Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ισχύει. Αλλά αυτό που λες είναι μόνο ένα κομμάτι του πολέμου ρε 'συ. Κάθε παιδί έρχεται στον κόσμο χωρίς να ερωτηθεί έχοντας να αντιμετωπίσει όλα τα σκατά του. Αυτό το ένα παραπάνω σκατό θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να το φάει απ' τη στιγμή που εγκαταλείφθηκε από τους φυσικούς του γονείς.

Όχι, εκεί έξω τα ορφανά ψοφάνε. Η επόμενη κωλοτούμπα ποια θα είναι;

Στα πρωτευοντα ειναι συνηθες φαινομενο το ορφανο να το υιοθετεί μια αλλη θυληκια. Ο ανθρωπος ειναι αρκετα ζωο ωστε να αφησει ενα ορφανό να ψοφήσει οπως λες. Ενα παιδι δεν μπορεί να προελθει απο δυο αρσενικα η δυο θηλυκα αλλα ειναι απολυτα φυσικο να μεγαλώνει με δυο αρσενικα η δυο θηλυκα ως γονεις? Αυτο μας λες? Επόμενη αμπελοφιλοσοφια?

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ποτε θα σταματησουν αυτα τα ποστς μισους.ειμαστε στον 21ο αιωνα.αν δεν θελετε ομοφυλοφιλους διπλα σας απλα μην τους εχετε.καποιος μπορει να ειναι παχυς.τον κατηγορουμε?ειναι φυσιολογικο να εισαι παχυς?οχι αν το παμε συμφωνα με τον αδαμ και την ευα γιατι ηταν αδυνατοι.αλλα με τα χρονια τους αποδεχθηκαμε.δεν θελω να θιξω κανεναν απλα παραδειγμα εφερα.

εντιτ: ο θεος επλασε και τα ζωα οποτε η ομοφυλοφιλια στο ζωικο βασιλειο ειναι νορμαλ

Δημοσ.
αλλα ειναι απολυτα φυσικο να μεγαλώνει με δυο αρσενικα η δυο θηλυκα ως γονεις? Αυτο μας λες?

Δεν όρισα ποτέ τι είναι "απόλυτα φυσικό". Αν θεωρείς πως είσαι σε θέση να το κάνεις εσύ, ελεύθερα. Το δικό μου διόλου αμπελοφιλοσοφικό δίλημμα είναι ανάμεσα σε καθόλου_γονείς και ομόφυλους_γονείς, το οποίο, hands down, το δίνω στο δεύτερο. Ανάμεσα σε ετερόφυλους και ομόφυλους, επιλέγω τους λιγότερο μαλάκες. Ψιλοαδιαφορώντας για το τι θεωρεί ο γείτονας φυσικό, ηθικό, αισθητικά ευχάριστο ή πρέπον: διαλέγω αυτό που θα κάνει τη ζωή του εκάστοτε παιδιού πιο εύκολη.

Με τη γενοκτονία στην κορυφή των επιλογών μου.

(Θα το εκτιμούσα αν στην απάντησή σου απέφευγες αυτή τη φορά να κλείσεις με τρόπο παρεμφερή με του δικού μου post.)

Δημοσ.

διαλέγω αυτό που θα κάνει τη ζωή του εκάστοτε παιδιού πιο εύκολη.

Εγώ δεν ειμαι σε θέση να διαλέξω το απόλυτα φυσιολογικό αλλα εσύ Hands_Down μπορείς να διαλέξεις αυτό που κάνει την ζωή του παιδιού πιο ευκολη? Φυσικά εσυ και ο κάθε βαθυστόχαστος Τοξοβόλος με την απειρη εμπειρία σας στο μεγάλωμα τεκνων μπορείτε να δείτε ξεκαθαρα τι κάνει την ζωη του παιδιου ευκολότερη!

Με τη γενοκτονία στην κορυφή των επιλογών μου.

Για πεσμου τι προτείνεις να ξεπαστρέψουμε το παιδί η τους γονείς?

(Θα το εκτιμούσα αν στην απάντησή σου απέφευγες αυτή τη φορά να κλείσεις με τρόπο παρεμφερή με του δικού μου post.)

Γιατι τον εχεις copy right τον τρόπο που κλέινεις τα post?

