Προς το περιεχόμενο

shub niggurath / παράξενη παρανοική σχεδόν ομορφη μουσική

paintbox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τους ξέρει κανείς;

και γω παλιά τους είχα ακουστα και απο το ονομα νομιζα πως παιζουνε κάτι σαν black/death metal - να ομως που δεν είναι έτσι... δεν κατάλαβα καν καλά καλά τι είδος θεωρούνται, παντως είχαν entry στο prog-archives, και εχουν επιρροές, λέει, απο magma, art zoyd κλπ. (δεν εχω ακούσει τιποτα απ'αυτά)

πάντως μου φαίνεται σαν αργόσυρτο παρανοικό jazz-rock, με αρκετά πλήκτρα που δίνουν μια σκωτεινορομαντική ατμόσφαιρα στην φάση (μιλάω για το άλμπουμ του 1989, Les Morts Vont Vite) - και σοπράνο φωνητικά (καμμία σχέση... είναι το μόνο που με χαλάει λίγο εδωπέρα)

σε ατμόσφαιρα, θα έλεγα πως ψάχνω για τέτοια, παρανοικοσκωτεινά εξω απο το black/death ομως... ξέρω για κάποιες δουλειές των diamanda galas / lydia lunch.. και άλλων οπως einstur (μετά πάντα μπερδευομαι) neubauten (η καπως έτσι - ξέρω ξερω θα πρεπει να ντρέπομαι :ΡΡ) - μου φαίνονται ομως πιο πειραματικά... σε φάση που αρκετές φορές δεν χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα... αυτή την στιγμή γουστάρω πιο πολύ κάτι πιο παραδοσιακό, οπως κλασσικό σχήμα κιθάρα-μπάσο-πλήκτρα-ντράμζ, ή με ορχίστρα.... και τέτοιου είδους μεχρι στιγμής εχω ακούσει τα παρακάτω::

michael mantler - something there (στο οποιο επαιζε ντραμζ ο γνωστός και μη εξαιρετέος nick mason)

σφέτσας / γώγου - "στο δρόμο" (soundtrack του "παραγγελία", 1980) (είχα αναφερθεί σε αυτό σε άλλο τόπικ..)

και ίσως.... john zorn - spillaine, και άλλα του έργα, που ομως είναι πολύ δύσκολα σε αρκετά σημεία.. τα ακούς μονο στα ακουστικά για να μην ενοχλείς τους γείτονες κι'έτσι.....

any ideas?

Δημοσ.

α, βασικά - τους shub niggurath τους εμαθα απο ενα booklet (ναι booklet χωρις cd) που μου το έδωσε ενας φίλος μου στο σχολείο, επειδή το είχε βρεί κάπου πεταμένο στο φροντιστήριό του, και είχε giger-esque εξώφιλλο και σκέφθηκε πως θα το ήξερα... τελος πάντων... οπότε το εχω αυτό το booklet twra, χωρις να εχω να το κάνω τιποτα βέβαια.... :))

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...