Προς το περιεχόμενο

Wireless LAN με ένα linksysWAG54G και ενα linksysWAG354G

mtaras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα linksysWAG354G με το οποίο συνδέομαι στο internet. Θέλω να συνδέσω ασύρματα ένα άλλο linksysWAG54G που βρίσκεται στην άλλη άκρη του σπιτιού, ώστε όσα μηχανήματα κουμπώνουν σε αυτο το linksys να βλέπουν internet μεσω του 354.

Ενώ όταν τα συνδέω ενσύρματα ένας Η/Υ που ειναι συνδεδεμένος στο 54 κάνει ping στο 354, οταν προσπαθώ να τα συνδεσω ασύρματα δεν τα καταφέρνω.

Ερωτήσεις:

1. Στο encapsulation τι επιλέγω κατα το setup του 54?

2. Στο wireless access τα αφήνω όλα ανηκτά για να μην έχω τέτοια κολλήμα στις δοκιμές μου, αλλά δεν βλέπει το ένα το άλλο. Πρέπει να κάνω κάτι για να κουμπώσει το 54 πάνω στο 354?

3. Σε περίπτωση που τα καταφέρω τι να προσέξω για θέμα ασφάλειας?

Thanks

Δημοσ.
Kalwsorises sto Insomnia .

Eisai sigouros oti ta router sou epitrepoun na kaneis bridge?

Δεν είμαι και σίγουρος αλλά από όσο βλέπω στο configuration του 54 έχει στο encaptulation τα παρακάτω:

1. RFC 1483 Bridged

2. RFC 1483 Routed

3. RFC 2516 PPPoE

4. RFC 2364 PPPoA

5. Bridged Mode Only

To RFC 2364 PPPoA το επιλέγω όταν θέλω να χρησιμοποιήσω το router ως DSL modem/router. Άρα νομίζω ότι μπορώ να επιλεξω το Bridged Mode Only και να έχω την δυνατότητα να συνδεσω δυο linksys, αν δεν κάνω λάθος.

Επίσης να σημειώσω ότι όταν κάνω ping στο 354 απο ένα laptop mac που είναι συνδεδεμενο πάνω στο 54 μου βγάζει "Host is down" και όχι "Νο route to host" που από ότι καταλαβαίνω φτάνει ως εκεί αλλά δεν μπορεί να έχει πρόσβαση.

Δημοσ.

Dokimase na kaneis ping to IDIO to router na deis ti sou bgazei.

To RFC 1483 Bridged anaferetai se ATM kai VC control kai apo oti gnwrizw sto ADSL paizei ATM. Mporei na einai kapoio standard opws to PPPoA h PPPoE gia ISPs pou to xrhsimopoioun. Still, proswpika den to exw kanei pote me ta duo router alla proteinw na kaneis Ping apo to mhxanhma sto 354 ston router sou ton 54.

Diabase sta manual sou kai sto internet an ONTWS mporeis na syndeseis ta duo routerakia sou kai an nai , kane ena post me ta eyrhmata sou. Tha se bohthsoume alla tha xreiastei polu troubleshooting.

Good luck

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...