Godfath3r Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Θα ήθελα την βοήθειά σας (όσων έχουν ασχοληθεί και έχουν εμπειρία-γνώση) για την απόκτηση ακουστικών.Oι δύο δουλειές για τις οποίες προορίζονται είναι μουσική απο το pc (το βράδυ είναι δύσκολο να έχεις δυνατά τα ηχεία, όπου και αν μένεις!) και ώς έξοδος του ενισχυτή της ηλ. κιθάρας.Να μπορώ δηλαδή και γώ να παίζω τα βράδια χωρίς να ενοχλώ κανέναν. Αυτό που θέλω καταρχήν είναι η ποιότητα του ήχου (στην μουσική και στην κιθάρα) και της κατασκευής.Όσο για το κόστος βλέπουμε... Περιμένω τις προτάσεις σας...
MariaTs. Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Eμείς έχουμε ακουστικά στον υπολογιστή που βασικά δεν είναι και πρώτης ποιότητας αλλά την δουλειά τους την κάνουν, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν αυξομειωτή του ήχου' έτσι δεν χρειάζεται να παρεμβαίνεις στον υπολογιστή ή στα ηχεία (αν έχουν είσοδο και για ακουστικά). Το ίδιο κοίταξε να υπάρχει και για τα ακουστικά σου για την κιθάρα. Λυπάμαι που δεν έκανα μια πρόταση ώστε να σε διευκολύνει, αλλά το ότι τα ακουστικά πρέπει -κατ'εμέ- να έχουν τον αυξομειωτή, είναι ότι καλύτερο.
Eusebius Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Κάνε μια βόλτα από το φόρουμ του Head-Fi: http://www6.head-fi.org/forums/forumdisplay.php?f=2 Παρουσιάσεις και συγκριτικά: http://www6.head-fi.org/forums/forumdisplay.php?f=19 Προσωπική εμπειρία έχω ελάχιστη. Ακούω μ' ένα ταλαιπωρημένο ζευγάρι μεγάλα ημίκλειστα Sennheiser 12 χρονών, που παραδίδουν το πνεύμα. Μάλλον Sennheiser θα ξαναπάρω, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. O Jan Meier φτιάχνει ενισχυτές ακουστικών. Στη σελίδα του παρουσιάζει σύντομα και εύληπτα (και πουλάει) γνωστά μοντέλα: http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/ Οι ενισχυτές ακουστικών είναι μια ιδέα που αξίζει να τη μελετήσεις (αλλά σου ανεβάζουν τον προϋπολογισμό). Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που βρίσκεις σε ενισχυτές ακουστικών είναι τα κυκλώματα crossfeed, που, εφόσον είναι καλοφτιαγμένα, κάνουν φυσικότερο τον ήχο και πιο ξεκούραστη την πολύωρη ακρόαση. Για να πάρεις μια ιδέα από crossfeed, δοκίμασε αυτό το ωραίο plugin με το foobar: http://bs2b.sourceforge.net/ Και κάτι που θα το βλέπεις συχνά αν αρχίσεις να ψάχνεις για ακουστικά: μέτρο και αυτοσυγκράτηση στην ένταση. Ειδικά με καλά ακουστικά, που δεν παραμορφώνουν, παρασύρεσαι εύκολα και μετά κλαις την ακοή σου.
