Lomar Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Απο τότε που βγήκαν τα intel mac μου δημιουργήθηκε η εύλογη απορία, γιατί δε μπορώ να βάλω στο laptop μου που εχει intel Duo το Mac Os; Αφού όλα τα συστήματα πλην του ΒIOS είναι ίδια, γιατί δε μπορώ να βάλω με κάποιοα πατέντα το λειτουργικό της Apple; Σε περίπτωση που δε παίζει να γίνεται κάτι τέτοιο, και εφόσον το Mac Os στηρίζεται σε Unix, όπως και το Free BSD, Net BSD ktl. τα *BSD λειτουργικά σε γραφικό περιβάλλον και υποστήριξη προγραμμάτων είναι σαν το mac os; και αν ναι μπορώ να τρέξω προγράμματα για mac σε ενα BSD-PC;
gtroza Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=115809
mjmj Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Θεωρητικα μπορεις να βαλεις...και πρακτικα φυσικα(αν και τα διαφορα προβληματα δεν λειπουν-δες το link πιο πανω). Οχι ομως επισημα, official, με τις ευλογιες της apple. Η apple θελει να πουλα το mac os x μαζι με apple computers, για να κερδιζει απο την πωληση hardware.
Lomar Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 @mjmj αυτό το ξέρω (το marketing), απλα δεν ήξερα τι παίζει με FreeBSD stuff και τη σχέση τους με το Mac Os... Τσπ... thnks gtroza και mjmj anyway
e-tic Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Εγώ επιμένω οτι δεν έμεινα ευχαριστημένος απο το MacOS στο PC. Αν θέλεις να δείς ένα BSD σύστημα στο PC σου, δοκίμασε το PC-BSD.
Snolly Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Εγώ επιμένω οτι δεν έμεινα ευχαριστημένος απο το MacOS στο PC.Αν θέλεις να δείς ένα BSD σύστημα στο PC σου' date=' δοκίμασε το PC-BSD. Αυτό είναι φυσικά η μια πλευρά του νομίσματος. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το OS X σε PC και το χρησιμοποιώ ως το βασικό μου λειτουργικό σύστημα. Βέβαια όλο το PC χτίστηκε γι αυτό το λόγο.
e-tic Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Βέβαια όλο το PC χτίστηκε γι αυτό το λόγο. Πόσο σου κόστισε αυτό το εγχείρημα? Περισσότερο ή λιγότερο απο το να αγοράσεις ένα καινούριο mac(mini)? Τι κέρδισες με αυτή τη κίνηση (δυνατότητες αναβάθμισης, triple-boot με windows,Linux,MacOS κτλ.)? Γενικά βλέπεις κάτι απο το οποίο επωφελείσαι περισσότερο σε σχέση με ένα mac?
georgeadams Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Αν δεν κάνω λάθος, ο Snollygoster έχει απαντήσει σε όλα αυτά εδώ: Mac OS X on x86
Lomar Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 @Snollygoster μαγκιά σου που το κατάφερες!!! Εγώ στο laptop μου δλδ που έχω Core Duo και ΝVIDIA GeForce Go 7600. 2 Ερωτήσεις: 0. Αν κατεβάσω απο κάποιο torrent την x86 έκδοση του πιο καινούργιου mac os, η κάρτα γραφικών μου θα έχει πρόβλημα; 1. Η κάρτα γραφικών του φορητού μου μπορεί να αντικατασταθεί με μια ATi; Σας ευχαριστώ πάντως, τώρα ψήθηκα απίστευτα να κάνω το PC μου mac!!! :razz:
worldcitizen Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Άλλοι ψήνονται να κάνουν το Mac τους PC, κι άλλοι το αντίστροφο! O tempora, o mores..
Lomar Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Όπως τα λές άλλαξαν οι καιροί!!! Πλέον οι intel cpu είναι καλύτεροι απο τους mac!!! Γιατί λοιπόν να στερηθώ ταχύτητα και χρήματα στο βωμό του design (είναι κορυφαίο πάντως!) και της ευκολίας του στησίματος;
sotirisl Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 εγώ πάντως είχα καταφέρει να βάλω την έκδοση 10.4.3 στον sony vaio fs215z. όλα (σχεδόν) δούλευαν άψογα!!!
worldcitizen Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 1. Γιατί πλέον το μήλο έχει Intel.. 2. Γιατί το μήλο θα τρέχει και την επόμενη έκδοση του MacOS X, και τα Vista, ενώ τα PC δεν είναι σίγουρο ότι θα τρέχουν κανένα από τα 2 (κι όμως ναι.. χεχε ) 3. Δεν θα στερηθείς ταχύτητα, είναι ταχύτατα.. 4. Δεν είναι απλά το κορυφαίο design, είναι το design που είναι λειτουργικό.. (βλ. iMac, Mac Mini κοκ) 5. Τι στήσιμο, αφού κατά κύριο λόγο θα στο φέρουν έτοιμο σπίτι, όπως και το Mac.. Αλλά δεν θα έχεις τη συγκίνηση και το ρίγος του να ανοίγεις ένα Mac να του κάνεις αναβάθμιση.. 6. Είναι OSX, αν δεν είναι πάνω σε Mac, δεν είναι το ίδιο Είναι διαλεκτικά συνδεδεμένα !
afantos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δεν μπορείς να τρέξεις ΟSX γιατί δεν έχεις Mac πολύ απλά (και η apple δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει τα τρέξει στο PC σου αν δεν θέλει... τώρα αν κάποιοι άλλοι τα καταφέρουν αυτό ειναι άλλου παπά....)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.