Saxlamaras Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Έχω μια απορία φίλοι και φίλες που πάσχετε από αυπνίες. Γιατί η χώρα μας απουσιάζει από τον 'χάρτη' του software? Τι εννοώ? Πολύ απλά σχεδόν το 90% των games, εφαρμογών και ιστοσελίδων εταιριών, απαξιεί να στηρίξει την ελληνική γλώσσα. Ούτε υπότιτλοι, ούτε τα interface, ούτε καλά καλά τα συμφωνητικά... Και αναρωτιέμαι: Ήμαστε απλά το τελευταίο παρακμιακότερο και υποανάπτηκτο μέρος του πλανήτη, ή έχουμε γίνει όλοι 'πειρατές' και μας ξεχνούν από αντίδραση??? Τι πιστεύετε φίλοι μου? Μπορεί να αλλάξει αυτό? btw: Το κίνητρο για να γράψω το post μου ήρθε όταν ανακάλυψα ότι ΠΑΡΑ πολλά sites δεν δίνουν προιόντα η downloads σε κάποιες χώρες που δεν υποστηρίζουν και μια από αυτές είναι η Ελλάδα, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν Σκόπια, Τουρκία, μέχρι και Αλβανία! Μα καλά, εμέις στο πηγάδι κατουρίσαμε? (Κ'άντε πες πως κατουρίσαμε στο πηγαδι. Αυτοί που το έμαθαν?)
zaxoys Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.insomnia.gr/comments.php?catid=1&id=1377
tzinos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 το λες και μονος σου. Η ελλαδα ειναι μια μικρη χωρα με τεραστιο ποσοστο στην παρανομια σοφτγουερ. Αρα ελαχιστες πολησεις, αρα καμια αναγκη για υποστηριξη τησ ελληνικης γλοσας απο τους παραγογους παιχνιδιον και προγραματον. Αν η ΕΑ σπορτς ξερει οτι το ΦΙΦΑ θα πουλησει ενα 20% οριγκιναλ και 80% θα ναι αντιγραμενα, για πιο λογο να κατσει να βαλει ελληνικα στο παιχνιδι?? Μηπος θα ανεβεναν οι πολησεις στην ελλαδα σε τετοιο βαθμο που θα ειχε οφελη?? οχι, αρα....
christos_0b Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Οι τιμες στο software ομως ειναι σχεδον παντου ιδιες(κ συνηθως λιγο ποιο ακριβες στην ελλαδα)ενω οι μισθοι οχι ......... Αυτος ειναι ο λογος της εκσαπλωσης της πειρατειας στην ελλαδα.Οταν με το ζορι καλυπτεις καποιες βασικες αναγκες,θα πας να αγορασεις ολα τα απαραιτητα/κα8ημερινης χρησης προγραμματα ενω μπορεις να τα "αποκτησεις" με μηδαμηνο κοστος?Ας μην επεκταθω κ στον χωρο τςν "Games"(Τα demo δεν ειναι αρκετα κ συχνα παραπλανητικα),να αγορασεις με 60-70Ε γουρουνι στο σακι? Εκτος αυτου δικιο εχει ο τζινος ειμαστε 10-11 εκ. χωρα(δεν υπαρχουν μεγαλα περιθωρια κερδους),εκτος αν οι εταιρειες αλλαζανε λιγο την στρατηγικη τους στην ελλαδα κ την βασιζαν στην αγοραστικη δυναμη του μεσου ελληνα δινοντας και καποια επιπλεον κινητρα για τη αγορα του αυθεντικου προοιοντος.
mandate Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 δε πιστεύω ότι οι κάτοικοι των γειτονικών χωρών έχουν την ίδια αγοραστική δύναμη με το μέσο έλληνα.
Saxlamaras Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 64% piratia? Zaxoys k mono afto ta lei ola. TI na kanume... Telika den aksizume kai pola. Ante na freskarume oloi ta Agglika mas. Kalo kalokairi
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Το άλλο που το βάζετε??Στην χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες προγραμματιστές οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να δουλέψουν σε οποιαδήποτε εταιρεία του εξωτερικού ειδικευμένη στην κατασκευή λογισμικού.Η κολοκυβέρνηση η κάποιος υπευθυνος γιατί δεν μαζεύει μερικους από αυτούς και να φτιάξει μια ωραία ομάδα η ομάδες οι οποίες θα αρχίσουν να κατασκευάζουν λογισμικό αντίστοιχο με τα ξένα?Γιατί όσοι αγοράζουν αυθεντικό λογισμικό να μην αγοράσουν ελληνικό?Γιατι να αγοράζουμε τα ξένα και να τα παιρνει ο βασιλάκης ο γκευ? Υ.Γ ( εγώ πάντως μόνο windows έχω αυθεντικά...)
yiah Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Το άλλο που το βάζετε??Στην χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες προγραμματιστές οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να δουλέψουν σε οποιαδήποτε εταιρεία του εξωτερικού ειδικευμένη στην κατασκευή λογισμικού.Η κολοκυβέρνηση η κάποιος υπευθυνος γιατί δεν μαζεύει μερικους από αυτούς και να φτιάξει μια ωραία ομάδα η ομάδες οι οποίες θα αρχίσουν να κατασκευάζουν λογισμικό αντίστοιχο με τα ξένα?Γιατί όσοι αγοράζουν αυθεντικό λογισμικό να μην αγοράσουν ελληνικό?Γιατι να αγοράζουμε τα ξένα και να τα παιρνει ο βασιλάκης ο γκευ? Υ.Γ ( εγώ πάντως μόνο windows έχω αυθεντικά...) τι να φτιαξει η κυβερνσηση;; εννοεις δηλαδη να χαλασουμε μερικα δις ευρω για να φτιαξουμε στο τελος το ...Pacman V0.2:mrgreen: το κρατος αν ειχα τα κοτσια και ηταν καπως ανεξαρτητο το καλυτερο που θα μπορουσε να κανει θα ηταν να αναπτυξει καποια εκδοση Linux ή αλλου ανοιχτου λογισμικου για τις αναγκες του απο το να σκαει κατι δις ευρω στα ms προγραμματα υπαρχει και αλλο σχετικο θεμα εδω
haunter_2 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Μερικές φορές το πρόβλημα είναι η ελληνική απληστία. Κάπου είχα διαβάσει οτι για να μεταφραστεί το Fifa (όχι το 2000) στα ελληνικά, οι αρμόδιοι (η ΕΠΟ ? Δεν γνωρίζω ποιός είναι αρμόδιος σε τέτοια θέματα), είχαν ζητήσει από την ΕΑ πολύ περισσότερα χρήματα απο τους αντίστοιχους Γάλλους, Ισπανούς κτλ. και φυσικά δεν έγινε μετάφραση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.