De@th L0rd Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Πες τα ρε φίλε που έχουν κλείσει τα πανεπιστήμια εντελώς αυθαίρετα και εμποδίζουν την πρόοδο του κόσμου επειδή θέλουν να κάθονται στα πανεπιστήμια 10 χρόνια.Βέβαια φέτος έχει και μουντιάλ' date='οπότε τι λες τώρα θα χάσουνε τα παιδάκια το μουντιάλ για να δίνουν εξετάσεις???:evil: Από την άλλη οι καθηγητές πληρώνονται μια χαρά χωρίς να κάνουν τίποτα,οπότε γιατί να αντιδράσουν??Χαζοί είναι??? Α ρε ένα βρωμόξυλο που θέλουν όλοι τους....:evil: :evil:[/quote'] Tι να πω φαίνεται η κοινή γνώμη παραπληροφορείται και λέει ότι να ναι.Κατάφεραν τελικά να το κάνουν να φανεί ότι αφορά μόνο τους "αιώνιους φοιτητές" ο νόμος...Προσωπικά είμαι στο ΤΕΙ θεσσαλονίκης το οποίο είναι επιεικώς είναι ένα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ από οργάνωση να πεις, από χρηματοδότηση, από εργαστήρια ?Φίλε ΝΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΛΗΨΗ εφόσον αυτό το μπουρδέλο το πλήρωνω ήδη δεν χρειάζετε να το πληρώνω και χρύσό!Διαβάστε το νόμο προσεκτικά όχι "λιγάκι" και δείτε τα πράγματα με αλλό μάτι..Και σε πληροφορώ ακόμα ότι δεν είναι φοιτητές που τα σπάνε στις πορείες...Αυτοί το πολύ κανά αυγό να πετάξουν οι άλλοι τα πρεζάκια βαλτοί είναι για προβοκάτσια.Και στο κάτω -κάτω πιο το πρόβλημα δηλαδή με τους αιώνιους φοιτητές ?Σου στοιχίζουν κάτι?Δικαίωμα του είναι του καθενός να κάνει όσο θέλει να τελειώσει!Αυτός θα βγεί χαμένος αν κάνει 10 χρόνια να πάρει πτυχίο ή μήπως του πληρώνεις εσύ τα έξοδα σίτησης και διαμονής και σε πειράζει?Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν αλλά γενικά προς όλους όσους έχουν αντιστοιχες απόψεις χωρίς να ξέρουν τι παίζετε πραγματικά.Κι έλεος σεβαστείτε τα παιδιά των ΙΕΚ.Δεν είναι σωστή η νοοτροπία να "ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" επιτέλους δηλαδή.Κάποιος πρέπει να γίνει Τεχνικός κάποιος Τεχνολόγος και κάποιος φούρναρης και κάποιος Ερευνητής κ Επισήμονας κ κάποιος ψαράς.Η κατωτερώτητα κ ή ανωτερώτητα είναι στο μυαλό του καθενός.Αν κάποιος κάνει κάτι που το αγαπάει κι έχει μεράκι γι αυτό δεν πρόκειται να πάει χαμένος ακόμα και με χωρίς "πτυχίο"..
