Armalord Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Γεια σε όλους, Ποιον από τους παρακάτω δύο σκληρούς θα αγοράζατε για το laptop σας και γιατί; http://www.dabs.com/ProductView.aspx?Quicklinx=3VNK&CategorySelectedId=11154&PageMode=1&NavigationKey=11154,41580000,4294960494,376140000,4294960493,41610000&InMerch=1 ή http://www.dabs.com/ProductView.aspx?Quicklinx=3TQM&CategorySelectedId=11154&PageMode=1&NavigationKey=11154,41580000,4294960494,376140000,4294960493,41610000&InMerch=1 Καταλαβαίνω ότι ο seagate υπερτερεί λόγω ονόματος και εγγύησης αλλά απ' ότι έχω διαβάσει είναι πιο αργός. Ο όρος internal data rate στα χαρακτηριστικά τους τί ακριβώς εκφράζει...; Επίσης μήμπως θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει τί είναι το I/O performance ενός σκληρού δίσκου; Προσωπικές εμπειρίες με τα παραπάνω 2 μοντέλα θα ήταν πραγματικά πολίτιμες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
palawiaris Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Για σου φίλε,θα προτιμούσα seagate για τον λόγο ότι χρησιμοποιεί λιγότερο ρευμα από τον άλλο και αυτό σε ένα φορητό είναι ένα μεγάλο +,επίσης είναι και πιο αθόρυβος.O Hitachi έχει 30,0db και κατανάλωση 5,5 watt όταν δουλεύει και 0,2 σε standby.O seagate 29,0db κατανάλωση 2,6 watt όταν δουλεύει και 1,3 σε standby.Aλλά όπως έγραψες και εσύ ο hitachi είναι αρκετά πιο γρήγορος 78,62/s έναντι 45,8/s σε τιμές κατασκευαστή.Προσωπικά θα διάλεγα seagate για την περισσότερη ησυχία και λιγότερη κατανάλωση ρεύματος παρά για επιδόσεις.Εξάλλου αυτό χαρακτηρίζει τους φορητούς.
haHa Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Εγω εχω τον seagate momentus 7200. Ειναι πραγματι σχεδον αθορυβος και σε σχεση με τον 4200 rpm που ειχα πρν δεν ειδα διαφορα στη διαρκεια μπαταριας. Αλλωστε 1-2 watt δε μπορουν να κανουν διαφορα. Τωρα οσον αφορα τις επιδοσεις: μην πιστευεις τις τιμες των κατασκευαστων. Πραγματι βεβαια ο hitachi συμφωνα με benchmark-reviews ειναι λιγο πιο γρηγορος. Οι διαφορες βεβαια ειναι πολυ μικροτερες. Για παραδειγμα υπολογιζε τον seagate στα 40 MB/s ενω τον hitachi στα 43MB/s. Τις διαφορες τις εβγαλα επειδη εγω εχω με τον seagate διαμεταγωγη με το προγραμμα hdtune γυρω στο 40 MB/s και απο οτι εχω δει σε μετρησεις ο hitachi ειναι 5-10% πιο γρηγορος. Τελος για τους συγκεκριμενους hitachi εχω ακουσει οτι χτυπανε ευκολα. Αντιθετα οι seagate εχουν 5 χρονια εγγηυση. Τελος μην το σκεφτεις να παρεις αλλον δισκο που να μην ειναι στις 7200 στροφες. Η διαφορα ειναι απλως χαωδης!! Παρε 7200 rpm και θα κανεις την καλυτερη αναβαθμιση στον φορητο σου!!
giankyr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Τελος για τους συγκεκριμενους hitachi εχω ακουσει οτι χτυπανε ευκολα. Αντιθετα οι seagate εχουν 5 χρονια εγγηυση. Οι Hitachi πόση εγγύηση έχουνε?
Armalord Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Οι απαντήσεις σας πραγματικά βοηθούν πολύ. Ωστόσο κανείς μέχρι τώρα δεν είχε απάντηση σε 2 βασικές μου απορίες... Συγκεκρημένα: "Ο όρος internal data rate στα χαρακτηριστικά τους τί ακριβώς εκφράζει...; Επίσης μήμπως θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει τί είναι το I/O performance ενός σκληρού δίσκου;" Οι hitachi έχουν 3 χρόνια εγγύηση.
haHa Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 "Ο όρος internal data rate στα χαρακτηριστικά τους τί ακριβώς εκφράζει...; Επίσης μήμπως θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει τί είναι το I/O performance ενός σκληρού δίσκου;" Ο όρος internal data rate νομιζω εκφραζει ποσο γρηγορα επικοινωνει ο σκληρος με την μνημη cache του. I/O performance ενός σκληρού δίσκου ειναι ουσιαστικα οι επιδοσεις του. Ι/Ο = input/output Τελος εγω θα σου προτεινα να παρεις τον seagate λογω εγγηυσης και αξιοπιστιας. Οι διαφορες στις επιδοσεις ειναι πολυ μικρες.(νομιζω το τωρινο RAM τους εχει review-benchmark). Η αλλιως παρε οποιον βρεις φθηνοτερα. και επαναλαμβανω: Τελος μην το σκεφτεις να παρεις αλλον δισκο που να μην ειναι στις 7200 στροφες.Η διαφορα ειναι απλως χαωδης!! Παρε 7200 rpm και θα κανεις την καλυτερη αναβαθμιση στον φορητο σου!!
