jim22479 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 εχω εγκαταστησει το WWW File Share Pro, ενα προγραμμα που φτιαχνει ενα http server για το lan μου.Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορουν να δουν τα περιεχομενα του δισκου μου οι internet users ενω οι local users μπορουν.Εχω ακολουθησει τις οδηγιες για να ρυθμισω τον router μου ( zyxel 600) απο την επιλογη NAT - Edit SUA/NAT Server Set. Εβαλα start port την 80 και end port την 80 , με ip την ip μου. Οταν χτυπαω στο address bar την internet ip του royter μου , με βγαζει στην αρχικη σελιδα του router interface μου.Δεν μπαινει στη σελιδα που δινει προσβαση στα περιεχομενα του δισκου μου. Εχω κλεισει firewall.Χρειαζεται να κανω καποια αλλη ρυθμιση στο router;Στο help του προγραμματος δεν λεει κατι αλλο.
comfuzio Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Nomizo prepei na kaneis apenergopoihsh ta remote services tou router sou gia na min mpainoun mesa oi web users sto web interface tou router sou. Alios kane ton web server na trexei se alli port px 81 Kali tuxi
DrLo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 jim22479. Κάποιο παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ παλαιότερα όταν δε μπορούσα να δω το web server μου απ' έξω. Έχω ένα zyxel 650. Δε ξέρω αν έχουμε τις ίδιες ρυθμίσεις. Στη δική μου περίπτωση έπρεπε εκτός από το NAT να βάλεις και μια ρύθμιση στα "Filters Rules" ( το οποίο δε είχα καταλάβει σε τι διέφερε από το firewall) ή κάπως έτσι (δε το έχω το router μαζί μου). Η ρύθμιση αυτή αν θυμάμαι καλά γινόταν μόνο μέσα από telnet (ή τουλάχιστον από έκει την έκανα εγώ). Δε θυμάμαι να υπήρχε στο web interface. Το έψαχνα επι βδομάδες. Τελικά η λύση ήταν ... στο manual. (αν δεις το manual του 650 στο πως να ρυθμίσεις το router για να στήσεις server τα λέει αναλυτικά) Οταν χτυπαω στο address bar την internet ip του royter μου ' date=' με βγαζει στην αρχικη σελιδα του router interface μου.Δεν μπαινει στη σελιδα που δινει προσβαση στα περιεχομενα του δισκου μου. [/quote'] Αυτό είναι αναμενόμενο αν έχεις το webinterface σου στη πόρτα 80. Βάλτο πχ στην 88 (θα μπαίνεις πχ με http://192.168.1.1:88) Επίσης αν ρυθμίσεις όλα τα άλλα καλά (NAT, Filter) πρέπει από ότι θυμάμαι να βάλεις το loopback (νιμίζω NAT loopback λεγόταν) "on" για να βλέπεις το server σου από μέσα χρησιμοποιόντας την WAN-IP. Και αυτή η ρύθμιση γίνεται μόνο μέσα από telnet
jim22479 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 κατεβασα το manual του router μου.Δεν μπορω να ρυθμισω το filtering.Μου φενεται πολυπλοκο αρκετα.Στο source ip βαζω το internet ip του router μου ή το ip του pcιου μου;χαμος!!
DrLo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μισό να ξανακατεβάσω και εγώ το manual του zyxel γιατί δε υο πολυθυμάμαι. Ήταν λίγο περίπλοκο (και νομίζω κανα δύο φορές τα είχα κάνει κατά γράμμα αλλά εξακολουθούσα να έχω πρόβλημα). Τελικά όμως ρυθμίζοντας το filtering δούλεψε μια χαρά. Επιστρέφω
jim22479 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 οκ,περιμενω.Παντως το μανιουαλ του 660R 61C, δεν εχει να ρυθμισεις http server.Μιλαει για filtering αλλα δεν πολυκαταλαβενω.περιμενω απαντηση σου.λεω να κατεβασω του 650 μπας και γραφει κατι διαφορετικο...τα λεμε σε λιγο ελπιζω...
DrLo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Κατεβάζω το manual του 652 που έχω, αλλά θυμάμαι ότι το manual που είχα στην Αθήνα ήταν ψιλοδιαφορετικό (μικρότερο). Δε μιλάω για το content-Filtering. Το menu που σου λέω δε φαίνεται στο web-interface (τουλάχιστον όχι στο 652). Δεν ήταν τίποτα περισσότερο από drop/forward rules σαν το firewall (δεν κατάλαβα ποια η διαφορά τους) και εμένα πάντως ακόμα και με κλειστό firewall, χωρίς filter δεν έπαιζε.
