Προς το περιεχόμενο

sos γραφω ιστορια την τριτη........

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και εγω οταν εδινα πανελληνιες,ειχα ξεσκιστει στο διαβασμα,οπως επισεις το ειχα ξεφτιλισει και με τα σκονακια,(εβαζα το βιβλιο κομμενο στο boxerακι μου και πηγαιντουαλεταεβγαζα αυτα που ειχαν πεσει,πηγαινα στην ταξη,και εβαζα τα κομμενα φυλλα μεσα στο τετραδιο και αντεγραφα κανονικα),θεωρω την πολιτικη του σκονακιου,απολυτα δεκτη...

ΓΙατιτο σκονακι αξιοποιειται μονο με την προυποθεση οτι εχεις διαβασει κιολας.

Εφοσον λοιπον καποιος μπορει να το κανει και να γραψει καλυτερα,να το κανει...

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έπρεπε να ήσασταν στα δικά μας τα χρόνια... Τι σκονάκια και ιστορίες! Τα θρανία θα έπρεπε να ήταν καθαρά και να μην υπάρχει ίχνος μελανιού με όλα αυτά που ζωγραφίζαμε καθ'όλη την διάρκεια της χρονιάς επάνω τους. Στεκόντουσαν οι καθηγητές και έψαχναν πάνω-κάτω και πλαγίως να δουν μήπως είχαμε τίποτε σκονάκια κρυμμένα, το μόνο που δεν είχαν κάνει ήταν να μας αναποδογυρίζουν κάθε φορά για να πέφτουν τα σκονάκια! Ματιές επιτρεπόταν να ανταλλάζουμε, οι ψίθυροι απαγορεύονταν όπως και το τράβηγμα της καρέκλας τάχα μου να δει ο πισινός μας τι γράψαμε, για να τον βοηθήσουμε!

Στις δε πανελλήνιες άστε τα! Ούτε τον σβέρκο σου να τρίψεις! Γι'αυτό και περνούσαν σε σχολές οι άξιοι, όχι όπως τώρα που μόνο το όνομά σου να γράψεις περνάς σε ΤΕΙ!

Δημοσ.

Απ' όσο θυμάμαι εγώ πάντως πίσω στο χρόνο (το '89 που έδωσα), όσο αυστηρά κι αν ήταν τα πράγματα, παπαγαλία κι άγιος ο Θεός ήταν το θέμα.

Σίγουρα το πράγμα έχει παραγίνει σήμερα αλλά εδώ και πολλά χρόνια είχε αρχίσει να σαπίζει η κατάσταση οπότε το πόσο άξιοι ήταν όσοι περνούσαν, είναι μεγάλο θέμα συζήτησης. Παπαγάλοι χωρίς κριτική σκέψη, γι' αυτό άλλωστε όλοι είχαν πρόβλημα στην Έκθεση.

Δημοσ.
Αν και εγω οταν εδινα πανελληνιες' date='ειχα ξεσκιστει στο διαβασμα,οπως επισεις το ειχα ξεφτιλισει και με τα σκονακια,(εβαζα το βιβλιο κομμενο στο boxerακι μου και πηγαιντουαλεταεβγαζα αυτα που ειχαν πεσει,πηγαινα στην ταξη,και εβαζα τα κομμενα φυλλα μεσα στο τετραδιο και αντεγραφα κανονικα),θεωρω την πολιτικη του σκονακιου,απολυτα δεκτη...

ΓΙατιτο σκονακι αξιοποιειται μονο με την προυποθεση οτι εχεις διαβασει κιολας.

Εφοσον λοιπον καποιος μπορει να το κανει και να γραψει καλυτερα,να το κανει...[/quote']

δεν ήξερα οτι οι εξετάσεις που έδωσες εσύ

ήταν για δίπλωμα κατασκοπίας

Δημοσ.

Kandinsky στις προαγωγικές αν δεν μάθαινες παπαγαλία πήγαινες μεταξεταστέος! Όμως διαβάζαμε, έστω κι αν τα μαθαίναμε παπαγαλία... Τη σήμερον όμως; Είδες τι έγραψαν στην αρχή οι εξεταζόμενοι... απορώ που θυμήθηκαν και που είχαν βάλει το βιβλίο!

Στις δε πανελλήνιες, η παπαγαλία δεν ήταν και το φόρτε των περισσοτέρων εδώ που τα λέμε! Άσε που αν δεν έγραφες καλή έκθεση σε τι σχολή να περάσεις! Σήμερα ότι θέλουν γράφουν!