Δημοσ.

Εγώ δεν ειμαι σε θέση να διαλέξω το απόλυτα φυσιολογικό αλλα εσύ Hands_Down μπορείς να διαλέξεις αυτό που κάνει την ζωή του παιδιού πιο ευκολη? Φυσικά εσυ και ο κάθε βαθυστόχαστος Τοξοβόλος με την απειρη εμπειρία σας στο μεγάλωμα τεκνων μπορείτε να δείτε ξεκαθαρα τι κάνει την ζωη του παιδιου ευκολότερη!

Δεν ήξερα πως έχεις εμπειρία στην ανατροφή παιδιών με σύντροφο του ίδιου φύλου. Η δική μου εμπειρία περιορίζεται στο να έχω υπάρξει παιδί, τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η λογική μου. Αλλά μιας και επικαλείσαι την εμπειρία, για πες. Πως ήταν όταν είχες ορφανοτροφείο σε σχέση με όταν είχες σχέση με άτομο του ιδίου φύλου;

Για πεσμου τι προτείνεις να ξεπαστρέψουμε το παιδί η τους γονείς?

Ακριβώς.

Γιατι τον εχεις copy right τον τρόπο που κλέινεις τα post?

Όχι. Αλλά δεν είναι υποσχόμενο δείγμα γενικά.

Δημοσ.

Αγορίνες, κοριτσάρες και λοιπά άγρια μανιτάρια του δάσους...το θέμα δέν είναι αν ο Τόξο μπορεί να περάσει σάν σωστό πρότυπο πατέρα ή μάνας (ή ντεμί).Το ζήτημα είναι αν μπορεί προστατεύσει το παιδί αυτό,ψυχικά και σωματικά, τόσο απο την άγνοια των συνομήλικων του όσο και την κακοήθεια των ενήλικων.Δέν ζητάμε να μας δώσει εγγυήσεις.Τον εαυτό του πρέπει να πείσει για το αν μπορεί πραγματικά να το κάνει ή όχι.

Σε αντίθετη περίπτωση,έχει ήδη πέσει στην λούμπα με τους αποτυχημένους γονείς και δέν διαφέρει σε πολλά απο το κάθε σούργελο που κάνει κάτι επειδή είναι πολύ ίν και της μόδας.

Δημοσ.

Πόσο σίγουροι είναι οι διχαστικοί "ορφανοτροφείο ή μεγάλωμα από γκέι", οτι δεν θα φτάσει κάποια μέρα (παιδική ηλικία ή εφηβεία το πιθανότερο) που το άτομο θα καταριέται την ώρα και τη στιγμή που υιοθετήθηκε και θα πει κατά λέξη και μετά λόγου γνώσης "χίλιες φορές ορφανοτροφείο"?

Αλλά πάλι θα φταίει η "οπισθοδρομική, συντηρητική μπλα μπλα κοινωνία" και όχι το γεγονός της υιοθεσίας.

Δημοσ.

Γιατί ανησυχείτε; Πολύ απλά το παιδί του Τοξοβόλου (και του κάθε Τοξοβόλου που δεν ζεί Ελλάδα), θα μεγαλώσει σε μια φυσιολογική κοινωνία, και όχι μέσα σε μια μπανανία όπως η Ελλάδα.

Δημοσ.

Πόσο σίγουροι είναι οι διχαστικοί "ορφανοτροφείο ή μεγάλωμα από γκέι", οτι δεν θα φτάσει κάποια μέρα (παιδική ηλικία ή εφηβεία το πιθανότερο) που το άτομο θα καταριέται την ώρα και τη στιγμή που υιοθετήθηκε και θα πει κατά λέξη και μετά λόγου γνώσης "χίλιες φορές ορφανοτροφείο"?

Αλλά πάλι θα φταίει η "οπισθοδρομική, συντηρητική μπλα μπλα κοινωνία" και όχι το γεγονός της υιοθεσίας.

Εσύ πόσο σίγουρος είσαι γι' αυτό; Ή το αντίστροφο; Ή για το ότι δε θα λες "γιατί έμπλεξα με αυτή τη γκόμενα και χαράμισα τόσους μήνες"; Ή "τι την αγόρασα τη μαλακία, τσάμπα λεφτά";

Δημοσ.

