεται. Δεν γνωριζω δλδ καποιο αλλο τροπο.Εαν καποιος εχει να προτεινει κατι διαφορετικο για την αντιμετωπιση της ομοφοβιας ας μας πει.

Εν πασει περιπτωση προσωπικα εχω εμπιστοσυνη κ στην Ελλαδα κ στο αισθητηριο του μεσου Ελληνα κ πιστευω οτι αργα η γρηγορα η περαιτερω αποδοχη θα ερθει στην βαση της σωστης ενημερωσης κ μεσω της προωθησης της ομοφυλης συντροφικοτητας ως υγιους προτυπου.Ελπιζω μονο να μην παρει τραγικο χρονο.

Επιστρεφοντας στο θεμα της υιοθεσιας να πω οτι ειναι σαφες πως το παιδι μου θα μεγαλωσει σε ενα περιβαλλον στο οποιο η ειλικρινια για ολα τα ζητηματα θα ειναι υψιστης σημασιας.Θα γνωριζει τα παντα για τις ριζες του (στο βαθμο που θα γνωριζουμε κ εμεις τεσπα) κ θα απανταμε με ειλικρινια στις ερωτησεις κ τις αναγκες του. Αυτο ειναι το πλανο. Κραταω οτι αυτη την στιγμη τοσο εγω οσο κ ο συντροφος μου εχουμε εξαιρετικη υποστηριξη απο τις οικογενειες μας για το εγχειρημα μας καθως επισης κ απο τους φιλους μας. Αυτο μας κινητοποιει κ μας δινει δυναμη να συνεχισουμε.Εαν θα τα καταφερουμε ωστε να μεγαλωσουμε εναν ισσοροπημενο ανθρωπο στην κοινωνια δεν το γνωριζω.Ελπιζω πως ναι παντως. Αυτο που γνωριζω ειναι οτι η σχεση μου με το συντροφο μου ειναι δοκιμασμενη,ψημενη και θεωρω πως ειναι κ εξαιρετικα δυνατη.Δεν ειναι λιγες φορες που εισπρατουμε κυριως απο ετεροφυλους φιλους ατακες τυπου : ''το ιδανικο ζευγαρι'' ''μακαρι να ειμασταν κ εμεις οπως εσεις'' κτλ. Εν παση περιπτωση ουτε αυτα εχουν τοσο σημασια. Γνωριζω ομως οτι η σχεση των δυο γονεων ειναι εξαιρετικα σημαντικη για την διαμορφωση της ψυχοκοινωνικης προσαρμογης του παιδιου. Σε αυτον τομεα νιωθω ιδιαιτερα σιγουρος για την δυναμικη της σχεσης μου με τον συντροφο μου, για την αμοιβαια αγαπη κ εμπιστοσυνη που μας διεπει κ για την πολυ καλη επικοινωνια που μας συνδεει. Εξου κ κανω την κινηση να προχωρησω σε οικογενεια μαζι του.Αλλιως δεν θα εμπαινα καν στον κοπο.

Δημοσ.

Το παιδί θα μάθει και τις 3 γλώσσες; (αν ο σύντροφος δεν ξέρει μόνο αγγλικά)

Ποιες 3. Αγγλικα,ελληνικα,βουλγαρικα,ινδικα. Τι αλλο ?

Δημοσ.

Τοξοβόλε, τα συγχαρητήρια μου και από 'μενα φίλε. Το θετικό είναι οτι εσύ είσαι ένας άνθρωπος (λόγω επαγγέλματος) που πέραν της στοργής και αγάπης που θα δώσεις στο παιδί σου, θα το βοηθήσεις να αποκτήσει ένα ισχυρό εγώ και μία δυναμική προσωπικότητα. Βλέπω του "δίνεις αξία" πριν σου έρθει καλά-καλά. Μακάρι να ήταν όλοι οι πατεράδες έτσι. :-D

Δημοσ.

