alexis4u Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Στο πλαισιο της "καθενας το μακρυ του το κοντο του" κουβεντας. Παρε παραδειγμα το νανισμο. Κακως αλλα θα πουμε "για δες ο Χ θα φτασει ως ενηλικας το ενα μετρο ενω οι γονεις του εχουνε φυσιολογικο υψος. Μα και ο νανισμος ειναι της φυσης, δεν ειναι κατι τεχνητο. Επισης ειναι μειοψηφια, η περισσοτεροι ανθρωποι γυρω μας δεν ειναι κατω απο 1,30. Α, και κανεις μας δεν μισει αυτους του ανθρωπους, μονο περιπτωσαρες τετοιων ανθρωπων υπαρχουνε που ουτως η αλλως η πλειοψηφια δεν την αντιμετωπιζει σοβαρα. Αν το παιδι μου γεννιοτανε με νανισμο, θα το μισουσα; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Αν ομως (ξερω χαζη υποθεση) πηγαινα να υιοθετησω και μου ελεγαν οτι εχω να διαλεξω αναμεσα σε δυο παιδακια το ενα μαθαινα οτι δεν θα ξεπερνουσε ποτε τα 80 εκατοστα, ενω το αλλο οχι τολμω να παραδεχτω για να μην το παιζω μητερα τερεζα οτι το πρωτο για να με κερδισει, θα επρεπε να προσπαθησει -παραπανω Επαναλαμβανω, θα επρεπε να ημουνα ψυχοπαθης για να τους μισω ετσι στα ξεκουδουνα. Καλα να ειναι οι ανθρωποι. Η ζωη δεν ειναι ασπρο-μαυρο, εχει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ αποχρωσεις του γκριζου Ειναι πχ σα να σε ρωταει καποιος αν μισεις τους Τουρκους; πειραζει ουτε να τους μισω ουτε να τους θεωρω αδελφια; ο,τι και τους καναδους ή τους Βελγους. Δεν με απασχολει! Πρεπει σωνει και καλα να διαλεξω μερια; ουφ! Αυτό που κάνεις τώρα ξέρεις πως λέγεται έ; λόγική πλάνη, δες εδώ κι όλας έτσι για τεκμηριωση αυτού που σου λέω http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B7 βρες ποιο ακριβώς ειναι αυτό που κάνεις. τι σχέση ο νανισμός με την ομοφυλοφυλία τώρα δηλαδή, ο νανισμός είναι πάθηση και προκαλέι πρόβλημα σε αυτόν που το έχιε. ο σεξουαλικός προσανατολισμός τι σχέση έχει με αυτό; εδώ μιλάμε για το τις υιοθεσίες απο τα γκέι ζευγάρια και το κατα ποσο αυτή η μορφή οικογένειας είναι επιτυχημένη και εσύ μιλάς για τον νανισμό. έ όχι, έλεος τρεις λαλούν και δύο χορεύουν. κάτι σαν τους ένδοξους One αφου παντως με ρωτας, εχω ηεδη απαντήσει στο θέμα. τα άτομα έχουνε αδικηθεί μια φορά παο την φύση και έχουνε κάτι που τους εμποδίζει να ζήσουνε μια φυσιολογική ζωή (σωματική/πνευματική αναπηρία, που δεν τοςυ αφήνει να είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες) τα δίνουνε εξτρά εμείς οι νοήμονες. εξτρά επιδόματα τον μήνα, εξτρά κουπόνια να πάνε διακοπές το καλοκαίρι κοκ. δεν διαφωνούμε σε κάτι. αν λοιπον σε ευνοεί να θεωρείς την ομοφυλοφυλια κατι σαν τον νανισμο γιατι ετσι αισθανεσαι καλύτερα, τότε όχι μονο δεν πρεπει να κατηγορείς για κατι αυτά τα ... άρρωστα (λέμε τώρα) άτομα, πρέπει να τα΄δινεις πιο πολλά απο σένα. απο όσο ξέρω η εποχή του καίαδα εχει περασει εδώ και καιρό. Οχι ακριβως.Η ΑΡΑ εχει τα συμπερασματα τα οποια ισχυουν λιγοτερο απο μια δεκαετια,απο τοτε δλδ που επιτρεπονται οι υιοθεσιες στις ελαχιστες χωρες παγκοσμιως.Αρα καταληκτικα συμπερασματα απο την πλευρα της Ψυχολογικης ερευνας δεν υπαρχουν.Στην Ψυχολογια χρειαζομαστε καλοσχεδιασμενη ερευνα σε βαθος χρονου ωστε να μπορεσουμε να καταληξουμε σε αξιοπιστα αποτελεσματα.Αυτο που μπορουμε να πουμε ομως ειναι οτι ενθαρυντικα αποτελεσματα φαινεται να υπαρχουν. Ως παραδειγμα να αναφερω τις ερευνες για την καταργηση της ομοφυλοφιλιας ως διαταραχη το οποιο μας πηρε στην Ψυχολογια 70 χρονια καλοσχεδιασμενης ερευνας. οχι, δεν εχουμε αποφανθει καταληκτικα απλα εχουμε καποια αρχικα στοιχεια απο τις ελαχιστες χωρες παγκοσμιως κ για περιορισμενο χρονικο διαστημα.Δεν κανουμε ετσι Ψυχολογικη ερευνα.Τοσο η ΑΡΑ οσο κ ο BPS αναφερουν αυτα τα αποτελεσματα στο πλαισιο της συμφωνημενης ενεργης πολιτικης των Ψυχολογικων συλλογων παγκοσμιως για την καταπολεμηση του στιγματος κ της ομοφοβιας που αντιμετωπιζουν συχνα οι ομοφυλοφιλοι. Δες παραπανω τι λεω. Κοίτα, δεν θέλω να διαφωνήσω μαζί σου σε κάτι. Προσωπικά ειμαι φοιτητής ιατρικής και έχω παρακολουθήσει και παιδοψυχιατρική και έχω μιλήσει με καθηγητές που συμμετέχουνε οι ιδιο σε έρευνες και σε ζευγάρια που ζουνε στην ελλάδα (ναι υπαρχουνε κι εδω, στην αθήνα κυρίως, απλά κρύβονται). Αυτό που κου έκανε εντύπωση ητανε που ειπανε οτι οχι μονο ειναι εξισου καλες με τις παραδοσιακες οικογενείες αλλα ακριβώς λόγω της διαφορετικότητας τους οι ιδιοι οι γονεις μαθαινουνε στα παιδια μηχανισμούς να επεξεργάζονται το diversity γύρω τους κάτι που ένα στρέιτ ζευγάρι (οχι οτι δεν μπορεί να το κάνει) δεν μπαίνει στην διαδικασία να το κάνει. εν ολίγοις, τα καταφέρνουνε καποιοες φορές ακόμα καλύτερα. κι αυτό ήτανε που μου έκανε εντύπωση. Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω απο αυτά που ήδη ξέρουμε. Το έυνασμα βασικά για ατυές τις ερευνες το έδωσε η αποκάλυψη της αρκετά συχνά ομοφυλόφυλης οικογένειας στο ζωικό βασίλειο σε συνδυασμό με την εξέγερση των γκει κινημάτων τις δυο προηγουμενες δεκαετίες. Δεν είναι οτι ξαφνικά απο περιεργεια αφησαμε μερικα χιλιάδες ζευγάρια να παρουνε αθώες ψυχές στα χέρια τους χωρίς να έχουνε κάποια βάση. (βέβαια τα στρειτ ζευγάρια κανείς δεν τα ελέγχει άλλου παπά ευαγγέλιο αυτό)/ Οι άνθρωποι αναρωτηθήκανε: είνα λειτουργική αυτή η μορφή οικογένειας; δημιουργεί καποια προβλήματα στα παιδιά; αυτό ανέλαβε η παιδοψυχατρική και έχει δώσει ήδη απαντήσεις. και η πρώτη φουρνιά.... εξωσωματικών παιδιών σήμερα μόνο τα 30 έχει φτάσει, αλλά κι εκεί έχουεν καταλήξει οτι ειναι απολύτως φυσιολογικά όπως τα παιδιά που συλληφθήκανε με τον πατροπαράδοτο τρόπο. και έτσι η εξωσωματική επιλογή θεωρείται κάτι τελείως νορμάλ. ε έτσι εθωρείται και η υιοθεσία απο γκέι ζευγάρια για τους παιδοψυχιατρούς. Πως να στο δώσω να καταλάβεις, να μην έχουνε ανούσια κολλήματα
Pokemon640 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 εγώ συμφωνώ στην υιοθεσία ΑΡΚΕΙ το ζευγάρι να είναι σωστό, και να αγαπάει ο ένας τον άλλο. Δυστυχώς αυτό (και άσχετα σεξουαλικού προσανατολισμού) λίγες φορές υπάρχει.
alexis4u Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω τοποθέτηση. Συνήθως γίνεται η εκβιαστική σύγκριση ανάμεσα σε περιπτώσεις ακατάλληλων ετερόφυλων οικογενειών με θέματα κακοποίησης ή διαβίωση σε ιδρύματα μπροστά στα οποία ένα "πολιτισμένο" gay ζευγάρι φαντάζει μάνα εξ'ουρανού. Θεωρώ πως ιδανικό περιβάλλων να μεγαλώνει ένα παιδί είναι σε μια οικογένεια με πατέρα και μητέρα. Από εκεί και πέρα απλά διαλέγουμε the lesser of two evils. Δεν ακούστηκε ακριβώς πολιτικά ορθό αυτό, εννοώ από εκεί και πέρα κάνουμε εκπτώσεις. Δεν πιστεύω ούτε πως οι gay γονείς θα μεγαλώσουν gay παιδιά, ούτε πως κατ'ανάγκη θα δράσουν αρνητικά στην ψυχολογία ή γενικά στην διατροφή του. Αν και δεν πρέπει να απαγορεύεται η υιοθεσία από gay ζευγάρι δεν πρέπει να είναι ανταγωνιστικό ενός ετερόφυλου ζευγαριού με τα ίδια προσόντα. Είμαι της γνώμης πως δεν είναι σωστό να κάνουμε πειράματα με τις ζωές κάποιων απλά για να ταιριάξουν στο life style κάποιων άλλων. Θα μου πείτε το να είναι gay κάποιος δεν είναι απλά life style γιατί δεν είναι επιλογή, σεβαστό, αλλά το να θέλει ένα gay ζευγάρι να παίξει την οικογένεια είναι. Α δηλαδή τα στρέιτ ζευγάρια δεν παίζουνε κάθε μέρα με τις ζωές των παιδιών τους, και χωρίς να ρωτάνε και κανέναν κι όλας; είναι επιχειρήματα αυτά τώρα; πως ακριβώς ένα γκεί ζευγάρι θα παίξει με την ζωή του παιδιού θα υιοθετήσει; θα αρχίσει να το πετάει στον τοίχο η δεν θα το αγαπήσει; το τι θεωρείς εσύ ιδανικό κράτα για τον εαυτό σου, άλλοι θεωρούνε άλλα πράγματα. ας συνυπάρξει λοιπον ισοτιμια και αλληλοανοχή γιατι στο κάτω κάτω, δεν τίθεται νούμερων. υπάρχουνε τοσο ορφανα πολύ περισσοτερα απο ολα τα στρειτ και γκει ζευγαρια που θελουνε να υιοθετησουνε. αλλα φρασεις του στυλ πρωτα τα στρειτ και μετα τα γκει ζευγαρια τις θεωρω τελειως απαραδεκτες και υποκρυπτουνε τοσο εμμεσο ρατσισμο και ομοφοβια, πολύ πιο επικινδυνης μορφής απο αυτούς που βρίζουνε. Προαιτερότητα θα δώθει στο ζευγάρι που είναι πιο κατάλληλο ειτε ειναι το στρειτ ειτε το γκει. ουδεμία διαφορά δεν υπάρχει. μου θυμιζεις κατι αλλους ναι μεν καντε οτι θελετε αλλη μην προκαλειτε. δηλαδη μην κυκλοφορειται χερακι χερακι οπως τα στρειτ ζευγαρια για παραδειγμα, προκαλειτε. ενω το στρειτ ζευγαρι που η ια ειναι ξεκωλο με το μαλλι πλατινα κι ο αλλος γαμωσταυριζει και φιλιουνται στην μεση του δρομου δνε προκαλει; αν είναι δυνατόν. όταν λέμε ισοτιμία θα υπάρχει σε ολους τους τομείς και όχι μόνο μεσα σε 4 τοιχους. γκει δεν ειμαστε μονο μεσα στα σπιτια μας, ειμαστε κι εξω. οπότε φαντάσου τι έχει να γίνει όταν έρθει ο μπαμπάς... και ο άλλος μπαμπάς να ρωτήσουν για το παιδί στο σχολείο. δηλαδή σοβαρά τώρα και ξύλο να μην φάει, σίγουρα στο ελληνικό δημόσιο γυμνάσιο αν γίνει αυτό θα το αντιμετωπίζουν το παιδί διαφορετικά από εκεί και μετά οι γύρω του και αυτό θα έχει επίπτωση στην ψυχική υγεία του. η εναλλακτική είναι το παιδί να μεγαλώσει σε προστατευτική φουσκάλα Μα σαφώς δεν είναι έτοιμη ακόμα η ελληνική κοινωνία ούτε σε είπα εγώ ότι πρέπει αυτήν την χρονική στιγμή να γίνουνε υιοθεσίες κατευθείαν. Κατ αρχας δεν υπαρχει η δυνατοτητα συναψης γάμου ακόμα (θεμα χρονου ειναι αυτο βεβαια). κατσε να φτασουμε εκει και βλεπουμε για υιοθεσίες. το ξανατονίζω όμως οτι το επιχείρημα αυτό δεν στέκει. ο έλληνας είανι λιγο μαζόχας και ακολουθεί μόδες. αν πριν 40 χρόνια μιλούσες για ισοτιμία αντρών γυναικών στην ελλάδα θα ακουγες ακριβώς τα ίδια με αυτά που ακούω εγώ απο σένα τώρα. Θεωρω προσωπικα οτι η επομενη γενια που θα γινουεν γονείς δεν θα εχει απολυτως κανενα προβλημα με το θεμα και οτι (σε καμια 20αρια χρονια απο τωρα) θα βλεπουνε αυτα που ραφουμε εδω και θα γελανε. στοίχημα; :Ρ Ένα παιδί λειτουργεί με βάση την ψυχολογία του όχλου πολύ περισσότερο από έναν ενήλικο. Ακόμα και να το μορφώσουμε θα μάθει πως αυτοί που αποκλείουν από τον κανόνα συνήθως έχουν γενετικό υστέρημα. τα υπέρβαρα παιδιά έχουν αργό μεταβολισμό, τα παιδιά με γυαλιά έχουν γονείς με γυαλιά κοκ. Θα καταλάβει πως το παιδί με 4 μυωπία δεν πάει για πιλότος, θα πει κάποιος μα μπορεί να κάνει laser και να έχει τέλεια όραση, αλλά πάλι τότε κάνουμε εκπτώσεις. ε τι θες να πεις δηλαδή; και τι θα σκεφτεί για το παιδί με δυο γκει γονείς; να το ρωτήσει δεν σε πειράζει που δεν έχεις μπαμπά και μαμά; οτι ειναι κατα καποιο τροπο ελλατωματικα η υστερεί; η απάντηση που θα παρει θα ειναι απο το ιδιο το παιδί αυθορμητη, ειλικρινής και θα ειναι οχι. ρωτα παιδια που είναι τωρα 30 χρονων και πανω