apostolis1979 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Καλημέρα, ο εσωτερικός δίσκος μου ειναι IDE και θέλω να πάρω εναν εξωτερικό που θα είναι SATA, μήπως θα αντιμετωπίσω προβλήματα στην αναγνώριση του από το σύστημα ή κατι άλλο; Επίσης, πόσο μεγάλη ειναι η διαφορά με 16MB buffer απο 8MB buffer
e-tic Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Το μηχάνημά σου θα αδιαφορήσει για το αν ο εξωτερικός σου δίσκος είναι IDE, SATA ή οτιδήποτε άλλο. Απο τη στιγμή που το συνδέεις εξωτερικά σημασία έχει μόνο η θύρα στην οποία το συνδέεις (USB, Firewire). Αυτό που πρέπει να σε προβληματίσει είναι οι τιμές, καθώς ένα case για SATA δισκο έχει υπερδιπλάσια τιμή απο ένα case για IDE δίσκο. Όσο για το buffer, όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο!
kavatzoulas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 απο τη μεχρι σημερα εμπειρια μου με εξωτερικους δισκους για το φορητο μου εχω καταληξει σε hard disk western digital caviar se sata ii 16mb cache 7200rpm 320gb και σε ενα κουτι που δεχετε ide και sata usb2 . το πιο βασικο ειναι το τροφοδοτικο του κουτιου, εχω αλλαξει πολλα κουτια μεχρι το σημερινο αφου πολλες φορες ακουγα τη βελονα του σκληρου να τερματιζει με κινδυνο να καει ο σκληρος και καλα εχεις εγγυηση αλλα τι να τη κανω αν χασω ολα τα δεδομενα μου.για αυτο προτινω πριν αγορασετε καποιο case για το σκληρο αν εχετε καποιο φιλο δοκιμαστε αν εχει καποιο κουτι μην βρεθειτε προ εκπληξεων.τωρα οσο αφορα usb2 h firewire σε ταχητυτες ειναι σχεδον ιδια απλα το firewire εχει πιο σταθερο bandwidth εκτος και αν εχετε firewire 800 οποτε ειναι αλλη φαση.παντως ο καινουργιος σκληρος που πηρα οφειλω να ομολογησω οτι ειναι ο πιο αθορυβος που ειχα ποτε και ειναι σκυλι στη δουλεια 95ευρω τα αξιζε.
e-tic Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 western digital caviar sata ii 16mb cache 7200rpm 320gb ... 95ευρω τα αξιζε. Που το πήρες τόσο φθηνά? Η ίδια η Western Digital το τιμολογεί στα $130. Εγώ προσανατολιζόμουν να πάρω ένα WD 300GB SATA 16MB στα Ε99,50. Αν όντως έχεις βρεί κάποιο μαγαζί ή e-shop που δίνει τον caviar 320GB τόσο φθήνα, τότε καλό θα ήταν να μοιραστείς αυτή τη πληροφορία μαζί μας!!!!
apostolis1979 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Βασικά ενδιαφέρομαι για ενα έτοιμο εξωτερικό δίσκο της Seagate: http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=828&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=306134&Merchant_Id=1&sts_cid=3 και οχι για case+disk.Πάντως με βοηθήσατε, ευχαριστώ πολύ παιδιά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.