Armalord Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε haHa, παρ' όλα αυτά δεν κατάλαβα τη βασική διαφορά μεταξύ data transfer rate και I/O performance στην πράξη... =-( Αυτό βασικά που με μπερδεύει είναι το πώς γίνεται ο hitachi να θεωρήται ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ πιο γρήγορος επειδή έχει ΑΠΛΑ υψηλότερο data transfer rate σε αντίθεση με τον seagate ο οποίος υπερτερεί στο I/O performance...;;; Όσον αναφορά τη λειτουργία των Windows -με όποιες εφαρμογές αυτα μπορεί να φέρουν- ποιο από τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά είναι πιο σημαντικό; Και που είναι πιο σημαντικό το άλλο; Χίλια συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός...
giankyr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Eίμαι ο μόνος που ακούω πρώτη φορά το I/O Performance σαν χαρακτηριστικό ενός δίσκου? Το Ιnternal Data Rate είναι η ταχύτητα που επικοινωνεί ο δίσκος με τη ν cache του, απόλυτα θεωρητικό νούμερο. Πρώτον γιατί το δίνει η εταιρία σαν χαρακτηριστικό και δεύτερον γιατί μπορεί να είναι πχ 80MB/s αλλά ο δίαυλος να σηκώνει μέχρι 50MB/s. Όσον αφορά τους δίσκους, επειδή τώρα πιά οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές, μόνο με ομαδικά benchmarks θα βρείς την άκρη!
Armalord Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Φαντάζομαι πως δεν είσαι ο πρώτος μιας και εγώ είχα (αλλά και συνεχίζω να έχω...) την ίδια απορία, πριν από εσένα...!!! ;-) Μα και εγώ δεν αναφέρομαι στα εργοστασιακά χαρακτηριστικά των δίσκων αλλά σε "ομαδικά benchmarks" όπως το παρακάτω, από ένα site μάλιστα το οποίο θεωρήται κορυφή τού είδους... http://tomshardware.co.uk/2005/11/11/fast_and_furiousuk/page8.html
haHa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 1) Μη δινεις σημασια στα νουμερα που δινει ο κατασκευαστης! 2) Το tomshardware δεν θεωρειται και απο τα πιο αξιοπιστα site (αν και το συγκεκριμενο benchmark που εκανε συμφωνει με τα υπολοιπα benchmark που υπαρχουν στο net.) 3) Τελος, οπως σου ειπαμε και θα διαβασες, ο hitachi ειναι ελαχιστα πιο γρηγορος αλλα εγω λογω εγγηυσης θα σου προτεινα τον seagate. Και μην ασχολεισαι με "internal data rate" και "I/O performance". Σου ειπαμε για τις επιδοσεις τους, και οι δυο ειναι ταχυτατοι με ενα μικρο προβαδισμα του hitachi. Και φυσικα να παρεις μονο 7200 rpm. Μην κοιταξεις αλλου!!
anthony_crete Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 dn xerw,dn einai kai polli katatopistika ta links!!!Dn einai sata,etsi??..Des ta rpm tous!!Eixe vgei enas hitachi me 7200rpm.. aplws omws prosexe ayto: Seagate Momentus 7200.1..prepei na einai palio montelo...dn eimai k sigouros...Oi barracudda omws ths seagate exoun ftasei series 7200.9... egw 8a sou proteina ton hitachi...eidika an einai kai 7200rpm!
anthony_crete Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 a nai ok,7200rpm einai aplws dn to eixa dei... pare ton hitachi!!!einai kai kali marka...ti psaxneis twra me tous seagate!!......
haHa Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2006 Seagate Momentus 7200.1..prepei na einai palio montelo...dn eimai k sigouros...Oi barracudda omws ths seagate exoun ftasei series 7200.9... Και οι 2 ειναι 7200 rpm. Και ο Seagate Momentus 7200.1 δεν ειναι παλιο μοντελο ' date=' απλα ειναι το πρωτο μοντελο της seagate για φορητους που ειναι στις 7200 (2.5" inches ), για αυτο ειναι 7200.[b']1[/b]. Αυτοι που εχουν φτασει series 7200.9 ειναι για desktop ( 3.5" inches)
kpartsi Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Εγώ μόλις έβαλα αυτόν στο λαπτόπ μου http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=2934 και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος τόσο από πλευράς επιδόσεων, όσο και από πλευράς ησυχίας. Πάντως επειδή το έψαξα και εγώ πριν καταλήξω κάπου είδα ότι στις επιδόσεις έχουν ρόλο οι στροφές και η cache. Διάλεξα τον Toshiba 1032GAX επειδή αν και στις 5400 στροφές έχει μνήμη cache 16 MB και γι αυτό έχει επιδόσεις συγκρίσιμες με τους 7200 - 8 MB. Συν τα πλεονεκτήματα που δίνουν οι λιγότερες στροφές δηλ. λιγότερη θερμότητα, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και καλύτερη αξιοπιστία.
haHa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2006 Συν τα πλεονεκτήματα που δίνουν οι λιγότερες στροφές δηλ. λιγότερη θερμότητα, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και καλύτερη αξιοπιστία. Απλως να ενημερωσω οτι οι σκληροι 7200 rpm δεν εχουν αυξημενοι καταναλαωση. Το πολυ 0,5 watt παραπανω να καινε, που δεν ειναι τιποτα μπροστα στα 80+ watt που καει ενας φορητος. Δηλαδη στη διαρκεια της μπαταριας δε θα δουμε διαφορα.(εκτος αν θεωρειται διαφορα το 1 λεπτο. ) Τωρα και για τη θερμοτητα, ο momentus 7200 που εχω δεν εχει καμμια διαφορα σε θερμοκρασια σε σχεση με τον προηγουμενο μου(με το hdtune τη βλεπω το οποιο ειναι και μετροπρογραμμα). Αυτο δειχνουν αλλωστε και τα reviews.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.