Παρόλα αυτά, ωραία χρόνια εκείνα! :D

Δημοσ.

Τρόπος εξαπάτησης είναι να φτιάξεις δικό σου αλφάβητο.. όχι για πανελλήνιες, αλλά για το μέσον της χρονιάς με τα πρόχειρα και τα επίσημα διαγωνίσματα. Γεμίζεις ένα θρανίο με ιδεογράμματα, κι ο καθηγητής νομίζει ότι μαθαίνεις Γραμμική Β'.

Δημοσ.
Τρόπος εξαπάτησης είναι να φτιάξεις δικό σου αλφάβητο.. όχι για πανελλήνιες, αλλά για το μέσον της χρονιάς με τα πρόχειρα και τα επίσημα διαγωνίσματα. Γεμίζεις ένα θρανίο με ιδεογράμματα, κι ο καθηγητής νομίζει ότι μαθαίνεις Γραμμική Β'.

10 ΙQ να έχει ο καθηγητής θα σου ζητήσει να το σβήσεις και ας μην ξέρει τι γράφει.

Όσο για τα σκονάκια, τα θεωρώ ψιλοάχρηστα, γιατί για να τα γράψεις πρέπει να ανοίξεις το βιβλίο, οπότε ούτως ή άλλως διαβάζεις. Όσες φορές αντέγραψα σε διαγωνίσματα και εξετάσεις το έκανα είτε από το βιβλίο που είχα ανοιχτό από κάτω είτε από άλλους. Στις Πανελλήνιες δεν αντέγραψα, όχι γιατί δεν μπορούσα, αλλά γιατί δεν ήθελα να ρισκάρω έστω και την απειροελάχιστη πιθανότητα να με πιάσουν και να χάσω τα μόρια.

Δημοσ.

Θυμάμαι, όταν έδωσα για να πάρω το MBA τις τελικές εξετάσεις στην Αμερική, είχαμε ένα καθηγητή ο οποίος ήταν παλιός στρατιωτικός και ήταν άτεγκτος σε θέματα πειθαρχίας. Όταν λέμε άτεγκτος, το εννοούμε, βρωμόσκυλο του κερατά που 8 και 1 αν έμπαινες μέσα, σε πέταγε έξω και σε έκανε και ρόμπα. Μας έλεγε ιστορίες για το Βιετνάμ και τις βόμβες ναπάλμ που ρίχνανε και αγαλλίαζε η ψυχή του.

Ενώ λοιπόν μας είχε πει ότι δεν θα ανεχτεί ούτε ψίθυρο, έκανα το λάθος και ενώ είχα τελειώσει είπα μια κουβέντα για να βοηθήσω ένα συμφοιτητή. Με πήρε χαμπάρι, μας πήρε και των δύο την κόλλα και μετά στο γραφείο του, ζήτησε να έρθουν και άλλοι δύο καθηγητές για να υπάρχουν μάρτυρες (!) και είπε ότι το χάσαμε το μάθημα, δλδ χάσαμε το πτυχίο.

Τί γλύψιμο, τί υποκλίσεις, τί πισωκολλητά, δεν καταλάβαινε τίποτα ο παίκτης. Τελικά η όλη υπόθεση ήταν περισσότερο για ψάρωμα μια και ήξερε τουλάχιστον για μένα ποιός και τί είμαι αλλά και πάλι, δεν τη γλιτώσαμε φτηνά : μας επέτρεψε να ξαναδώσουμε το μάθημα την επόμενη εξεταστική περίοδο, το Δεκέμβρη.

Δημοσ.

ελεος!! δεν μπηκε καμμια συνθηκη! μονο κατι ασχετο! και κατι χαζοσκιτσα! ημαρτον πια..

Δημοσ.

Kρίμα. Μα καλά, δεν έχει σκεφτεί ακόμα κανείς να ανοίξει thread με τίτλο "Τα θέματα που θέλω να μπουν στις εξετάσεις" και να δώσει ένα λινκ στους καθηγητές?

Αλλά κι αυτοί οι αλήτες δεν έλαβαν υπόψη τους ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να περάσουν πανεπιστήμιο χωρίς ν' ανοίξουν βιβλίο, και να βάλουν θέματα του τύπου "αν x=10 και y=11 πόσο κάνει x+y?" ή έκθεση με τίτλο "ο καλύτερος μου φίλος"? Αίσχος πια, πόσες απαιτήσεις υπάρχουν απ' τους μαθητές?

Δημοσ.