πως σε ακομα που τα βιωσανε αυτά στο σχολείο πως το αντιμετώπίσανε. μια χαρά ισορροπημένοι ενήλικες είναι και περιγράφουνε κι όλας ολα αυτά που λές. το κάθε παιδί με τον δικό του τρόπο διαφέρει. το να προβάλλουμε τον έντονο ρατσιμό της κοινωνίας είναι για μένα λίγο η βιτρίνα και όχι η ουσία του προβλήματος. θα αναλωθώ πάλι σε τετριμμένο παράδειγμα, αλλά χάρη "ΙΣΟΤΙΜΑΣ" ποιος από τους δύο γονείς στο gay ζευγάρι θα θηλάσει ? Το παιδί δεν θα πεθάνει φυσικά θα πει κάποιος από γάλα σκόνη αλλά πάλι κάνουμε εκπτώσεις σε σχέση με το ιδανικό α δηλαδή αν το παιδί ειναι σε μεγάλη ηλικία και δεν χρειάζεται θηλασμό η στα στρειτ ζευγάρια που είναι και πολλά και η μητέρα επιλέγει να μην θηλάσει τα ίδια θα πείς; ξέρεις πόσα παιδία απο επιλογή των στρειτ γονιών τους δεν θηλάζουνε; σε καθημερινό φαινόμενο; σε αυτούς θα πεις τα ίδια η θα τους απαγορεύσεις να έχουνε παιδί; μα τι ακούω! κι αν η μάνα πάθει καρκίνο στον μαστο και δεν μπορεί να θηλάσει, τι θα κάνουμε, θα πεθάνει το παιδί, δεν θα έχει να φάει; αυτό να υποθέσω δεν θα το πεις για τις γκέι γυναίκες που έχουνε μαστο να θηλάσουνε. εκτός αν κι αυτές απο επιλογή δεν θελήσουνε να θηλάσουνε. αλλα αφού υπάρχει μαστός δεν τίθεται θέμα. τι άλλο θα ακούσω. Να τις ακούσω. αυτήν την στιγμή δεν το έχω διαθέσιμο το λίνκ, θα στο βρώ και θα στο δώσω. πάντως δεν θέλει πολύ, αν γκουγκλάρες την φράση ομοφυλοφυλία εξελικτική βιολογία φύση κοκ θα σου πεταχτούνε πολλά άρθρα. θα εκπλαγείς με αυτά που θα διαβάσεις. υπάρχει και το βιβλίο του bruce bagemihl biological exuberance: animal homosexuality and natural diversity. Αυτό αν το διαβάσεις θα δείς τι πλάκα θα πάθεις! ορίστε ο τύπος και σε αυτά εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Bagemihl http://www.youtube.com/watch?v=uZfIeFDZtWE Με αυτή τι λογική ακριβώς αυτό σημαίνει ακριβώς αυτο σημαίνει λέει; χαχαχαχαχα. αν ήξερες οτι σε καθημερινή βάση ουτε το 5% του σέξ στο ζωικό βασίλειο δεν συμβαινει για αναπαραγωγή δεν θα το έλεγες αυτό. σημαίνει αυτό ακριβώς που λέω κι εσύ δεν το βλέπεις γιατι φοράς παρωπίδες. σε μερικά εκατ χρονια απο τωρα, οπως στο λεω, δεν ξερεις τια λλους τροπους θα βρει η φυσική επιλογή να μεταβιβάσει γενετικό ύλικο οπως ειχε πριν μερικα εκατ χρονια άλλους τρ΄πους. μπορεί να μην χρειάζεται καν σέξ, οπως δεν χρειαζοτανε χρονια πιο πριν. το ξερω αυτό είνα λίγο εξτρίμ και πάει κόντρα σε ότι κοσμοθεωρία μπορείς να έχεις στο κεφάλι σου αλλα δυστυχώς οι έρευνες στο ζωικο βασίλειο περί σκοπού σέξ και αναπαραγωγής έχουνε αναγκάσει τους βιολόγους να βάλουνε την αναπαραγωγή σε δεύτερη θέση, κυριολεκτικά. Ο δαρβίνος που έγραψε την εξελικτική θεωρία και πίστευε αυτό που λές εσύ ουσιαστικά δεν πρόλαβε να μελοετήσει την ομοφυλόφυλη συμπεριφορά, η απλά την αγνοούσε γιατί δεν μπορούσε να βρεί κάποιον ευνόητο λόγο. σήμερα οι επιστήμονες έχουνε και την τεχνολογία και την γνώση να δώσουνε εξηγήσεις και γι αυτό. Σε μερικά εκατ χρόνια η γιαγιά μου θα έχει ροδάκια Ναι, επειδή δεν ξέρεις τι να απαντήσεις, αρχίζεις τις ειρωνίες. εντάξει είναι λίγο δύσκολο να αφήσουμε τις δοξασίες και τα δόγματα του περελθόντος που μας κανουνε να αισθανόμαστε ανώτεροι απο τους άλλους πίσω μας, αλλά τι να κάνουμε. έτσι έιναι. ] Αυθαίρετος παραλληλισμός εγώ κάνω αυθαίρετο παραλληλισμο η εσύ με τα ροδάκια; τα βίντεο που έχω δώσει πιο πάνω που τα έχει δείξει και ο σκάι και που μιάνε μέσα βιολόγοι για το θέμα τα είδες; (ναι δεν ειναι γκει, βιολογοι ειναι που απλα μελετουνε το ζωικο βασίλειο) ε; γιατί αν τα είδες δεν θα εγραφες όλα αυτά. προφανώς μας δουλεύεις, το ότι αρπακτικά ζώα μεγαλώνουν με τις μητέρες τους δεν σημαίνει τίποτα, μεταφράζεις αυθαίρετα μηχανισμούς επιβίωσης σε κοινωνικούς δεσμούς και μιλάς για πληθυσμιακό έλεγχο σε είδη που πάντα είχαν θέμα επιβίωσης εντάξει αν δεν πιστέυεις εμένα και σε αυτά που εχώ παραπάνω, σε αφήνω στο γκούγκλ. θα μπορύσα να πω οτι εκεί θα βρείς πιο έγκυρες πηγές κι όλας. κανείς δεν σε δουλεύει. οι μέλλισες έχεις σκεφτέι ποτέ οτι το μεγαλύερο μέρος της ζωής τους το ζουνε ουσιαστικα σε ομοφυλοφυλες κοινωνίες; αφου κανουνε σεξ με τους κηφήνες μια φορα καθε τοσο τους διωχνουνε (αυτό πιστεύω το ξέρεις). μεσα στις κυρήθρες τι κανουνε νομιζεις, κυρησουνε ορκο αγαμίας; οι συμπεριφορές στα παραδείγματα που έδωσες έχουν να κάνουν με θέματα επιβίωσης και δεν αφορούν μικρή μερίδα των πληθυσμών αλλά γενικά το είδος. ίσα ίσα, αυτό είναι το δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα και ο δικος σου βολικός τροπος να δωσεις ερμηνεία σε αυτό το φυσικό φαινόμενο. η συμπεριφορα υπαρχει ακομα κι οταν υπαρχει πληθωρα ατομων και των δυο φυλων. στο ξαναλεω εισαι αδιαβαστος σε αυτο το σημείο. οι ελαφίνες να δείς τι κάνουνε το εμπρόσθιο λακτισμα με τα αλλα θυληκα, μπροστα στα αρσενικά κι όλας! τα αγνοούνε και φλερταουνε μεταξυ τους. αυτο συμβαινει και η φυση το επιτρεπει, προφανως καποιον εξελικτικο ρολο παίζει. δεν εχει δωθει σαφής απάντηση στο ζήτημα για να σου την πω εδω, το μονο σιγουρο οτι ουτε παραφυσι ειναι ουτε παει κοντρα σε κανα νομο της φύσης. ουτε αφορα θεματα επιβιωσης. η ομοφυλοφυλη συμπεριφορα ειναι καθολικο φαινομενο και εξισου διαδεδομενη με την ετεροφυλη. δεν το λεω εγω (ουτε κι εγω το πιστευα βασικα στην αρχη) το λενε οι επιοστημονες που το μελετανε το θεμα. ξεκινα με τα βιντεοζ που εχω δωσει σε προηγουμενα ποστς να παρεις μια πρωτη γεύση. νοτ ρεαλλυ ναι δεν είναι; η θα μας πείς οτι δεν παρατηρείται κι αυτό, όπως ο βιασμός και άλλα; φυσικά είναι γιατι συμβαίνουνε στις κοινωνίες των ζωων. το αν ειναι λογικα η οχη, είναι άλλο θέμα. άλλωστε και απο την ιστορια ξερουμε οτι κανιβαλισμος εχει υπαρξει και μαλιστα αποδεκτος (!!!!) και σε κοινωνιες ανθρώπων. αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ηθικο να τρωμε ο ενας τον αλλον. τωρα οσον αφορα το τελευταιο για τους εβραιους κοκ, εχω ενα θεματακι με ολες τις μονοθειστικες θρησκείες. ο λογος που ανθρωποι σαν εμενα εχουνε υποφερει τα πανδεινα ειναι βιβλια σαν την αγια γραφη, τα λεγομενα του ψυχοπαθη παυλου και του μεγα δολοφονου μωαμεθ. πριν την ελευση αυτν των θρησκειων οι ανθρωποι ποτε δεν ψάξανε... αίτια την ομοφυλοφυλία. το θεωρούσανε κάτι τόσο φυσικό (μας το λεει και ο διασημος αριστοφάνης στα έργα του με τοσο γλυκό τρόπο, καλά λογικό, αυτος εκραζε τοςυ πάντες, τους γκέι θα άφηνε στην άκρη) όπως το να θες να πιείς νερό και να κοιμηθεις το βράδυ. για τράβα στην ιαπωνία πχ, που πάντα είχανε πολυθειστικές ανεκτικές θρησκείες. θα δεις οτι η ομοφυλοφυλια ητανε παραμονη μονο για εφτα χρονια τον προηγουμε αιωνα οταν ήρθε η μοδα του σοδομισμου απο την δύση. και ως γνωστον η ιαπωνικη κοινωνια ειναι μια απο τις πιο ανεκτικες στο σχετικο θεμα (περιεργο, δεν νομίζω). ξερεις, yaoi, animes κοκ δεν ξερω κατα ποσο θα σε βοηθησει η απαντηση που σου εδωσα, αλλα δεν σκοπευω να αναλωθω ξανά σε πινγκ πονγ στυλ πόστς. ειναι κουραστικό, ανούσιο και δεν είναι και ο σκοπός του τόπικ. υγ το τραγικό ειναι να μου πεις τωρα οτι εχουνε κατακλυσει ον χώρο γκει επιστημονες και δινουνε ψευδη δεδομενα, το εχω ακουσει κι αυτο. ο μπρους μπαγκεμιλ κατηγορησε την επιστημονικη κοινοτητα μεσα στο πολυ πετυχημενο βιβλιο του για το ακριβως αντιθετο, οτι δηλαδη για εναν ολοκληρο αιωνα η κατελλειμενη απο προκατελλειμενους στρειτ επιστημονες επιστημονικη κοινοτητα αρνουτανε να δωσει σημασια σε κατι που βλεπανε συνεχως στα ματια τους μπροστα (την ομοφυλοφυλη συμπεριφορα δηλαδη) και επιπονα την αγνοουσανε, γιατι απλα δεν τους κολλαγε στην ηθικη τους. ετεροσεξισμος σε όλο το μεγαλείο. (το ιδιο βασικα εκανε και η ψυχιατρικη με την ψυχαναλυση επι εναν ολοκληρο αιωνα βασιζομενη σε θεωρίες του καθε τσαρλατανου που προσπαθουσε να αποδειξει οτι το γκειλικι ειναι ασθενεια της μπαρξουριας - αληθεια γιατι το καταταξανε σαν ασθενεια σε πρωτη φαση κανεις δεν το ρωταει αυτο κι αν ειναι αστείο αλλα τεσπά. έπρεπει να βάλουνε μπρος τι ερευνες ου κινσει και της εβελιν χουβερ περι ποικιλομορφιας του σεξουαλικου προσανατολισμου για να αρχιζει να ωριμάζει η επιστημονική κοινότητα, ναι αυτός ήτανε ο λόγος οχι οι πιέσεις απο τα γκέι κινήματα) αν δεις τα βιντεοζ θα ακουσεις και εξομολογηση ενος τετοιου επιστημονα που δυσκολευθηκε να παραδεχτει οτι σε ενα ειδος ταυρων νομιζω, δεν θυμαμαι, τα αρσενικα ζουσανε το μεγαλυτεορ διαστημα του χρονου σε ομοφυλοφυλες αγελες, και συνευρισκοτανε με τα θυληκα που και που για την διαδικασια της αναπαραγωγής. να μην αρχισουνε για τα λοντάρια τώρα... καληνύχτα :Ρ
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Οι άνθρωποι αναρωτηθήκανε: είνα λειτουργική αυτή η μορφή οικογένειας; δημιουργεί καποια προβλήματα στα παιδιά; αυτό ανέλαβε η παιδοψυχατρική και έχει δώσει ήδη απαντήσεις. και η πρώτη φουρνιά.... εξωσωματικών παιδιών σήμερα μόνο τα 30 έχει φτάσει, αλλά κι εκεί έχουεν καταλήξει οτι ειναι απολύτως φυσιολογικά όπως τα παιδιά που συλληφθήκανε με τον πατροπαράδοτο τρόπο. και έτσι η εξωσωματική επιλογή θεωρείται κάτι τελείως νορμάλ. ε έτσι εθωρείται και η υιοθεσία απο γκέι ζευγάρια για τους παιδοψυχιατρούς. Πως να στο δώσω να καταλάβεις, να μην έχουνε ανούσια κολλήματα Ας ειμαστε ακριβεις.Η καθ υλην αρμοδια επιστημη για την ερευνα γυρω απο την υιοθεσια για τα ομοφυλα ζευγαρια πεφτει within the remit της Ψυχολογιας.Μην το κουραζουμε ομως.Η Ψυχιατρικη δεν εχει δωσει καμια απαντηση ποσο μαλλον καταληκτικη κ αν καποια απαντηση ερθει αυτη θα ειναι απο το πεδιο της ερευνας της Ψυχολογιας ως η υπευθυνη επιστημη παγκοσμιως για την παρατηρηση,αξιολογιση κ καταγραφη της ανθρωπινης συμπεριφορας κ της ψυχοκοινωνικης προσαρμογης του ανθρωπου. Η ενσταση εγκειται κυριως ως προς τα καταληκτικα συμπερασματα που ανεφερες.Αυτα δεν υπαρχουν.Εκεινο που εχουμε κ ας μην αναγκαστω να το πω κ τεταρτη φορα ειναι ενθαρυντικες ενδειξεις σε μικρο χρονικο διαστημα κ σε περιορισμενα cultural backgrounds.H APA κ ολοι οι Ψυχολογικοι Συλλογοι παγκοσμιως κινουνται στα πλαισια της πολιτικης για την καταπολεμιση του στιγματος κ της ομοφοβιας εξου κ κανουν ιδιαιτερα μνεια στα πρωιμα ακαδημαικα/ερευνητικα αποτελεσματα
35apontos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Ποιός είναι ο ενεργητικός και ποιός ο παθητικός;Ένα συν στον "δικό μας",παίζει σε γήπεδο που το ξέρει*,ο άλλος έχει πολύ γκουγκλ ακόμα... *άσχετα αν το θέλει για πειραματόζωο,αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει,ψυχοέτσι δηλώνει ο άθρωπας...)