jim22479 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 δεν κοιταξα μεσα στο web interface,αλλα απο telnet.Κατεβασα το μανιουaλ καπoιου 650 router series,αλλα ειναι διαφορετικες οι telnet ρυθμισεις.Στο δικο μου μπαινεις (απο τελνετ παντα) στο Filter Set Configuration και μετα φτιαχνεις δικο σου rule.Για να φτιαξεις ομως ,εχει ενα καρο ρυθμισεις...πρεπει να δεις το μανιουαλ του 660R 61C για να καταλαβεις.Ειναι στο τομεα Filter Configuration ps: tcp /ip filter rule πρεπει να φτιαξω και οχι generic rule ετσι δεν ειναι;
DrLo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Λοιπόν κατέβασα το manual του router που έχω στην Αθήνα και ψιλοθυμήθηκα. Πρέπει να φτιάξεις ένα Filter Set και μετά να πας στο Remote Node filter και να βάλεις τον αριθμό του Filter, να το επιλέξεις δηλαδή. Κάτσε να κοιτάξω κα το manual του 660 να μη μιλάμε για διαφορετικά πράγματα.
jim22479 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Prestige 660R-61C ειναι...9mb αν θυμαμαι καλα...
DrLo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Το -61C δε το βρήκα. Στο "products" zyxel έχει ένα P-660R Compact Series ADSL 2+ Router Ελπίζω να μιλάμε για το ίδιο. Τα menu φαίνονται τα ίδια. Τι θα δοκίμαζα εγώ (βάσει αυτών που θυμάμαι - Το router το έχω παρατήσει στην Αθήνα εδώ και ένα χρόνο περίπου) Στη σελίδα 257 του manual του 660R έχει μια παράγραφο "28.6 Example Filter" που αναφέρεται στο Filter που πρέπει να φτιάξεις για να μη μπορείς να κάνεις telnet από έξω. Θα κάνεις ακριβώς τα ίδια αλλά αντί για telnet (port=23) θα έχεις στο μυαλό σου http (port=80) και αντί "Action Matched=Drop" "Action Matched=Forward". (Φυσικά μπορείς να τα κάνεις συμπηρωματικά του filter για το telenet. Έτσι πας στο menu 21.1 και φτιάχνεις το Filter Set που θες. (σελ 210) Στη συνέχεια πας στο menu 11 (remote node setup), κάνεις μια εγγραφή (πιθανόν να έχει ήδη του ISP σου οπότε απλά την τροποποιείς), και στην επιλογή "Edit Filter Set=No" πατάς space, και στο Input filter sets βάζεις τον αριθμό του set που θες. Δε θυμάμαι να βάζεις IPS και τέτοια, ή τουλάχιστον δεν έβαζα εγώ. Τώρα ποια είναι η ουσιαστική διαφορά του παραπάνω από το firewall δε ξέρω. Ίσως εφαρμόζονται σε διαφορετικά σημεία της "κίνησης". ---- Α, και για να βλέπεις το site σου χρησιμοποιούντας την WAN-ip σου έδινες μια εντλή τυπου "ip nat looback on" ή κάτι τέτοιο. Θυμάμαι είχα κάνει κάποια posts στο dslreports.com (με το username gesav) αλλα δε τα βρίσκω
DrLo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Αυτό είναι το post μου πριν περίπου 2 χρόνια. Αν το δεις θα καταλάβεις ότι αντιμετωπισα ακριβώς (μα ακριβώς) το ίδιο πρόβλημα ... και αυτό είναι το post του paidi_thayma που μου έδωσε τη λύση.
jim22479 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 εχω κολησει στο remote node setup για να ενεργοποιησω το rule...μου γραφει required fields in this menu are missing... την εντολη για το loopback που την γραφεις;
djgenesis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Na pw kai egw mia ahdia na perasei h wra. Eixa kai egw to fileshare pro kai bebaiwse oti h porta pou trexeis einai h 80 giati se mena sto paliotero version etrexe me 8080
DrLo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 την εντολη για το loopback που την γραφεις; χμ, ... έκανες telnet στο Zyxel και κάπως έβγαζες command line (πάνε και 2 χρόνια, γέρασα και κάπως). Με ένα search στο google ή στο dslreports.com θα το βρεις σίγουρα. Πήγαινε στο link που δίνει το paidi_thayma (μη σε τρομάζουν τα ολλανδικά). Αν οι αριθμοί των menu είανι ίδιοι τότε πας στο 24.8 εχω κολησει στο remote node setup για να ενεργοποιησω το rule...μου γραφει required fields in this menu are missing... τσέκαρε να δεις τις επιλογές τις σελίδας 212 του manual του 660R edit : απ' ότι είδα στο link που έδινε το padi_thauma ίσως δε χρειάζεται να φτιάξεις νέο Filter Set απλά να κάνεις active το filter rule του Filter Set 12 που μάλλον πρέπει να είναι και το default.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.