Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία user emails χωρις mail server..

GiorgosH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω static IP με FORTHnet κ έναν σέρβερ με SBS 2003 που μοιράζει νετ είναι domain server για 15 PCs.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει 1 κεντρικό email account (POP3 FORTHnet) και θέλω να δημιουργήσω ξεχωριστά emails για 3-4 χρήστες του δικτύου (σε μορφή [email protected]) και να τα παίρνουν μέσω του MS Outlook, έτσι ώστε όταν στέλνουν να φαίνεται η δικιά του διεύθυνσή και όταν λαμβαίνουν είτε να παίρνει ο καθένας τα δικά του ή να έρχονται όλα (όλων των χρηστών δηλαδή).

Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να 'σηκώσω' Exchange γιατί ο σέρβερ μου είναι ήδη φορτωμένος με SQL & SWUS..

Υπάρχει κάποιος τρόπος?

Υ.Γ. Επίσης από την εταιρεία hosting έχω 25 virtual email accounts που μπορω να φτιάξω..

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

To mail server ths forthnet kai gia POP3/IMAPI kai gia SMTP.

Ayth einai kai h pio aplh lush

An pali theleis to diko sou server den xreiazetai na shkwseis exchange... Uparxoun xilioi alloi MAILservers pou kanoun aythn thn douleia, to thema einai oti prepei na zhthseis sthn forthnet h ston Domain admin sou na sou shkwsei MX records...

Δημοσ.

Και πως ακριβώς θα δημιουργήσω accounts? Επίσης θα μπορεί κάποιος από τους χρήστες να λαμβάνει ΌΛΑ τα mails που θα έρχονται?

Δημοσ.

Όταν λές από το σάιτ της Φορθ?

Έχω static ADSL με Φορθ αλλά έχω domain hosting από άλλη εταιρεία που μου δίνει virtual emails.. Το 2ο εννοείς?

Δημοσ.
Και μετά σε κάθε χρήστη τι email ρυθμίσεις πρέπει να έχω? τον mail server της φόρθνετ ή του domain μου?

Tou Domain....

Δημοσ.

ερώτηση: Αφού έχεις hosting απο κάποια εταιρία που σου παρέχει 25 mails, δεν μπορείς να φτιάξεις mail accounts απο το cpanel ή το όποιο άλλο σύστημα διαχείρισης hosting έχεις και να βάλεις SMTP και POP3 της μορφής mail.yourdomain.xxx???

Εγώ με ISOL πάντως έτσι το έχω κάνει, μπορείς να δεις - πάρεις τα mail σου και απο το squiremail και είσαι μια χαρα...

Δημοσ.

σου δίνω ένα παράδειγμα...

π.χ. στην εταιρία Κωστίκας Α.Ε. έχω κλείσει το domain http://www.kostikas.gr και έναν χωρο σε κάποιον host 50mb και μου δίνει και 25 mails της μορφής mail.yourdomain.gr.

Μπορώ να φτιάξω μέσα απο το cpanel τα mails μου και να δημιουργήσω π.χ. στο outlook λογαριασμούς POP3 με τα στοιχεία που έχω ορίσει και

POP3: mail.kostikas.gr

SMTP: mail.kostikas.gr

Η μορφή του POP3 και SMTP μπορεί να διαφέρει, θα σου τα δίνει ο host λογικά, μπορεί π.χ. να είναι pop3.kostikas.gr και smtp.kostikas.gr

Αυτά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...