RedPanda Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Οι προσωπικες σου αποψεις για το εαν ''παιζει'' το ρολο η οχι της οικογενειας ενα γκευ ζευγαρι ειναι θεμιτες.Εξαλλου διαλογος γινεται εδω. Προσπαθεί να εξομοιώσει τη λειτουργία της οικογένειας, το gay ζευγάρι. Το ότι η ψυχολογία λέει πως η ομοφυλόφιλη συμπεριφορά δεν είναι ψυχασθένεια δεν σημαίνει αυτόματα ότι ζευγάρια αυτού του προσανατολισμού είναι ιδανικά για την ανατροφή παιδιών. άλλη λειτουργία η μία άλλη η άλλη. γιαυτό πιστεύω πως ένα gay ζευγάρι δεν πρέπει να είναι πρώτη επιλογή στο θέμα της υιοθεσίας ουτε το 5% του σέξ στο ζωικό βασίλειο δεν συμβαινει για αναπαραγωγή σωστότερο είναι το "δεν έχει αποτέλεσμα" την αναπαραγωγή, γιατί με το "για" αναπαραγωγή υπονοείται πως έστω αυτό το 5% γίνεται βάση ενός οικογενειακού σχεδιασμού, ενώ τα ζώα δρουν σύμφωνα με ένστικτα. ναι δεν είναι; η θα μας πείς οτι δεν παρατηρείται κι αυτό σαν πρακτική έχει παρατηρηθεί σε υποανάπτυκτες φυλές που δεν υπάρχουν πια. η σπογγώδεις εγκεφαλοπάθεια δεν σου λέει τίποτα ? στα στρειτ ζευγάρια που είναι και πολλά και η μητέρα επιλέγει να μην θηλάσει τα ίδια θα πείς; δεν κάνει σωστή επιλογή αν είναι σωματικά εντάξει και ως γνωστον η ιαπωνικη κοινωνια ειναι μια απο τις πιο ανεκτικες στο σχετικο θεμα (περιεργο, δεν νομίζω). ξερεις, yaoi, animes κοκ Σοφόν το σαφές, ούτε στην Ιαπωνία με τις πολυθεϊστικές τους παραδόσεις μπορούν να παντρεύουν ή να υιοθετήσουν ομοφυλόφιλοι ούτε στην μονοθεϊστική ελλάδα. Εξυπνάδες με αναφορές σε pop κουλτούρα μπορούμε να κάνουμε και με σειρές του Παπακαλίατη αυτο συμβαινει και η φυση το επιτρεπει, προφανως καποιον εξελικτικο ρολο παίζει. από να μην παρεμποδίζει η συμπεριφορά αυτή τη λειτουργία της αγέλης μέχρι να ισχυριστούμε πως έχει εξελικτικό ρόλο στο είδος, έχει απόσταση. η φυσική επιλογή έχει να κάνει με χαρακτηριστικά που βοηθάν στην επιβίωση του είδους μέσα από την αναπαραγωγή. το να ισχυριστεί κανείς πως ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι η ομοφυλόφιλη συμπεριφορά είναι αυθαίρετο καθώς μπορεί να ισχυριστεί ο ίδιο για πολλές συμπεριφορές η ομοφυλοφυλη συμπεριφορα ειναι καθολικο φαινομενο και εξισου διαδεδομενη με την ετεροφυλη. προσπαθείς να υπερασπιστείς το πόσο φυσική είναι η ομοφυλόφιλη συμπεριφορά γενικά που δεν είναι το θέμα μας και δεν με ενδιαφέρει, μιλάμε συγκεκριμένα για μηχανισμούς αναπαραγωγής, το ότι συναντώνται συμπεριφορές τέτοιες στη φύση από μόνο του δεν απαντάει στο πως εξυπηρετούν την αναπαραγωγή οι ελαφίνες να δείς τι κάνουνε το εμπρόσθιο λακτισμα με τα αλλα θυληκα, μπροστα στα αρσενικά κι όλας! και σε bar βλέπεις κοπέλες να κάνουν παιχνίδι για να τραβήξουν βλέμματα, πιο πολύ για να ξυπνήσουν τα αρσενικά το κάνουν θες να εξηγήσεις μία γιατί οι "εκπτώσεις" είναι κάτι το κατακριτέο; εκπτώσεις στην ανατροφή παιδιών ? βρες ποιο ακριβώς ειναι αυτό που κάνεις. τι σχέση ο νανισμός με την ομοφυλοφυλία τώρα δηλαδή, ο νανισμός είναι πάθηση και προκαλέι πρόβλημα σε αυτόν που το έχιε. ο σεξουαλικός προσανατολισμός τι σχέση έχει με αυτό; με το να γεννηθεί κάποιος gay έχει το πρόβλημα να μην έλκεται σεξουαλικά από το άτομο με το οποίο μπορεί να φέρει απογόνους στο κόσμο
Lucifer Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 εκπτώσεις στην ανατροφή παιδιών ? Αν μιλάμε για ανατροφή, κάτι το οποίο δε μου φαίνεται δόκιμο παραλληλισμού με LASIK και γάλατα σκόνη, θα ήθελα απλώς να ακούσω πως προκύπτει πως είναι "έκπτωση" η υιοθεσία από την σκοπιά του υιοθετημένου παιδιού.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 με το να γεννηθεί κάποιος gay έχει το πρόβλημα να μην έλκεται σεξουαλικά από το άτομο με το οποίο μπορεί να φέρει απογόνους στο κόσμο προβλημα κοινωνικο,κοινωνιολογικο,κοινωνικης αποδοχης η κοινωνικων δομων εως ενα βαθμο κ παντα εξαρτομενο απο τις κοινωνιες για τις οποιες αναφερομαστε.Ετσι να το δεχτω σε face value. Επι της ουσιας για την τεκνοποιηση ειπαμε εχουμε τον παραγωντα της γενναιας πολιτικης που λυνει την κοινωνικη αναγκαιοτητα που καλει τα ομοφυλα ζευγαρια να εχουν δικαιωμα στην ολοκληρωμενη οικογενεια ως ενα βαθμο κ σε περιορισμενες χωρες. Ειναι μια αρχη.Αυτο που πρεπει να ειναι το αληθινο focus ειναι οι ευρυτερες αναπτυξιακες επιπτωσεις στα παιδια αυτα.Εκει τηρουμε σταση αναμονης ανεξαρτητα απο τις προσωπικες μας αποψεις.
tsifotis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Αυτό που κάνεις τώρα ξέρεις πως λέγεται έ; λόγική πλάνη, δες εδώ κι όλας έτσι για τεκμηριωση αυτού που σου λέω http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B7 βρες ποιο ακριβώς ειναι αυτό που κάνεις. τι σχέση ο νανισμός με την ομοφυλοφυλία τώρα δηλαδή, ο νανισμός είναι πάθηση και προκαλέι πρόβλημα σε αυτόν που το έχιε. ο σεξουαλικός προσανατολισμός τι σχέση έχει με αυτό; εδώ μιλάμε για το τις υιοθεσίες απο τα γκέι ζευγάρια και το κατα ποσο αυτή η μορφή οικογένειας είναι επιτυχημένη και εσύ μιλάς για τον νανισμό. έ όχι, έλεος τρεις λαλούν και δύο χορεύουν. κάτι σαν τους ένδοξους One αφου παντως με ρωτας, εχω ηεδη απαντήσει στο θέμα. τα άτομα έχουνε αδικηθεί μια φορά παο την φύση και έχουνε κάτι που τους εμποδίζει να ζήσουνε μια φυσιολογική ζωή (σωματική/πνευματική αναπηρία, που δεν τοςυ αφήνει να είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες) τα δίνουνε εξτρά εμείς οι νοήμονες. εξτρά επιδόματα τον μήνα, εξτρά κουπόνια να πάνε διακοπές το καλοκαίρι κοκ. δεν διαφωνούμε σε κάτι. αν λοιπον σε ευνοεί να θεωρείς την ομοφυλοφυλια κατι σαν τον νανισμο γιατι ετσι αισθανεσαι καλύτερα, τότε όχι μονο δεν πρεπει να κατηγορείς για κατι αυτά τα ... άρρωστα (λέμε τώρα) άτομα, πρέπει να τα΄δινεις πιο πολλά απο σένα. απο όσο ξέρω η εποχή του καίαδα εχει περασει εδώ και καιρό. Οκ, η πλανη που ειναι; Μεχρι να μου το εξηγησεις αλλα συγκεκριμενα οχι παραθετοντας ενα λινκ που αφορα στην λογικη πλανη, επιτρεψε μου να εξηγησω. Κατα καιρους γραφονται κακοι, κατα την γνωμη μου, παραλληλισμοι της ομοφυλοφιλιας με κτηνοβασια παιδεραστια (πχ και τι σημαινει επειδη σε καποιους αρεσει να ειναι κολομπαραδες, αμα ηδη τους αρεσε να κανουν σεξ με ζωα θα επρεπε να το ανεχτουμε;. Ασε παλι τις ατελειωτες συζητησεις για το αν ειναι φυσιολογικο. Οποτε προσεξε καλα το παραδειγμα που εφερα. Ναι το καταλαβαινω ακουγεται αστειο ΑΛΛΑ ο νανισμος α) δεν επιλεγεται β) υπαρχει στην φυση - ειναι φυσιολογικος. γ) αποτελει μειοψηφια σε σχεση με το φυσιολογικο υψος δ) καποιες κοινωνιες τους κανουν να ντρεπονται, καποιες ειναι cool ΑΛΛΑ παραμενει, θελουμε ή οχι να το παραδεχτουμε ενα ισχυρο κομματι του εαυτου. Οπως το να ειναι καποιος 2,25μ . Ε πρωτα τον χαρακτηριζει το υψος, μετα το αν ειναι πχ κοκκινομαλης - και πληζ μην αρχισουμε με "σημασια εχει ο χαρακτηρας" κλπ - ναι! συμφωνουμε αλλα ξερεις τι εννοω. ε) δεν τραβαει ο υπολοιπος κοσμος ζορι να χωριζει την ανθρωποτητα σε (χμμ) συνηθισμενου υψους και μη ζ) Ειναι αληθεια το κοιταγμα με μισο ματι, ο πισωπλατος σχολιασμος, η καζουρα σε παιδικες ηλικιες χειροτερευουν τα πραγματα. Αρκετοι δεν το αντεχουνε και αποφευγουνε οσο μπορουνε την πολλη επαφη με την κοινωνια Διαφωνεις καπου; Ε, αμα πεις οτι συμφωνεις δεν θα σε βγαλω οτι τους μισεις και αλλα αυθαιρετα συμπερασματα. Γιατι πραγματικα πρεπει καποιος να μην ειναι στα καλα του να μισει κοσμο που δεν ξεπερναει το ενα μετρο. Ελπιζω πια καταλαβαινεις που το πηγα. Οχι οτι εχει σημασια αλλα φτανει με την πασέ πια υπερβολικη πολιτικη ορθοτητα που θυμιζει αμερικη των 90s. Το νταντεμα ειναι και αυτο ενα ειδος ρατσισμου. Κατι σαν το φλερταρισμα του φεμινισμου με τον μισογυνισμο. Τωρα για το αμα ειναι παθηση ή οχι δεν εχει τοση σημασια, αυτα πανε κι ερχονται (πχ μεχρι προσφατα η ομοφυλοφιλια θεωρουταν νοητικη διαταραχη - που ημαρτον για να σε προλαβω συμφωνω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ). Γι αυτο για να μην κολλησεις στο οτι συκρινω την ομοφυλοφιλια με ασθενεια (που ανετα το νανισμο βλεπω σε λιγα χρονια να το βγαζουνε απο τον καταλογο των ασθενειων ωστε να μην τους προσβαλουν πχ αμα πουνε οτι η ορμονικη ανεπαρκει δεν θεωρειται πια ασθενεια ολα κομπλε; ) Τεσπα, καλου κακου ας πιασουμε καποιον υψους 1,31 που δεν θεωρειται περιπτωση νανισμου αλλα απλα κοντος. Ολα τα προηγουμενα (α-ζ) ισχυουν; Και κατι αλλο. Δεν βρισκω τον λογο να γραφονται σχολια οπως ΑΡΚΕΙ το ζευγάρι να είναι σωστό, και να αγαπάει ο ένας τον άλλο. Δυστυχώς αυτό (και άσχετα σεξουαλικού προσανατολισμού) λίγες φορές υπάρχει. Υπαρχει κανεις που να διαφωνει με την σημασια της αγαπης στον γονιο; Μην διαρηγνυετε ανοιχτες πορτες. Σα να συζηταμε για την παιδεια και μολις παει η κουβεντα στα κριτηρια επιλογης εκπαιδευτικων (πχ πιο αυστηρη επιλογη με βασει τις σπουδες VS εμπειρια/προυπηρεσια - μην κολλατε στα στοιχεια, τυχαια) και να εμφανιζεται καποιος "ολο στωικοτητα" να λεει "πανω απο ολα σημασια εχει να αγαπαει ο δασκαλος τα παιδια!" Ναι, οκ απανταω εγω ευχαριστω πολυ, λες και υπαρχει κανεις που υποστηριζει οτι η αγαπη του καθηγητη για τα παιδια ειναι μειονεκτημα. Η αγαπη για τον συνανθρωπο, το φιλοτιμο κλπ ειναι εννοειται πως ειναι ευπροσδεκτα αλλα ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ. Ως ζαριά που αμα κατσει εχει καλως, τυχερα τα παιδια αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ/ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ως κριτηριο. ---------------- Κατι τελευταιο. Δυο αγαπημενες εργαζομενες τρανσεξουαλ που συζουνε θελουνε να υιοθετησουνε, υπαρχει αντιρρηση; (Υποψιν ειναι δυσκολο να πεις "Α παιδια ΟΚ αμα δεν ειχατε κανει εγχειρηση ολα καλα, αλλα τωρα δεν ειμαι σιγουρος οτι εχετε την απαραιτητη πνευματικη ισορροπια" να αναλαβετε παιδια - θα κατηγορηθεις για ρατσισμο και σε μαλιστα ακομα πιο μικρο πληθυσμο αρα πιο σκληρο. Επισης να το παιξεις 100% ανεκτικος ισως ειναι λιγο ριψοκινδυνο) Και επειδη κουραζομαι να επαναλαμβανομαι. Δεν υποστηριζω ουτε το ναι, ουτε το οχι. Οπως προειπα πιο πανω με την αμβλωση. Ουτε την θελω απαγορευμενη, ουτε χυμα. Απλα προσπαθω να δειξω οτι δεν ειναι ευκολα πραγματα ωστε με συνοπτικες διαδικασιες να καταληγεις καπου. Παντα υπαρχουνε πολλες παραμετροι που με λυπη βλεπω ο κοσμος να προσπερναει χαριν εντυπωσιασμου περι ανοιχτου μυαλου σχεδον παντου (οχι μονο στο ινσμομνια) Αν και προεξοφλω, φανταζομαι τζαμπα χαλιεται σαλιο (ή bandwith) και πολυ πιθανο ειναι να κανιβαλιστει το θεμα (οπως εγινει ηδη με gay αστεισμους και χαβαλε για σεξυ λεσβιες vs πατοζες λεσβιες) με καποιον να ρωτα "εσυ ρε tsifoti τι κολλημα εχεις με τους νανους; τι σου κανανε; και εκει θα αποσυρθω ...
