Προς το περιεχόμενο

dual core vs normal

faitas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποια η διαφορα του νέου dual core centrino από ένα απλό centrino;

Συγκεκριμένα ειμαι στο να αγοράσω ένα lenovo z60 ή ένα toshiba A100-237 που έχουν την ίδια ταχύτητα αλλα το ένα είναι dual core ενώ το αλλο όχι.

χαιρετώ και αναμένω τις απόψεις σας.

Δημοσ.

Οι intel centrino dual core είναι επεξεργαστές με δύο πυρήνες. Ουσιαστική διαφορά στην ταχύτητα θα δεις όταν βγούν οι multitask εφαρμογές.

Δημοσ.
ποια η διαφορα του νέου dual core centrino από ένα απλό centrino;

Συγκεκριμένα ειμαι στο να αγοράσω ένα lenovo z60 ή ένα toshiba A100-237 που έχουν την ίδια ταχύτητα αλλα το ένα είναι dual core ενώ το αλλο όχι.

χαιρετώ και αναμένω τις απόψεις σας.

Φίλε μη το σκέφτεσαι καθόλου, πάρε το dual core, κι εγώ την ίδια απορία είχα πριν κανά 2μηνο και καλά που πήρα το dual γιατί αποδείχτηκε χρυσός! Σκέψου μόνο ότι σε σχέση με ένα απλό centrino θα έχεις 2 ταυτόχρονους επεξεργαστές της ίδιας ταχύτητας να δουλεύν μαζί. Οι περισσότερες εφαρμογές πλέον χρησιμοποιούν και τους 2 πυρήνες που σημαίνει ολοκλήρωση εργασιών στο μισό χρόνο. Πχ. φτιάχνω τα dvd μου και τα βιντεο από τη κάμερα στο μισό χρόνο αφού δουλεύουν παράλληλα και οι 2 επεξεργαστές. Ενώ μπορώ ταυτόχρονα να δουλεύω και κάποιο άλλο πρόγραμμα χωρίς να σέρνεται όπως το desktop μου

Δημοσ.

Αυτά που αναφέρει ο pan82 είναι περίπου σωστά.

ΔΕΝ υπάρχουν 2 επεξργαστές στα dual core, ΕΝΑΣ επεξεργαστής είναι με δύο πυρήνες, που ουσιαστικά γίνεται καταμερισμός της εργασίας και ναι το αποτέλεσμα είναι η γρηγορότερη υλοποίηση.

Σημείωση 1. Δεν είναι διπλάσια η ταχύτητα

Σημείωση 2. Το task manager στα παραθυρα, απεικόνιση και καλά των 2 πυρήνων είναι ψιλομούφα.

Γενικά πάρε το dual core.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...