Silok Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Τα ακουστικά κατ'εμέ χωρίς να θέλω να θίξω την προλαλήσασα πρέπει να παίζουν σωστά και όσο για την αυξομείωση της έντασης βλέπε media keybords και αν συνδεθούν με τα ηχεία ελέγχονται κι από εκεί.Και από τον ενισχυτή της κιθάρας.Λοιπόν φίλε μου αυτό που έμαθα εγώ είναι είναι πως το φθηνό το πληρώνεις ακριβά.Επί σειρά ετών αγόραζα ακουστικά των 2.000 δρχ. τότε,των 4.000 δρχ και των 9 ευρώ και 15.Αποτέλεσμα:επειδή λυπόμουν να πάρω ακριβά μου βγήκε ένα κοστούμι σε όλα αυτά τα χρόνια κοντά στα 400 ευρά (άλλαζα κάθε 4 μήνες ή γιατί καιγόντουσαν ή γιατί άκουγα με κάποιου φίλου και έπαιρνα σαν τα δικά του δηλαδή των 6.000 δρχ.). Μέχρι που πήρα τα HD-25-1 SENNHEISER και κατάλαβα τι έχανα τόσα χρόνια όσο αφορά τ'ακουστικά γιατί σε open hearing έχω πολύ καλό στερεοφωνικό και δεν είχα πρόβλημα.Αυτά όμως βγαίνουν κοντά στα 200 από έξω.Αν τα σηκώνει η τσέπη σου πάρτα(ακόμη κι αν δεν σηκώνει).Σε ποιό οικονομική λύση θα σου πρότεινα τα EH-2200 SENNHEISER κοντά στα 80.Μπες στο http://www.nakas.gr και θα δεις σε αρκετές τιμές.Τα sennheiser ακόμη και των 30 ευρώ είναι καταπληκτικά και αρκετά για hearing από το pc αλλά επειδή τα θέλεις για μουσική κοίτα σε κάποια από τα μεγαλύτερα μοντέλα.Μια φορά θα τα δώσεις και δεν θα ξανασχοληθείς με τ'ακουστικά αλλά μόνο με την μουσική και τον ήχο που θα βγάζουν.Μήπως φαίνεται ότι έχω ψώρα με τον πολύ καλό ήχο; Υ.Γ. δες επείσης και της AKG και KOSS στο http://www.technixx.gr/
MariaTs. Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Τα ακουστικά κατ'εμέ χωρίς να θέλω να θίξω την προλαλήσασα πρέπει να παίζουν σωστά και όσο για την αυξομείωση της έντασης βλέπε media keybords και αν συνδεθούν με τα ηχεία ελέγχονται κι από εκεί.Και από τον ενισχυτή της κιθάρας..... Δεν θα διαφωνήσω με αυτό που λες, αλλά έχω βρει απίστευτα βολική την αυξομείωση επάνω στο καλώδιο των ακουστικών. Για παράδειγμα στο ραδιόφωνο που δουλεύω στην κονσόλα, το πρόβλημα μου είναι η ένταση. Όλα τα ακουστικά δεν έχουν αυξομείωση, συνδέονται με την κονσόλα και δυστυχώς όταν εγώ θέλω δυνατή την ένταση, οι παραγωγοί την θέλουν χαμηλή (όλα τα ακουστικά συνδέονται απευθείας με την κονσόλα και κάνει την δουλειά μου απίστευτα δύσκολη και εκνευριστική -άντε να ακούσεις το μόνιτορ μετά!). :neutral:
Silok Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Δεν θα διαφωνήσω με αυτό που λες, αλλά έχω βρει απίστευτα βολική την αυξομείωση επάνω στο καλώδιο των ακουστικών. Για παράδειγμα στο ραδιόφωνο που δουλεύω στην κονσόλα, το πρόβλημα μου είναι η ένταση. Όλα τα ακουστικά δεν έχουν αυξομείωση, συνδέονται με την κονσόλα και δυστυχώς όταν εγώ θέλω δυνατή την ένταση, οι παραγωγοί την θέλουν χαμηλή (όλα τα ακουστικά συνδέονται απευθείας με την κονσόλα και κάνει την δουλειά μου απίστευτα δύσκολη και εκνευριστική -άντε να ακούσεις το μόνιτορ μετά!). :neutral: Το καταλαβαίνω το πρόβλημά σου γιατί κι ένας γνωστός μου είχε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και αναγκαζόταν να παίρνει φθηνιάρικα ακουστικά μόνο και μόνο για το ποντεσιόμετρο αλλά τελικά πήρε καλά ακουστικά και παρέμβαλε έναν μικρό τρικάναλο μιχτάκι από κιτ κατασκευή και βρήκε την "ησυχία του".Ψάξτο λίγο Μαρία γιατί πιστεύω πως είναι πολύ επώδυνο να μην μπορείς να ακούσεις σωστό ήχο και μάλιστα σε επαγγελματικές καταστάσεις.
yiah Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 παιδια πια χαρακτηριστηκα ειναι αυτα που πρεπει να κοιταω για να καταλαβω αν τα ακουστικα θα βγαζουν καθαρο και ποιοτικο ηχο; αν καποιος μπορει να εξηγησει λιγο, μερικα βασικα θα ηταν πολυτιμο!
Godfath3r Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Eυχαριστώ για την βοήθεια παιδιά.Ότι άλλο έχετε να προσθέσετε... Επίσης αυτό που ζητάει ο yiah με ενδιαφέρει και μένα!!!
Godfath3r Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Έχει κανείς εμπειρία απο τα Sennheiser HD201???Μικρή κατηγορία τιμής αλλά ίσως αξίζουν... ???