alexis4u Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Οκ, η πλανη που ειναι; Μεχρι να μου το εξηγησεις αλλα συγκεκριμενα οχι παραθετοντας ενα λινκ που αφορα στην λογικη πλανη, επιτρεψε μου να εξηγησω. Κατα καιρους γραφονται κακοι, κατα την γνωμη μου, παραλληλισμοι της ομοφυλοφιλιας με κτηνοβασια παιδεραστια (πχ και τι σημαινει επειδη σε καποιους αρεσει να ειναι κολομπαραδες, αμα ηδη τους αρεσε να κανουν σεξ με ζωα θα επρεπε να το ανεχτουμε;. Ασε παλι τις ατελειωτες συζητησεις για το αν ειναι φυσιολογικο. Καλά και να στο πώ δεν θα το καταλάβεις, οποτε δεν θα στο αναλύσω παραπερα. Τώρα οι συσχετισμοί με παιδεραστίες ειδικά καλύτερα να γίνονται στο πλαίσια της ετεροφυλοφυλικής συμπεριφοράς μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των παιδεραστών βγάζουνε τα απωθημένα τους σε μικρά κοριτσάκια. Στην παιδοφιλία υπάρχει συγκεκριμένη ψυχοπαθολογία γι αυτό λέγεται παραφιλία και εμφανίζεται σε όλους τους σεξουαλικους προσανατολισμούς. Δεν μπορεί να θεωρηθεί λογική μια συμπεριφορά που δεν περιλαμβάνει συναινούντες ενήλικες οπότε την απάντηση την έχεις πάρει ήδη. Το ξέρεις φυσικά ήδη αυτο αλλά θες να το ξαναακούσεις! υγ εκτος αν οι κατσίκες αρχίζουνε και μιλάνε και πούνε σε αγαπώ βιαστή κτηνοβάτη μου. βλέπυμε τότε! Οποτε προσεξε καλα το παραδειγμα που εφερα. Ναι το καταλαβαινω ακουγεται αστειο ΑΛΛΑ ο νανισμος α) δεν επιλεγεται β) υπαρχει στην φυση - ειναι φυσιολογικος. 0> Ωπ κι αλλη ατασταλια. το οτι υπαρχει στην φυση δεν σημαινει οτι ειναι φυσιολογικό κι αυτό το απέδειξα σε προηγουμενο ποστ. μην παραποιείς τα λεγόμενα μου. φυσικό είοναι κι ο κανιβαλισμός αλλα δεν μπορεί να θεωρηθεί λογικός. Λογικά είναι τα αεροπλάνα αλλά είναι αφύσικα (εκτός αν έχεις δεί κανέναν άνθρωπο να γεννιέται με φτερά και να πετάει) αλλά κανείς δεν παραπονιέται γι αυτό. φυσικο δεν σημαινει λογικο, και λογικο δεν σημαινει κατ'αναγκην φυσικο. η κοκα κολα που την θεωρουνε λογικο μερικα εκαττομυρια κοσμου δεν υπαρχει στν φύση! κανεις δεν λεει τπτ! στην ομοφυλοφυλια δεν υπαρχει κατι μεμπτο η κατι ανηθικο. μιλαμε για συναινουντες ενηλικες, ολοκληρωμενες προσωπικοτητες που στο κατω κατω ειναι και επιλογη/δικαιώμα τους τους. εσενα δηλαδη τωρα τι σε χαλαει, οτι το φυσιολογικο ειναι η πλειοψηφία; χαχαχαχα. ρε ανθρωπε, τοτε ολοι με τον εναν η με τον αλλον τροπο ειμαστε ανωμαλοι. αφου δεν μας προκαλει καποιο προβλημα τοτε ειμαστε απλα διαφορετικοι (ουαου ειμαστε ολοι διαφορετικοι ριαλιτι τσεκ) ο ντορος για το τι συμβαινει στην φυση γινεται για να σταματησει πλεον η πιπιλα οτι ειναι αφυσικη ομοφυλοφυλια. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. συνανταται αρκετα συχνά. το αν ειναι ηθικη, λογικη η οχι κοκ ειναι αλλο θεμα κι αυτο συζηταμε εδω περα αλλα λογω ελλειψης επιχειρηματων όλοι το ριχνουνε στην φύση! γ) αποτελει μειοψηφια σε σχεση με το φυσιολογικο υψος -> θα σε απογοητευσω αλλα κι η ετεροφυλοφυλια σαν μεμονωμενος σεξουαλικος προσανατολισμος αποτελει μειοψηφια, οι πιο πολλοι ανθρωποι γυρω σου δηνητικα εχουεν αμφισεξουαλικο προσαανατολισμο (μην κοιτας που δεν το δειχνουεν στις συμπεριφορες τους) και αυτο το ανακαλυψε με τις μελετες του ο κινσει , ο σαξεσορ του ο γκαμπαρντ και άλλοι. πως να στο δωσω να καταλαβεις το να εισαι γκει ειναι ασν να εισαι αριστεροχειρας. η μαλλον η ομοφυλοφυλια ειναι ακτι σαν την αριστεροχειρια. υπαρχει ενα ποσοστο 7 - 10% που ειναι αποκλειστικά γκέι, όπως ενα μικρο ποσοστο που γραφει μονο με το αριστεορ, υπαρχει ενα αλλο τετοιο ποσοστο που ειναι 50 - 50 αμφι, οπως υπαρχουνε και ανθρωποι που γραφουνηε εξισου καλα με τα δυο χερια, υπαρχει κι ενα μεγαλο κομματι που γραφει πιο πολυ η πιο λιγο και με τα δυο χερια (ανεξαρτητα αν με την μαθηση και την εκπαιδευση οι πιο πολλοι μαθαινουνε με το δεξι, το πιασες το υποννουμενο γεννιεσια η γινεσαι γκει) και υπαρχει κι ενα μικρο ποσοστο που γραφει ΜΟΝΟ με το δεξι. εδω αν δεν πιστευεις www.tinyurl.com/Kinsey-Reports βρηκε λοιπον ο τυπος οτι το 1/3 των ανθρωπων στην διαρκεια της ζωής ειχανε τουλαχιστον μια ομοφυλοφυλη εμπειρια στην ζωή τους. (ναι μαλλον καποιοι κατι σου κρυβουνε) κατι τετοιο συμβαινει και με τον σεξουαλικο προσανατολισμο. η ομοφυλουφλια δεν αφορα μονο ενα μικρο κομματι του πληθυσμου αλλα κι ενα τεραστιο με την μορφη της αμφιφυλοφυλιας σε ποικιλο επιπεδο. συνεπως το να συγκρινεις την ομοφυλοφυολια με τον νανισμο ειναι ατοπο, γιατι δεν αφορα μονο ενα πολυ μικρο κομματι του πληθυσμου. δ) καποιες κοινωνιες τους κανουν να ντρεπονται, καποιες ειναι cool ΑΛΛΑ παραμενει, θελουμε ή οχι να το παραδεχτουμε ενα ισχυρο κομματι του εαυτου. Οπως το να ειναι καποιος 2,25μ . Ε πρωτα τον χαρακτηριζει το υψος, μετα το αν ειναι πχ κοκκινομαλης - και πληζ μην αρχισουμε με "σημασια εχει ο χαρακτηρας" κλπ - ναι! συμφωνουμε αλλα ξερεις τι εννοω. -> ακομα ενας ατοπος συλλογισμός. ακομα δεν μπορω να καταλαβω. ο νανος δεν μπορεί να κανει πολλα πραγματα στην ζωή του λογω του χαμηλου υψος, ενας γκει ανθρωπος δεν στερειται λειτουργικοτητας. γιατι συνεχιζεις και συγκρίνεις; δηλαδή και οι γαλανοματηδες που ειναι εξαιρεση στον κανονα και γενετική ανωμαλια θα τους βαλει στο ιδιο τσουβαλι με τους νανους; ε; η επειδη μας αρεσουνε τα γαλανα ματια (να που μπαινει η ανθρωπινη ηθικη) δεν του προσαπτουμε τπτ; εχει συνειδητοποιησει οτι εχεις μεσα σου μια αρνητικη αποψη για το θεμα και κανεις ατοπους συλλογισμους για να δικαιολογησεις τις οποιες προκαταληψεις; κατανταει κουραστικο... ε) δεν τραβαει ο υπολοιπος κοσμος ζορι να χωριζει την ανθρωποτητα σε (χμμ) συνηθισμενου υψους και μη -> εσυ μονο το τραβας σε αυτο το τοπικ. παραδοξο. ζ) Ειναι αληθεια το κοιταγμα με μισο ματι, ο πισωπλατος σχολιασμος, η καζουρα σε παιδικες ηλικιες χειροτερευουν τα πραγματα. Αρκετοι δεν το αντεχουνε και αποφευγουνε οσο μπορουνε την πολλη επαφη με την κοινωνια -> και τι πρεπει να κανουμε δηλαδη, να καταδικασουμε το νανο να κρυβεται μια ζωη; ποιος πρεπει να αλλαξει, ο νανος που ειναι και εκ φυσεως αδικημενος η η κοινωνια να του δωσει ακι παραπανω κι ολας; τι προτεινεις; στο ντιμπειτ δεξιοχειρες αριστεροχειρες ποιος αλλαξε; στο ντιμπειτ ασπροι μαυροι ποιος αλλαξε; το χερι που ραφουμε η το χρωμα του δερματος η η παιδεια του κοσμου και η διδασκαλια της ανοχης; ε την απαντηση την πηρες μονος σου. Διαφωνεις καπου; Ε, αμα πεις οτι συμφωνεις δεν θα σε βγαλω οτι τους μισεις και αλλα αυθαιρετα συμπερασματα. Γιατι πραγματικα πρεπει καποιος να μην ειναι στα καλα του να μισει κοσμο που δεν ξεπερναει το ενα μετρο. Ελπιζω πια καταλαβαινεις που το πηγα. Οχι οτι εχει σημασια αλλα φτανει με την πασέ πια υπερβολικη πολιτικη ορθοτητα που θυμιζει αμερικη των 90s. Το νταντεμα ειναι και αυτο ενα ειδος ρατσισμου. Κατι σαν το φλερταρισμα του φεμινισμου με τον μισογυνισμο. -> οχι δεν καταλαβα και δεν ζητησα απολυτως κανενα ειδος νταντεματος. θεωρω τελειως ατυχη τον παραλληλισμο σου, θα καταλαβαινα αν ελεγες για αριστεροχειρες (που κι αυτοι ουκ ολιγα τραβαγανε στο ελλαντα πριν μερικες δεκαετίες!) η γαλανοματηδες αλλα για νανισμο θεωρω τελειως ατοπη την συγκριση. ο νανος του δημουργει προβληματα αυτο που εχει, του γκει κανενα. η αρνητικη αντιλεηψη της κοινωνιας τα προκαλει και η καταπιεση απο τους αλλους. αυτο που εσυ δε καταλαβαινεις. Τωρα για το αμα ειναι παθηση ή οχι δεν εχει τοση σημασια, αυτα πανε κι ερχονται (πχ μεχρι προσφατα η ομοφυλοφιλια θεωρουταν νοητικη διαταραχη - που ημαρτον για να σε προλαβω συμφωνω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ). Γι αυτο για να μην κολλησεις στο οτι συκρινω την ομοφυλοφιλια με ασθενεια (που ανετα το νανισμο βλεπω σε λιγα χρονια να το βγαζουνε απο τον καταλογο των ασθενειων ωστε να μην τους προσβαλουν πχ αμα πουνε οτι η ορμονικη ανεπαρκει δεν θεωρειται πια ασθενεια ολα κομπλε; ) Τεσπα, καλου κακου ας πιασουμε καποιον υψους 1,31 που δεν θεωρειται περιπτωση νανισμου αλλα απλα κοντος. Ολα τα προηγουμενα (α-ζ) ισχυουν; ακομα μια λογικη πλανη, που λες οτι δεν ξερεις τι ειναι, μαστερ εισαι. πανε και ερχονται λεει! η εννοια της ψυχοπαθολογιας εχει αποσυρθει εδω και μισο αιωνα (αφου πρωτα η ψυχαναλυση το διελυσε επι εναν αιωνα και το αμαυρωσε). δεν πανε και ερχονται παντα. η επιστημη σιγουρα εξελλιεσεται αλλα οταν βρισκει δεδομενα και αποδυκεινει κατι δεν βρισκει λογο να αλλαξει και πορισματ.