Το παιδί θα μάθει και τις 3 γλώσσες; (αν ο σύντροφος δεν ξέρει μόνο αγγλικά)

Πολυ καλη ερωτηση.Η μητρικη του γλωσσα επιθυμουμε και οι 2 να ειναι τα αγγλικα κυριως για λογους αφομοιωσης. Αρα εκει θα ειναι στραμενη κυριως η προσοχη μας.Ο συντροφος μου ειναι ενας ανθρωπος ο οποιος ειναι πολυ κοντα στις παραδοσεις του κ στον πολιτισμο του. Αρα υποθετω οτι θα ειναι πιο ενεργος απο εμενα σε αυτη την κατευθυνση.

Δημοσ.

Ασχετο, Τόξο μην τον/την πολυπιέσετε σ'αυτό το θέμα. έχω ξέδερφο στην Αυστραλία με ελληνίδα μαμα και γερμανο πατέρα και μετά το σχολείο το στέλνανε και στις γλώσσες και τα πήρε κρανίο , τα παράτησε και στα 30 του άρχισε να θέλει να μάθει οτιδήποτε για τις χώρες των γονιών του γενικά...

Δημοσ.

Ασχετο, Τόξο μην τον/την πολυπιέσετε σ'αυτό το θέμα. έχω ξέδερφο στην Αυστραλία με ελληνίδα μαμα και γερμανο πατέρα και μετά το σχολείο το στέλνανε και στις γλώσσες και τα πήρε κρανίο , τα παράτησε και στα 30 του άρχισε να θέλει να μάθει οτιδήποτε για τις χώρες των γονιών του γενικά...

Μιλωντας για εμενα νομιζω δεν θα πιεσω ιδιαιτερα το παιδι να ξερει Ελληνικα.Καποια βασικα για την ιστορια της Ελλαδας κ τον Ελληνικο πολιτισμο θα ηθελα να γνωριζει.Εξαλλου δεν θα ειναι κ πολυ δυσκολο,θα τα μαθαινει απο το σχολειο (ενα καλο του να εισαι Ελληνας :mrgreen: ). Για τον συντροφο μου δεν παιρνω ορκο παντως.Γενικα για εκεινον η συνδεση του με το πολιτισμο του παιζει μεγαλο ρολο στην ζωη του.

ΥΓ.Ευχαριστω για τις ευχες σου πιο πριν.

Δημοσ.

Εγω έχω ανίψια που η μάνα και το σοι τησ τους μιλάμε μόνο ελληνικά,ο πατέρας και το σόι μονο ολλανδικά και στο σχολείο αγγλικά. Μία χαρά τα καταφέρνουν, αν και στα αγγλικά που τα ακούν συνέχεια, επικοινωνούν καλύτερα.

Δημοσ.

Διαφωνείς; Χίλιες φορές φυσιολογικότερη απο την ελληνική χαβούζα των καρακερματισμένων αξιών.

Εχω μάθει να κρινω τις κοινωνίες ή λαούς αν θες,απο 3 πράματα,τι τρώνε,πως διασκεδάζουν και τι τσόντες παράγουν.

σε ολα είναι πάτος.

Δημοσ.

τα διαβασα ολα μονοκοματα γιαυτο και σολιαζο κατι που γραφτηκε πριν ωρες και με το οποιο διαφωνω καθετα

Εσυ τι θα σκεφτεις αν δεις το φιλο σου το Μητσο να κανει παρεες με π@υστρ@νι@ απ τη Συγγρου?

δηλαδη συγγνωμη ολοι οι αμοφιλοφιλοι κανουν πιατσα? ειναι δυνατον να σκεφτεται ετσι καποιος σημερα?

εγω παντως αυτο που εχω να πω στο ολο θεμα ειναι οτι το τι κανει καποιος στο κρεβατι του δεν εχει καμια σχεση με το αν ειναι σε θεση να μεγαλωσει ενα παιδι και δεν πρεπει να αποτελει και κριτηριο...

Δημοσ.

Ρε παιδια χαλαρώστε,καμιά φορά η φυση,κάνει κάποια σφάλματα,καμιά φορά οι άνθρωποι,το ψάχνουν πιο πολυ,καμιά φορα,συμβαίνουν χιλια 2,δεν πρέπει να μπερδεύουμε ομως την ερωτική ζωη του καθενός,με την ζωη γενικότερα, καμιά φορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...