Προς το περιεχόμενο

χρειάζομαι to firewall ή όχι?

aspirin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πρόσφατα έγινα dsl-ikos και πήρα το speedtouch 536 το οποίο έχει hardware

firewall. Το outpost να το βγάλω ή να το αφήσω? Έχει νόημα να υπάρχει κ αυτό

παράλληλα? Αν όμως υπάρξουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν την θύρα 80 πώς θα

τις πιάσει το φαιργουολ του μόντεμ?

Δημοσ.

χρειάζεται το sw firewall ακριβώς για να κάνει ελέγχει σε επίπεδο εφαρμογών, πόσες και πόσες φορές βάραει για την άσχετη εφαρμογή που ρουφιανεύει διάφορα προς τα έξω

Δημοσ.

ε τοτε θα μείνει. Πάντως το outpost μου έχει παράσχει τρομερή ασφάλεια. Τόσο καίρό δεν έχω αρπάξει τίποτα. ϊΣως δεν χρειάζεται το antivirus στην τελική!

Δημοσ.

το firewall δεν προστατευει απο ιούς και trojans, και τα antivirus δεν προστατευουν απο εξωτερικές επιθεσεις, διαρροές, και σχετικούς μπελάδες. (*)

δηλ, αν το εκτελέσεις το mail attachment ή μπεις με ie se xxsite, κι ας εχεις 10 soft και hard firewalls, το κόλλησες το μικρόβιο. Δεν ειναι δουλειά του να ελέγχει τι εκτελείς.

Και αν έχεις μια κανονική εφαρμογή που (για δικους σου λόγους) δεν θελεις να επικοινωνεί με το δίκτυο, ας έχεις 10 ενεργά antivirus δεν θα την εμποδίσουν, γιατι δεν ειναι ιός. Δεν ειναι δουλεια του να ελεγχει την κάρτα δικτύου και το μόντεμ.

με αυτά, και με δεδομένο το dsl router, οι 8/10 χρήστες χρειαζονται μόνο antivirus, οι 2/10 χρειάζονται soft firewall + antivirus,

και... αλλοι 2 αντέχουν και χωρίς τίποτα.

*υπάρχουν και οι Suites με συνδιασμό antivirus+softFW, πχ zonealarm, panda, αλλα δεν εχω καλές εμπειρίες απο αυτά.

Αν όμως υπάρξουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν την θύρα 80 πώς θα

τις πιάσει το φαιργουολ του μόντεμ?

port 80 χρησιμοποιεί ο apache kai o IIS. εχεις ενεργούς servers;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...