α αν ειναι δυνατον μια συπεριφορα που παρατηρειται σε τετοιο βαθμο στις κοινωνιες των ζωων να θεωρηθει ασθενεια! τι σχεση εχει ο νανισμος που ειναι μεμωνομενο φαινομενο με τον σεξουαλικο προσανατολισο; θα το συνεχισεις για πολυ ακομα το ψυχομπουκωμα; ε; Ο νανος εχει προβλημα σοτν οργανισμο, ο γκει δεν εχει. το εχεις κανει πιπιλα επιτελους. ενας γκει αντιμετωπιζει προβλημα λογω της υπολοιποης κοινωνιας οχι λογω οργανικου προβληματος. δειξε εσυ γαμημενη ανοχη και χεστηκε ο γκει αν εσυ πιστευεις οτι ειναι ανωμαλος η οχι. να στο πω πιο καθαρα. ξερεις τι παει να πει φυσικη ποικιλομορφία; ε; αν το παμε ετσι με βαση τον δκο σου τροπο σκεψης ολοι οι ανθρωποι με τον εναν η τον αλλον λογο ειμαστε ανωμαλοι! ολοι μαι ανωμαλια της φυσης προηρθαμε αν παμε ετσι! ενα μπαμ εγινε και δημιουργηθηκαμε! που θες να καταληξεις; η επιστημη εχει συγκεκριμενη μεθοδολογια και αναφερεται σε συγκεκριμενα πραγματα οταν αναφερεται σε ασθενεια. ο λογος που το αφαιρεσανε ειναι γκατι οταν παει καποιον σε εναν ψυχιατρο και πει ειμαι γκει δεν εχει κατι να θεραπευσει. θα του πει φυγε και ζησε. ελεος Και κατι αλλο. Δεν βρισκω τον λογο να γραφονται σχολια οπως Υπαρχει κανεις που να διαφωνει με την σημασια της αγαπης στον γονιο; Μην διαρηγνυετε ανοιχτες πορτες. Σα να συζηταμε για την παιδεια και μολις παει η κουβεντα στα κριτηρια επιλογης εκπαιδευτικων (πχ πιο αυστηρη επιλογη με βασει τις σπουδες VS εμπειρια/προυπηρεσια - μην κολλατε στα στοιχεια, τυχαια) και να εμφανιζεται καποιος "ολο στωικοτητα" να λεει "πανω απο ολα σημασια εχει να αγαπαει ο δασκαλος τα παιδια!" Ναι, οκ απανταω εγω ευχαριστω πολυ, λες και υπαρχει κανεις που υποστηριζει οτι η αγαπη του καθηγητη για τα παιδια ειναι μειονεκτημα. Η αγαπη για τον συνανθρωπο, το φιλοτιμο κλπ ειναι εννοειται πως ειναι ευπροσδεκτα αλλα ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ. Ως ζαριά που αμα κατσει εχει καλως, τυχερα τα παιδια αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ/ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ως κριτηριο. -> ελα βρε κι εγω που νομιζα οτι ητανε το βασικοτερο! και τι σχεση εχει το ειδος της αγαπης που εχει ο καθηγητης προς τον μαθητη με την αγαπη που θα δωσει ο γονιος στο παιδι και τα γονεικα αισθηματα; συγκρινεις αυτα τα δυο; μου λες δεν ξερεις τι ειναι η λογικη πλανη αλλα εισαι μαστερ. μου φαινετια θα εχεις σπουδασει και κατι παραμφερες, δνε εξηγειται αλλιώς. λοιπον για να τελειωνει το ψυχομπουκωμα επειδη εχει καταντησει βαρετο να σε βλεπω να συγκρινεις νανισμο και σεξουαλικοτητα (αν εινα δυνατον και μονο που μπηκα στην διαδικασια να απαντησω σε ολο το συνονθυλευμα). ξεπερασε το, ο σεξουαλικος προσανατολισμος ειναι μια φυσιολογικη συμπεριφορα, απλα ειναι διαφορετικη απο αυτην που εσυ γουσταρεις. βασικα εχουνε καταληξει στο συμπερασμα οτι ειναι μια φυσικη ποικιλομορφία (natural variation, συνδυασμος γενετικου υλικου και επιδραση ορμονων μεσα στην μητρα κατα την δημιουργια του κεντρου στον εγκεφαλο που καθοριζει ποιο φυλο μας αρεσει) όπως ακριβώς ειναι το να εισαι γαλανομάτης και αριστεροχείρας (δηλαδή έχεις ενα ιδιαιτερο γνωρισμα που δεν σου προκαλει κανα προβλημα παρα μονο η αρνητικη στερεοτυπικη αντιληψη της κοινωνίας). δειξε λοιπον την γαμημενη ανοχη, και στην τελικη πιστευε οτι θες. δεν θα βγαλουμε εδω μεσα επιστημονικα πορισματα εχουμε τις επιστημες γι αυτα και δυστυχως για σενα εχουνε ηδη αποφανθει. αν επιμενεις να θεωρεις οτι οταν αναλογα με το ζωικο ειδος το 15 - 30% των ζευγαριών είναι ομοφυλοφύλα ειναι απλο, τυχαιο, ανωμαλο, και εξισου 'υπολειπομενο' οπως ο νανισμος, τοτε το προβλημα το εχει μαλλον η συλλογιστικη σου πορεία (βασικά εσύ ξέρεις τι κάνεις, μάστερ είσαι είπαμε χαχα, αλλα τεσπα). εγω κλεινω εδω. υγ προσοπωικα δεν θα ειχα προβλημα ουτε να κανω παρεα με νανο, ούτε θα κοροιδευα καποιον νανο, μονο καποιος που εχει καλο στο κεφαλι θα τα εβαζε με εναν ανθρωπο που απλα ετυχε να γεννηθει πιο κοντος απο τον μεσο ορο. ---------------- Κατι τελευταιο. Δυο αγαπημενες εργαζομενες τρανσεξουαλ που συζουνε θελουνε να υιοθετησουνε, υπαρχει αντιρρηση; -> αν πληρουνε τα κριτήρια που πρέπει να πληρεί ο γονιός (τα αντικειμενικα ξερεις σε ποιοα αναφερομαι, οικονομικη κατασταση, μορφωτικο επιπεδο κοκ). καμία. ουτε και στο θεμα της ταυτοτητας φυλου πρεπει να υπαρχει διακριση. (Υποψιν ειναι δυσκολο να πεις "Α παιδια ΟΚ αμα δεν ειχατε κανει εγχειρηση ολα καλα, αλλα τωρα δεν ειμαι σιγουρος οτι εχετε την απαραιτητη πνευματικη ισορροπια" να αναλαβετε παιδια - θα κατηγορηθεις για ρατσισμο και σε μαλιστα ακομα πιο μικρο πληθυσμο αρα πιο σκληρο. Επισης να το παιξεις 100% ανεκτικος ισως ειναι λιγο ριψοκινδυνο) -> ενας ανθρωπος που μπηκε στην διαδικασια να κανει αλλαγη φυλου το εκανε γιατι ητανε αρρωστος και με την εγχειρηση θεραπευτηκε. απο κει και περα πνευματικα ειναι σωφρον ικανος να γινει γονεας οπως κι ενας στρειτ, κι ενας γκει, κι ενας μπαι. κατανοητο; ισα ισα, οταν δεν εχουνε κανει εγχειρηση και ειναι εγκλωβισμενοι στο λαθος σωμα ΝΟΣΟΥΝΕ και δεν ψυχικα ισσοροπημενοι για να είναι γονεις. αντε εληξε κι αυτο. Και επειδη κουραζομαι να επαναλαμβανομαι. Δεν υποστηριζω ουτε το ναι, ουτε το οχι. Οπως προειπα πιο πανω με την αμβλωση. Ουτε την θελω απαγορευμενη, ουτε χυμα. Απλα προσπαθω να δειξω οτι δεν ειναι ευκολα πραγματα ωστε με συνοπτικες διαδικασιες να καταληγεις καπου. Παντα υπαρχουνε πολλες παραμετροι που με λυπη βλεπω ο κοσμος να προσπερναει χαριν εντυπωσιασμου περι ανοιχτου μυαλου σχεδον παντου (οχι μονο στο ινσμομνια) -> γι αυτο και γινονται μελετες και χρησιμ την επιστημη για να δωσουμε απαντησεις σε ολα αυτα. αντως μεχρις στιγμης καμια κοινωνια που ανεχτηκε τους λοαδ δεν κσταστραφηκε, και κανενα απο τα παδια που μεγαλωσε με γκει γονείς δεν υπολειπεται σε κατι απο τα αλλα. αυτο λεει τωρα η επιστημη, αν αυτο εσενα δεν σου λεει κατι, τοτε οκ. παλι υπαρχει καποιο προβλημα στην συλλογιστικη σου διαδικασία. κρινοντας βεβαια και το τι γιενται στο ζωικο βασιλιο καθε μερα (το οποιο εσυ προφανως παρακαμπτεις, δεν σε συμφερει να το λαβεις υποψιν σου αλλωστε) δεν θα επρεπε να υπαρχουνε αυτοι οι προβληματισμοι. ουαου! http://www.cosmo.gr/News/241328.html τραβα να μελετησεις μηπως το μικρο πεγκουινακι αποκτησει ψυχολογικα λογω της ΠΑΡΑΦΥΣΙ επιλογης να εχει δυο μπαμπαδες πεγκουινους! αν ειναι δυνατον! χααχαχα Αν και προεξοφλω, φανταζομαι τζαμπα χαλιεται σαλιο (ή bandwith) και πολυ πιθανο ειναι να κανιβαλιστει το θεμα (οπως εγινει ηδη με gay αστεισμους και χαβαλε για σεξυ λεσβιες vs πατοζες λεσβιες) με καποιον να ρωτα "εσυ ρε tsifoti τι κολλημα εχεις με τους νανους; τι σου κανανε; και εκει θα αποσυρθω ... -> τπο εχεις κανιβαλλισει και το εχιες κουρασει ηδη μονος σου κανοντας ασχετους συλλογισμους για να δικαιολογησεις τις προκαταληψεις σου. η ομοφυλοφυλια, η σξεουαλικοτητα γενικα, ο ερωτας, η ψυχικη υγεια, ειναι ενα θεμα που ΔΕΝ εχει καμια απολυτως σχεση με τον νανισμο (θα μπορουσαμε να ανοιξουμε αλλο τοπικ γι αυτο). η φυση μας λεει οτι καθολου παραφυσι δεν ειναι η ομοφυλοφυλη οικογενεια και κμαλιστα αρκετα συνχη η επιστημη μας λεει (εστω και οχι 100%καταληκτικα) οτι δεν υπαρχε διαφορα στη ανατροφη των παιδιων. κι εσυ συνεχιζεις να μιλας για νανιμο. μποινγκ! υγ οπως καταλαβες το θεμα με το νανισμο κορεστηκιε και εγω δεν θα σου ξανααπαντήσω σοβαρα. δειξε την γαμημενη ανοχη και με τους γκει και με τους νανους και ασχολησου με αλλα πιο σημαντικα θεματα. εχουμε και πιο σοβαρα προβληματα απο την σεξουαλικοητα! Προσπαθεί να εξομοιώσει τη λειτουργία της οικογένειας, το gay ζευγάρι. Το ότι η ψυχολογία λέει πως η ομοφυλόφιλη συμπεριφορά δεν είναι ψυχασθένεια δεν σημαίνει αυτόματα ότι ζευγάρια αυτού του προσανατολισμού είναι ιδανικά για την ανατροφή παιδιών. άλλη λειτουργία η μία άλλη η άλλη. γιαυτό πιστεύω πως ένα gay ζευγάρι δεν πρέπει να είναι πρώτη επιλογή στο θέμα της υιοθεσίας Καλα εισαι απιστευτος γκαιμπελισκος και λαμβάνεις υποψιν μονο οτι θες εσυ να λάβεις! ταλενταρα κι εσυ! η επιστημη λεει οτι δεν υπαρχει διαφορα αναλογα με το ειδος του ζευγαριου, δεν λεει οτι το ενα ειναι πιο ιδανικο απο το αλλο. αυτο εχω πει παρα πολλες φορες εσυ μαλλον λάθος κατάλαβες. εσυ μπορείς να πιστεύεις οτι δεν πρεπει να ειαι πρωτη επιλογη γιατι ετσι σου μαθανε, οι ψυχολογοι λενε οτι δεν υπαρχει διαφορα.Βασικα ακομα και το ζωικο βασιλειο μας λεει οτι ειναι τελειως φυσικη αυτη η οικογενεια, αλλα εσυ τρεις λαλουν και δυο χορευουν. συνεπως εσυ ζητας να γινεται διακριση λογω των δικων σου προκαταληψεων ενω τα επιστημονικα κριτηρια λενε το αντιθετο. ο δικς σου τροπος σκεψης ταιριαζει πιο πολυ με καποιον που θελει να ζησει στο Ιραν. τραβα να ζησεις εκει και μην μας κουραζεις με ανουσια ποστς. Βασικα η επιστημη παει κοντρα σε ολα οσα θελεις εσυ να πιστευεις, αλλα την αντιμετωπιζεις μεροληπτικα και δεν ανοιγεις τα ματια σου να διαβασεις τι σου γραφει ο αλλος. σου ειχα πει οτι δεν θα ξαναμπω σε στυλ πινγκ πονκγ μαζι σου. εχεις ηδη αποδειξει ποσο βαζεις την λογικη μεσα στα ποστς σου και ποσο παιρνεις υποψιν σου τι σου γραφει ο αλλος. ασε, δεν υπαρχει λογος να συνεχιστει. οι απαντησεις σε ολα οσα θελεις υπαρχουνε σε ολα τα βιντεακια που εχω δωσει πιο πριν, θα δεις επιστημονες να μιλανε μεσα. ειχα δωσει και πιο πανω ενα λινκ , χαρακτηριστικο τι λενε οι ζωολογοι του κηπου "Από τη στιγμή που οι δύο πιγκουίνοι είδαν το κλωσόπουλο, άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν ετερόφυλοι. Και οι δύο...