djgenesis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μήπως ξέρει καμία καλή κοπελιά πως θα τα κάνω λεμονάτα? :oops:
Lucifer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 500 γρμ. Ρεβύθια 1 φλυτζάνι τσαγιού Λάδι 1 μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες Κρεμμύδι(α) 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική Σόδα 1 κουταλιά σούπας Αλεύρι Αλατοπίπερο Χυμός από 1 Λεμόνι Βάζεις τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την άλλη μέρα τα στραγγίζεις, προσθέτεις την μαγειρική σόδα, ανακατεύεις και τα αφήνεις για μια ώρα. Πλένεις κατόπιν τα ρεβύθια πολύ καλά, τα βάζεις σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζεις με αρκετό νερό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αφαιρείς τους αφρούς και προσθέτεις το κρεμμύδι, το αλάτι, το λάδι και το πιπέρι και αφήνεις τα ρεβύθια να σιγοβράσουν. Λίγο πριν σβήσεις τη φωτιά ρίχνεις στην κατσαρόλα το αλεύρι αφού το έχεις διαλύσει στο χυμό του λεμονιού. Αφήνεις τα ρεβύθια να πάρουν μια ακόμα βράση και σερβίρεις. edit, ξέχασα τα συστατικά.
djgenesis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μπράβο δικέ μου... Τα έχω βάλει απο σήμερα...Ελάτε να φάμε στο Λόντον
Lucifer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Πρέπει να νοσταλγείς πολύ την πατρίδα για να θες ρεβύθια ε? ;p
MariaTs. Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 To αλεύρι δεν είναι απαραίτητο, γιατί ούτως ή άλλως η σούπα όταν κρυώσει χυλώνει! Όπως επίσης και η σόδα δεν είναι απαραίτητη, γιατί αν θέλουμε να είναι βραστερά (δηλαδή να μαλακώνουν γρήγορα στο βράσιμο) από βραδύς τα βάζουμε σε νερό χλιαρό! A! Αυτά είναι 'Ρεβύθια σούπα'!
mazda Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 To αλεύρι δεν είναι απαραίτητο' date=' γιατί ούτως ή άλλως η σούπα όταν κρυώσει χυλώνει! Όπως επίσης και η σόδα δεν είναι απαραίτητη, γιατί αν θέλουμε να είναι βραστερά (δηλαδή να μαλακώνουν γρήγορα στο βράσιμο) από βραδύς τα βάζουμε σε νερό χλιαρό! A! Αυτά είναι 'Ρεβύθια σούπα'![/quote'] Α ρε τα νοικοκυροκοριτσα πως φαινονται απο 100 χιλιομετρα μακρια !!!!
djgenesis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Lucifer: Δεν μπορείς να φανταστείς.... Μετά απο 6 χρόνια τα ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ τα ρεβύθια MariaTs. Ναι, αυτου του είδους τα ρεβυθια θέλω.
ni_kuho Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 To αλεύρι δεν είναι απαραίτητο' date=' γιατί ούτως ή άλλως η σούπα όταν κρυώσει χυλώνει! Όπως επίσης και η σόδα δεν είναι απαραίτητη, γιατί αν θέλουμε να είναι βραστερά (δηλαδή να μαλακώνουν γρήγορα στο βράσιμο) από βραδύς τα βάζουμε σε νερό χλιαρό! A! Αυτά είναι 'Ρεβύθια σούπα'![/quote'] Με παντρεύεσαι?
Lucifer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Ε σούπα ήθελε λογικά το παιδί. Αν τα ήθελε στο φούρνο θα το έλεγε, όχι?
djgenesis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Γίνονται και στον φούρνο??? Δεν τα έχω βρασει ακομα...
MariaTs. Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Αν θέλετε όσπρια φουρνιστά... τα ρεβύθια ούτε κι εγώ τα έχω δοκιμάσει, όμως δοκιμάστε φασολάδα φουρνιστή!
Lucifer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Ναι γίνονται! Θες απλά τα ρεβύθια (duh), αλατοπίπερο (duh²) άνιθο, δενδρολίβανο, κρεμμύδι και στυμμένο λεμόνι. Μουλιάζεις τα ρεβύθια για 15 ώρες τουλάχιστον, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές. Μετά βράζεις σε πολύ νερό για 2 ώρες τα ρεβύθια, μαζί με ένα ματσάκι δενδρολίβανο (το έχεις τυλίξει σε μια καθαρή γάζα για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο). Βγάζεις τη γάζα με το δενδρολίβανο και τσιγαρίζεις το κρεμμύδι σε ροδέλες μαζί με τον άνιθο και κατόπιν βάζεις όλα τα υλικά (τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, τον άνιθο και χυμό λεμονιού αν θες σε ένα ταψί. Τα αφήνεις να ψηθούν 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία πάνω-κάτω, όχι αέρα.
djgenesis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Φιλε Lucifer μήπως είσαι σεφ? Βλέπω ότι το κατέχεις το άθλημα. Μαρία... Εεεετσι εεεεετσι........ Γίγαντες στον φούρνο, στην γάστρα, με λουκανικάκια Απίθανα.... αχ ρε κρήτη...
Lucifer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Όχι, μου αρέσει να τραπεζώνω τα θύματά μου όμως ;p
--b}{d-- Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Πωπω τι μου θύμισες ρε φίλε, εποχή Αγγλίας, είχα γίνει expert σε φακές και ρεβύθια. 1ον λόγω νοσταλγίας και 2ον γιατί την έβγαζα με μια κατσαρόλα κανα 2-3 μέρες Η δική μου συμβουλή για ρεβύθια είναι να τα αφήσεις σε νερό από την προηγούμενη με λίγη όμως σόδα ώστε να "χυλώσουν" άνετα την επόμενη στο βράσιμο. Κάργα κρεμμύδι τριμμένο και λεμόνι μόνο προς το τέλος για να μην σφύξουνε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.