nontasg Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Η κατάληψη είναι ενέργεια αντισυνταγματική και λανθασμένη χρήση του δικαιώματος του ασύλου... Όσον αφορά τις πορείες και τα "καλά παιδάκια" που τα σπάνε παραδέχομαι ότι δεν είναι στην πλειοψηφία τους φοιτητές,αλλά εξωσχολικοί ηλίθιοι...Όμως έπρεπε όλους αυτούς που καταστρέφουν τις ξένες περιουσίες να τους "σαπίζουν" στο ξύλο οι αστυνομικοί.Και μην αρχίσεις τώρα να μου λες για δικαιώματα φοιτητών κλπ γιατί ούτε αυτοί που κάνουν βανδαλισμούς σέβονται τα δικαιώματα των άλλων...:evil: :evil:
nontasg Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Κι έλεος σεβαστείτε τα παιδιά των ΙΕΚ.Δεν είναι σωστή η νοοτροπία να "ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" επιτέλους δηλαδή.Κάποιος πρέπει να γίνει Τεχνικός κάποιος Τεχνολόγος και κάποιος φούρναρης και κάποιος Ερευνητής κ Επισήμονας κ κάποιος ψαράς.Η κατωτερώτητα κ ή ανωτερώτητα είναι στο μυαλό του καθενός.Αν κάποιος κάνει κάτι που το αγαπάει κι έχει μεράκι γι αυτό δεν πρόκειται να πάει χαμένος ακόμα και με χωρίς "πτυχίο".. Εδώ συμφωνούμε απόλυτα... :)
De@th L0rd Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δηλ ποιον τρόπο αγώνα προτείνεις για να μας δώσουν σημασία?Ωραία αντισυνταγματικό αυτό.Τι να κάνουμε αποχή?Θα μπουν οι καθηγητές θα βάζουν απουσίες και θα μας κόψουν όλους!Να μην κάνουμε τίποτα?Λίγο άκυρο αυτό γιατί τώρα δεν μας δίνουν την απαραίτητη σημασία αν μέναμε ανενεργοί το σίγουρο είναι ότι θα μας έγραφαν τελείως.Θες τι γνώμη μου?Αυτό άργησε να γίνει.Έπρεπε να έχει γίνει απο καιρό για άλλους λόγους και ποιο σοβαρούς..Πιο σημαντικός?Υποχρηματοδότηση ιδρύματος...Ασε τους αιώνιους και τα κουραφέξαλα.Και δεν συμφέρει να διώξουν τόσο κόσμο από τις σχολές γιατί η ανεργία από το 5 θα πάει στο 25.Τα ίδια κάνουν και με τον στρατό..
nontasg Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δηλ ποιον τρόπο αγώνα προτείνεις για να μας δώσουν σημασία?Ωραία αντισυνταγματικό αυτό.Τι να κάνουμε αποχή?Θα μπουν οι καθηγητές θα βάζουν απουσίες και θα μας κόψουν όλους!Να μην κάνουμε τίποτα?Λίγο άκυρο αυτό γιατί τώρα δεν μας δίνουν την απαραίτητη σημασία αν μέναμε ανενεργοί το σίγουρο είναι ότι θα μας έγραφαν τελείως.Θες τι γνώμη μου?Αυτό άργησε να γίνει.Έπρεπε να έχει γίνει απο καιρό για άλλους λόγους και ποιο σοβαρούς..Πιο σημαντικός?Υποχρηματοδότηση ιδρύματος...Ασε τους αιώνιους και τα κουραφέξαλα.Και δεν συμφέρει να διώξουν τόσο κόσμο από τις σχολές γιατί η ανεργία από το 5 θα πάει στο 25.Τα ίδια κάνουν και με τον στρατό.. Πίστεψέ με φίλε μου,9 στα 10 ιδρύματα κάνουν κατάληψη για την πλάκα τους και όχι για σοβαρούς λόγους όπως αυτοί που λες...Άν όλοι έκαναν κατάληψη για τέτοιους λόγους και εγώ μαζί τους θα ήμουνα...:-|
Typhoon Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Φίλε dea@th lord το πρόβλημα σου είναι ότι είσαι ακόμα φοιτητής και αντιμετωπίζεις επιδερμικά τα προβλήματα. Πριν κάποια χρόνια θα συμφωνούσα μαζί σου αλλά τώρα που πέρασα στην άλλη πλευρά βλέπω ότι δεν είναι τόσο "αθώα" τα πράγματα. Για παράδειγμα οι αιώνιοι φοιτητές εκτός από διαχειριστικά προβλήματα, σημιουργούν και το εξής πρόβλημα: Φέρτε στο μυαλό σας όλοι όσοι είστε σε ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας την εικόνα του 25-30χρόνου, κομματάρχη (είτε λέγεται ΔΑΠ, είτε ΠΑΣΠ, είτε ΠΚΣ) ο οποίος φυσικά είναι ακόμα φοιτητής, ακόμα εκλέγει και εκλέγεται, και φυσικά τα τσεπώνει από 10 μεριές για να ρίχνει την ψήφο του στο κατάλληλο άτομο κάθε φορά. Θες να πάμε στα βιβλία: Σκέψου πόσοι καθηγητίσκοι έχουν γράψει βιβλία τα οποία έχουν εκδοθεί μόνο και μόνο επειδή η εκδοτική εταιρία έχει το στάνταρ έσοδο από το ελληνικό δημόσιο κάθε χρόνο. Πόσο τσάμπα χαρτί χαλίεται κάθε χρόνο για να τυπώνονται βιβλία αηδίες τα οποία δεν αξίζουν ούτε να τα ανοίξει κανείς. Αυτά τα βιβλία δεν είναι τσάμπα, μην γελίεστε. Τα πληρώνουμε όλοι από τις τσέπες. Τουλάχιστον αν έδινες 50 euro από την τσέπη σου, θα έπαιρνες όποιο βιβλίο ήθελες, το οποίο θα ήταν καλό και κατανοητό για σένα. Και στην τελική αν δεν σε πολυενδιαφέρει ένα μάθημα, δανείζεισε ένα βιβλίο και ξεμπερδεύεις. Τώρα ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις το βιβλίο και θα το πληρώσεις θες δεν θες (γιατί όπως είπα δεν είναι τσάμπα). Όλοι οι φοιτητές έχουν πολλά παραδείγματα πιστεύω. Συνεπώς αυτό που καταφέρνουμε είναι να πληρώνουμε τόσα λεφτά που έχει ανάγκη η παιδεία για να πλουτίζουν κάποιοι καθηγητές (οι οποίοι φυσικά παίρνουν ποσοστά από αυτές τις πωλήσεις). Και φυσικά στις επιτροπές για να εγκριθούν αυτά τα βιβλία από τα συμβούλια των τμημάτων συμμετέχουν και οι αθώοι αιώνιοι φοιτητές-κομματάρχες (με το αζημίωτο φυσικά). Όπως καταλαβαίνεις σας δουλεύουνε ψιλό γαζί και εσείς τώρα διαδηλώνεται για να συντηρήσετε αυτή τη σαπίλα και τη σήψη που υπάρχει στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση, από την οποία ωφελούνται άλλοι. ΥΓ: Δεν λέω ότι το νομοσχέδιο είναι τέλειο, το αντίθετο, αλλά ότι κάτι πρέπει να γίνει. Το να ζητάμε να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση είναι τουλάχιστον ηλίθιο.
@zouve@ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 paidia to na einai kapoios foititis sta 30tou i sta 35tou einai kalo giati tou dinetai eukairia na kanei kati pou den ekane neoteros alla to thema einai na min menei stasimos re paidia .............. o aderfos mou sto TEI stis serres einai enas pou einai den ksero poso hronon kai eno einai sto koma tis NΔ kai einai foitits akoma mono kai mono epeidi ehei ena club kai kanoun ekei tis ekdiloseis kai tetoia sinafi , tora ti na peis giati ayti tin thesi autou tou anthropou na tin plironoume emeis ???? an eprepe ta paidia tou IEK na katohirosoune auta ta aitimata pou prepei na katohirothoun den tha eprepe na kanoume katalipseis kai poreies alla na kapsoume oli tin athina ..............
stathi02 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Enoo tous kathigites panepistimion oti den plirononte kala.
Typhoon Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 @zouve@: Αυτό εννοώ και εγώ. Το όριο στα χρόνια φοίτησης δεν απαγορεύει σε κάποιον να πάει να σπουδάσει στα 40 του, απλώς του λέει ότι μέχρι τα 46 θα έχει τελειώσει. Το αστείο είναι να ξεκινάει κάποιος να σπουδάσει στα 18 του και στα 35 να είναι ακόμα εκεί. @stathi02: Δεν πεινάνε κιόλας, ένας επίκουρος παίρνει σχεδόν 3000 καθαρά χωρίς τα επιδόματα, οπότε βάλε 3500+ άνετα. Σίγουρα θα μπορούσαν να πέρνουν παραπάνω αλλά εξαρτάται, υπάρχουν άλλοι που δεν αξίζουν ούτε 350 euro, και άλλοι που αξίζουν 35000 euro.