μπαμπάδες κάνουν το καλύτερο που μπορούν και υιοθετούν το νεογνό σα δικό τους'', αναφέρουν οι ιθύνοντες του κήπου. "Η ομοφυλοφιλία είναι κάτι εξαιρετικά συχνό στα ζώα και δεν σχετίζεται καθόλου με τη δυσκολία αναπαραγωγής'', συμπληρώνουν. την τελευταια φραση οσες φορες και να σου την πουνε δεν υπαρχει περιπτωση να την καταλαβεις. γιατι εχεις συνδηασει την κατα μονας αναπαραγωγη και το αναπαραγωγιοκ συστηυμα με την διαδικασια του σεξ και της απολαυσης γενικοτερα (καμια σχεση, αλλα αυτο δεν το νοείς). ουτε σεξ χρειαζεται για αναπαραγωγη (χρειαζονται βεβαια τα δυο αναπαραγωγικα οργανα αλλα γινεται με εμμεσους τροπους στο ζωικο βασιλειο, δωρητης σπερματος και παρενθετη μητερα, περα απο την υιοθεσια). Τωρα αν δεν μπορεις να ξεκολλησεις απο την ηθικη πυ εχεις μεσα στο κεφαλι σου δσεν θα μπω στην διαδικασια εγω να το κάνω. υπαρχουνε γι αυτον τον λογο οι ψυχιατροι υγ και ως γνωστον η ιαπωνικη κοινωνια ειναι μια απο τις πιο ανεκτικες στο σχετικο θεμα (περιεργο, δεν νομίζω). ξερεις, yaoi, animes κοκ Σοφόν το σαφές, ούτε στην Ιαπωνία με τις πολυθεϊστικές τους παραδόσεις μπορούν να παντρεύουν ή να υιοθετήσουν ομοφυλόφιλοι ούτε στην μονοθεϊστική ελλάδα. Εξυπνάδες με αναφορές σε pop κουλτούρα μπορούμε να κάνουμε και με σειρές του Παπακαλίατη -> σε αυτο μονο θα σου απαντήσω για να δεις ποσο ασχετος εισαι. η ιαπωνια ειναι μια πολυ περιργη χωρα και οι ιδιοι οι ιαπωνες που περιεργος λαος και ο τροπος πουσ κεφτονται. ο λογος που δεν εχει γινει τπτ ακοα εκει ειναι γκατι οι ιδιοι οι γκει και οι λεσβιες δεν εχουν ζητησει κατι τετοιο απο το κρατος χαχαχαχα. ναι, αυτο ισχυει! αν πας και ρωτησεις θα σου πουνε οτι την πιθανοτητα να υιοθετησουνε η να δημιουργησουνε οικογενεια δεν την εχουνε λαβει ποτε υποψιν τους γιατι δεν ειναι στην παραδοση τους κατι τετοιο. Η ιαπωνια ειανι απο τις χωρες εξαιρεσ που εξυμνουνε την αντρικη ομοφυλοφυλία και την γυναικεια την θεωρουνε κατωτερη (αν ειναι δυνατον, οι μισοι στρειτ θα σου πουνε οτι εχουνε παιξει το πουλακι τους με λεσβιες κοκ) γενικα, ειναι τελειως διαφορετικη η νομοθεσια ακομα και στα κληρονομικα με αποτελεσμα να μην χρειαζεται και γαμος για μεταβιβαση περιουσιων κοκ. τωρα βάζεις στο στομα σου και μου συγκρινεις την χωρα του ανατελλοντοης ηλικου με την δικια σου μονοθειστικη ηθικη, αν ειναι δυνατον. μονο ενας χρηστης σαν εσενα θα μπορουσε να φτασει ως εκει χαχαχαχα άσε, θα μεινω στην φραση των υπευθυνων στον ζωολογικο κηπο, και θα παω να μαλωσω και τους πεγκουινους που τολμανει και ειναι ΤΟΣΟ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΣΙ και ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ και το αρπαξανε για υιοθεσια. θα τους εκτελεσουμε χαχαχαχα
tsifotis Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Οκ, η πλανη που ειναι; να μου το εξηγησεις αλλα συγκεκριμενα οχι παραθετοντας ενα λινκ Καλά και να στο πώ δεν θα το καταλάβεις, οποτε δεν θα στο αναλύσω παραπερα. Πως; Οριστε; τελωσπαντων, αντι να το κλεισω συνεχισα... η συντριπτική πλειοψηφία των παιδεραστών βγάζουνε τα απωθημένα τους σε μικρά κοριτσάκια. ΓΟΥΑΤ; αυτη ητανε η επιστημονικη αναλυση που περιμεναμε; Οποτε προσεξε καλα το παραδειγμα που εφερα. Ναι το καταλαβαινω ακουγεται αστειο ΑΛΛΑ ο νανισμος α) δεν επιλεγεται β) υπαρχει στην φυση - ειναι φυσιολογικος. Ωπ κι αλλη ατασταλια. το οτι υπαρχει στην φυση δεν σημαινει οτι ειναι φυσιολογικό κι αυτό το απέδειξα σε προηγουμενο ποστ. μην παραποιείς τα λεγόμενα μου. φυσικό είοναι κι ο κανιβαλισμός αλλα δεν μπορεί να θεωρηθεί λογικός. Λογικά είναι τα αεροπλάνα αλλά είναι αφύσικα (εκτός αν έχεις δεί κανέναν άνθρωπο να γεννιέται με φτερά και να πετάει) αλλά κανείς δεν παραπονιέται γι αυτό. φυσικο δεν σημαινει λογικο, και λογικο δεν σημαινει κατ'αναγκην φυσικο. η κοκα κολα που την θεωρουνε λογικο μερικα εκαττομυρια κοσμου δεν υπαρχει στν φύση! κανεις δεν λεει τπτ! στην ομοφυλοφυλια δεν υπαρχει κατι μεμπτο η κατι ανηθικο. Διαβαζεις τι γραφεις; σοβαρα δεν θα κολλουσα αλλα δινεις και μαθηματα περι ατοπηματων λογικης. Σου λεω οτι υπαρχει στην φυση ειναι φυσιολογικο και μου λες "φυσιολογικο δεν σημαινει και λογικο" Σορυ εχασα τον χρονο μου. Παραιτουμαι.. ps. Εβαλα το παραδειγμα με τους κοντους γιατι Για κανενα λογο δεν μπορει να κατηγορησεις κανεναν οτι εχει εμπαθεια απεναντι τους. Ενω υπαρχει κοσμος που εχει εμπαθεια στους γκευ. Αυτο ειναι ολο. Οποτε μιλας πιο ελευθερα στο debate περι 'φυσιολογικου' , καταπιεσης κλπ. Ξεκολλα! πληζ! Και για τον θεο, σε παρακαλω μεταξυ αλλων μην χρησιμοποιεις τις ανακατα λεξεις/φρασεις -επιστημονικα εξακριβωμενα -κινσευ -λογικη πλανη λιγο πριν το ενας ανθρωπος που μπηκε στην διαδικασια να κανει αλλαγη φυλου το εκανε γιατι ητανε αρρωστος και με την εγχειρηση θεραπευτηκε Αφηνω την "συζητηση" εδω, δεν θα βγει νοημα!
35apontos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Οκ, η πλανη που ειναι; Μεχρι να μου το εξηγησεις αλλα συγκεκριμενα οχι παραθετοντας ενα λινκ που αφορα στην λογικη πλανη, επιτρεψε μου να εξηγησω. Κατα καιρους γραφονται κακοι, κατα την γνωμη μου, παραλληλισμοι της ομοφυλοφιλιας με κτηνοβασια παιδεραστια (πχ και τι σημαινει επειδη σε καποιους αρεσει να ειναι κολομπαραδες, αμα ηδη τους αρεσε να κανουν σεξ με ζωα θα επρεπε να το ανεχτουμε;. Ασε παλι τις ατελειωτες συζητησεις για το αν ειναι φυσιολογικο. Καλά και να στο πώ δεν θα το καταλάβεις, οποτε δεν θα στο αναλύσω παραπερα. Τώρα οι συσχετισμοί με παιδεραστίες ειδικά καλύτερα να γίνονται στο πλαίσια της ετεροφυλοφυλικής συμπεριφοράς μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των παιδεραστών βγάζουνε τα απωθημένα τους σε μικρά κοριτσάκια. Στην παιδοφιλία υπάρχει συγκεκριμένη ψυχοπαθολογία γι αυτό λέγεται παραφιλία και εμφανίζεται σε όλους τους σεξουαλικους προσανατολισμούς. Δεν μπορεί να θεωρηθεί λογική μια συμπεριφορά που δεν περιλαμβάνει συναινούντες ενήλικες οπότε την απάντηση την έχεις πάρει ήδη. Το ξέρεις φυσικά ήδη αυτο αλλά θες να το ξαναακούσεις! υγ εκτος αν οι κατσίκες αρχίζουνε και μιλάνε και πούνε σε αγαπώ βιαστή κτηνοβάτη μου. βλέπυμε τότε! Οποτε προσεξε καλα το παραδειγμα που εφερα. Ναι το καταλαβαινω ακουγεται αστειο ΑΛΛΑ ο νανισμος α) δεν επιλεγεται β) υπαρχει στην φυση - ειναι φυσιολογικος. 0> Ωπ κι αλλη ατασταλια. το οτι υπαρχει στην φυση δεν σημαινει οτι ειναι φυσιολογικό κι αυτό το απέδειξα σε προηγουμενο ποστ. μην παραποιείς τα λεγόμενα μου. φυσικό είοναι κι ο κανιβαλισμός αλλα δεν μπορεί να θεωρηθεί λογικός. Λογικά είναι τα αεροπλάνα αλλά είναι αφύσικα (εκτός αν έχεις δεί κανέναν άνθρωπο να γεννιέται με φτερά και να πετάει) αλλά κανείς δεν παραπονιέται γι αυτό. φυσικο δεν σημαινει λογικο, και λογικο δεν σημαινει κατ'αναγκην φυσικο. η κοκα κολα που την θεωρουνε λογικο μερικα εκαττομυρια κοσμου δεν υπαρχει στν φύση! κανεις δεν λεει τπτ! στην ομοφυλοφυλια δεν υπαρχει κατι μεμπτο η κατι ανηθικο. μιλαμε για συναινουντες ενηλικες, ολοκληρωμενες προσωπικοτητες που στο κατω κατω ειναι και επιλογη/δικαιώμα τους τους. εσενα δηλαδη τωρα τι σε χαλαει, οτι το φυσιολογικο ειναι η πλειοψηφία; χαχαχαχα. ρε ανθρωπε, τοτε ολοι με τον εναν η με τον αλλον τροπο ειμαστε ανωμαλοι. αφου δεν μας προκαλει καποιο προβλημα τοτε ειμαστε απλα διαφορετικοι (ουαου ειμαστε ολοι διαφορετικοι ριαλιτι τσεκ) ο ντορος για το τι συμβαινει στην φυση γινεται για να σταματησει πλεον η πιπιλα οτι ειναι αφυσικη ομοφυλοφυλια. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. συνανταται αρκετα συχνά. το αν ειναι ηθικη, λογικη η οχι κοκ ειναι αλλο θεμα κι αυτο συζηταμε εδω περα αλλα λογω ελλειψης επιχειρηματων όλοι το ριχνουνε στην φύση! γ) αποτελει μειοψηφια σε σχεση με το φυσιολογικο υψος -> θα σε απογοητευσω αλλα κι η ετεροφυλοφυλια σαν μεμονωμενος σεξουαλικος προσανατολισμος αποτελει μειοψηφια, οι πιο πολλοι ανθρωποι γυρω σου δηνητικα εχουεν αμφισεξουαλικο προσαανατολισμο (μην κοιτας που δεν το δειχνουεν στις συμπεριφορες τους) και αυτο το ανακαλυψε με τις μελετες του ο κινσει , ο σαξεσορ του ο γκαμπαρντ και άλλοι. πως να στο δωσω να καταλαβεις το να εισαι γκει ειναι ασν να εισαι αριστεροχειρας. η μαλλον η ομοφυλοφυλια ειναι ακτι σαν την αριστεροχειρια. υπαρχει ενα ποσοστο 7 - 10% που ειναι αποκλειστικά γκέι, όπως ενα μικρο ποσοστο που γραφει μονο με το αριστεορ, υπαρχει ενα αλλο τετοιο ποσοστο που ειναι 50 - 50 αμφι, οπως υπαρχουνε και ανθρωποι που γραφουνηε εξισου καλα με τα δυο χερια, υπαρχει κι ενα μεγαλο κομματι που γραφει πιο πολυ η πιο λιγο και με τα δυο χερια (ανεξαρτητα αν με την μαθηση και την εκπαιδευση οι πιο πολλοι μαθαινουνε με το δεξι, το πιασες το υποννουμενο γεννιεσια η γινεσαι γκει) και υπαρχει κι ενα μικρο ποσοστο που γραφει ΜΟΝΟ με το δεξι. εδω αν δεν πιστευεις www.tinyurl.com/Kinsey-Reports βρηκε λοιπον ο τυπος οτι το 1/3 των ανθρωπων στην διαρκεια της ζωής ειχανε τουλαχιστον μια ομοφυλοφυλη εμπειρια στην ζωή τους. (ναι μαλλον καποιοι κατι σου κρυβουνε) κατι τετοιο συμβαινει και με τον σεξουαλικο προσανατολισμο. η ομοφυλουφλια δεν αφορα μονο ενα μικρο κομματι του πληθυσμου αλλα κι ενα τεραστιο με την μορφη της αμφιφυλοφυλιας σε ποικιλο επιπεδο. συνεπως το να συγκρινεις την ομοφυλοφυολια με τον νανισμο ειναι ατοπο, γιατι δεν αφορα μονο ενα πολυ μικρο κομματι του πληθυσμου. δ) καποιες κοινωνιες τους κανουν να ντρεπονται, καποιες ειναι cool ΑΛΛΑ παραμενει, θελουμε ή οχι να το παραδεχτουμε ενα ισχυρο κομματι του εαυτου. Οπως το να ειναι καποιος 2,25μ . Ε πρωτα τον