beastgr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 δεν ξέρω αν πετάω κοτσάνα αλλά σκεφτόμουν.... Έχω SuSE 10.0 και έλεγα να δοκιμάσω κάτι από Kubuntu μεριά. Υπάρχει τρόπος να πετάξω το λειτουργικό, να κρατήσω τον home φάκελο και να βάλω το kubuntu; Ή πάλι πρέπει να μεταφέρω όλα τα αρχεία μου και φτου και από την αρχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Αυτός είναι ένας από τους λόγος που προτείνεται το /home να βρίσκετα σε ξεχωριστό partition. Αν το έχεις λοιπόν σε ξεχωριστό partition (το /home) σβήνεις τα υπόλοιπα και κάνεις νέα εγκατάσταση χωρίς να πειραχτεί το /home. Αλλιώς ξέρεις τη διαδικασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 φτου! Από την επόμενη φορά όμως.... Τhanx για την πληροφορία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
angelheart.gr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 An thes na me akouseis kai emena kane kai to eksis : - Kane mia akomh partition (~5-10G) kai asthn kenh. Ean se kapoia stigmh thelhseis na egkatasthseis kapoia allh dianomh (gia na deis px an soy kanei) tha to kaneis paneykola. - Kane ksexoristh partition boot. (500Mb ftanoyn kai periseyoyn). Ean exeis pano apo 1 dianomes, to /boot mporei na einai koino gia oles. Ayta Simos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dionisos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Μπορείς φυσικά ακόμα και τώρα να μεταφέρεις το /home σε άλλο partition. Απλά φτιάξε ένα partition να χωράει το /home και μετάφερέ το Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Ή το κάνεις ένα tar αρχείο, το ψήνεις σε DVD και το επαναφέρεις μετά την εγκατάσταση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Thanx για τις προτάσεις. Θα τις έχω όλες υπόψη. Έτσι κι αλλιώς δεν είχα και πολλά πράγματα οπότε τα έβαλα στο ipod και ησύχασα. Τώρα που έβαλα kubuntu πάντως το home το έβαλα σε ξεχωριστό partition για καλό και για κακό. Τελικά το kubuntu μου φαίνεται πολύ καλύτερο από το suse ή απλά εγώ μπορεί να έμαθα περισσότερα με τον καιρό. Πάντως σίγουρα είναι ταχύτερο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Thanx για τις προτάσεις. Θα τις έχω όλες υπόψη. Έτσι κι αλλιώς δεν είχα και πολλά πράγματα οπότε τα έβαλα στο ipod και ησύχασα. Τώρα που έβαλα kubuntu πάντως το home το έβαλα σε ξεχωριστό partition για καλό και για κακό. Τελικά το kubuntu μου φαίνεται πολύ καλύτερο από το suse ή απλά εγώ μπορεί να έμαθα περισσότερα με τον καιρό. Πάντως σίγουρα είναι ταχύτερο... Το ότι είναι καλύτερο έτσι στο γενικά δεν λέει τίποτα.Το ότι είναι ταχύτερο,σίγουρα είναι γιατί την διανομή Suse 10.1 την έχουν κάνει πέτρα αυτοί στην Novell... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Ναι έχεις δίκιο διορθώνω και λέω ότι είναι καλύτερο από άποψη ταχύτητας (δεν το συζητώ απείρως πιο γρήγορο στον υπολογιστή μου), υποστήριξης (δεν ξέρω γιατί αλλά όταν έψαχνα να βρω κάτι στο SuSE έκανα ΠΟΛΥ περισσότερη ώρα να το βρω), συμβατότητας (αυτό το καημένο το ipod και τι δεν έκανα στο SuSE να το δει. Τελικά τα ψιλοκατάφερα αλλά με κάτι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων άστα....Ενώ Kubuntu απλά το αναγνώρισε...) Για την ιστορία είχα το SuSE 10.0 όχι το 10.1 Και εννοείται αυτά είναι προσωπικές αποψεις από έναν καινούριο στο linux. Έχω ψωμί ακόμα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kobi Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 K egw file beastgr eixa polla paraksena me to suse k ebala Kubuntu. Fenete pio kalo, alla einai akoma nwris. Egw ebala to /home sto idio partition me ta alla. An ftiasksw allo partition, pws borw na metaferw to /home? Posa GB prepei na afisw gia tin dianomi. P.x. twra exw 20 GB gia ola. Na kanw to /home 10GB k 10GB gia th dianomi? Borw na bazw meta k alles dianomes gia na dokimazw? Thanks. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dionisos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 De nomizw oti xreiazesai panw apo 3-4GB gia ka8e dianomh... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trizoni Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Egw ebala to /home sto idio partition me ta alla. An ftiasksw allo partition, pws borw na metaferw to /home? Εγω με τον τροπο αυτο μετεφερα το /usr πριν απο καιρο που ειχα προβλημα. http://www-128.ibm.com/developerworks/linux/library/l-partplan.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kobi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Thanks file trizoni. Tha to dokimasw ayrio pou tha exw xrono. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 24 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2006 το ubuntu 6.06 64bit δεν παίζεται πάντως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.