De@th L0rd Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Και επανέρχομαι και γιατί να το πληρώσω το βιβλίο?Και που ξέρω ότι δεν θα έιναι αηδία όπως το δωρεάν ή αν έχει κάνει κονέ ο καθηγητής που το προτείνει με το βιβλιοπωλείο?Και τα βιβλία δεν είναι ντομάτες να "επιλέξεις" και να πάρεις στο πι κ φι.Αν τώρα γίνεται μπάχαλο με την ύλη κτλ μετά να δείς τι έχει να γίνει.Α και κάτι άλλο στο ΤΕΙ δεν παίρνουμε βιβλία.¨Αντε να έχουμε παρει σε 4 μαθήματα.Στα άλλα μας δίνουν "σημειώσεις" φωτοτυπίες συραμμένες και καμιά φορά τόσο κακοτυπωμένες που δεν διαβάζονται.Αλλά υπάρχουν και κανα 2 καθητές που βγάζουν με δικά τους λεφτά και γαμώ τις σημειώσεις αλλά δεν βγάζουν πολλές όποιος πρόλαβε πρόλαβε.Ας τις πάρει από κάποιον άλλο.Τyphoon κάνεις λάθος δεν απαιτούμε να μείνουν τα πάντα στάσιμα.Στα πανό γράφουμε κι άλλα πράγματα και αν δεν ήταν σοβαροί οι λόγοι δεν θα καθόντουσαν ένα σωρό άτομα στο ΤΕΙ το βράδυ και τα σαββατοκύριακα θα προτιμούσαν να κάνουν κάτι άλλο.Γιατί όσο κι αν ακούγεται κουφό αυτή η ιστορία με τις καταλήψεις είναι πιό κουραστική από τοα μαθήματα.Το μείζον πρόβλημα στα ΤΕΙ είναι οργάνωση-χρηματοδότηση
Typhoon Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Όπως είπαμε το βιβλίο το πληρώνεις έμμεσα έτσι και αλλίως. Μια λύση θα ήταν να μπορείς να δανείζεσαι από βιβλιοθήκες αλλά τότε δεν θα σου έμενε τίποτα. Δεν ξέρω τι γίνεται στη σχολή σου αλλά εγώ σε όσες σχολές ξέρω παίρνουν βιβλία στα 3/4 των μαθημάτων τουλάχιστον. Τώρα για το ποιό βιβλίο να πάρεις δεν είναι τόσο δύσκολο, με λίγο ψάξιμο στο google βρίσκεις ποιά βιβλία χρησιμοποιούνται συνήθως. Πχ για logic design τα καλύτερα είναι του Wakerly & του Mano, για Computer Architecture των Patterson & Hennesey, για Microelectronics των Sedra & Smith, για DSP των Proakis & Manolakis. Αν ψάξεις βρίσκεις. Και μπορεί να δώσεις κάτι παραπάνω αλλά θα έχεις ένα πολύ καλό βιβλίο, κάτι το οποίο για μένα είναι σημαντικό καθώς θα σου χρειαστεί και αργότερα καθώς εξασκείς την επιστήμη σου. Προφανώς δεν μπορώ να ξέρω τι γράφει το κάθε πανό, αλλά από τους φοιτητές στη δικιά μου σχολή το μόνο που ακούω είναι: "Ναι μεν το σύστημα δεν είναι καλό αλλά ας σταματήσουμε το ν+ν/2, κλπ, κλπ, τώρα και βλέπουμε." Δεν υπάρχει καμία πρόταση για τη βελτίωση του συστήματος. Το περισσότερα λεφτά δεν λέει τίποτα, όλοι περισσότερα λεφτά ζητάνε, το θέμα είναι να δωθούν περισσότερα λεφτά και να μην δίνονται σε βλακείες/τρώγονται από διάφορους στο δρόμο.