χαρακτηριζει το υψος, μετα το αν ειναι πχ κοκκινομαλης - και πληζ μην αρχισουμε με "σημασια εχει ο χαρακτηρας" κλπ - ναι! συμφωνουμε αλλα ξερεις τι εννοω. -> ακομα ενας ατοπος συλλογισμός. ακομα δεν μπορω να καταλαβω. ο νανος δεν μπορεί να κανει πολλα πραγματα στην ζωή του λογω του χαμηλου υψος, ενας γκει ανθρωπος δεν στερειται λειτουργικοτητας. γιατι συνεχιζεις και συγκρίνεις; δηλαδή και οι γαλανοματηδες που ειναι εξαιρεση στον κανονα και γενετική ανωμαλια θα τους βαλει στο ιδιο τσουβαλι με τους νανους; ε; η επειδη μας αρεσουνε τα γαλανα ματια (να που μπαινει η ανθρωπινη ηθικη) δεν του προσαπτουμε τπτ; εχει συνειδητοποιησει οτι εχεις μεσα σου μια αρνητικη αποψη για το θεμα και κανεις ατοπους συλλογισμους για να δικαιολογησεις τις οποιες προκαταληψεις; κατανταει κουραστικο... ε) δεν τραβαει ο υπολοιπος κοσμος ζορι να χωριζει την ανθρωποτητα σε (χμμ) συνηθισμενου υψους και μη -> εσυ μονο το τραβας σε αυτο το τοπικ. παραδοξο. ζ) Ειναι αληθεια το κοιταγμα με μισο ματι, ο πισωπλατος σχολιασμος, η καζουρα σε παιδικες ηλικιες χειροτερευουν τα πραγματα. Αρκετοι δεν το αντεχουνε και αποφευγουνε οσο μπορουνε την πολλη επαφη με την κοινωνια -> και τι πρεπει να κανουμε δηλαδη, να καταδικασουμε το νανο να κρυβεται μια ζωη; ποιος πρεπει να αλλαξει, ο νανος που ειναι και εκ φυσεως αδικημενος η η κοινωνια να του δωσει ακι παραπανω κι ολας; τι προτεινεις; στο ντιμπειτ δεξιοχειρες αριστεροχειρες ποιος αλλαξε; στο ντιμπειτ ασπροι μαυροι ποιος αλλαξε; το χερι που ραφουμε η το χρωμα του δερματος η η παιδεια του κοσμου και η διδασκαλια της ανοχης; ε την απαντηση την πηρες μονος σου. Διαφωνεις καπου; Ε, αμα πεις οτι συμφωνεις δεν θα σε βγαλω οτι τους μισεις και αλλα αυθαιρετα συμπερασματα. Γιατι πραγματικα πρεπει καποιος να μην ειναι στα καλα του να μισει κοσμο που δεν ξεπερναει το ενα μετρο. Ελπιζω πια καταλαβαινεις που το πηγα. Οχι οτι εχει σημασια αλλα φτανει με την πασέ πια υπερβολικη πολιτικη ορθοτητα που θυμιζει αμερικη των 90s. Το νταντεμα ειναι και αυτο ενα ειδος ρατσισμου. Κατι σαν το φλερταρισμα του φεμινισμου με τον μισογυνισμο. -> οχι δεν καταλαβα και δεν ζητησα απολυτως κανενα ειδος νταντεματος. θεωρω τελειως ατυχη τον παραλληλισμο σου, θα καταλαβαινα αν ελεγες για αριστεροχειρες (που κι αυτοι ουκ ολιγα τραβαγανε στο ελλαντα πριν μερικες δεκαετίες!) η γαλανοματηδες αλλα για νανισμο θεωρω τελειως ατοπη την συγκριση. ο νανος του δημουργει προβληματα αυτο που εχει, του γκει κανενα. η αρνητικη αντιλεηψη της κοινωνιας τα προκαλει και η καταπιεση απο τους αλλους. αυτο που εσυ δε καταλαβαινεις. Τωρα για το αμα ειναι παθηση ή οχι δεν εχει τοση σημασια, αυτα πανε κι ερχονται (πχ μεχρι προσφατα η ομοφυλοφιλια θεωρουταν νοητικη διαταραχη - που ημαρτον για να σε προλαβω συμφωνω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ). Γι αυτο για να μην κολλησεις στο οτι συκρινω την ομοφυλοφιλια με ασθενεια (που ανετα το νανισμο βλεπω σε λιγα χρονια να το βγαζουνε απο τον καταλογο των ασθενειων ωστε να μην τους προσβαλουν πχ αμα πουνε οτι η ορμονικη ανεπαρκει δεν θεωρειται πια ασθενεια ολα κομπλε; ) Τεσπα, καλου κακου ας πιασουμε καποιον υψους 1,31 που δεν θεωρειται περιπτωση νανισμου αλλα απλα κοντος. Ολα τα προηγουμενα (α-ζ) ισχυουν; ακομα μια λογικη πλανη, που λες οτι δεν ξερεις τι ειναι, μαστερ εισαι. πανε και ερχονται λεει! η εννοια της ψυχοπαθολογιας εχει αποσυρθει εδω και μισο αιωνα (αφου πρωτα η ψυχαναλυση το διελυσε επι εναν αιωνα και το αμαυρωσε). δεν πανε και ερχονται παντα. η επιστημη σιγουρα εξελλιεσεται αλλα οταν βρισκει δεδομενα και αποδυκεινει κατι δεν βρισκει λογο να αλλαξει και πορισματ.α αν ειναι δυνατον μια συπεριφορα που παρατηρειται σε τετοιο βαθμο στις κοινωνιες των ζωων να θεωρηθει ασθενεια! τι σχεση εχει ο νανισμος που ειναι μεμωνομενο φαινομενο με τον σεξουαλικο προσανατολισο; θα το συνεχισεις για πολυ ακομα το ψυχομπουκωμα; ε; Ο νανος εχει προβλημα σοτν οργανισμο, ο γκει δεν εχει. το εχεις κανει πιπιλα επιτελους. ενας γκει αντιμετωπιζει προβλημα λογω της υπολοιποης κοινωνιας οχι λογω οργανικου προβληματος. δειξε εσυ γαμημενη ανοχη και χεστηκε ο γκει αν εσυ πιστευεις οτι ειναι ανωμαλος η οχι. να στο πω πιο καθαρα. ξερεις τι παει να πει φυσικη ποικιλομορφία; ε; αν το παμε ετσι με βαση τον δκο σου τροπο σκεψης ολοι οι ανθρωποι με τον εναν η τον αλλον λογο ειμαστε ανωμαλοι! ολοι μαι ανωμαλια της φυσης προηρθαμε αν παμε ετσι! ενα μπαμ εγινε και δημιουργηθηκαμε! που θες να καταληξεις; η επιστημη εχει συγκεκριμενη μεθοδολογια και αναφερεται σε συγκεκριμενα πραγματα οταν αναφερεται σε ασθενεια. ο λογος που το αφαιρεσανε ειναι γκατι οταν παει καποιον σε εναν ψυχιατρο και πει ειμαι γκει δεν εχει κατι να θεραπευσει. θα του πει φυγε και ζησε. ελεος Και κατι αλλο. Δεν βρισκω τον λογο να γραφονται σχολια οπως Υπαρχει κανεις που να διαφωνει με την σημασια της αγαπης στον γονιο; Μην διαρηγνυετε ανοιχτες πορτες. Σα να συζηταμε για την παιδεια και μολις παει η κουβεντα στα κριτηρια επιλογης εκπαιδευτικων (πχ πιο αυστηρη επιλογη με βασει τις σπουδες VS εμπειρια/προυπηρεσια - μην κολλατε στα στοιχεια, τυχαια) και να εμφανιζεται καποιος "ολο στωικοτητα" να λεει "πανω απο ολα σημασια εχει να αγαπαει ο δασκαλος τα παιδια!" Ναι, οκ απανταω εγω ευχαριστω πολυ, λες και υπαρχει κανεις που υποστηριζει οτι η αγαπη του καθηγητη για τα παιδια ειναι μειονεκτημα. Η αγαπη για τον συνανθρωπο, το φιλοτιμο κλπ ειναι εννοειται πως ειναι ευπροσδεκτα αλλα ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ. Ως ζαριά που αμα κατσει εχει καλως, τυχερα τα παιδια αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ/ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ως κριτηριο. -> ελα βρε κι εγω που νομιζα οτι ητανε το βασικοτερο! και τι σχεση εχει το ειδος της αγαπης που εχει ο καθηγητης προς τον μαθητη με την αγαπη που θα δωσει ο γονιος στο παιδι και τα γονεικα αισθηματα; συγκρινεις αυτα τα δυο; μου λες δεν ξερεις τι ειναι η λογικη πλανη αλλα εισαι μαστερ. μου φαινετια θα εχεις σπουδασει και κατι παραμφερες, δνε εξηγειται αλλιώς. λοιπον για να τελειωνει το ψυχομπουκωμα επειδη εχει καταντησει βαρετο να σε βλεπω να συγκρινεις νανισμο και σεξουαλικοτητα (αν εινα δυνατον και μονο που μπηκα στην διαδικασια να απαντησω σε ολο το συνονθυλευμα). ξεπερασε το, ο σεξουαλικος προσανατολισμος ειναι μια φυσιολογικη συμπεριφορα, απλα ειναι διαφορετικη απο αυτην που εσυ γουσταρεις. βασικα εχουνε καταληξει στο συμπερασμα οτι ειναι μια φυσικη ποικιλομορφία (natural variation, συνδυασμος γενετικου υλικου και επιδραση ορμονων μεσα στην μητρα κατα την δημιουργια του κεντρου στον εγκεφαλο που καθοριζει ποιο φυλο μας αρεσει) όπως ακριβώς ειναι το να εισαι γαλανομάτης και αριστεροχείρας (δηλαδή έχεις ενα ιδιαιτερο γνωρισμα που δεν σου προκαλει κανα προβλημα παρα μονο η αρνητικη στερεοτυπικη αντιληψη της κοινωνίας). δειξε λοιπον την γαμημενη ανοχη, και στην τελικη πιστευε οτι θες. δεν θα βγαλουμε εδω μεσα επιστημονικα πορισματα εχουμε τις επιστημες γι αυτα και δυστυχως για σενα εχουνε ηδη αποφανθει. αν επιμενεις να θεωρεις οτι οταν αναλογα με το ζωικο ειδος το 15 - 30% των ζευγαριών είναι ομοφυλοφύλα ειναι απλο, τυχαιο, ανωμαλο, και εξισου 'υπολειπομενο' οπως ο νανισμος, τοτε το προβλημα το εχει μαλλον η συλλογιστικη σου πορεία (βασικά εσύ ξέρεις τι κάνεις, μάστερ είσαι είπαμε χαχα, αλλα τεσπα). εγω κλεινω εδω. υγ προσοπωικα δεν θα ειχα προβλημα ουτε να κανω παρεα με νανο, ούτε θα κοροιδευα καποιον νανο, μονο καποιος που εχει καλο στο κεφαλι θα τα εβαζε με εναν ανθρωπο που απλα ετυχε να γεννηθει πιο κοντος απο τον μεσο ορο. ---------------- Κατι τελευταιο. Δυο αγαπημενες εργαζομενες τρανσεξουαλ που συζουνε θελουνε να υιοθετησουνε, υπαρχει αντιρρηση; -> αν πληρουνε τα κριτήρια που πρέπει να πληρεί ο γονιός (τα αντικειμενικα ξερεις σε ποιοα αναφερομαι, οικονομικη κατασταση, μορφωτικο επιπεδο κοκ). καμία. ουτε και στο θεμα της ταυτοτητας φυλου πρεπει να υπαρχει διακριση. (Υποψιν ειναι δυσκολο να πεις "Α παιδια ΟΚ αμα δεν ειχατε κανει εγχειρηση ολα καλα, αλλα τωρα δεν ειμαι σιγουρος οτι εχετε την απαραιτητη πνευματικη ισορροπια" να αναλαβετε παιδια - θα κατηγορηθεις για ρατσισμο και σε μαλιστα ακομα πιο μικρο πληθυσμο αρα πιο σκληρο. Επισης να το παιξεις 100% ανεκτικος ισως ειναι λιγο ριψοκινδυνο) -> ενας ανθρωπος που μπηκε στην διαδικασια να κανει αλλαγη φυλου το εκανε γιατι ητανε αρρωστος και με την εγχειρηση θεραπευτηκε. απο κει και περα πνευματικα ειναι σωφρον ικανος να γινει γονεας οπως κι ενας στρειτ, κι ενας γκει, κι ενας μπαι. κατανοητο; ισα ισα, οταν δεν εχουνε κανει εγχειρηση και ειναι εγκλωβισμενοι στο λαθος σωμα ΝΟΣΟΥΝΕ και δεν ψυχικα ισσοροπημενοι για να είναι γονεις. αντε εληξε κι αυτο. Και επειδη κουραζομαι να επαναλαμβανομαι. Δεν υποστηριζω ουτε το ναι, ουτε το οχι. Οπως προειπα πιο πανω με την αμβλωση. Ουτε την θελω απαγορευμενη, ουτε χυμα. Απλα προσπαθω να δειξω οτι δεν ειναι ευκολα πραγματα ωστε με συνοπτικες διαδικασιες να καταληγεις καπου. Παντα υπαρχουνε πολλες παραμετροι που με λυπη βλεπω ο