georgemarios Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 χαιρετε παιδες ηρθε επιτελους η ωρα και για μενα να αποκτησω φορητη επεξεργαστικη ισχυ (λεγε με λαπτοπ) μπατζετ: συν πλην 1500ευρω αλλα θα ειναι με δοσεις οποτε αν παει ας πουμε 1700 το συζηταμε χρηση: ασχολουμαι με real-time 3d programming και ετοιμαζομαι για διδακτορικο οποτε πρεπει να εχει καλη καρτα γραφικων (nvidia κατα προτιμηση γιατι δουλευω και στο linux και η ati εχει καποια προβληματα εκει) και 1γιγα ραμ μινιμουμ. Το μεγεθος/βαρος του δε με απασχολει ιδιαιτερα, οσο για την οθονη νομιζω ειμαι οκ με 15αρα πηγα στο πλαισιο και συμφωνα με τα παραπανω μου προτειναν το SONY VGN-FE21B στα 1499.00 με 200 ευρω παραπανω ειναι το SONY VGN-FE21M στο οποιο μολις ειδα οτι η τιμή για αγορα μεσω Internet ειναι ?1575.00, δηλ μολις 75 παραπανω καταρχην, ποια ειναι η γνωμη σας για τα παραπανω μηχανακια και αν εχετε να αντιπροτεινετε κατι αλλο? Θελω να το αγορασω με δοσεις (δεν υπαρχουν να τα δωσω ντουκου), ομως δεν εχω (και δε θελω) πιστωτικη καρτα. Στο πλαισιο μου ειπαν οτι μπορουν να μου εκδοσουν αυτοι μια ειδικα για την συγκεκριμενη αγορα για να το παρω με 12 ατοκες, ισχυει ομως το ιδιο και για την αγορα μεσω ιντερνετ (θα τους ρωτησω βεβεαια αυριο αλλα μηπως ξερει καποιος κανενα λακο στη φαβα)? Αν ναι, τοτε σιγουρα θα προτιμησω το FE21M. Ευχαριστω για το χρονο σας
Password Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 kalhmera, Σκληρός Δίσκος 160GB SATA 4200rpm --- 3d me 4200rpm den mporei na iparxei.. otan tha kaneis render tha sernete.. pare kati me 5400..-7200.
nmour Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 χαιρετε παιδεςηρθε επιτελους η ωρα και για μενα να αποκτησω φορητη επεξεργαστικη ισχυ (λεγε με λαπτοπ) μπατζετ: συν πλην 1500ευρω αλλα θα ειναι με δοσεις οποτε αν παει ας πουμε 1700 το συζηταμε χρηση: ασχολουμαι με real-time 3d programming και ετοιμαζομαι για διδακτορικο οποτε πρεπει να εχει καλη καρτα γραφικων (nvidia κατα προτιμηση γιατι δουλευω και στο linux και η ati εχει καποια προβληματα εκει) και 1γιγα ραμ μινιμουμ. Το μεγεθος/βαρος του δε με απασχολει ιδιαιτερα' date=' οσο για την οθονη νομιζω ειμαι οκ με 15αρα πηγα στο πλαισιο και συμφωνα με τα παραπανω μου προτειναν το SONY VGN-FE21B στα 1499.00 με 200 ευρω παραπανω ειναι το SONY VGN-FE21M στο οποιο μολις ειδα οτι η τιμή για αγορα μεσω Internet ειναι ?1575.00, δηλ μολις 75 παραπανω καταρχην, ποια ειναι η γνωμη σας για τα παραπανω μηχανακια και αν εχετε να αντιπροτεινετε κατι αλλο? Θελω να το αγορασω με δοσεις (δεν υπαρχουν να τα δωσω ντουκου), ομως δεν εχω (και δε θελω) πιστωτικη καρτα. Στο πλαισιο μου ειπαν οτι μπορουν να μου εκδοσουν αυτοι μια ειδικα για την συγκεκριμενη αγορα για να το παρω με 12 ατοκες, ισχυει ομως το ιδιο και για την αγορα μεσω ιντερνετ (θα τους ρωτησω βεβεαια αυριο αλλα μηπως ξερει καποιος κανενα λακο στη φαβα)? Αν ναι, τοτε σιγουρα θα προτιμησω το FE21M. Ευχαριστω για το χρονο σας Καλημέρα φίλε. Το ότι το Πλαίσιο θα σου εκδόσει κάρτα είναι στην ουσία ένα καταναλωτικό δάνειο μέσω της όποιας τράπεζας συνεργάζεται με αυτούς. Οπότε γιατί δεν πάς να τα πάρεις κατευθείαν από την τράπεζα και να τα δώσεις ντούκου ? Ούτως ή άλλως τόκους θα πληρώσεις είτε στο Πλαίσιο είτε στην τράπεζα.... Οσον αφορά τα laptop θα πρότεινα Toshiba σε αυτή την κατηγορία τιμής που διαθέτεις , αν και καλύτερα υα ήταν να πάρεις κάνα Dell... Ψάξε λίγο τα posts που έχουν γίνει κατά καιρούς για τα Fujitsu να πάρεις μια ιδέα. Εγώ πάντως δεν τα εμπιστεύομαι. Βέβαια ότι και να σου πει ο καθένας είναι υποκειμενικό, οπότε η τελική επιλογή είναι δική σου.