nontasg Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 @zouve@: Αυτό εννοώ και εγώ. Το όριο στα χρόνια φοίτησης δεν απαγορεύει σε κάποιον να πάει να σπουδάσει στα 40 του' date=' απλώς του λέει ότι μέχρι τα 46 θα έχει τελειώσει. Το αστείο είναι να ξεκινάει κάποιος να σπουδάσει στα 18 του και στα 35 να είναι ακόμα εκεί. @stathi02: Δεν πεινάνε κιόλας, ένας επίκουρος παίρνει σχεδόν 3000 καθαρά χωρίς τα επιδόματα, οπότε βάλε 3500+ άνετα. Σίγουρα θα μπορούσαν να πέρνουν παραπάνω αλλά εξαρτάται, υπάρχουν άλλοι που δεν αξίζουν ούτε 350 euro, και άλλοι που αξίζουν 35000 euro.[/quote'] Και βέβαια έχει δικαίωμα ένας άνθρωπος που δεν μπόρεσε για διάφορους λόγους να σπουδάσει στα 20 του,να επιχειρήσει να σπουδάσει στα 40 του και μπράβο του!!!Όχι όμως να μπαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο από τα 20 του και να έχει φτάσει 40 και ακόμα να είναι εκεί...Όχι μόνο επιβαρύνει την κοινωνία και το κράτος,αλλά εμποδίζει άλλους που θέλουν να σπουδάσουν πραγματικά και όχι να κάθονται στο πανεπιστήμιο για να κ..οβαράνε...Και σε τελική ανάλυση,αν δεν θέλει ή δεν μπορεί κάποιος να σπουδάσει,ας πάει να μάθει μια τέχνη και έτσι να προσφέρει κι αυτός στην κοινωνία... Όσον αφορά τους καθηγητές,έχω και συγγενείς και γνωστούς καθηγητές και πιστέψτε με μια χαρά πληρώνονται και το διασκεδάζουν να τα τσεπώνουν επειδή μερικοί χαζοί κλείνουν τα πανεπιστήμια...:evil: :evil: Και εγώ θα το διασκέδαζα αν ήμουν στην θέση τους... Τελικά να το θυμηθείτε:και την εξεταστική τους θα χάσουν οι φοιτητές και δεν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους...Τώρα απο εκεί και πέρα ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε...:-| :-|
capthookb Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Και βέβαια έχει δικαίωμα ένας άνθρωπος που δεν μπόρεσε για διάφορους λόγους να σπουδάσει στα 20 του,να επιχειρήσει να σπουδάσει στα 40 του και μπράβο του!!!Όχι όμως να μπαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο από τα 20 του και να έχει φτάσει 40 και ακόμα να είναι εκεί...Όχι μόνο επιβαρύνει την κοινωνία και το κράτος,αλλά εμποδίζει άλλους που θέλουν να σπουδάσουν πραγματικά και όχι να κάθονται στο πανεπιστήμιο για να κ..οβαράνε...Και σε τελική ανάλυση,αν δεν θέλει ή δεν μπορεί κάποιος να σπουδάσει,ας πάει να μάθει μια τέχνη και έτσι να προσφέρει κι αυτός στην κοινωνία... Από πότε η κοινωνία επιβαρύνεται από τους φοιτητές; Ξέρεις πόσοι άνθρωποι ζούν και πλουτίζουν λόγω των φοιτητών; Να μου πεις οτι επιβαρύονται οι γονείς των φοιτητών (ή οι ίδιοι οι φοιτητές σε ορισμένες περιπτώσεις) να το δεχτώ. Όχι όμως και η κοινωνία. Ειδικά αν ληφθεί υπόψη και τα οφέλη των μορφωμένων ή "μορφωμένων" ανθρώπων που ζουν σε μια κοινωνία. Έχεις την εντύπωση πως ένας άνθρωπος που θα παει να σπουδάσει στα 40 του, θα μπορέσει να τελειώσει μέσα στα κανονικά χρόνια φοίτησης;
nontasg Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2006 Έχεις την εντύπωση πως ένας άνθρωπος που θα παει να σπουδάσει στα 40 του' date=' θα μπορέσει να τελειώσει μέσα στα κανονικά χρόνια φοίτησης;[/quote'] Μπορεί ναι μπορεί όχι...Πιο πιθανό πάντως όχι...:-|
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.