Eusebius Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Μ-Η-Ν πάρεις τόσο φτηνά ακουστικά. Θα πάθεις όλ' αυτά που λέει ο Silok παραπάνω. Για να διαλέξεις: Μελέτα να δεις τί υπάρχει (τύποι, χρήσεις) και τί θες εσύ[1]. Αυτό το FAQ είναι καλό: http://headwize.com/faqs.htm Πήγαινε να ακούσεις με δίσκους που τους ξέρεις. (Αλλά όσο και να ακούσεις σε μαγαζιά, δεν καταλαβαίνεις πόσο ξεκούραστα είναι σε πολύωρη ακρόαση.) Διάβασε τεστ και συγκριτικά τεστ Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ακόμα κι αν ξέρεις να τα διαβάζεις, δεν σου λένε πολλά πράγματα. Αν σου έλεγαν, δεν θα χρειάζονταν τα τεστ. Αν βαριέσαι να ψάχνεις, θα σου πρότεινα να πας στη σελίδα του Meier (βλ. λινκ πιο πάνω), στα Specials, και να χτυπήσεις ένα ζευγάρι ελαφρώς μεταχειρισμένα (1 ώρα) HD-595 που τα δίνει τώρα που μιλάμε για 140?. [1] Π.χ., τα HD-25-1 που προτείνει ο Silok είναι κατά γενική ομολογία πολύ καλά ακουστικά αλλά μπορεί να μην είναι ιδανικά για σένα: είναι επιωτικά (supraural, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω στα ελληνικά), δηλ. πατάνε πάνω στο αυτί, σε αντίθεση με τα περιωτικά (circumaural), που τυλίγουν το αυτί και πατάνε στο κρανίο. Τα επιωτικά ακουστικά ασκούν σχετικά μεγαλύτερη πίεση στο αυτί και συνήθως δεν είναι τόσο ξεκούραστα. Άμα θα τα βάζεις και θα τα βγάζεις κάθε 10-15 λεπτά, είναι τέλεια. Άμα θες να ακούσεις τρεις ώρες σερί μουσική, μάλλον δεν είναι η καλύτερη λύση. Και λάβε υπόψιν ότι αυτή η μηχανική καταπόνηση προστίθεται στην αντιληπτική καταπόνηση, αφού οι ηχογραφήσεις που ακούμε είναι φτιαγμένες για να ακούγονται από ηχεία και όχι από ακουστικά (υπάρχουν ειδικές ηχογραφήσεις για ακουστικά, οι binaural, και βέβαια και τα φίλτρα crossfeed, που διορθώνουν κάπως την κατάσταση).
Godfath3r Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Τα HD595 τα έχω βρεί 120€.Το θέμα είναι πως τα χρήματα που διαθέτω αυτή την στιγμή είναι μέχρι 80-100€.Κάτι λίγο χαμηλότερο σε τιμή που να είναι καλό για την κατηγορία του έχεις να μου προτείνεις Εusebius?
Eusebius Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Πού τα βρήκες 120€; Με ΦΠΑ είναι; Στο Froogle η χαμηλότερη τιμή είναι 160$ και στο Skroutz 160€, χωρίς ταχυδρομικά και τα δύο. Δεν την παρακολουθώ την αγορά, για να σου προτείνω κάτι. Έχω καταλήξει στον αντικαταστάτη (Sennheiser HD-650) των τωρινών μου, και θα ξανασχοληθώ σε 10-15 χρόνια, εκτός αν στο μεταξύ γίνω εκατομμυριούχος.
Godfath3r Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Στο e-bay καινούρια τα βρίσκω απο 120€.
Godfath3r Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Tί ακριβώς είναι το "ηχείο" έξω απο τα ακουστικά?Εννοώ το έξω μέρος των ακουστικών.Γιατί είναι σαν να είναι ηχείο?
Eusebius Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2006 Το πλέγμα εννοείς; Τα ακουστικά αυτά είναι ανοιχτού τύπου (open ή open-backed). Δεν είναι μονωμένα από το περιβάλλον -- η μουσική σου ακούγεται πιο πολύ προς τα έξω, κι εσύ ακούς καλύτερα τους ήχους του περιβάλλοντος. Σε γενικές γραμμές, τα ακουστικά ανοιχτού τύπου έχουν πιο φυσικό και ευρύχωρο ήχο. Αντίθετα, τα HD-25-1, που είναι για ντιτζέι και για στούντιο, δεν έχουν τέτοια σήτα και είναι κλειστού τύπου. Έχουν διαφορετικό εξωτερικό, συμπαγές, σκοπός του οποίου είναι να μονώνει τον ήχο του ηχείου από τον ήχο του εξωτερικού περιβάλλοντος. Το τί διαλέγεις εξαρτάται από τη χρήση που θες. Αν δεις τον κατάλογο της Sennheiser, όλη η σειρά Audiophile είναι ανοιχτά και όλα τα DJ και Professional είναι κλειστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.