dioptra999 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Εγω δεν θα επαιραν sony στην θεση σου!Τα "σωνει" ειναι για μορη και οχι για δουλειά κατα την γνώμη μου!Αυτό που αγοράζεις ειναι κατα200-300€ ακριβότερο λόγο μαρκας... Πρόταση 1:Παρε Fujitsu ώστε να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και ωραιο design και καλή επεργαστηκή ισχύ. Πρόταση 2:Εαν ειναι να ψωνίσεις απο το πλαίσιο παρε turbo-x να τους εχεις στο χερι που ειναι και δικά τους προιόντα και μπορείς να κανεις ότι θες!και φτηνότερα!
GIORGARAS Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Η οθόνη των sony σκίζει πάντως. Εγώ έχω fujitsu και αν ήθελα να πάρω άλλο, θα έπαιρνα ή sony ή toshiba. Το fes11 της sony που το έχω χειριστεί για μερικές μέρες, απλώς σκίζει. Στο Πλαίσιο μου είπαν ότι δεν το φέρνουν ποια γιατί παρουσίασε προβλήματα συμβατότητας στο dvd-rw. Ξέρει κανείς κάτι? Στο mg-manager που ρώτησα για να μάθω μου είπαν ότι δεν ξέρουν κάτι τέτοιο. Αν λένε ψέματα, ωραία πολιτική χρησιμοποιούν για να πουλάνε αυτά που θέλουν. Επίσης μου είπαν ότι δεν φέρνουν fujitsu γιατί δεν έχει service στην Ελλάδα που και αυτό δεν ισχύει. Εγώ πάντως Πλαίσιο πάω μόνο για να τα βλέπω live, όχι για αγορές. Επίσης κοίτα και στο themall στο fnac γιατί έχω ακούσει από πολλούς ότι έχει καλές τιμές. Ένας φίλος είδε το flybook, πατάτα μηχάνημα, απλώς το αναφέρω, 1300 ευρώ επειδή είχαν δύο κομμάτια.
StavrosD Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Αν μπορείς να αγοράσεις από το εξωτερικό, κοίτα εδώ: http://www.alienware.com/ Αυτά που χρειάζεται να ξέρεις είναι τα εξής: 1) Ο σκληρός δίσκος πρέπει να είναι στις 7200 στροφές/λεπτό, καθώς τα βαριά προγράμματα τον χρησιμοποιούν αρκετά. 2) Αν βρεις κάποιον με ανάλυση οθόνης πάνω από 1280x768 να τον προτιμήσεις. Στο autocad και στα αντίστοιχα προγράμματα τα εικονίδια θα είναι πιο μικρά, χωρίς να χάνεις σε ποιότητα, και θα έχεις μεγαλύτερο χώρο για σχέδιο. 3) Η κάρτα γραφικών οπωσδήποτε να έχει δικιά της μνήμη (σε καμια περίπτωση Shared) 4) Για chipset VGA, προτίμησε τα NVIDIA Quadro FX (είναι για Mobile workstations, http://www.nvidia.com/page/mobile.html) ή τα ATI Mobility FireGL (http://www.ati.com/products/mobile.html, drivers : https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=300) 5) Μνήμη αν μπορείς βάλε από την αρχή 2x1GB, ή διαφορετικά πάρε 1 dimm του 1GB τώρα, ώστε να μπορέσεις αργότερα να κάνεις αναβάθμιση χωρίς να πετάξεις τα προηγούμενα dimm.
georgemarios Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 μαλιστα, οι οθονες των turbo-x τι λενε, ξερετε;
georgemarios Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 λοιπον, εκανα μια βολτα (ξανα) απο πλαισιο να κοψω κινηση για turbo-x. Το προβλημα ειναι οτι ολα τα τρεχοντα μοντελα (σε αυτα τα λεφτα) εχουν ATI καρτες μεσα και δεν εχουν nvidia τουλ προς το παρον..... αρα τουρμπο-γιοκ πηγα και στο multirama και μου προτειναν (περαν του sony που μου ειπαν και στο πλαισιο) αυτό. Ρωτησα και στο Γερμανο, παλι στο Σονυ καταληξαμε. Πρεπει να παρατηρησω οτι και στα 3 καταστηματα οι ανθρωποι ηταν εξυπηρετικοτατοι και ασχοληθηκαν μαζι μου παρα το κοσμο που ειχαν (σαββατο βλεπετε και εν οψει τριημερου).....