κοσμος να προσπερναει χαριν εντυπωσιασμου περι ανοιχτου μυαλου σχεδον παντου (οχι μονο στο ινσμομνια) -> γι αυτο και γινονται μελετες και χρησιμ την επιστημη για να δωσουμε απαντησεις σε ολα αυτα. αντως μεχρις στιγμης καμια κοινωνια που ανεχτηκε τους λοαδ δεν κσταστραφηκε, και κανενα απο τα παδια που μεγαλωσε με γκει γονείς δεν υπολειπεται σε κατι απο τα αλλα. αυτο λεει τωρα η επιστημη, αν αυτο εσενα δεν σου λεει κατι, τοτε οκ. παλι υπαρχει καποιο προβλημα στην συλλογιστικη σου διαδικασία. κρινοντας βεβαια και το τι γιενται στο ζωικο βασιλιο καθε μερα (το οποιο εσυ προφανως παρακαμπτεις, δεν σε συμφερει να το λαβεις υποψιν σου αλλωστε) δεν θα επρεπε να υπαρχουνε αυτοι οι προβληματισμοι. ουαου! http://www.cosmo.gr/News/241328.html τραβα να μελετησεις μηπως το μικρο πεγκουινακι αποκτησει ψυχολογικα λογω της ΠΑΡΑΦΥΣΙ επιλογης να εχει δυο μπαμπαδες πεγκουινους! αν ειναι δυνατον! χααχαχα Αν και προεξοφλω, φανταζομαι τζαμπα χαλιεται σαλιο (ή bandwith) και πολυ πιθανο ειναι να κανιβαλιστει το θεμα (οπως εγινει ηδη με gay αστεισμους και χαβαλε για σεξυ λεσβιες vs πατοζες λεσβιες) με καποιον να ρωτα "εσυ ρε tsifoti τι κολλημα εχεις με τους νανους; τι σου κανανε; και εκει θα αποσυρθω ... -> τπο εχεις κανιβαλλισει και το εχιες κουρασει ηδη μονος σου κανοντας ασχετους συλλογισμους για να δικαιολογησεις τις προκαταληψεις σου. η ομοφυλοφυλια, η σξεουαλικοτητα γενικα, ο ερωτας, η ψυχικη υγεια, ειναι ενα θεμα που ΔΕΝ εχει καμια απολυτως σχεση με τον νανισμο (θα μπορουσαμε να ανοιξουμε αλλο τοπικ γι αυτο). η φυση μας λεει οτι καθολου παραφυσι δεν ειναι η ομοφυλοφυλη οικογενεια και κμαλιστα αρκετα συνχη η επιστημη μας λεει (εστω και οχι 100%καταληκτικα) οτι δεν υπαρχε διαφορα στη ανατροφη των παιδιων. κι εσυ συνεχιζεις να μιλας για νανιμο. μποινγκ! υγ οπως καταλαβες το θεμα με το νανισμο κορεστηκιε και εγω δεν θα σου ξανααπαντήσω σοβαρα. δειξε την γαμημενη ανοχη και με τους γκει και με τους νανους και ασχολησου με αλλα πιο σημαντικα θεματα. εχουμε και πιο σοβαρα προβληματα απο την σεξουαλικοητα! Προσπαθεί να εξομοιώσει τη λειτουργία της οικογένειας, το gay ζευγάρι. Το ότι η ψυχολογία λέει πως η ομοφυλόφιλη συμπεριφορά δεν είναι ψυχασθένεια δεν σημαίνει αυτόματα ότι ζευγάρια αυτού του προσανατολισμού είναι ιδανικά για την ανατροφή παιδιών. άλλη λειτουργία η μία άλλη η άλλη. γιαυτό πιστεύω πως ένα gay ζευγάρι δεν πρέπει να είναι πρώτη επιλογή στο θέμα της υιοθεσίας Καλα εισαι απιστευτος γκαιμπελισκος και λαμβάνεις υποψιν μονο οτι θες εσυ να λάβεις! ταλενταρα κι εσυ! η επιστημη λεει οτι δεν υπαρχει διαφορα αναλογα με το ειδος του ζευγαριου, δεν λεει οτι το ενα ειναι πιο ιδανικο απο το αλλο. αυτο εχω πει παρα πολλες φορες εσυ μαλλον λάθος κατάλαβες. εσυ μπορείς να πιστεύεις οτι δεν πρεπει να ειαι πρωτη επιλογη γιατι ετσι σου μαθανε, οι ψυχολογοι λενε οτι δεν υπαρχει διαφορα.Βασικα ακομα και το ζωικο βασιλειο μας λεει οτι ειναι τελειως φυσικη αυτη η οικογενεια, αλλα εσυ τρεις λαλουν και δυο χορευουν. συνεπως εσυ ζητας να γινεται διακριση λογω των δικων σου προκαταληψεων ενω τα επιστημονικα κριτηρια λενε το αντιθετο. ο δικς σου τροπος σκεψης ταιριαζει πιο πολυ με καποιον που θελει να ζησει στο Ιραν. τραβα να ζησεις εκει και μην μας κουραζεις με ανουσια ποστς. Βασικα η επιστημη παει κοντρα σε ολα οσα θελεις εσυ να πιστευεις, αλλα την αντιμετωπιζεις μεροληπτικα και δεν ανοιγεις τα ματια σου να διαβασεις τι σου γραφει ο αλλος. σου ειχα πει οτι δεν θα ξαναμπω σε στυλ πινγκ πονκγ μαζι σου. εχεις ηδη αποδειξει ποσο βαζεις την λογικη μεσα στα ποστς σου και ποσο παιρνεις υποψιν σου τι σου γραφει ο αλλος. ασε, δεν υπαρχει λογος να συνεχιστει. οι απαντησεις σε ολα οσα θελεις υπαρχουνε σε ολα τα βιντεακια που εχω δωσει πιο πριν, θα δεις επιστημονες να μιλανε μεσα. ειχα δωσει και πιο πανω ενα λινκ , χαρακτηριστικο τι λενε οι ζωολογοι του κηπου "Από τη στιγμή που οι δύο πιγκουίνοι είδαν το κλωσόπουλο, άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν ετερόφυλοι. Και οι δύο...μπαμπάδες κάνουν το καλύτερο που μπορούν και υιοθετούν το νεογνό σα δικό τους'', αναφέρουν οι ιθύνοντες του κήπου. "Η ομοφυλοφιλία είναι κάτι εξαιρετικά συχνό στα ζώα και δεν σχετίζεται καθόλου με τη δυσκολία αναπαραγωγής'', συμπληρώνουν. την τελευταια φραση οσες φορες και να σου την πουνε δεν υπαρχει περιπτωση να την καταλαβεις. γιατι εχεις συνδηασει την κατα μονας αναπαραγωγη και το αναπαραγωγιοκ συστηυμα με την διαδικασια του σεξ και της απολαυσης γενικοτερα (καμια σχεση, αλλα αυτο δεν το νοείς). ουτε σεξ χρειαζεται για αναπαραγωγη (χρειαζονται βεβαια τα δυο αναπαραγωγικα οργανα αλλα γινεται με εμμεσους τροπους στο ζωικο βασιλειο, δωρητης σπερματος και παρενθετη μητερα, περα απο την υιοθεσια). Τωρα αν δεν μπορεις να ξεκολλησεις απο την ηθικη πυ εχεις μεσα στο κεφαλι σου δσεν θα μπω στην διαδικασια εγω να το κάνω. υπαρχουνε γι αυτον τον λογο οι ψυχιατροι υγ και ως γνωστον η ιαπωνικη κοινωνια ειναι μια απο τις πιο ανεκτικες στο σχετικο θεμα (περιεργο, δεν νομίζω). ξερεις, yaoi, animes κοκ Σοφόν το σαφές, ούτε στην Ιαπωνία με τις πολυθεϊστικές τους παραδόσεις μπορούν να παντρεύουν ή να υιοθετήσουν ομοφυλόφιλοι ούτε στην μονοθεϊστική ελλάδα. Εξυπνάδες με αναφορές σε pop κουλτούρα μπορούμε να κάνουμε και με σειρές του Παπακαλίατη -> σε αυτο μονο θα σου απαντήσω για να δεις ποσο ασχετος εισαι. η ιαπωνια ειναι μια πολυ περιργη χωρα και οι ιδιοι οι ιαπωνες που περιεργος λαος και ο τροπος πουσ κεφτονται. ο λογος που δεν εχει γινει τπτ ακοα εκει ειναι γκατι οι ιδιοι οι γκει και οι λεσβιες δεν εχουν ζητησει κατι τετοιο απο το κρατος χαχαχαχα. ναι, αυτο ισχυει! αν πας και ρωτησεις θα σου πουνε οτι την πιθανοτητα να υιοθετησουνε η να δημιουργησουνε οικογενεια δεν την εχουνε λαβει ποτε υποψιν τους γιατι δεν ειναι στην παραδοση τους κατι τετοιο. Η ιαπωνια ειανι απο τις χωρες εξαιρεσ που εξυμνουνε την αντρικη ομοφυλοφυλία και την γυναικεια την θεωρουνε κατωτερη (αν ειναι δυνατον, οι μισοι στρειτ θα σου πουνε οτι εχουνε παιξει το πουλακι τους με λεσβιες κοκ) γενικα, ειναι τελειως διαφορετικη η νομοθεσια ακομα και στα κληρονομικα με αποτελεσμα να μην χρειαζεται και γαμος για μεταβιβαση περιουσιων κοκ. τωρα βάζεις στο στομα σου και μου συγκρινεις την χωρα του ανατελλοντοης ηλικου με την δικια σου μονοθειστικη ηθικη, αν ειναι δυνατον. μονο ενας χρηστης σαν εσενα θα μπορουσε να φτασει ως εκει χαχαχαχα άσε, θα μεινω στην φραση των υπευθυνων στον ζωολογικο κηπο, και θα παω να μαλωσω και τους πεγκουινους που τολμανει και ειναι ΤΟΣΟ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΣΙ και ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ και το αρπαξανε για υιοθεσια. θα τους εκτελεσουμε χαχαχαχα Πω-πω,αδερφή μου,δεν μπαίζεσαι,ένα ολόκληρο γήπεδο είσαι μόνος σου,χαράστον που σε "νοιώθει". Πα να φύγω*,αυτά (τα πλήκτρα) πηδάνε καμια φορα έξω απ' την οθόνη,ώρες είναι να κολήσουμε τπτ... *...τοίχο-τοίχο...
marantonis Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Γιατι πιστευετε οτι βιολογικος σκοπος του ανθρωπου ειναι το να αναπαραχθει βρε; Επειδη μπορει να το κανει; Κι αλλα πραγματα μπορει να κανει, τί σημαινει αυτο; Αν ηταν αυτοσκοπος η αναπαραγωγη θα ημασταν υποχρεωμενοι να την κανουμε, οπως ακριβως ειμαστε υποχρεωμενοι να φαμε και να πιουμε νερο για να μην ψοφισουμε. Η φυση δεν επιζητα την αναπαραγωγη, απλα την ανεχεται, που λεει και ο φιλος μου ο Μαρκησιος. Επισης, δεν υπαρχει μη φυσιολογικο εφοσον τα παντα εχουν δημιουργηθει απο τη φυση. ΥΓ. Ελπιζω να μην πειραζει που ξεφυγα, μου εδωσαν τροφη καποια ποστ
RedPanda Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 προβλημα κοινωνικο,κοινωνιολογικο,κοινωνικης αποδοχης η κοινωνικων δομων εως ενα βαθμο κ παντα εξαρτομενο απο τις κοινωνιες για τις οποιες αναφερομαστε.Ετσι να το δεχτω σε face value. μα πως είναι είναι κοινωνικό το πρόβλημα αφού με το να μην έλκεται σεξουαλικά με το άτομο που μπορεί να τεκνοποιήσει έχει πρακτικό πρόβλημα, το gay ζευγάρι εξαρτάται από άλλους. είναι θέμα hardware, και ο υπολογιστής μου μπορεί να εξομοιώσει τα παιχνίδια ενός Wii αλλά εξαρτάται από τον emulator Dolphin, Wii δεν είναι. Αναλόγως gay ζευγάρι θέλει να εξομοιώσει τη λειτουργία μιας οικογένειας που έχει σαν αρχή ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι χωρίς να έχει το hardware εξαρτώμενοι από διαδικασίες όπως παρένθετη μητέρα, δωρητής σπέρματος, υιοθέτηση, εξωσωματική Αν ηταν αυτοσκοπος η αναπαραγωγη θα ημασταν υποχρεωμενοι να την κανουμε, οπως ακριβως ειμαστε υποχρεωμενοι να φαμε και να πιουμε νερο για να μην ψοφισουμε. Τότε γιατί λέγεται γενετήσια ορμή ? μπορεί να μην ψοφήσουμε αλλά για ρώτα ένα ψυχολόγο για την ψυχική υγεία ενός ατόμου που προσπαθεί να καταστείλει αυτή την ορμή. -Σοφόν το σαφές.. -...η ιαπωνια ειναι μια πολυ περιργη χωρα και οι ιδιοι οι ιαπωνες που περιεργος λαος και ο τροπος πουσ κεφτονται.. -Και μετά ξέρεις τι λέει το τραγούδι ? Όμως όλοι μιλάνε με μισόλογα κι υπεκφυγές, κάτι ήξερε ο ραψωδός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα