Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Ubuntu 6.06 live cd

Periklitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατέβασα την desktop ubuntu 6.06 έκδοση αλλά δεν μπορώ να την κάπσω σε ενα cd με το nero starsmart δεν θέλω να το κάνω install το λειτουργικό αλλά να χρησημοποιήσω την live έκδοση μπορς να την κάπσω και σε dvd;

• Moderators
Δημοσ.

Το αρχειο που κατεβασες εχει καταληξη iso φανταζομαι.Ανοιξε το nero burning rom και επελεξε Recorder--->Burn Image--->και επελεξε το αρχειο που κατεβασες.

Δημοσ.

Το αρχείο ήταν συμπιεσμένο το αποσυμπίεσα με winrar έχει ένα εικονίδιο start ένα άλλο Ubuntu icon ένα άλλο Ubuntu και ένα χωρίς εικονίδιο 0kb to nero ανοίγει σαν disk imaga μόνο αυτο.

• Moderators
Δημοσ.

Οκ,πηγαινε λοιπον στο nero και επελεξε new cd rom iso,ριξε μεσα ολα τα αρχεια που εχεις αποσυμπιεσει με το winrar και φανταζομαι πω θα εισαι οκ.

Εdit:Για να δεις τι καταληξη εχει το αρχειο που κατεβασες(και γεινκα καθε αρχειο)στα windows xp,πηγαινε Μy computer--->Tools--->Folder Options--->View-->και ξετικαρε το hide extensions for known file types

Δημοσ.

Το αρχείο που κατέβασες δεν πρέπει να το αποσυμπιέσεις... (εφόσον έχει κατάληξη .iso)

Ακριβώς αυτό που κατέβασες, όπως ακριβώς το κατέβασες, ανοίγεις το nero ή ό,τι άλλο χρησιμοποιείς, επιλέγεις burn image όπως λέει παραπάνω ο Gio και επιλέγεις το iso....

Αυτό ήτανε...

Κάνωντας restart με το νεό-καμμένο cd μέσα στο cd-drive του pc σου βρίσκεσαι μέσα στο Ubuntu...

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολί για την βοήθεια καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει linux ποτέ λοιπόν το περίεργο είναι ότι το κατάβασα με ie καλά να πάθω ο μ.......

και μου αποθηκεύει μόνο ένα αρχείο rar ενώ τώρα που το κατεβάζω με firefox εκτός από το rar μου βγάζει και ένα αρχεio iso (ubuntu-6.06-desktop-powerpc.iso.part). Οδηγίες βρήκα εδώ http://www.psychocats.net/ubuntu/windowstoubuntu.html απο ένα άλλο post για όποιον ενδιαφέρεται.

Δημοσ.

Το αρχείο ubuntu-6.06-desktop-powerpc.iso.part είναι προσωρινό αρχείο του Firefox. Όταν τελειώσει επιτυχώς το download θα το μετονομάσει αυτόματα σε ubuntu-6.06-desktop-powerpc.iso

Τα Windows, αν δεν τα ρυθμίσεις διαφορετικά, κρύβουν τις επεκτάσεις των "γνωστών" αρχείων (δηλαδή αυτών για τα οποία ξέρουν ποιά εφαρμογή τα ανοίγει).

Αν λοιπόν το WinRAR σου είναι ρυθμισμένο να διαχειρίζεται και να ανοίγει τα αρχεία ISO, τότε όταν τελειώσει το download θα δεις το ISO να έχει το ίδιο εικονίδιο με το RAR. Και αφού τα Windows κρύβουν την κατάληξη, νομίζεις πως είναι RAR.

:)

Δημοσ.

Τελικά το rar που κατέβασα με ie έκανα burne image οπότε δεν χειάστηκε να το ξανακατεβάσω .cdburner xp αυτό χρησιμοποίησα και δούλεψε κανονικά. Ο υπολογιστής είναι παλιός 1,7 ghz P4 RAM 512 GX MX440. Πάντως το μόντεμ

tomson speedtouch 530 δεν ξέρω εάν το αναγνωρίζει και διάβασα σε ξένα site ότι πρέπι να αλάξεις firmware και είναι μια μεγάλη διαδικασία μέτα να το ρυθμίσεις οπότε τι να το κάνω άμα δεν μπορώ να μπω στο ιντερνετ σύν με αλλαγή firmware πέζει μετά να μήν μπορώ να μπώ ούτε παράθυρα.

Δημοσ.

Πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση, έλεγξε καλά το αρχείο που κατέβασες ότι είναι το σωστό και το κατάλληλο για τον υπολογιστή σου....

το ubuntu-6.06-desktop-powerpc.iso είναι για Apple υπολογιστές... αυτοί χρησιμοποιούν powerpc επεξεργαστές....

και να το κατέβασες και να το έγραψες σωστά, δεν θα δουλέψει στο μηχάνημα σου, γιατί εσύ έχεις άλλον επεξεργαστή intel ή AMD.....

Αν έχεις intel ή AMD θα πρέπει να κατεβάσεις το αντίστοιχο .iso από εδώ:http://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu-releases/6.06/

Αν δεν έχω καταλάβει καλά please forgive me....

Δημοσ.

spymix το έγραψα κανονικά και είναι το σωστο αρχείο έκανα boot και μπήκα κανονικά στο live ,απλά πήρα πρόσφατα το αντιγραφικό και με το nero μπερδεύτικα ,να φανταστείς είναι το δεύτερο δισκάκι που γράφω.Τώρα το αν το modem είναι συβατο με προβληματιζει όπως είπα πιο πάνω γιατι άμα δεν μπορώ να κατεβάζω προγράμματα ή ότι παλούκι συναντάω να μην μπορώ να το googlaaaaarw θα πρέπει να μπαίνω σε windows και μετά πάλι linux και πάει λέγοντας...

Δημοσ.

Αν το speedtouch που έχεις είναι Ethernet connected δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα , πρόβλημα παρουσιάζετε μονό με μερικά USB ADSL modem, τα Ethernet routers είναι OS independed.

Δημοσ.
Πάντως το μόντεμ

tomson speedtouch 530 δεν ξέρω εάν το αναγνωρίζει και διάβασα σε ξένα site ότι πρέπι να αλάξεις firmware και είναι μια μεγάλη διαδικασία μέτα να το ρυθμίσεις οπότε τι να το κάνω άμα δεν μπορώ να μπω στο ιντερνετ σύν με αλλαγή firmware πέζει μετά να μήν μπορώ να μπώ ούτε παράθυρα.

Αφού έχει σύνδεση ethernet, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Ούτε drivers καν χρειάζεσαι.

Δημοσ.

Το ethernet τι είναι καλώδιο,συσκευή; και αν υποστηρίζει ο το μόντεμ ο Η/Υ έχει τέτοια θύρα ; και σε ξένα σιτε αυτό λενε σαν λύση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...