Γιατί ανησυχείτε; Πολύ απλά το παιδί του Τοξοβόλου (και του κάθε Τοξοβόλου που δεν ζεί Ελλάδα), θα μεγαλώσει σε μια φυσιολογική κοινωνία, και όχι μέσα σε μια μπανανία όπως η Ελλάδα.

Φυσιολογικη κοινωνια η αγγλικη?

Δημοσ.

Εσύ πόσο σίγουρος είσαι γι' αυτό; Ή το αντίστροφο; Ή για το ότι δε θα λες "γιατί έμπλεξα με αυτή τη γκόμενα και χαράμισα τόσους μήνες"; Ή "τι την αγόρασα τη μαλακία, τσάμπα λεφτά";

Εγώ δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Άλλοι παίρνουν θέση στο τι είναι προτιμότερο από τα δύο, τη στιγμή που ο υιοθετημένος μπορεί να τους εκπλήξει κάποια στιγμή με την προτίμησή του.

Η γκόμενα/λάπτοπ/παντελόνι ήταν συνειδητή επιλογή. Το υιοθετημένο βρέφος δεν νομίζω να επιλέγει. Οπότε ψιλοάκυρο το παράδειγμά σου.

Δημοσ.

Εγώ δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Άλλοι παίρνουν θέση στο τι είναι προτιμότερο από τα δύο, τη στιγμή που ο υιοθετημένος μπορεί να τους εκπλήξει κάποια στιγμή με την προτίμησή του.

Διαφωνείς στο ότι είναι προτιμότερο να μεγαλώσει ένα παιδί σε ένα σπίτι από ότι σε ένα ορφανοτροφείο; Δεν λέει κανείς ότι είναι το ιδανικό. Είναι όμως η καλύτερη λύση που δίνει η σημερινή μας κοινωνία. Ιδανικό θα ήταν, αυτοί που δεν είναι σίγουροι αν θέλουν παιδί ή όχι, να παίρνουν τις προφυλάξεις τους, αντί να κάνουν παιδιά και να τα δίνουν για υιοθεσία. Πιο γενικά, το ιδανικό θα ήταν να ήταν όλοι περισσότερο συνειδητοποιημένοι. Δεν είναι όμως οπότε θα πρέπει να συμβιβαστούμε (σαν κοινωνία) με αυτά που έχουμε.

Δημοσ.

Φυσιολογικη κοινωνια η αγγλικη?

Διαφωνείς; Χίλιες φορές φυσιολογικότερη απο την ελληνική χαβούζα των καρακερματισμένων αξιών.

Δημοσ.

Διαβάζοντας τα σχόλια αρκετών εδώ μέσα χαίρομαι που ζω πλέον στη Σουηδία. Εδώ τέτοιες συζητήσεις δεν γίνονται καν, δεν θεωρείται ταμπού, δεν έχει γίνει ποτέ αναφορά για παιδιά προβληματικά λόγω ομοφυλόφιλων γονιών, κανένα πρόβλημα σε σχολεία τίποτα, βασικά στα @@ τους είναι.

Θεωρείται απολύτως φυσιολογικό για οποιοδήποτε ζευγάρι ανεξαρτήτου φύλου να υιοθετήσει παιδάκι. Με λίγα λόγια χεστήκανε και προφανώς δεν υπάρχουν κομπλεξικοί γονείς που θα γυρίσουν να πουν κακό λόγο για gay, κοντό, χοντρό, οτιδήποτε διαφορετικό άνθρωπο.

Είχαμε και στην καφετέρια που δούλευα ένα φεγγάρι, τακτικούς πελάτες ένα ζευγάρι ανδρών που ερχόντουσαν με το μωράκι τους και ειλικρινά κανείς δεν ασχολιόταν μαζί τους ως κάτι το διαφορετικό και "κακό".

Όλα αυτά φυσικά είναι προσωπική μου άποψη από όσα έχω ζήσει και έχω συζητήσει κατά καιρούς με σουηδούς φίλους και γνωστούς.

Και υπόψιν ζω σε μια αρκετά χριστιανική κοινωνία, για τα Σουηδικά δεδομένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...