Luxx πήρες και το laptop μαζί και ποστάρεις από την αίθουσα εξετάσεων?? Μπράβο παλικάρια μου ωραία νοοτροπία!! Τώρα καλομελετάτε και έρχετε!! Θα σφιξουν οι κώλοι...έστω και λίγο...Μετά να σας δω αν θα διαβάυετε το πρωι πριν γράψετε...

Δημοσ.
Όμως διαβάζαμε, έστω κι αν τα μαθαίναμε παπαγαλία

Ναι μόνο που ξέρεις τι μένει απο τη παπαγαλία έτσι; Μηδέν στο πηλικό και καμμένο οικόπεδο στο κεφάλι....

Τη σήμερον όμως; Είδες τι έγραψαν στην αρχή οι εξεταζόμενοι... απορώ που θυμήθηκαν και που είχαν βάλει το βιβλίο!

Εντάξει μη γενικεύεις. Παρτάλια υπήρχαν και τότε (τουλάχιστον έτσι μας λένε οι ταινίες του Δαλιανίδη :razz:) όπως υπάρχουν και τώρα. Μόνο που τα σύγχρονα παρτάλια έχουν και βήμα...

Δημοσ.

εγω παντοσ διαφωνω με τα σχολια σασ περι "σκονακιων".

αν ειχεσ (λεμε τωρα) ξεπατω8ει στο διαβασμα για τισ πανελλ δεν μπορεισ ταφτοχρονα να διαβαζεσ και τα ολα τα αλλα μα8ηματα (16 στον αρι8μο...)

αν μπορεισ να κανεισ και εχεισ την δυνατοτητα ( για χ λογουσ) να κανεισ σκονακι και να μην σε πιασουν γιατι να μην το κανεισ? δεν ειναι λιγο κουτο? να μασ ειχαν περιορισμενουσ και να μην καναμε...

τωρα για τα οσα ειπατε για πανεπιστ και πολλα αλλα που κολανε με το μα8ημα τησ ιστοριασ?

δηλαδη οταν μεσα στην ταξη (για την παρασκευη μιλαω) μιλαγανε για το επισοδιο στο παρα πεντε ενω γραφαμε.....εγω τι να κανω? να μην βγαλω το σκονακι?

Δημοσ.
εγω παντοσ διαφωνω με τα σχολια σασ περι "σκονακιων".

αν ειχεσ (λεμε τωρα) ξεπατω8ει στο διαβασμα για τισ πανελλ δεν μπορεισ ταφτοχρονα να διαβαζεσ και τα ολα τα αλλα μα8ηματα (16 στον αρι8μο...)

Απ' την παρένθεση και μόνο καταλαβαίνουμε ότι εσύ τουλάχιστον δεν ξεπατώθηκες.

αν μπορεισ να κανεισ και εχεισ την δυνατοτητα ( για χ λογουσ) να κανεισ σκονακι και να μην σε πιασουν γιατι να μην το κανεισ? δεν ειναι λιγο κουτο? να μασ ειχαν περιορισμενουσ και να μην καναμε...

Καλό είναι να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα και όχι τον ίδιο τον κανόνα γιατί σου γίνεται συνήθειο και κακομαθαίνεις' date=' νομίζοντας ότι στη ζωή θα έχεις πάντα από δίπλα ένα σκονάκι. Και τελικά σπαταλάς χρόνο και κόπο ψάχνοντας το σκονάκι ενώ θα μπορούσες να είχες κουραστεί και λίγο.

τωρα για τα οσα ειπατε για πανεπιστημιο και πολλα αλλα που κολανε με το μα8ημα τησ ιστοριασ?

δηλαδη οταν μεσα στην ταξη (για την παρασκευη μιλαω) μιλαγανε για το επισοδιο στο παρα πεντε ενω γραφαμε.....εγω τι να κανω? να μην βγαλω το σκονακι?

Καλά ρε, καθηγητές δεν έχετε? Έχετε εξετάσεις και το αφήνουν ρημαδιό και φεύγουν? Μήπως είναι κωφάλαλοι?

Κοίτα να αλλάξεις τροπάρι. Θα τα βρεις πολύ σκούρα στη ζωή στο λέω, εκτός κι αν έχεις κανα βύσμα και περνάς όλα τα στάδια της επαγγελματικής σου αποκατάστασης μπάι. Δεν θα στα φέρει κανένας έτοιμα στο χέρι, που μου βαριέσαι ακόμα και να στριμωχτείς για να δεις τη βαθμολογία σου...

ΥΓ

Πώς μ' άρεσε να έχω νέους στο στρατό κάτι τέτοιους "δουλευταράδες".:twisted:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...