Angeldust Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Καλημέρα φίλε.Το ότι το Πλαίσιο θα σου εκδόσει κάρτα είναι στην ουσία ένα καταναλωτικό δάνειο μέσω της όποιας τράπεζας συνεργάζεται με αυτούς. Οπότε γιατί δεν πάς να τα πάρεις κατευθείαν από την τράπεζα και να τα δώσεις ντούκου ? Ούτως ή άλλως τόκους θα πληρώσεις είτε στο Πλαίσιο είτε στην τράπεζα... Λάθος κάνεις σε αυτό. Το καταναλωτικό δάνειο έχει τόκους και μάλιστα αρκετά μεγάλους. Αντίθετα' date=' η πιστωτική δεν έχει τόκους, τα laptop εξοφλούνται με 12 [u']άτοκες[/u] δόσεις. Στην ουσία το Πλαίσιο κάνει εξυπηρέτηση στον πελάτη, μιας και δεν έχει κάποιο όφελος απο την όλη ιστορία. Αν κάποιος δεν έχει πιστωτική, το Πλαίσιο αναλαμβάνει να του εκδώσει μια πιστωτική, να εξοφλήσει το laptop και μετά μπορεί να την διακόψει, δεν έχει συνδρομή για τον πρώτο χρόνο. Μη μπερδεύουμε τις εντοκες δόσεις με τις άτοκες...
skiabox Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Σε ενα μαγαζι που ημουνα σημερα μου ελεγε ο μαγαζατορας οτι τα asus ειναι πολυ αξιοπιστα!Αλλα μονο 5400 στροφες!7200 στροφες εχω δει μονο στο site της dell!Ο ιδιος δεν ηξερε καθολου για laptops με τετοιες στροφες!
georgemarios Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 ναι, και μενα μου ειπαν οτι δε βγαινει σχεδον κανενας με 7200 λογω ογκου/βαρους/θορυβου. Εκτος και αν πας built-to-order
nmour Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Λάθος κάνεις σε αυτό. Το καταναλωτικό δάνειο έχει τόκους και μάλιστα αρκετά μεγάλους. Αντίθετα' date=' η πιστωτική δεν έχει τόκους, τα laptop εξοφλούνται με 12 [u']άτοκες[/u] δόσεις. Στην ουσία το Πλαίσιο κάνει εξυπηρέτηση στον πελάτη, μιας και δεν έχει κάποιο όφελος απο την όλη ιστορία. Αν κάποιος δεν έχει πιστωτική, το Πλαίσιο αναλαμβάνει να του εκδώσει μια πιστωτική, να εξοφλήσει το laptop και μετά μπορεί να την διακόψει, δεν έχει συνδρομή για τον πρώτο χρόνο. Μη μπερδεύουμε τις εντοκες δόσεις με τις άτοκες... Χμμμ...... Ισως όντως να κάνω λάθος....Ευχαριστώ για την διόρθωση. Αν και χρόνια πελάτης του καταστήματος (έχοντας καταθέσει αξιοσέβαστα ποσά κατά καιρούς από το 1993), πιστεύω πως το να πάρεις laptop με αξιώσεις και αξιοπιστία σε βάθος χρόνου και χρήσης τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι κάτι το δύσκολο.... Ολα εξαρτώνται από το τι ζητά ο καθένας και το πόσα μπορεί να δώσει...
thanassissis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 ego tha proteina ACER Aspire 5672WLMi dagkoto
georgemarios Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 ego tha proteina ACER Aspire 5672WLMi dagkoto ναι, δε θα ελεγα οχι αλλα ξερεις τι ταχυτητα εχει ο δισκος; Ειναι 120αρης και μυριζομαι 4200rpm..... ή όχι; και επιπλεον ειναι ΑΤΙ καρτα....... ξερει κανεις η X1400 turbocash με ποια nvidia ειναι αντιστοιχη σε επιδοσεις;
mourlos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 re paidia posi apo dw asxoleiste me 3d rendering xwris na prosvalw kanena... o skliros den exei na kanei kai toso..egw ekana kai kanw render me 20ari sto DELL laptop pou exw...agapite giwrgomarie me auta ta lefta fiaxneis ena kalo desktop me akrivws auta pou theleis kai to anevazeis panw...kai kratas to prwto sou PC ( upothetw pws exeis)..kai otan einai na epistrepseis home tote aplws aposundeeis to skliro sou kai sunexizeis tin douleia sou kai stis giortes....twra ama epimeneis gia laptop prepei na sou pw ek peiras oti to budget sou einai kapws ligo gia autin douleia....omws ama pas agglia gia metaptuxiako uparxoun polles kaluteres protaseis na vreis ekei..me ayta ta xrimata...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.