Προς το περιεχόμενο

Online κοινότητα Διπλωματούχων Ι.Ε.Κ Η/Υ.

@zouve@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα.Εγώ έχω τελειώσει δύο δημόσια ΙΕΚ Πληροφορικής και έχω πάρει το πτυχίο στο ένα (για το άλλο δίνω τον Οκτώβριο).Επίσης από το 2005 σπουδάζω στο ΕΑΠ στον κλάδο της Πληροφορικής.Έχοντας λοιπόν την εμπειρία τόσο της μεταδευτεροβάθμιας όσο και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αντικειμενικά έχω να πω τα εξής:

όλες οι σχολές προσφέρουν πολλά εφόδια αρκεί να θέλειςνα μάθεις...Άν πχ πηγαίνεις στα ΙΕΚ για να σκοτώνεις την ώρα σου και τα λεφτά του μπαμπά και να κάνεις χαβαλέ ή να βρεις καμμιά γκομενίτσα τότε χαιρέτα μου τον πλάτανο...:mrgreen:

Άν από την άλλη σπουδάζεις στο πανεπιστήμιο και δεν πατάς ποτέ παρά μόνο στις εξετάσεις και η μόνη σου έννοια είναι πώς θα τα σπας στις πορείες και πόσο καιρό θα κάνεις κατάληψη στη σχολή τότε χαιρέτα μου δυο φορές τον πλάτανο...:mrgreen::mrgreen:

Άν όμως έχεις ως στόχο σου να μάθεις 5-10 πράγματα έχοντας σεβασμό απέναντι στους καθηγητές και συμφοιτητές σου τότε ρε παιδιά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και μπορεί να πιάσεις μια καλή δουλειά.Δε λέω ότι θα βρεις δουλειά αμέσως αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις πώς θα πρέπει να φερθείς στη ζωή σου και να έχεις ένα σεβασμό στους γύρω σου...:)

Αυτά είχα να πω και ελπίζω να μη θεωρήσει κάποιος τα λόγια μου προκλητικά ή ό,τι άλλο.Και συγγνώμη για το μεγάλο post.:oops:

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

min tsakoneste den axizei ton kopo ...

alla ta IEK alla ta TEI alla ta AEI apo oles tis sholes vgainoun asteratoi kai zoa

epeidi kapoia paidia den eihan ti dinatotita na plironoun frontistiria alloi perasane se kalles sholes exo kai den eihan tin oikonomiki dinatotita mpikan se kapoio IEK.

Min ipotimate ta IEK einai mia parexigimeni ipothesi pou hreiazontai na ginoun polles thisies gia na diorthothoun kapoies adikies sovares me ta prihia ton IEK.

oloi xeroun oti to ptihio tou IEK isodinamei me ptihio eniaioy likiou i TEE se dimosio tomea panta .....

alla vlepo na diorthonontai me ton kairo kapoia pragmata .......

Δημοσ.

Εδώ θα μου πείτε τα ΠΣΕ είναι ομότιμα με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, στα ΙΕΚ και το ρόλο τους θα κολλήσουμε;

Δημοσ.

Εγώ όπως είπα και νωρίτερα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός ανάμεσα στους φοιτητές των σχολών και σίγουρα δεν φταίει η σχολή αν "δεν μπορεί" κάποιος να μορφωθεί...Μάλλον δεν θέλει...:-|

Δημοσ.
Σαν φυσικός που είσαι' date=' θα περίμενα να έχεις πιο οργανωμένη και λογική σκέψη.

Ξαναδιάβασε το post μου, κάνε μια ανάλυση στις προτάσεις που έγραψα, βρές και κανα φίλο σου φιλόλογο να σε βοηθήσει αν δυσκολεύεσαι, και άν βρείς να αναφέρω κάτι εσφαλμένο ή προσβλητικό προς συγκεκριμένα άτομα, τότε έλα να μου τη πείς.

Αν δε, θεωρείς οτι το πτυχίο κάνει τον επαγγελματία, τότε καλό είναι το θέμα να σταματήσει εδώ.

Το δικαίωμά σου να ομιλείς δεν σου δίνει το δικαίωμα να παραφράζεις τα λεγόμενα των άλλων βασισμένος σε υποθέσεις... (βλ "προφανώς...")[/quote']

Επειδή πέρασε σε προσωπικό επίπεδο θα απαντήσω με pm.

Δημοσ.

Εγώ δηλαδή που έχω πτυχίο φιλολογίας και έχω πιστοποίηση Ιεκ πληροφορικής και χάρη στο τελευταίο ιδίως δουλεύω πειράζει;;; ;)

Δημοσ.
Εγώ δηλαδή που έχω πτυχίο φιλολογίας και έχω πιστοποίηση Ιεκ πληροφορικής και χάρη στο τελευταίο ιδίως δουλεύω πειράζει;;; ;)

Μόνο και μόνο λόγω του λευκού opel panel δεν πειράζει καθόλου!

Δημοσ.

Πέστα ρε μεγάλε...:mrgreen:

Δημοσ.

Όχι φυσικά, αυτό που πειράζει εμένα είναι ότι χαράμισες 4 χρόνια από τη ζωή σου να σπουδάσεις κάτι που είτε δεν ήθελες, είτε δεν σε εξασφαλιζει επαγγελματικά. Αυτό είναι και λάθος δικός σου (λάθος επιλογής σχολής) και λάθος του συστήματος.

Αλλά τι ψάχνεις τώρα στην Ελλάδα είμαστε, έχουμε ένα σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ξεχειλίζει από τη σαπίλα σε όλα τα επίπεδα, πάμε να το αλλάξουμε, και διαδηλώνουμε για να το κρατήσουμε ίδιο...

Δημοσ.
Όχι φυσικά, αυτό που πειράζει εμένα είναι ότι χαράμισες 4 χρόνια από τη ζωή σου να σπουδάσεις κάτι που είτε δεν ήθελες, είτε δεν σε εξασφαλιζει επαγγελματικά.

Για να μας απαντήσει ο laantonios αν θεωρεί οτι πήγαν χαμένα 4 χρόνια από τη ζωή του, ανεξάρτητα από το τι δουλειά κάνει σήμερα. :-D

Δημοσ.

Χα! Απίστευτη φοιτητική ζωή και κρεπάλη και στη Θεσσαλονίκη!! Το ΙΕΚ ήταν απλώς συμπλήρωμα στις γνώσεις μου..από το 1986 στα pc. {Ζήτω τα opel} {Είχα peugeot}

Δημοσ.
Όλα ή σχεδόν όλα εξαρτώνται από την προσωπικότητα του καθενός..

Ακριβώς!!Άν ξέρεις να φέρεσαι σωστά στους άλλους,τότε κι αυτοί θα σου φερθούν σωστά...Και αν δε σε γουστάρει κάποιος μια,δεν τον γουστάρεις εσύ δύο,αδιαφορείς και τέλος το πανηγύρι.:mrgreen: :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...